Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо помпата не извлича мляко, въпреки че усещах, че има мляко в гърдата?
Как да почистя интимните части на момиче, когато се появи обрив?
Кога пада пъпчето на бебето и какви грижи трябва да се положат след това?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо помпата не извлича мляко, въпреки че усещах, че има мляко в гърдата?
Когато използвате помпа за кърма, уверете се, че сте избрали правилния размер на вакуума и поставете правилно помпата. Може да се наложи да изчакате по-дълъг период на стимулация преди изцеждане на млякото. Препоръчително е да се консултирате с консултант по лактация или специалист по кърмене за персонализирани съвети относно използването на помпата и техниките за изцеждане.
-
Как да почистя интимните части на момиче, когато се появи обрив?
При появата на обрив в интимната зона на бебето е важно да избягвате агресивни козметични продукти. Препоръчително е да използвате висококачествена, нежна козметика, която не дразни кожата. Освен това по-честата смяна на памперса и използването на специални кремове за предотвратяване на обриви може да помогне. Ако проблемът продължава, консултирайте се с педиатър за подходящо лечение и грижи за интимната зона на бебето.
-
Кога пада пъпчето на бебето и какви грижи трябва да се положат след това?
Пъпчето на бебето обикновено пада в рамките на първите две седмици след раждането. След падането му е важно да поддържате областта чиста и суха. Педиатърът може да препоръча специални кремове или процедури за грижа за областта около пъпчето. В случай на възникване на проблеми или необичайни симптоми, важно е да се консултирате с педиатър за професионални съвети и лечение.
-
Какво да правя при подути и твърди гърдички на бебето?
-
Как мога да помогна на бебето си, ако има колики?

да сте живи и здрави и Георги да расте много много щастлив.
Да им е жив и здрав Георги и бате Хриси много да го слуша
На мама - бързо възстанонявавне!
. Аз ползвах по едно време, понеже на Калоян му беше малко по-лесно да суче с тях, а за мен беше важно да суче. След това ги слагах само в началото, докато ми издърпа зърното и мине първото захапване 
Ходи ли при доктора, който те изражда? Занм, че има опасност от вътрешна инфекция и такива са признаците. Но да не те плаша, просто е хубаво да минеш преглед.
Дано да се свърши вече, че ми писна
а бях чела, че ако започнат да избледняват и в един момент се засили течението и стане пак по-кърваво, може да е заради голяма физическа активност през деня. Затова като видите такова нещо, повече почивка.
Вече ми писна да чакам. Дано поне да родя през януари. Аз докато не започна да преносвам никой лекар няма да ми обърне внимание май. И за разкритие не ме гледат. Поне ми се струва, че коремът ми се е смъкнал с една идея, бебето не ме рита в ребрата. Много се плаша от 02.02.

Ама това май си е от слизането на кърмата по каналчетата, както и Данче е казала.