Машина за хляб - 14 част

  • 68 154
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 22
  Искам да благодаря на BIZCOCHO за съвета й да слагам на гъстото тесто олио вместо вода.  Хляба стана какъвто исках. Козуначен.
Следва да се престраша и да почвам на чушчица козунака.
 newsm10 Невероятни сте! Поддържате желанието за прояви  на най големата смотла по отношение на тестата.

# 151
  • Мнения: 321
ПОЛИН-А,как можах да те пропусна в благодарностите към хлебарките,Боже, а сме и "роднини". Това е  от превъзбуда,скъпа,извини ме, не от неблагодарност. Embarassed :oops:color]CICERI ,недей така. Това,не е моят козунак ,а на Кетти. Аз съм просто един упорит последовател на големите в бранша,от които се уча.    bouquet

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 14:56 от чушчица

# 152
  • Мнения: 9 785
ПОЛИН-А,как можах да те пропусна в благодарностите към хлебарките,Боже, а сме и "роднини". Това е  от превъзбуда,скъпа,извини ме, не от неблагодарност. Embarassed :oops:color]CICERI ,недей така. Това,не е моят козунак ,а на Кетти. Аз съм просто един упорит последовател на големите в бранша,от които се уча.    bouquet

 newsm78
Аз нямам никакви заслуги за твоя успех Blush. Не съм се почувствала пропусната по никакъв начин. Ако не си разбрала предният ми пост, исках само да кажа, че си пуснах последния хляб на пр.11 - за сандвичи точно с цел да видя дали би ставал козунак там. Пък ти явно покрай еуфорията не си си спомнила, което е напълно разбираемо. Hug

# 153
  • Мнения: 321
момичета, за сведение и за по-добри резултати при печивата ни, днес говорих със специалист,който ми каза нещо ,което вие може и да знаете, но аз не.Когато се пече с обдухване, трябва да се знае,че 180 гр. е равна на 200. ЩЕ РЕЧЕ ,фурната вдига температура с 20 гр.по висока от посочената,която пък е реална при печене без вентилатор.НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЕ ИЗРАЗИХ ЯСНО. Така че за да не прегарят нещата,имайте го предвид.Полин-а разбрах,разбрах. Как да нямаш заслуги,нали ме напътстваше и беше до мен. Simple Smile

# 154
  • София
  • Мнения: 114
Аз вчера пробвах програмата за хляб за сандвич и искам да отбележа че е много по-различна от основната като времетраене на месене, втасване и печене /при мен и двете са с продължителност 3 часа/. Мислех си, че няма да се получи, защото 1 час преди края,  когато обикновено на другите програми започва да пече хляба не беше напълнил и половината контейнер. Явно печенето е по-кратко заради тънката коричка. Получи се страхотно хлебче / и то пълнозърнесто/. Очарована съм от тази програма, ще я ползвам по-често.  Grinning

# 155
  • Мнения: 321
Да,да аз точно слагам полиното хлебче на проглама -сандвич. Колкото до втасване и печенето-писах по-горе ,нещата до едно време вървят паралелно.

# 156
  • Плевен
  • Мнения: 974
Привет майсторки!

Тъкмо сплетох моя козуначко и го метнах отново в контейнера. На консистенция ми изглежда добре тестото, но ще видим накрая как ще е ? Надявам се на добър резултат   chef

# 157
  • Мнения: 411
Привет майсторки!

Тъкмо сплетох моя козуначко и го метнах отново в контейнера. На консистенция ми изглежда добре тестото, но ще видим накрая как ще е ? Надявам се на добър резултат   chef

стискам палци

# 158
  • Плевен
  • Мнения: 974
Благодаря!
Намазах го и му остава около 3-4 см до края на контейнерчето, докъде ли ще бухне .... дано не тръгне да ме търси, докато съм на компа  Laughing

# 159
  • Мнения: 321
До къде стигна Люсил?

# 160
  • Мнения: 2 240
Здравейте, май си изгубих едната бъркалка. Знаете ли дали се продават резервни

# 161
  • Плевен
  • Мнения: 974
Къщата ни мерише прекрасно... козунака бухна ок, не се лепна за капака, остана му 1 см някъде. Като свърши програмата на машината за печене, сложих козунака малко във фурната за 5 мин, защото в средата на кората имаше леко неопечено, а отстрани изглежда опечена. Само центъра на кората лепнеше, сега е във фурната, след малко го измъквам за фотосесия Simple Smile

ето го и него http://media.snimka.bg/2024/010303940-big.jpg и опита да го разрежа, но той просто се делеше http://media.snimka.bg/2024/010303939-big.jpg. Доволна съм от резултата, но следващия път може би ще пека във фурната или трябва да преборим някак си дебелата кора отдолу и отстрани . Добавих една лимонова есенция на доктора и една ванилова захар, но следващия път ми се искат повече аромати и разни добавки Simple Smile.

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 19:21 от Люсил

# 162
  • Мнения: 141
Люсил, чакаме снимките.Намали ли от нещо, че ни ти се лепна за капака, и ако да от какво?

# 163
  • Плевен
  • Мнения: 974
Тъкмо си редактирах горния пост, вече има снимки. Моята машина е до 1,5кг и не намалих грамажа, но не се й лепна. В момента похапваме със щерката... много е вкусен Simple Smile.

# 164
  • Мнения: 141
Видях ги.Той и изглежда такъв.Не знам за машината дали има значение времето навън, но моя се лепна, точно когато времето навън беше топличко.Иначе първия и на мен не ми се лепна, но тогава не можах да измеря съвсем точно брашното, защото го добавих на ръка.Ти колко му сложи на твоя?

Общи условия

Активация на акаунт