Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 916
  • 371
  •   1
Отговори
# 270
Вчера за обяд за гладниците направих картофени кюфтета и добре че снимах преди да са ги нападнали, защото после съвсем нямаше да има материал... Mr. Green Извинявам се за неугледната снимка, без украса и т.н., снимах с мобилния си телефон.

# 271
Shirley-Ann,много апетитни картофени кюфтета! И моите снимки са кофти - и аз снимам с мобилен, ама нищо. Важно е съдържанието, нали! Wink

Едни гюзлемета от мен тази сутрин:

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 14:03 от nela_66

# 272
Крисче салатката с извара е баш както я описваш - има си и топено сиренце Шопско Mr. Green, печени чушчици, шунка на кубченца, чесънче на прах ама може и прясно Peace
Името на рецептата е линк към самата нея - в Любимите съм я писала на 1 стр.
Сега съм решила да си повторя гозбите и снимките, че в началото на темата когато нямах фото е Шок и Ужас ooooh!
Цоци - тва дето го викаш за Гица hahaha(гореспомената явно) и моя милост ме докара до смях голям hahaha.
На мене в тортената медал трябва да ми връчат за привличане на нови членове и за усърдието ми по задържането им hahaha Joy hahaha - те се учат аз на едно място тъпча Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 273
yagodka, честита дъщеричка и от мене !

asyalein, мини-пиците ти са ми много симпатични !

Снимки от днес:

- мусака

- печена тиква

Тиквата:
Първо я сварих и я наредих в тавичка. Сложих я във фурна да се запече /без да добавям захар/.
Накрая сложих ореховите ядки и отгоре поръсих с малко кафява захар. Сложих повторно във фурната, докато се запекат орехите, а захарта се разтопи и се карамелизира и стана много вкусна.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 15:08 от Smiley*

# 274
Yagodka,честита мила рожбичка! Да ви е жива и здрава! Много радост да ви носи!

Shirley-Ann, картофените ти кюфтета са ......... един път. У нас са на почит, благодаря за подсещането    bouquet

# 275
Смайлиииии, според мен тиквата ти е божествена Hug Hug Hug

# 276
От мен нищо особенно..eat
Кифлички...
Бюрек с кайма и сос с кисело мляко и чесън
Тирамису

# 277
berina , чакам рецептата за бюрека !  smile3508 Цъкнах в блога ти , но още я няма ! Ох , много апетитен ми изглежда !   Mr. Green

# 278
Берина на това нищо особенно ли му казваш  Hug всичко изглежда много вкусно кифличките  ти по коя рецепта са

Крисче аз още чакам за рецептата за тирамисуто  Hug

# 279
Ей много скромна тази Берина бе Hug

# 280
Ягодка,да ти е жива и здрава малката госпожица!!!Бързо възсатновяване!!! 

Пак сте показали едни вкусотии...скоро ще трябва да ходя в диетичния ...

От мен в последните два-три дни...

минирула Стефани,бутерки с крем ог синьо сирене

пилешка супа

скара

канелени рулца

хляб с мак и сусам

# 281
Първо, разбира се - ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ЯГОДКА!!! Щастие, здраве и късмет на нея и цялото ви семейство!!!

Берина, бюрекът изглежда фантастично, чакам и аз рецепта (и другите ти неща, разбира се, са страхотни).

И от мен скромно - първата коприва са сезона Mr. Green

# 282
Ей много скромна тази Берина бе Hug

Не само тя, не само тя......Като гледам днес се броим на пръсти въртялите се на шиш в кухнята млади девойчета......И щото така мога да изпъкна още повече, започвам с Фукането, че ей сега ще изникнат от някъде Пепчо, Еси, Милена, Лоис, Габи, Марулки, Кръшни Гицки, Дидита,  Бъгс-Бънита и останалите от бандата кулинарки-майсторки и ще ме засенчат:

Юфка със си … 89;ка, Винения ке … 73;ап+Дроб сърма … 83;ка; Питка 50:50 тип& … 85;та

Добре, че на Берина не и се готвело, Смайли и Гелева само закуски показали, та да имам някакъв шанс и аз.......Докато не са показали вечерите си.......

Оиде......Котка и Краси са си показали чудесиите.......Котке, и аз искам коприва, а от Краси ако може пилешка супа, и рецептата за канелените рулца....Чак тук ми мирише на канела щото.....

Да пускам,че още някой да не постне нещо, че после аз въобще няма да се забележа......

Гицке, наздраве!

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 18:29 от Мама Цоцоланка

# 283
Мамо Цоцоланке, копривата свекърва ми я изпрати вчера от вашия край, значи има вече (иначе тук и аз не бях виждала още). Grinning  А питката ти е ...  smile3544

# 284
Мамо Цоце,питката ти е върха...кажи точно рецептата,че сега и аз съм на тема тестени и събирам всякакви такива рецепти...

Канелени рулца 

450 гр брашно
280 мл прясно мляко
10 гр мая жива
2 с л олио
1/4 ч ч захар
1 ч л сол

плънка
4 с л масло,разтопено
1/3 ч ч стафиди
1/2 ч ч кафява захар
1 ч л канела
орехи

глазура
1/2 ч ч пудра захар
2-3 ч л прясно мляко

Омесва се тесто.Втасва.Разточва се на правоъгълник,слага се плънката,навива се на руло.Реже се на филийки,поставят се легнали в тава върху пекарска хартия.Втасва.Пекат се около 1/2 час на умерена фурна.Изстиват и се намазват с глазурата.
Аз сложих в плънката обикновена захар /кафявата беше свършила/ и добавих и сушени череши.
Рецептата е от форумите,но не съм записала на кого е...

Общи условия

Активация на акаунт