Колко дни за болничен за гледане на дете

• 229 798
  • 565
  •   1
Отговори
# 420
Само не разбрах тези 40 дни + 20 от лкк само за гледане на дете ли са?  Останах с впечатление, че отделно имам право на болничен и за себе си , след като тез свършат, а днес педиатърката ми каза, че тези 40+20 били и за децата , и за мен.

# 421
  • Пловдив
а днес педиатърката ми каза, че тези 40+20 били и за децата , и за мен.

Не е така.
Ти имаш право на 180 календарни дни с ЛКК.За децата имаш 60 календарни дни годишно.По тези две направления могат да ти издадат 40 календарни дни годишно еднолично.Всичко над 40 те дни се издава с ЛКК.Пример.Ползавала си 15 дни за теб и 20 дни за децата.Общо 35 дни,но децата пак се разболяват и се налага болничен от 10 дни.5 дни може еднолично да ти издаде ЛЛ,но другите 5 трябва с ЛКК.

# 422
Благодаря. Значи, след тези 40 за децата, ако ми се наложи болничен за мен, минавам през лкк.

# 423
  • Пловдив
Благодаря. Значи, след тези 40 за децата, ако ми се наложи болничен за мен, минавам през лкк.

След 40 те първични,на които имаш право за теб и децата,ако ти се наложи болничен за теб и децата,трябва да минаваш през ЛКК,да

# 424
  • София
Здравейте!Този болничен само ако детето е болно ли се издава?При мен проблема е,че няма кой да я гледа.Имам ли право да си взема такъв болничен

# 425
  • София
Ами болничен се издава при болест, то затова го издава лекар. За другото си има отпуски - платени и неплатени.

# 426

След 40 те първични,на които имаш право за теб и децата,ако ти се наложи болничен за теб и децата,трябва да минаваш през ЛКК,да
А как се променя аритметиката, когато и другият родител взема болнични- 40 първични за единия, 40 за другия- но от тях 40 са за гледане на дете ли?

# 427

А как се променя аритметиката, когато и другият родител взема болнични- 40 първични за единия, 40 за другия- но от тях 40 са за гледане на дете ли?
60 кал. дни за двамата за гледане на дете. Колко ще бъдат издадени еднолично и колко от комисия зависи от това родителя какви болнични е ползвал и за себе си.

# 428
Здравейте
Моят казус е сложен и разпокъсан а за първи първи път ми се налага да ползвам болнични въобще. През
мисля март ползвах 3 дни болничен зс мен.
Сега от септември ситуацията е
следната:
От 01-07.09/4 раб дни/ платена отпуска
14.09 ~1ден от лл на детето с диагноза
вирусно чревна неуточнена
От 15.09-21.09 -7 дни продължение на
първия болничен в болница
Следват 4-те почивни дни по
празниците
0т 26.09-29.09  следват 4 дни с
диагноза остър гастрит от   друга
болница в града.- първичен болничен
30.09- петък 1 ден от Лл на детето за  
домашно лечение издаден като
продължение на 3-я болничен
До тук са 4 болнични.
На 08.10 събота отново сме в болница
с установен възпален жлъчен
мехур,болки и разстройство до днес
14.10 за което имаю издаден болничен
 само за работните дни от 10.10 до 14.10 , но с предписание до 21.10 детето да е на,домашно лечение и да не ходи на училище.
В понеделник 17.10 лл на,детето ме вика за да ми види този последен 5 болничен и да ми издаде още един за 5 дни за домашното  лечение.
Въпросите ми са: този за следващата сефмица продължение ли ще е на този от болницата. Минавам ли тези 14  каледарни дни след които тр.да ходя на лкк и как става заплащането на всички трзи дни, г.к по първите4 болнични листа са 13 дни общо от кото реални работни са 12 а аз получух от всички дни от Нои само за 6 дни. Другите 6 ми се губят като пари и от работодател и Нои

# 429
Така.. нещо не ми се връзват работите.. имам 27 дни от ЛЛ и 44 от ЛКК - общо 71.
Платени до момента имам 66 дни. А по логиката на НОИ плащат само 60. Сега последният ми болничен за гледане на дете от 5 дни не е платен.
Тогава щом се плащат само 60, защо имам изплатени 66? Нещо не разбирам.
Всичките са за гледане на дете. Може ли някой да ми обясни ако аз си взема болничен на мое име дали трябва от ЛЛ да отида за да се плати или трябва да е от ЛКК?
Благодаря.

# 430
Така.. нещо не ми се връзват работите.. имам 27 дни от ЛЛ и 44 от ЛКК - общо 71.
Платени до момента имам 66 може да са календарни 66, а изплатени работни до 60-я календарен. Така е малко трудно за обяснение.дни. А по логиката на НОИ плащат само 60. Сега последният ми болничен за гледане на дете от 5 дни не е платен.
Тогава щом се плащат само 60, защо имам изплатени 66? Нещо не разбирам.
Всичките са за гледане на дете. Може ли някой да ми обясни ако аз си взема болничен на мое име дали трябва от ЛЛ да отида за да се плати или трябва да е от ЛКК?на твое име от ЛКК. Би трябвало да се плати.
Благодаря.

# 431
Честита Коледа!
Малкият от днес е с пъпки - варицела, групата им е под карантина от началото на месеца. До момента имам 51 дена ползвани. До колкото разбрах дните за варицела са извън тези 40+20,които ни се полагат за гледане на дете и не е необходимо ЛКК. Ако може някой да потвърди?

# 432
Честита Коледа!
Малкият от днес е с пъпки - варицела, групата им е под карантина от началото на месеца. До момента имам 51 дена ползвани. До колкото разбрах дните за варицела са извън тези 40+20,които ни се полагат за гледане на дете и не е необходимо ЛКК. Ако може някой да потвърди?
Да. Не се включват в еднолично издадените. Справка чл. 45 от КСО.

# 433
  • Варна
Темата прекъсва в края на миналата година, но имам въпрос. Детето ми беше прието в болница за лечение и от там ми казват, че ще дадат болничен само за престоя. Ако искам още дни трябва да взема от ЛЛ. Отидох при нея, тъй като трябваше да взема неговия картон и тя ми отказа така да се каже болничен, защото трябвало с ЛКК да се дава още болничен. Така ли е? За тази година имам ползван болничен само за другото си дете 4  дена.

# 434
Темата прекъсва в края на миналата година, но имам въпрос. Детето ми беше прието в болница за лечение и от там ми казват, че ще дадат болничен само за престоя. Ако искам още дни трябва да взема от ЛЛ. Отидох при нея, тъй като трябваше да взема неговия картон и тя ми отказа така да се каже болничен, защото трябвало с ЛКК да се дава още болничен. Така ли е? За тази година имам ползван болничен само за другото си дете 4  дена.
Колко дни е болничния от болницата? С ЛКК ли е издаден или еднолично? Ако еднолично лекарката може да издаде като общо двата болнични не могат да надвишават 14 кал. дни.

Общи условия

Активация на акаунт