На пазар в Одрин

• 159 914
  • 446
  •   1
Отговори
# 420
  • Хасково
А видяхте ли дали има на пазара или по магазините им бял пипер -чушки за пълнене и на какви цени е там и ме интересуват и корите дето споменавате за баница откъде да си купя ,както и за кюфтетата?Споделете  chef

Преди около 1 мес като ходихме имаше такъв пипер на борсата за плодове и зеленчуци беше 5-6 лв килограма, но продаваха само на чувалче май е около 5 кг. - преценихме, че това ни е много и не си купихме!

Кори продават и на борсата с  праховете из гаражите! Ние си купихме от там!

Предлагам който може да систематизира информацията за местоположението на магазините на 1-ва стр. защото пред 2 поста чета въпроси "Къде се намира...?"
Ако ми кажете и аз ще помагам! Grinning

# 421
  • Там някъде......
Скоро май ще трябва да се прави нова тема и там ще се сложат линкове,другата тема е поверена на Синара тя ще я отвори .  bouquet

# 422
  • Там някъде......
Вие също може да помагате ,да има дори и снимки кой каквото се сети

# 423
Благодаря ти ,там ще ги търся а на каква цена са 3 и 5 листа и вкусни ли са за баница
Последният път взех кори от Кипа, с три кори бяха 1.99 лири ,а с 5 кори - 3.49 лири. Става страхотна баница Peace

# 424
  • Там някъде......
Аз май питах как я правите баницата ,защото и аз мисля да вземам кори  въпреки това бихте ли пак споделили кой как я прави и вече ще записвам на лист рецептите за да пробвам и хубава ли става?  chef

# 425
  • Там някъде......
Добро утро от мен ,сега ставам и си изпих кафето и с нетърпение очаквам петъка за заминаването ни в Турция и докъто си пиех кафенцето се сетих да попитам някой виждал ли е в магазините им да се продава от този чай дето го пият в малки чашки ,но гранулиран ли е или на пакетчета(мисля ,че в него има съдържание на кофеин) и ако е така може ли да ми кажете от къде да си купя искам го за в къщи и на каква цена е и как се казва по табелките как да го открия -името му само знам,че и на български е чай  и на турски също е чай -но аз искам ябълков .Та това е  моето питане

# 426
  • Бургас
Здравейте Simple Smile,аз си взимам кори само от пазара 1кг. или 5 кори за 2 лири това е в Лозенград.Както са разпънати корите ги режа на половина и от тях използвам 7 положинки или 3 кори и половина за да направя баница и то във голяма тава.Правя смес от 4-5 яйца,300гр.сирене,4-5суп.лъжици кис.мляко и 100гр. газ.вода и всяка половинка я ръся с тази смес и я навивам на вита баница.От горе накрая я заливам с половин пакетче разтопено масло,но предварително сме намазали от долу тавата с олио,това е от мен  Hug Wink

# 427
  • у нас
Сладка капка, по-напред съм писала как съм направила вита баница.  Peace Нас ни черпиха с такъв чай там в малки чашки. Но чая беше черен, нищо особено. Много горчив. Предполагам говориш за друг вид чай. А в чая има кофеин  Peace

# 428
Момичета, май наистина е време за нова тема

# 429
  • Там някъде......
Да ,за такъв чай става дума но то има много видове .Давай Синара за нова тема как ще се казва?И снимков материал да сложиш и линкове към темата за да можем да разглеждаме

# 430
  • у нас
ок, ще пусна тема довечера, защото вече излизаме.  Peace Приятни разходки на всички в този слънчев ден   bouquet

# 431
Сладка капка, по-напред съм писала как съм направила вита баница.  Peace Нас ни черпиха с такъв чай там в малки чашки. Но чая беше черен, нищо особено. Много горчив. Предполагам говориш за друг вид чай. А в чая има кофеин  Peace
Черният чай се вари. Горчив е, има кофеин и има ободряващо действие. Иначе има гранулиран ябъков, който е сладко-кисел.

# 432
  • Там някъде......
Да точно такъв искам ябълков с кофеин сладко кисел и как се кава за да го търся а в Кипа дали го има и на гранули ли е и само с топла вода ли се разтваря ?

# 433
Само с топла вода се разтваря, има го във всички супери - в кутии, на които има нарисувана ябълка. На него пише ELMA. Иначе и по сергиите, дето продават сувенири и сладки неща съм виждала

# 434
  • Там някъде......
Благодаря ти ще търся спепциално такъв искам да си взема

Общи условия

Активация на акаунт