Бъдещи мами - ЮЛИ 2009. Тема № 13

• 12 744
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
Магийка - ЧРД на патерица. Да си жива, здрава и много късмет на теб и на цялото семейство, заедно с бъдещото бебе.

Честито, Емили! Мале къде е "чак" 2ри февруари и на мен да кажат поне нещо за пола на беби  Grinning

Бубулече, аз съм на ФМ на 13 Март, така че вашето "чак" направо си е за завиждане. Иначе ще ходя на ЖК този четвъртък, но не знам какво ще се види. След него веднага на БХС. Ще мисля за име, когато имам яснота за пола, че и без това нищо не ми звучи достатъчно добро за принца или принцесата дето го чакаме.

djidjito - много благодаря за координатите на фирмата за почистване. Ще си ги запазя, че това си е много работа за бременна жена, пък не ми се иска да ангажирам никой друг.

бамбукита, не се притеснявай много от резултата от БХС, въпреки че е трудно, процента на грешните резултати от този тест е доста висок. Прецени добре дали искаш да правиш амниоцентеза и ако да, най-добре си изчакай резултата от него преди да се шашкаш. Аз ще ти стискам много палци. В четвъртък чак ще ходя на БХС, така че още не знам как стоят нещата с майчин дом. Дано някое майче тук има по точна информация.

берушка - аз ще звънна утре на докторката си, за да я питам дали ще ми взимат кръв и урина в ЖК-то на 29-ти и ще я питам и за БХС-то. Ако можеш да изчакаш, ще споделя тук какво ми е казала.

миа_ата, егаси сънищата. Моите са достатъчно шантави, но винаги те винаги са си така, та не се вълнувам вече. Не съм сънувала нищо за бебето все още, сигурно тогава ще го запомня.

По въпроса за това къде ще спи бебето, принципно зависи от него, но си мисля първия месец да завинтя едни колелца на креватчето и нощем да е в нашата спалня, а през деня в хола при мен. После ще го преместя да спи самичко в детската. Надявам се плана да проработи, де  Laughing, че то от бебе до бебе... ехеее.

И накрая да питам по опитните мами, брои ли се за контракция, ако имам болка ниско в корема (подобна на менструалната), но без да ми се стяга корема? Вчера, два пъти ме уплаши една такава и глътнах едно нош-па, както ми беше казала лекарката, ако се появи болка. След това не се е обаждала пак. Аз имам и кисти на яйчниците, така че може и от тях да беше.

# 121
Jillian аз утре съм на БХСС  Mr. Green

# 122
  • София
Относно спането да новия член- малката още от първия ден си спеше в нейната стая и не съм имала проблеми. Повечето бъдещи мами ме питаха "не те ли е страх, ами ако.... или ако....". Вярно е че тя не се будеше през ноща графика за ядене беше категоричен, на минутата, така че беше лесно. Е, спалнята е в другия край на апартамента, но бейбифона е велико нещо... Има родители, които държат децата до определена възраст да спят в тяхната стая, аз не съм от тях. Когато иска да спи при нас не й отказваме, но стаята и е много хубава и тя обича де спи там. Искренно се надявам и с второто да е така, както и го пожелавам на всички вас.   newsm53

# 123
  • Плевен
Аз за сега не се впрягам много, ще изчакам резултата, знам че има много фалшиво положителни резултати,още повече че моята приятелка която роди септември,ходи миналата година при риск 1:36 и всичко беше наред.Повече ме притеснява ходенето по кабинетите, тук в Плевен имам на кой да разчитам, но в София ще ми е много трудно,още повече че ми сервираха че може би ще се наложи да оставам 3 дни там,затова питах някой ако е минал по този път да хвърли малко светлина.
Целувки на всички

# 124
  • Варна
Jillian може да те придърпва от матката, понеже сега започва период на интензивен растеж. но все пак питай доктора, не е изключено и да е някоя контракцийка Peace

# 125
  • София
А по колко пъти на ден се мажете за стриите?Аз се мажа само вечер,дали не е малко  newsm78 ?Крема ми е на Чико и няма български превод на него.

# 126
  • София
Аз се мажа само вечер

# 127
И аз се мажа само вечер, но смятам да започна по-натам кам 6-7 месец по два пъти, че тогава кожата се разтяга още по-бързо

# 128
Днеска ми е хубав ден  Hug
Чак и на мен ми стана хубав ден, като  го прочетох  Wink
За имената в нас се води тиха (за сега) дипломатическа война. Еййй, това младото поколение е изгубило всякакво уважение към старите български патриархални традиции Crossing Arms Обяснявам аз на моето подрастващо девойче, че старите българи са знаели най-добре, какъв смисъл да вложат в имената на децата си, но като се е запънала като магаре с нейните модернистични виждания и лед да хвърлям под копитата няма мърдане.
Какво лошо има,  питам аз, в добре изпитаните и будещи уважение имена, като Доволен за момче и Удобна за момиче. Отразяват цялата прелест на патриархалните устои на обществото ни. Очевидно ще се наложи да направя известни отстъпки, че преди 5-6 дни забелязах и в брадата си  бял косъм, а уж ще ставам млад татко.
В интерес на истината и вие ама изобщо не помагате за домашното ми разбирателство по този въпрос. Например sanitamm - дава линк за списък с имена и там какво да видя - Стихия. Не се стърпях и веднага го подложих на гласуване и хайде пак - хвърляне на чинии, ритници по кокалчетата и заплаха за доживотно въздържание?!? Де да имах и аз такива подходящи оръжия за масово унищожение под ръка , ама не...
За сега бойните позиции са се установили на: за момиче от моя страна Горица от страна на "врага" Огняна, за момче резултата е 0 от моя страна на нещо, което завършвало на -ян от страна на тираните (ей тия мъжки имена съвсем ме съсипват). Не виждам шансове за успех, но засега профилактично ритам във въздуха и гледам лошо ...
Направо ме разби Laughing Laughing LaughingУспех в борбата за имената.
Моичкият предня път си беше избрал за момче Слав или Ян,пък то излезе момиче,та не ми се наложи да споря с него Grinning Grinning Grinning GrinningДано и при вас спорът се реши толкова лесно.

# 129
А по колко пъти на ден се мажете за стриите?Аз се мажа само вечер,дали не е малко  newsm78 ?Крема ми е на Чико и няма български превод на него.

Аз се мажа сутрин и вечерр еххх сутринтта ми е към 11.00ч Laughing

# 130
Аз набързо да се отчета:
от утре съм в болничен - имам бронхит...
това е за сега...изписаха ми лавандулово масло на капсули за пиене и някакво мазило за разтриване....
Айде, лека, отиваме да вечеряме Hug

за стрии още не се мажа, ама май е време...

# 131
matzko - благодаря за инфото Hug

# 132
КвазимодоТакъв смехурко е и мъжа ми та си представям какъв хилеж е в една къща с теб.
Скоро четох някъде, че за да бъде една връзка щастлива изискванията били "Жената винаги да се смее на шегите на мъжа, а той никога да не се смее на нейните дрехи и прически" Е, дори и да не е съвсем пълно, то поне ми изглежда вярно и се опитвам да го прилагаме в къщи ... поне до днес с успех, но днес - бяхме на пазар за дрехи за бременни ... това беше една страшна история. За мен поне беше страшно смешна. Просто никога не съм си прекарвал толкова забавно в магазин. Накрая на приятелката ми вече не и беше до това да се смее на моите шеги, а аз не спирах да се забавлявам от дрехите и. Стояхме два часа(?!?) в този магазин и на края се съгласих да си тръгнем само след подписване на клетвена декларация от нейна страна, че скоро пак ще отидем.
В интерес на истината бях приятно изненадан. И хубави дрехи имаше и цените изобщо не бяха такива, каквито очаквах. Тръгнахме си с два чифта джинси, един панталон, две туники(една джинсова и една памучна) и още някаква по-спортна фланелка само срещу 200лв. Съвсем прилична цена за веселбата, която изживях. Знам, че скоро ще има  fight заради някой шегички, но ... нормалният семеен живот изисква от всеки малки, но редовни жертви  Hug

# 133
Здравейте!Съвсем нова съм както във форума така и в бебешките неща!Доста време чета любопитни неща и сега реших и аз да се включа....... и ако мога да помагам

# 134
Здравейте!искам и аз да се включа!!!Моето бебе е определено за 17 юли 2009г.

Общи условия

Активация на акаунт