Израел 22

• 22 631
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • T"A
canitka, за този крем споменах в миналия пост (розовият е за след раждане, на теб ти трябва синият, който е за преди раждане и прави кожата по-еластична - и приятелки, които са раждали, са ми казвали, че го предпочитат)

Аз също имам стрии, защото бях 40 кг, сега съм 50 - пълна не съм, но това е голяма промяна в теглото и откъм дупето ми се появиха... А Ментов целият е набразден от стрии  ooooh!

Наина, голям герой си ти с този прилеп  Laughing Ама, как е влязъл при вас, вие в жилищен блок ли живеете или някъде до гора? Отвратителни същества са  Sick За козметиката има нещо вярно - и аз не се доверявам на 100%, но пък нямам избор, защото кожата ми е проблемна  Confused

Борянче, Тамнун е фирма с много евтини стоки, а имам добри попадения с покупки от техните магазини (иначе тамнун=תמנון на иврит е октопод  Mr. Green). Те са верига, имат магазин в канионите в Хайфа, в Назарет и Афула...  Peace (в сайта им пише)
http://www.tamnoon.com/
Обаче трябва внимателно да се подбира, имат и некачествени стоки... Дай да измислим нещо за ставането  Thinking Да се уговорим утре сутринта в 7:10 във форума  Mr. Green Ето, и аз не ставам рано, но, ако аз стана, ще е срамота ти да останеш в леглото до късно  Naughty

# 226
  • Някъде там...
Ама аз ставам в 7 говорим си с мъж ми и после си затварям очите за 2 минутки и като ги отворя е 11 часа...По скоро ми трябва стимул за да ходя там,но това,че ще науча иврит не минава за стимул при мен защото аз смятам,че няма да го науча там...Мъжо казва,че се движа добре ,но аз не виждам никаква промяна в знанията ми...Не ми харесва,че не съм на едно ниво с другите а не мога да наваксам вкъщи сама..Оооооф незнам какво да правя...Имам нужда нещо да ме извади от летаргията ми  Sad

# 227
Наина , старата песен - ракети  от Хамас Газа падат в Израел (този път в Ашкелон).С две думи казах, за да начекваме политически теми - затова. Иначе се раказва в статията за това как учениците по-добре да не се изпращат на училище, сирена , ракета пада , няма убити...Автобусен шофьор казва как е видял събитието .От  сорта.Споменават се и предишни случаи (понеделник вечер към 6.50 - ракета "касам" в Сдерот ) .Изобщо това прекратяване на огъня (войната) е доста нестабилно ходене по лед.

Ето нещо интересно за цветнокожите представители на Племето на Юда (говорихме мисля в миналата тема за тях).  40  години след пристигането си в Израел (декември 1969 от  Америка и Либерия)  като идентифициращи себе си наследници на  Юдовото племе  , първи член (на 62 г.) на това общество (Black Hebrew Israelite community ) получава писмо от Вътрешно Министерство , одобряващо молбата за получаване на гражданство. Министерството казва , че ще последват още.За пръв път през 2004 те започват да служат в  армията.

От тук :
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3665976,00.html

Още по темата :

За четене (английски) :
http://www.myjewishlearning.com/history_community/Israel/Israeli … rewIsraelites.htm

Аз заминавам да се  занимавам с посрещане на гости - днес ще идва доста народ - двете ми етърви и една приятелка  с все деца , а и свеки може да се дотътри с бебето на  дъщеря си (зълва ми) и ще става лудница и чистене после.Ще ида да спретна едно руло (мързеливо) и още какво ли не - опустошаването ще е поразително  hahaha .....

Относно кремовете и козметиката за стрии - не съм  много сигурна , даже изобщо , че помагат  в забележима степен ....може би повече ментално ....Успехи с избора обаче - Доктор Фишър е любима марка и у нас.

# 228
  • T"A
Бубе, ще го научиш езика, но трябва време  Peace Някой път няма и да се усетиш как ще започнеш да говориш на иврит  Hug Обаче недей да пропускаш, че по-трудно са наваксва Sad Иначе като се посближиш с учителката ти, тази, която те кара до мошава, ще се чувстваш по-добре в улпана, по пътя ще си говорите... Не се отказвай, нали самата ти казваш, че си борец  Hug    bouquet (да не си изневеряваш на значението на името си). Утре в седем съм в темата, виртуално ще ти поднеса кафе    food010 

За пълнеенето и здравословния начин на живот - аз бях абонирана за сп. Мента - то е изцяло на тази тематика  Peace
И в сайта на YNET качват част от статиите им: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1209,00.html

Вчера пък говорихме в университета точно за това - колега разказа за няколко изследвания, свързани с приспособяването на имигрантите и за Щатите има статистика, която показва, че спред имигранти от Южна Америка и Китай (които традиционно са слаби хора) - колкото повече усвояват езика и се приспособяват към американския начин на живот, толкова повече теглото им се повишава - направо като критерий за адаптация  Mr. Green Тук няма такова изследване, но по принцип евреите имат склонност към пълнеене в ханша, то е известно... Аз се чувствам много добре сред израелците, допада ми това да се обличам така, че да ми е удобно  Grinning и не ми прави впечатление кой пълен, кой слаб  Peace
Има един интересен линк... сега ще го потърся...  Peace

П.П. Най-дебелите нации в света - класацията на сп. Форбс: http://www.forbes.com/2007/02/07/worlds-fattest-countries-forbes … 08worldfat_2.html - Израел е едва на 50-то място, България - на 69-то  Peace
На тази страница се виждат: http://www.forbes.com/2007/02/07/worlds-fattest-countries-forbes … 08worldfat_3.html

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 12:48 от Mentha

# 229

Честит Имен Ден на Сладката Аничка!
Да е здрава и мноооооооооого щастлива, да си носи името с гордост и чест!

Буба`ле  Hug, неприятно е че пак си пропуснала училище. Хрумна ми една идея, тъй като усещам че не ходиш с кеф. Дали можеш (и искаш разбира се) да спреш и да изчакаш новата група. Така ще почнете на равни начала, а може и да намериш сродна душа в новата група. От друга страна обаче, не се знае колко ли ще чакаш и жалко за изгубеното време Thinking, май не е добра идея...
Опитай се да игнорираш останалите и това колко те знаят. Мисли за себе си и Хая. Учиш за себе си. Аз лично имам добра визулна памет и напиша ли дума ми става ясно произношението, а запомням и правописа. Затова те съветвам много да пишеш, не само да четеш и разбира се  ледабер ах верак иврит им ба`ал шелах  Peace (с милото само и единствено да говориш иврит). Моята учителка (Мири се казваше, голяма скица, тя ми даде солидна основа, в/у която и до ден днешен градя) казваше "ивритът е музика- трябва да я усетите  Grinning".

Пете, онези бяло- кремавите диванчета, които беше показала- точно такива си взеха моите хора  Peace! Страхотно удобни, че и запане стават  Laughing опитано!

За стриите- докато бременеех се мажех с бебешко олио на Джонсън. Но аз и с двете не качих повече от 7-8 кг. и нямам нито една стрия  Peace за мое щастие. Шампуаните и течните сапуни на децата са винаги от Фишър обаче.

За здравословното хранене тук много се говори, още от градината се учим. После и в училище имат часове тзона нехона (правилно хранене). Но това не пречи на множество родители и деца да дъвчат джънк постоянно. Аз лично в къщи силно съм ограничила тези храни, а имам и черен списък от дъвчащи, карамелажни бонбони и близалки  Naughty. Купувам био продукти, винаги когато мога. Наблягаме на зеленчуците и плодовете (пак екологични), пълнозърнести храни и хлябове, гранола, мюсли, ядки и сушени плодове (хей да поговорим за ту бишват  Peace).Всички у нас съм ги инструктирала, дори мъжът ми вече на подбив ме взима, че все от нещо ще се мре  Laughing, но изпълнява инструкциите стриктно!

И накрая- само аз ли обичам прилепи от тук присъстващите  Crazy! Като заклета пещернячка мога да ви кажа, че прилепът е символът на пещерняците. Често спим в едни и същи пещери- ние долу, те горе. Имам много снимки с такива животинки. Българските са безобидни. Дори съм пипала заспал- меки са. А също имам поне двама добри приятела с ник нейм (прякор) Прилепа- единият е ужасно добър катерач и затова, все виси на някоя скала като събратята.

# 230
Борянке,я се стягай,мила,ще го научиш тоя иврит,нали знаеш в живота лесни неща няма Laughing
Пете,как ги издържаш тия гости Laughing,и като си помисля после какво чистене трябва newsm79.Преди и аз много обичах,да ми идват гости,но с годините вече,нито ми се готви,нито ми се чисти.Одъртявам,май!
Mentha ,ти нали си слаба?
Казват,че да ти влезе прилеп в къщи,било голям късмет.Имахме един имот,който се опитвахме да продадем доста отдавна,и малко след като прилепа влезе в къщи ,го продадохме на страхотна цена.Сега се моля да влезе пак прилеп,ама нъцки Mr. Green

# 231
Пете,на мен панталоните с джобове много ми харесаха и се запалих и аз да си търся подобни.И диваните също ми допаднаха .
Бубеее,какво става,защо бе душа нямаш стимул?Виж Тали хубаво те съветва.

# 232
  • Някъде там...
Аз много искам да я спра тая група,действат ми на самочуствието страшно много и ако знаех,че скоро ще почне нова група бих я спряла тази,за съжаление никой незнае кога ще е новата група...Другия ми проблем е ,че не искам да седна да уча сама вкъщи...не става сама..
Нищо не изтървам от тази група,хората образуват изречения с материала който са взели преди аз да се появя,но аз този материал няма как да го науча защото все още нямаме учебници а и да имаме те преподават разбъркано материала не следват страниците.От мен се очаква да зацепя всичко сама е как да стане...Хората са на месец и половина а аз на 7 дни...

# 233
Благодаря за поздравите ,момичета!

# 234
  • T"A
Наина, аз бях слаба, в момента съм с нормално тегло  Peace Тук, в Израел ходя доста пеша, не правя нищо с цел да слабея, но държа на това да се чувствам здрава и във форма  yes

Тали, ние хубаво си говорим за здравословно ядене, ами с тази бактерия листерия в стоките на Мааданот  Sick
Има и на руски за скандала: http://cursorinfo.co.il/news/busines/2009/01/25/maadanot-pizza/
И една статия на английски: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129640

Та, ...какво за Ту Бишват  Grinning

Борянче, погледни от хубавата страна на нещата - сега никой не очаква от теб да знаеш всичко, което са учили, т.е. имаш си оправдание  Wink И да не учиш, само да ги слушаш, пак ще има полза  Peace А ивритът е много красив език, постепенно ще го обикнеш и ще се наслаждаваш повече от уроците   bouquet За ползите си знаеш... колко много означава да можеш да обясниш какво искаш и т.н. Аз през първите 6 месеца също не можех да кажа нищо на иврит, а после съм се качвала на таксита, за да си тренирам езика - нали знаеш таксиметровите шофьори като се разприказват  Laughing Не се отчайвай толкова лесно  Naughty рано ти е още  Mr. Green  Hug Hug Hug
Мила, това, което са учили, не можеш да го прескочиш, трябва да го наваксаш - за това е важно, именно докато се упражняват на този материал, да си там. Опитай поне месец да ходиш редовно, без пропуски, ако не усетиш промяна и аз бих подкрепила съвета на Тали да спреш уроците с тази група. Но поне да знаеш, че си направила всичко възможно  Peace

# 235
  • София-България, Израел - където си поискам

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА АНИЧКА, ДА РАСТЕ ЗДРАВО И УСМИХНАТО ДЕТЕ!

# 236
  • Пловдив
Здравейте момичета и момче.
Мише, честит имен ден на малкото Мшленце! Да ти е жива и здрава най-вече, и много послушна.
Пете и на мен ми харесаха тези панталони, макар че нямам такъв ... все още  Laughing
А сега както обещах преди няколко дни да се похваля как ще си спонсорирам ин-витрото. От предаването "Това го знае всяко хлапе" предложиха на двойки със стерилитет да участват в предаването и така да си подпомогнат процедурите. И ние с моя мъж се навихме да участваме. Така че тези които могат да гледат Бтв и имат желание могат да ни гледат на 05 и 06. 02. Не ми се смейте много - бях страшно притеснена, макар че от екипа направиха всичко възможно да се отпуснем и да се забавляваме. Наистина не бях чувствала толкова дружелюбно и приятелско отношение от напълно непознати хора.

п.п. Адаш за теб гледането е задължително Wink

# 237
  • Някъде там...
Това е страхотна инициатива  Peace Задължително ще го гледам,вече си направих алармата на телефона да не взема да се заблея някъде....

# 238
И аз ще гледем Пешек!Оставам с впечатление ,че екипите на БТВ са много мили и предразполагащи.

# 239

Честит имен ден на Аничка , нека да е жива , здрава , щастлива за радост на мама и татко . Искренно пожелавам всичко най-хубаво на теб и семейството ти Миши  Hug

Пете  , тез диванчета  са много хубави..   Flutter   И колко струва това удоволствие при вас  Laughing

Една голяма  Hug за всички .

Бори присъединявам се към съветите на момичетата. Има защо да се чувстваш някак дискомфортно , но и от друга страна си имаш оправдание. Пробвай- ако се получи , получи , ако не -здраве да е . Схватливо момиче си и ти се отдава , въпроса е да не ти е кофти на теб . Grinning

Лека  55

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 19:03 от *hard_defence*

Общи условия

Активация на акаунт