ТЕМА ТАБУ:) как наричате женския полов орга&#

• 56 074
  • 220
  •   1
Отговори
# 150
Да! Имам!
Аз имам въпрос....

А клитора? Как наричате клитора? Thinking
(ама тихо, че Мамма да не чуе и да дайде пак да мете) Wink Whistling
Е до там не съм стигнала да обяснявам на малката, взе пак е само на 3,5г  Mr. Green нали трябва да има и тя нещо да научи Mr. Green Или ти питаш за таткото? Wink

# 151
  • София
Често казвам на малката ,че трябва просто да я подмия........нищо не конкретизирам.Много ми е лесно така.

# 152
За протокола казваме "дуда".На малката като и се пикае и казва:" дудата има пиш". Simple Smile

# 153
Често казвам на малката ,че трябва просто да я подмия........нищо не конкретизирам.Много ми е лесно така.

и ние, така...просто отиваме да се измием, без да уточнявам какво. Simple Smile

# 154
  • София
Предложение за клитор - гъделичник. Д-р Врабчев така го нарича. bowuu
Това го вкарвам веднага в моя речник.  Heart Eyes Но още едно известно време няма да обяснявам на малката що е то гъделичник и откъде му идва името.

# 155
  • В заешката дупка
Първият контекст, в който се използват наименованията на половите органи, е свързан с пишкането. Затова на мен най-естествно ми идва да кажа "пише", "пишето" и от тоя род. Вагина, вулва, пенис няма да останат ненаучени.

# 156
Само, че пишането не идва от половите органи при момичетата, а от пикочопроводната система. Вагината и клиторът нямат нищо общо с пишкането, но пък все някак си трябва да се наричат  Grinning

# 157
Пишка за момоченцата, съответно ДУДА за момиченцата
Според мен "научните" наименования се свързват с Половите органите на зрял индивид и водят акцентира се преобладаващо върху размножителната им функция и това води до натоварването им със съответните на това асоциации. При децата акцентът е върху "уриноотделящите" органи, които реално си нямат отделни от половите имена...
Затова и чувството за неуместност включително и в използването им в детската градина имат известна косвена логика.
Действително вагина значи влагалище и оттам определено НЕ СЕ пишка.
Според мен "дуда" е ненатоварено нито откъм вулгарност нито откъм сексуални асоциации, а се асоциира именно с пишкането.
ПП "путка" също значи влагалище , само че влагалище идва от влагам, а путка от поставям
сещате се какво...
заместването с какавито ида е плодчета и т.н. също ми е неуместно... точно толкова колкото аналогичното заместване на имената на половите органи при възрастните в стил катеричка котенце и т.н.
ще е чудесно ако все пак се наложи една дума за момиченцата  /или 2-3 но едносмислени/ както е чурка/пишка при момоченцата.
Аз лично не изпитвам никакаво приетснение при употребата на "дуда" , но може би това се дължи на отношението в семеъството ми като малка
ПП като се замисля дуда е синоним на черница, макар че винаги съм мислела че е съвпадение, и никога не съм свързвала двете значения на думата.

# 158
  • В заешката дупка
Само, че пишането не идва от половите органи при момичетата...

Права си. Пишкането обаче идва "оттам долу", и при момчетата и при момичетата, това ми беше мисълта. Това знаят децата, че пишкат "оттатм".  С това свързват най-напред мястото, а не с размножаване, секс. Иначе момичетата си мият вагината, толкова колкото и уретрата.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 17:22 от ЧеКа

# 159
Първият контекст, в който се използват наименованията на половите органи, е свързан с пишкането. Затова на мен най-естествно ми идва да кажа "пише", "пишето" и от тоя род. Вагина, вулва, пенис няма да останат ненаучени.

Хей, още един член на нашата групичка. Че ка, много добре си обосновала избора на думата. Наистина, става дума за мястото, от което момиченцата пишкат (както и респективно момченцата); а не за полов орган, какъвто децата все още не знаят, че имат. Така че техническите термини могат да изчакат.

# 160
Абсолютно съм съгласна с Емем и ЧеКа!
Може и да са прави другите, че трябва да се казва всичко с истинските имена, но освен всичко написано - децата не биха се чувствали добре и не биха били добре приети в обществото, ако го кажат някъде. Не че няма да е правилно, но самата реакция и на учители, и на всички останали не би била добра спрямо тях, което не виждам до какво добро би довело.

Не ми харесват и вулгаризмите, които написа Тони2000.

# 161
  • София
Забавлявах се много с темата...сега сериозно. Дайте да не се правим на такива каквито не сме...Или поне повечето...та колко от вас използват латинските наименования за други части от тялото си?! newsm78 Колко от вас си сядат на глутеус максимус, а не на дупето?! или си пъхате digitus в nasus....сиреч пръста в носа?! Е, да, ако сте доктори - може....те наистина си говорят в този стил...Но иначе да обясна на малката как сега ще измием всички детайли на вулвата, малки и големи срамни устни и др.........еххх, просто ми звучи смешно Joy Joy Joy Затова ние сме на етапа на "измиване на шушка" и толкова! аааа, в тоди ред на мисли думата устни след като има два органа с това име как я възприемате?! Винаги като я чуета я асоциирате с полови органи?! Това за тез дет не ядат миди, рози не миришат и т.н....

# 162
Дъщеря ми сама си го е чула от някаде-шунда Crazy
Ах!Още на първата страница става непоносимо.Но все пак прехвърлих няколко страници.Честно ви казвам,не може да има толкова задръстени жени на едно място.Не е възможно.Недопустимо е.

# 163
Никога не казвам на мъжа си "изми ли си пениса" или нещо от този род.
Би ли споделила какво му казваш,че ще припадна от любопитство.

# 164
А ти би ли споделила с нас ,,задръстените,, как у вас наричате мъжките и женските полови органи,особено пред детето....

Общи условия

Активация на акаунт