ТЕМА ТАБУ:) как наричате женския полов орга&#

• 56 068
  • 220
  •   1
Отговори
# 195
Прости ми старомодното мислене,но аз все още нямям никакво намерение да обяснявам на моя 3-годишен син анатомията на човешкото тяло-според мен децата на тази възраст все още не се интересуват от това

# 196
...
Никол, хайде да не си говорим глупости.
Децата не казват "Вагината ми иска да пишка" или " Пеперудката ми иска да пишка".
Те казват "пишка ми се".

Щом ги учите на вагини и подобни, очаквах, че вашите уринират, а не пишкат, иначе логиката ми бяга Simple Smile

# 197
 zorka, няма какво да ти прощавам, това си е твоя работа.

На моя син Йордан съм му ги казвала тези думички, да!
Нито се е впечатлил, нито се е повредил. И, представи си, не се разхожда, скандирайки "вагина, вагина".
Нищо необикновено няма!

...иначе логиката ми бяга Simple Smile
Не бих се гордяла с това!

# 198
...
Никол, хайде да не си говорим глупости.
Децата не казват "Вагината ми иска да пишка" или " Пеперудката ми иска да пишка".
Те казват "пишка ми се".

Щом ги учите на вагини и подобни, очаквах, че вашите уринират, а не пишкат, иначе логиката ми бяга Simple Smile
...и след като се ИЗуринират си попиват вагините и вулвите с тоалетна хартия  Simple Smile

# 199
Не бих се гордяла с това!

Защо? Защото намерих нещо, което пропуква теорията ви ли, напротив, гордея се  bowuu

...и след като се ИЗуринират си попиват вагините и вулвите с тоалетна хартия  Simple Smile
Joy

# 200
zorka, няма какво да ти прощавам, това си е твоя работа.

Нито се е впечатлил, нито се е повредил. И, представи си, не се разхожда, скандирайки "вагина, вагина".
Нищо необикновено няма!

Не искам да обиждам,но синът ти разбра ли те или те гледаше умно като му говориш newsm78

# 201
Никол, за каква теория говориш?

В темата е зададен въпрос, на него ние отговаряме.
Къде прочете аз да убеждавам някого в своя теория, че и да ми я пропукваш! hahaha

Много шантаво звучиш, да знаеш, пък ти си се гордей.

zorka, ужасно е скандализиран, почти колкото теб! Joy
И ще те помоля, ако имаш други въпроси /а вероятно имаш/ да ми пишеш на лични. С радост ще ти отговоря! Hug

# 202
Момиченцето има шуше, момчето има пишка. Майка ми едно време ми казваше, че имаме 'путета' - сега ми се вижда леееко скандално, но тогава не съм г о мислела по този начин.
Мисленето ни се цапа от предразсъдъците на обществото, и речникът ни така се оформя.
Тони казва, че имам цици, баща му го поправи, че това са гърди...онзиден ме боляха от кърмата и си правех лек масаж /да не си помислите нещо Joy/ и той казва "Не си пипай гърдите" - явно е вденал. За мен това няма особено голямо значение.
Тези термини - вагина, вулва, пенис и т.н. мисля, че са крайно неподходящи за детската възраст. Има време и тях да вкарат в речника си.

/Това ме подсеща, че едва ли някой мъж вечер ти шепне в ушето  "Искаш ли да поцелувам срамните ти устни" Rolling Eyes/

# 203
Имам чувството, че на някои родители никак не им минава през ума, че на 2-3-4-5 години, децата се интересуват какво е това, от което пишкат, не става дума за полови органи и секс. Нормално е ако детето попита за секс и как се правят бебета да отвориш подходящата книжка и да му обясниш, но в ежедневието е смешно да говориш за пенис, вагина, вулва, коитус, съешаване и т.н.

И аз на моя син Цветан съм му ги казала като понятия, но това е, защото се поинтересува как се е зародила братовчедка му Цвети. Мога да ти кажа, че нито помни тези думи, нито говори за тях, което само потвърждава, че преди училищна възраст децата не са дорасли да им се говори за секс и полови органи.

# 204
Никол, за каква теория говориш?
...
Къде прочете аз да убеждавам някого в своя теория, че и да ми я пропукваш! hahaha ...

Заставаш зад тези, които казват, че всичко трябва да се нарича с истинските имена, условно го наричам теория, ок, наричайте си ги, но защо избирателно, едното пенис, другото пишкане newsm78

За мен спорът е излишен, както и да ги наричат сега, като пораснат, ще им викат п.тка и х.й Laughing

Аз съм си шантава, сигурно затова звуча така Flutter

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 12:14 от Никол

# 205
  • Sofia
Отдавна не съм се смяла толкова много Laughing Изкрено се забавлявах с цялата тема,даже 2 пъти я прочетох Mr. Green
И за да не е спам в къщи сме на "джуджа"

# 206
Извинявай,но казах,че не искам да обиждам

Не ме обиждаш, няма за какво да се извиняваш.

Както казах вече, това са просто думи.
Решила съм, казала съм ги на детето си. Разберете, това не го е впечатлило изобщо!
Зарядът на думите зависи и от нас, възрастните.

И аз на моя син Цветан съм му ги казала като понятия, но това е, защото се поинтересува как се е зародила братовчедка му Цвети. Мога да ти кажа, че нито помни тези думи, нито говори за тях, което само потвърждава, че преди училищна възраст децата не са дорасли да им се говори за секс и полови органи.

Ами с тези твои думи ще обясня на Никол, защо синът ми е чувал думата "пенис", а в същото време казва " пишка ми се".

# 207
За мен спорът е излишен, както и да ги наричат сега, като пораснат, ще им викат п.тка и х.й Laughing
Мислех преди малко да го напиша но ме изпревари !  Joy
 Я кажете сега за малката Нели !!!!

# 208
  • София

Това означава ли, че тези дето учат децата си на 'пеперудка' ги питат: "Мами, хвърчили ти се?", вместо "Пишка ли ти се?"  newsm78
Може да се измислят 'умни' еквиваленти и на: мида, дида, буба...и прочие...

# 209
  • София
И какви са тия умни еквиваленти?
Аз и за себе си не бих употребила "вагина" и "вулва".
Колко е хубава и невинна думата член между другото...
Ако имаше подобна и за жените, бих употребявала нея.

Общи условия

Активация на акаунт