Януарските мъничета едреят, мамите ги само мерят :)

• 13 046
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
Който има възможност - давам една рецепта за смъкване на температура :
50 кокичета, на 500 мл ракия (желателно е по-силничка) 30 дни се съхранява на тъмно
. Желязно лекарство и помага безотказно...

Аз ще направя това лекарство, когато ми цъфнат кокичетата в двора, но дай жокер как си приема Laughing

# 91
Здравейте момичета, включвам се само да ви съобщя, че мама Любопитка вече е мама на двама.   newsm10 Батко Мити вече си има братче Йордан.
Роди се на 25.01.2009г. в 8:20 сутринта. Дълъг е 52см. и тежи 3950гр.
Нормално раждане.
Да са живи и здрави!  newsm51
Здраве и късмет и за всички вас   smile3525

# 92
Да е жив и здрав Йордан и много д радва мама!  bouquet

# 93
Здравейте  мами Hug,нямах нет 10дни и така ми домъчня за вас,ние с малкия Марио сме добре порасли сме с 1.100кг и 4см.мъчат ни и колики ,честито на  всички мами гушнали вече своите съкровища,много да ви радват малките бебоци newsm51 newsm51 newsm51

# 94
koral , благодаря  Hug Утре ставаме на един месец  Wink
Данинце и на мен ми споменаха това с клечките за уши, но Петя толкова много мърда, че ме е страх... #Crazy
Честито бебче на Любопитка , голям мъж е Йордан  Hug

# 95
здравейте,
благодаря ви много за пожеланията Hug Hug Hug
сега чакам Дари да се върне от празненеството в яслата...аз докато се разхождах с Евгени й взех палатка-поне да не си захлупва коша за дрехи на главата hahaha
Бърборан4е,аз Дари не съм й правила нещо особено,освен че е много важно с кърпичката да минаваш отвън навътре,за да не се вкарва ако във влагалището Peace.иначе това с клечката не съм го знаела,а и да съм,не бих рискувала Naughty.сега като е по-голяма,съм й правила промивки с Тантум роза или смрадлика....педиатърката винаги я е поглеждала за евентуално зачервяване и също не ми е препоръчвала нещо по-специално Hug
и накрая-честито на всички  нови майчета!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 96
Сега звънях до офиса... Знаете ли кога са ми занесли болничните? На 09.01.. а първият ми болничен е от 13.12.. да не говорим, че преди него имам от 08.12...  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out Та, живот и здраве, пари ще чакам към 29.01... което, като се замисля, е съвсем скоро  Rolling Eyes Ама може ли... 2 месеца без пари, при това с празници и новородено.. Добре, че имам родители и свекъри.. ами ако нямах?!?

Оплаках ви се пак  Mr. Green
Доника, и ние установихме, че капките действат с натрупване.. ама вече така и така свършиха.. а новите съвсем скоро ще дойдат, мисля, че ще изтраем дотогава...

Ох, още нещо щях да казвам, но ми изхвърча от акъла...

Хайде, чао засега.

# 97
Сиси, ако това ще те успокои моя от 10.12 още не е в системата на НОИ, очаквам евентуално утре някой да се затътри да ми го занесе  Crossing Arms
ние сме с категорична млечница, ще мажем дактарин
каката ми е на сироп и капки за хремата- ей така за по-интересно и таткото се върна на работа  Crazy

# 98
Честито на новите ни бебета!На мамите бързо възстановяване.
Днес писах на Кали, били са добре, утре ги изписват и като се пооправи ще ни пише, Имате много поздрави от нея.  Hug
Стела, аз нямам такава количка, но съм чувала че е добра марка.
Мини, бързо оздравяване на каката и малката сестричка.
честит рожден ден на Дари!
Памперсите и аз не ги броя, но всеки път е наакана и мо прави номера като я измия хоп на хавлията... Crazy
Бърборанче, стига си се изтезавала с тези пробни кърмения...За тоалета, аз я мия под чешмата всеки път.
Днес излезнах навън...Ех голям кеф..Махнаха ми конеца и лекаря ми вика: "Вече може да ходиш където и колкото си искаш"  Joy hahaha
Акта за раждане още не  е готов...
Да питам, за еднокртаната помощ какво е нужно и кога се изплаща?
Втория болничен къде се носи?

# 99
  • София
Намаляват редиците на чакащите - днес тъкмо си мислех за варненската агитка - Любопитка и тайс и бебетата са налице. Е, чакаме вести от таис де.
Та вчера  liol е родила момиченце Теодора - 4 кг., и 54 см - с манекенски размери Wink
Павлина, както казва мъж ми - за съжаление не се приема вътрешно, а външно - разтривки  Wink

# 100
Акта за раждане още не  е готов...
Да питам, за еднокртаната помощ какво е нужно и кога се изплаща?

doh това забравииих - трябваше да звънна да питам за Акта за раждане... уф, че съм и аз...
А еднократната помощ на мен колегите са ми писали, че се получава от служба Социални грижи към общината по местоживеене. От там се взима някакъв формуляр, в който пишело какви документи още изискват.. Ама нищо повече не знам.. сега ме провокира да се разтърся, ама първо тр да нахраня бебето.. Втория болничен го занесох пак на колегите, те май пак в НОИ си го вкарват.

За памперсите - аз да си призная сменям през хранене, ама нали храня на 2 часа, та... ще ми идва вече много нанагорно да сменям на всяко хранене...

Мини, кофти тръпка, егати хората, може ли толкова време да не носят тия болнични.. И при това тук не става дума за 3 дни, което е и по-малка сума, ами... оф, направо ми иде да ги  #2gunfire и твоите заедно с моите.. Wink

# 101
Murwet77,за еднократната помощ поне в Плевен е така ,взех бележка от есграун за родствени връзки,после с акта за раждане(оригинала) и с бележката в социалните от там ти дават молба която попълваш на място и после им ги даваш,също така IBN на картата по която искаш да ти преведат еднократната помощ и детските след това,при мен ще ми извадят те дебитна карта защото социалните не работят с моята банка,в деня в който подаваш документите след месец отиваш взимаш си от там акта за раждане на детето и парите вече трябва да са ти преведени по сметката.
Болничният  от родилното  го занесох във фирмата.
П.С. Направи си за всеки случай и ксерокопие на акта за раждане,че един месец оригинала е там!
Дано да ме разбра и да съм била полезна.

# 102
Мюрвет, в петък звънях в район Запад и ми казаха, че акта на Преслава е издаден  /10на дни след раждането/

# 103
И на мен ми обясниха ,че за момиченцата може да се почиства с памуче с риванол. Аз я почиствам само когато видя нещо като бяло течение иначе само с водичка. Наистина е важно да се почиства към дупето, а не в обратната посока, за да не се замърси влагалището.
 Да са ни живи и здрави новите бебчета, а на мамите честито! Бре много едри бебчета имаме.

# 104
Здравейте и от мен.
Тъкмо таткото се прибра, вечеряхме и сега имам няколко минутки, преди дребосъка да се събуди да папа.
Хайде честито на новите мами! Здрави и щастливи бебчета да си гледкат!
На чакащите мами стискаме палци и успех скоро да е великият ден! На мен понякога много ми липсва корема и ме хваща малко яд, че родих 13 дни преди термин Simple Smile
Ние сме си добре, когато бебо иска да яде, го слагам на цица. Той бързо се ядосва, ако  не захапе от първия път. Започва едно мучене ... Heart Eyes Много рано сутрин в интервала 04 - 10 иска много начесто да яде, през 1,5 - 2 ч. Пообяд поспира повечко. Миналата нощ бях щастлива, че спа цели 3,5 часа. Иначе аз спрях да се цедя. Гърдите ми са меки, не чуствам напрежение. Ще видим в края на месеца дали ще е наддал достатъчно.
Снощи и аз доста си поплаках. Тресе ме от време на време някаква депресия. Опасявам се, че не съм достатъчно добра майка и не мога да се оправя много добре с него...
Нямам търпение да се стопли и да ходим на разходки. Утре мисля за 5 мин на терасата да го покажа, ама да видим какво ще е времето.
Събидухме се, ставам ...

Общи условия

Активация на акаунт