Разделно хранене-част 32

• 23 711
  • 377
  •   1
Отговори
# 285
Aз искам да попитам колко време преди/след хранене е добре да се пие кафе?

# 286
Ани ,кафето не е препоръчително .
Всеки решава може ли, иска ли да се откаже .
Аз обичам кафе, не ми пречи, но пия едно рано сутрин , без захар, мляко, сметана...  с чаша вода .
След около два часа закусвам.
Монда, домати със сирене може, салатите аз ги подправям със зехтин и лимонов сок и малко морска сол/ ако имам/ Grinning.
Може учените глави да разглеждат домата като плод, но за себе си съм го приела като зеленчук Peace.

# 287
Алекс,благодаря за отговора!Аз си правя много слабо кафе,но не мога да се откажа от него(пада ми много,много,много кръвното).
А доматите и аз ги приемам за зеленчук Crossing Arms

# 288
Aleks, като напишеш най-горе в дясно Dundy и излизат всички рецепти на Dundy. 5 рецепти са до сега. Ако ги сложа в отделна "графа", ще трябва да наредя ника й сред продуктите в дясно. Но за сметка на това търсенето работи прекрасно.
Пробвай, ако имаш проблем, ще търсим друго решение.  Peace

# 289
Кюбит, всичко е наред Peace, само че е от ляво, а аз се зверих в дясно  Laughing.

# 290
Ехо момичета, ето ме тук, ама доста време ми трябваше да ви изчета  Hug
Алекс, Светлане  Hug Благодаря момичета, наистина се чувствам прекрасно.  Party Днес след сутрешния плод, на обяд и сега за вечеря реших проблема и я карах с печени картофи и салата. Не ми се яде друго.
Момичета лека вечер и ще ви хвърлям по едно око   bouquet
Ще се опитам да намеря малко време да драсна още 3 рецепти от китайските Wink
За всички  Hug

За мен РХ не е диета, а стил на живот. Момичета съветвам ви да не гледате на него само като средство на отслабване, както ви казаха и другите ветеранки в РХ, РХ те кара да се чувстваш лек и нямаш неудобствата, които се получават при неправилно комбиниране на храните. Ако искате да отслабнете, то е ясно че количествата трябва да се контролират, качеството на храната и ако може повече движение.   bouquet не се стресирайте от началото, за да не се откажете, ако не получите магически резултати   bouquet

# 291
Момичета, сушито разделно ли е, ако е вегетарианско? Съдържа ориз, зеленчуци, водорасли. А соевия сос?

# 292
Монда, зависи от количеството на соев сос. На огромно количество храна 2-3 л. не е фатално, но трябва да е по-скоро като за аромат, като подправка, а не преобладаващо. Сушито, ако е вегетарианско - водорасли, краставица, тиквичка и ориз да става.

Момичета ето и следващите три предложения от китайските, надявам се да ви харесат:

Агнешко по китайски със сос от гъби
4 порции

350 гр. агнешко /добре е да престои в студена вода за 30 мин/
2 с.л. захтин /растителна мазнина/
3 скилидки пресован чесън
1 средно голям стрък праз лук нарязан на ситно
175 гр. на едро нарязани гъби
1 червена чушка към сервирането

Сос
4 с.л. соев сос, светъл
3 с.л. сухо шери
3 с.л. вода
½  ч.л. чили нарязано на ситно

Агнешкото се нарязва на тънки лентички. Нагрява се уока, слага се зехтина, нарязаното месо, чесъна, праз лука и енергично се бърка за 2-3 мин. В отделен съд се нагрява и се слагат продуктите за соса, заедно с гъбите бърка се енергично за 2-3 мин. Част от гъбите се вадят и пасират, връщат се обратно към соса. Към него се добавя месото и се бърка още 2-3 мин. Месото трябва да е тъмно на цвят и крехко /затова е важно да бъде нарязано на много тънки лентички/. Сервира се с нарязаната на лентички прясна червена чушка.

Сусамово телешко филе със соев сос по китайски
4 порции

2 с.л. сусамово семе
450 гр. телешко филе нарязано на много тънки лентички /добре е да постои в студена вода за 30 мин. преди да се готви/
2 с.л. зехтин
1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици
4 скилидки пресен пресован чесън
2 с.л.  сухо шери
4 с.л. соев сос /може тъмен и светъл/
6 стръка пресен салатен лук с перата нарязан на ситно

Нагрява се уока, слага се сусама в сухия уок и се бърка до като леко потъмнее. След като е готов сусама се маха от уока и се слага настрана. В уока се слага мазнината и телешкото филе за около 2-3 мин. Добавя се чушката, пресования чесън и се бърка за 2 мин. Добавя се шерито и соята и се бърка за още 2-3 мин. Добавя се пресния лук бърка се за още 1 мин. Месото трябва да е тъмно на цвят и крехко. При сервирането се филето се поръсва със сусама.

Патица със джинджифил и лайм по китайски
4 порции

250 гр. или 3 парчета гърди от патица /пилешки гърди/
черен или бял пипер
сол

Сос
1 ¼ dl зехтин
2 ч.л. сусамово олио /може и без тях то е за аромат/
2 с.л  сок от изцеден лайм  /лимон/
настърганата кора и изцедения сок на един портокал
2 ч.л. рибен сос
1 с.л. нарязан на ситно пресен корен джинджифил
1 скилидка пресован чесън
2 ч.л. светъл соев сос
3 стръка пресен лук с перата нарязан на ситно
1 ч.л. захар /фруктоза/
250 гр. различна зелена салата + зелената част на китайско зеле

Парчетата гърди от патица или пиле след като са постояли в студена вода за около 30 мин., се подсушават и се нарязват на тънки филийки, тънките филета се набождат с вилица посоляват се и се натриват с малко пипер. Пекат се на грил или за 10 мин. във фурна на 220 градуса, може върху хартия или тефлон, за да не залепнат. Соса се забърква в умерено дълбока купа – сипва се зехтина, сусамовото олио, изцедения сок от лайм, кората от портокал и сока от портокал, рибния сос, нарязания джинджифил, чесъна, соята, пресния лук и захарта /фруктозата/. Хубаво се обърква така че всички съставки пуснат аромата си. Вадите пуйката или пилешките гърди от фурната и ги поставяте в соса така че да поемат от него не повече 1 мин. за да не изстинат напълно. В чиниите за сервиране, като основа се слага предварително нарязаната или накъсана зелена салата отгоре се слагат няколко филета от пуйката или пилето и се сипва малко от соса.

# 293
Dundy, след малко ще пусна новите рецепти.  Peace

монда, звучи разделно това, което си написала за суши.  Peace За сеовия сос не знам къде спада. Аз го ползвам много рядко по тази причина.

# 294
Лени Hug
Мисля да си направя макарони със зеленчуци- много вкусно ми звучи, а и досега не съм приготвяла макароните.
Отдавна не бях излизала на по- дълга разходка и днес вече времето позволи да я направя с малкия, макар и до 15.00 часа. Сега се чувствам много добре Peace
Лека вечер, момичета Heart Eyes

# 295
Здравейте момичета! Първо да отговоря на Вив, че отдавна писах, че си взех изпитите и в момента ходя на очни и дори са накрая. За протокола: днес закусих 2 ябълки, а по-късно корни, за обяд-пълн.ръжен сандвич с масло и краставичка, следобяд-банан, а за вечеря хапнах половин печена скумрийка със салатка от домат и пресен лук.
И аз се поинтересувах от този житен режим, звучи ми много добре. Имаше един период когато бях запалена по кълновете и си правих пшенични кълнове, които консумирах с ябълка, орехи и мед за закуска, а слънчогледови кълнове слагах в зеленчукови салати. Беше добър навик, незнам защо спрях като се има на предвид, че ми бяха супер вкусни.
Искам да попитам за кафенцето, задължително ли трябва да се изчака 2часа преди да се хапне нещо друго, защото аз не изчаквам ваобще и го пия с малко мляко и 1/2ч.л. кафява захар. Чисто не ми е вкусно. Нямала съм някакви проблеми със стомаха.
Аз не съм забравила за блога и подготвям файл с мои авторски рецепти-сладките неща, които бях публикувала в една тема доста назад, много салати и някои ястия. Искам да напиша още някоя рецепта и така ще ги пратя. Само да ми изпратите един и-мейл.
Пожелавам ви приятна вечер! Hug

# 296
Благодаря ти Кюбит  Hug
Надявам се рецептите да ви допаднат  Party
Никой не каза дали е пробвал кюфтетата с вода ?  newsm78

много целувки  Hug

# 297
Днес хапнах плодове сутрин, на обяд кис. мляко с 3 ореха и канела + плодове; за вечеря пилешко със салата от зеле.

Когато сме само на плодове, могат ли да са в голямо количество или да сме до 500-600 гр на прием?

# 298
Innesse, когато си само на плодови дни може да ядеш плодове по 1кг., но максимума е 1.500, в 4 чая по 1 ч.л мед на прием плодовете не трябва да надвишават 500 гр. между чая и плода трябва да минат поне 1 час.

# 299
  • София
Мацки,как сте?

Ох,да ви се оплача,Калоян е с варицела Tired.Днес следобед му избиха пъпчици,сега има вече на невероятни места Crazy
Лошото е,че аз не съм я карала и очаквам да се опъпча всеки момент Cry.Стискайте палци да ми се размине,че ще е страшно Outta Joint
Пу,от 2 седмици не е ходил на градина и не е бил контактен с други деца Crossing Arms.Явно още тогава я е хванал,защото го пуснах след като вдигнаха карантината.

Днес готвих една черна френска леща-мноого ми беше гадна и не се хареса на никой Sick
Няма да повторя пак Naughty

Целувки на всички,нещо не ми се пише много-много Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт