Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

  • 49 922
  • 371
  •   1
Отговори
# 255
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
честита рожба на Ягодка Hug
и мама и бебе да са живи и здрави   bouquet


днес правих една любима рецепта Mr. Green
мини пици  Party

# 256
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 478
Търся рецептата на ароматните питки на Карина и не мога да я намеря никъде. Някой може ли да помогне да даде линк?

Вкусните питки на Карина
Много благодаря   bouquet

# 257
  • Мнения: 407
И аз да се разпиша (макар и с нещо мъничко), че отдавна съм само пасивен наблюдател  Grinning
Поздравления за невероятните гозби, които сте приготвили!!
Моцарела хапки и варени картофи, запържени с чесън и creme fraiche 18 %

# 258
  • Мнения: 1 313
Привет приятелчета wavey
Крисче, мнооого апетитни крилца  bouquet
От мен днес само
Сладкиш с бадеми и боровинки

# 259
  • NL
  • Мнения: 520
Ягодка  bouquet,да ви е жива и здрава Ивайла.
С пожелание за безброй прекрасни семейни моменти и много детски смях в къщи.

# 260
  • Мнения: 3 050

Ягодке ,да ви е жива и здрава Ивайла!
С пожелание за много здраве, усмивки и радости   Hug  Hug  Hug

# 261
  • Мнения: 3 770
Ягодка , да ти е жива и здрава дъщеричката !
С пожелания за щастливо детство и хиляди радостни мигове !


# 262
  • Мнения: 11 607
Лелееееееееее, стабилно сте хапвали днес баници, кавърми, кифли, пилешко ала Гелева, спагети, мирис на чеснови хлебчета и на боровинки, въобще....Но най-важното, че бебе сте посрещнали в темата......

Ягодке, честито за малка Ягодка! Да е здрава и първа мамина отмяна! Hug Hug Hug


Полина, първата торта бе за една моя много добра приятелка, която днес(вече вчера) имаше рожден ден! Не се коси, понякога грешката излиза вярна! Та и ти с кифличките.....Всяко зло за добро! Вярвам вече никой няма!

Гицо, а посмей да пуснеш някъде другаде онези твои рими......Не стига,че твоя съвсем пресен челен опит и опита на Бъни в тортоправенето ме вдъхновяваха, а сега и в рими ще пееш,че през 9 теми в 10-та се знае,че аз за утре(вече утре)правя торта!!!! Крисче Heart Eyes

За кавърмата.....Морулке, днес тебе ядохме, ама снимка на зелената салата - нямам! Беше много вкусна. Имахме едно семейство, което не бе в първа младост, да кажем,че са във втора такава, но мъжът така фино наряза марулята(накарахме си гостите да си режат салата Whistling), че докато се усетя да снимам и вече нямаше нищо в чинията. Той е цар в рязането на маруля. И винаги това е негова привилегия като се съберем. Иначе съм от Добрич. Рода на майка ми са предебци от Румъния и кухнята им е някаква смесица от българско и румънско. Ох.....наистина всичко добричко любя, тача и милея...Няма по-зелени и по-равни поля от добруджанските......

Цеце, така е скъпа.......Майка ми, а и баба ми, явно за да угодят на мъже-чревоугодници, винаги са слагали съвсем мъничко сирене. Както казва майка ми - не трябва да се усеща! Иначе - да. Разточи ги, остави да изпръхнат корите, и когато всичко е разтокано, започва да реди. На ветрило(хармоника)оформя корите с пръсти, много чевръсто и много равномерно. Тук таме малко сиренце, и после заливката наиситна е от повече яйца + смес от прясно и кисело мляко. Вяравйте ми, колкото и да съм я гледала в ръцете, такава заливка като на снимката на Цецето не мога да издокарам. И вярно! Кавърмата е по-вкусна на другия ден. Особено подгрята във фурната, направо усещам в момента как се топи в устата ми.......Като намеря снимка колко тънко майка разточва , ще я пусна. И ние сме дали нещо на света - добруджанската кавърма!(по отзи повод без малко да загубя бас като студенка,че кавърмата е ястие от месо или е баница. Аз не знаех,че има и ястие с такова име Embarassed).....

Въобще днес докато се усетя, нямашевече нищо в чиниите и не успях да снимам ни дроб-сърмата, ни винения кебап.......Но и днес е ден!

А сега, завършената преди 30 мин. торта по случай утрешния рожден ден на големия син. Наклони се на една страна, но вие откъде смятате,че кулата Пиза е копирала наклона си?

ТортаТрюфел

Лека нощ!

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 02:36 от Мама Цоцоланка

# 263
  • Мнения: 164
Ягодка, честито    bouquet!!!

Да ви е жива и здрава Ивайла и много да ви радва!!!!!

# 264
  • Мнения: 2 708
Мамеееее с глас съм се смяла....... и си се познах по "Гицо" веднагически hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Радвам се, че съм те развеселила, че чак с торти ще ме замеряш. hahaha hahaha hahaha Което означава, че толкоз много ще имаш, че чак вече ще се чудиш какво да ги правиш, то от толкоз упражнения то и на твойте хора ще им писне та да ти останат за замеряне.... hahaha hahaha hahaha
Чуден ти е Трюфела, прекрасно шоколадов вид има, така че не отказвам и да ме замериш Wink Wink Wink

# 265
  • И тук, и там, навред....
  • Мнения: 755
Иржииии, страхотни бухтички! Баба ми правеше такива....страхотия...ноооо, незнам рецептата, би ли ми я дала, много ти се моля? И ако може, кажи ми как ги правиш такива кръгли....отвътре са като въздушни....ех, мечтииии..

Ето и рецептата :

БУХТИ

2 яйца
3-4 с.л. захар
1ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
брашно -колкото да се получи гъсто кексово тесто, така че трудно да се отделя от лъжицата.

С малка лъжичка се взима от сместта и се слагат да се пържат в по-голямо количество силно загрята мазнина. Ако ви е доста гъсто тестото, след като го загребете с лъжицата, може да се отдели от нея като го изтласкате с пръста. Така всъщност се получава и тази кръгла форма. Бухтичките си се обръщат сами в мазнината.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9209376
Стават бързо и са мн. ефектни и вкусни. Когато ги изваждам от мазнината , аз ги слагам в купа, на чието дъно поставям салфетка, която да попие мазнината. За да не поемат мн. мазнина, може в олиото, още докато е студено да се сложат 1-2 с.л. спирт. В началото ги правех така, но напоследък по този начин мн. ми пращи мазнината /явно има повече вода/ и вече не слагам спирт. Peace
Понякога ги приготвям с кафява захар и типово брашно - уж по-диетично Laughing
Пробвайте и дано ви харесат! Hug

Ягодка,   bouquet честито бебче и от мен!
Мн. здраве, любов и бързо възстановяване!  bouquet
   bouquet   bouquet
  ylinfant smile3522 Kissing Heart

Smiley - благодарности за рецептата!  bouquet

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 10:28 от Иржи

# 266
  • София
  • Мнения: 1 341








Иржи,за да не поемат много мазнина алкохолът се слага в тестото -
1-2 с.л..Баба ми ни ги правеше и когато останат,защото тя правеше повечко,ги заливаше със захарен сироп - казваше им "момини гърди".
подобни на толумбичките.

# 267
  • И тук, и там, навред....
  • Мнения: 755








Иржи,за да не поемат много мазнина алкохолът се слага в тестото -
1-2 с.л..Баба ми ни ги правеше и когато останат,защото тя правеше повечко,ги заливаше със захарен сироп - казваше им "момини гърди".
подобни на толумбичките.

Мерси!  bouquet Може би наистина е по-уместно алкохолът да се слага в тестото newsm78, но по-принцип, бухтите не стават мазни, така че може да се мине и без него.
 Просто по рецепта - алкохола се слага в студената мазнина, но наистина понякога ужасно пръщи - така че , който иска и ако е решил да слага алкохол, нека го сложи в тестото, както е казала рени55 !

# 268
  • София
  • Мнения: 3 874
Ягодке, мнооого целувки на теб и на малката красавица! Много щастие на цялото ви семейство, пожелавам от сърце!  Hug



Krische , гледам, гледам и се радвам от сърце, много са ти хубави крилцата!  Hug

Ето малко неща от мен, които успях да снимам снощи.
Пълнени яйца.


Питка с топено сиренце вътре.


И днешната закуска, мекички със сирене и с пудра захар.
 

# 269
  • Мнения: 3 770
sladunka_medunka , ти се завърна !  Hug Как са приготвени хапките моцарела ?

Гелева , яйчицата ти са един път !
  Peace

Общи условия

Активация на акаунт