Замразявате ли манджи?

• 3 736
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
Никога нищо не замразявам, но пък има много хора, които го правят.
Даже имам един познат, на който жена му работи в друг град и в неделя вечер му готви и замразява, за да има какво да яде, докато я няма  Laughing

# 16

Много неща съм замразявала ,но само замразения ориз под каквато и форма да е приготвен след престоя си във фризера не става за ядене! За проба съм замразяваба сърми,пълнени чушки или просто нещо готвено с ориз - не става!
Самия ориз става един разводнен  и  рошав Mr. Green- не можах да измисля друго сравнение Grinning

Веднъж замразих сърми и ги затоплих в микровълновата - нещо ужасно!Не става!

Освен ориза не пробвайте да замразявате и какъвто и да било вид каша (фрикасе, бешамел или обикновена каша). След размразяване сосчето става на трици и вода.

# 17
  • Кърджали
Замразявала съм сарми.Но преди да ги сваря.
Приготвам си сместа за сармите като запържвам отделно каймата с лука и подправките и отделно запържвам ориза и прибавям много малко водичка.Завивам сармичките и ги поставям върху табличка завита със свежо фолио.Слагам ги да се замразят във фризера и след това в торбички.Когато ми потрябват ги изваждам и както са замразени ги редя в тенджерка.Заливам ги с гореща вода и варя на много бавен огън.Стават перфектни. И е много удобно за неочаквани гости.
Замразявам и боб. Само картофите не подлежат на замразяване.Поне на мен не ми харесаха.

# 18
освен ориз не замразявайте картофи,на нищо не приличат.никакъв вкус и самата им структура се променя,много странни стават

# 19
  • Стара Загора
Боб, леща и супа съм замразявала, за събота и неделя за дъщеря ми като беше малка. Седмица две съм ги държала, ядеше си ги

# 20
Замразявала съм,само на малката манджите.Не е имало проблем ,излапваше си всичко.. Laughing

# 21
  • Countryside
Не. Освен това мисля, че първо е нужно размразяване или направо притопляте  Thinking Бих замразила нещо полуготово, което подлежи на термична обработка. Предпочитам свежи ястия, даже претоплено от предния ден не обичам  Blush

# 22
Нищо не замразявам. Та аз се кумя на ядене от вчера и обикновено мъжа ми доизяжда яденето ако е останало. А на детето абсурд да сложа замразено ядене.

# 23
Преди време замразявах, когато сготвя нещо в по- голямо количество за малката въшка. И аз не съм фен на претоплена храна, но така си гарантирах, че ще има домашно сготвено, когато се приберем в последния момент и не ми остава време за чудеса за секунди или пък ще съм на работа и някой друг ще трябва да я храни, а тя беше твърде малка и не ядеше каквото и да е (тя не че сега яде точно каквото и да е де  Wink ). И фрикасе съм замразявала и след като го стопля го пасирах, за да се изглади текстурата. На вкус си беше супер. В общи линии, ако храната търпи добавяне на вода (в ориза, за да стане пак сочен например), пасиране и прочие корекции, то няма проблем да се замрази  Peace

# 24
никога не съм замразявала манджа   Peace

# 25
# 26
Разваля се аромата и стават няка блуткави.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не замразявайте ястия с картофи или ориз,защото после и кучето не ги ще,а то си е лакомо Rolling Eyes

# 27
  • На небето
Аз не съм. Готвя в малки количества. Но скоро майка ми ми даде замразени сърми уж да ме улесни като не ми се готви да имам готова храна. Още не съм опряла до тях, но както разбирам, май ще ги хвърля.  Sad

# 28
Разваля се аромата и стават няка блуткави.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не замразявайте ястия с картофи или ориз,защото после и кучето не ги ще,а то си е лакомо Rolling Eyes

Да, дори ястията с картофи след 1 ден в хладилника пак им се променя вкуса и не ми харесват. Rolling Eyes

# 29
Да, замразявам, но много рядко. Картофите стават гадни след размразяване. Най-често замразявам шкебме или пача, друго готвено - не  Peace

Общи условия

Активация на акаунт