Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 914
  • 371
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добър вечер, дами!

Първо, да честитя рожбичката на Ягодка! Да ти е жива и здрава Ивайла, а на теб желая бързо възстановяване!
   bouquet  bouquet  bouquet

Мамо Цоцоланке, какво да каже човек след тази поетична ода за добруджанската кавърма! Направо без думи оставам!  bouquet

Днес с мамите от отчетната ми темичка ходихме на пица и си спестих готвенето, за вечеря ще ударя едно шокомюсли на д-р Йоткер /мноооого ми е любимо!/ с кисело млекце и туй то!

Берина, не си трай, ами го споделяй бързо тоя бюрек с каймата, че ни изтекоха очите по него   Crazy

Приятна вечер и успешна седмица на работещите!

# 286
Ама моле ви се. Бива ли така. Ама много сте скромни беееее.......

То не е Берина, не е КрасиМира, не е и Мамето. Вие това за един ден ли го готвихте бе жени........

Котеееее от къде коприва бе жена. Аз обожавам да си бера коприва като идем някъде събота и неделя и после да си готвя кашица, ама то студено още. Ти да не си се обзавела от пазара??? Обожавам коприва аз и ти завидях искрена.

И не е честно да сте сготвили толкоз много, пък и да скромничите. Мен днес ме изюриха девойките в един мол да ходя и след като купих туй онуй от намаленията за тях, аз доволна си тръгнах от супера в МОЛа с един нож Mr. Green Mr. Green Mr. Green Кой каквото си го влече
Иначе след като се върнахме пак не можах да готвя, ами се занимавах с това http://i018.radikal.ru/0902/7d/1d22c867e38d.jpg (само не падайте)  щото и в Green team съм се записала, че ми е много скучно, та за утре трябва да изготвим 9 такива - за всеки етаж.....та аз съм на третия в офиса hahaha hahaha hahaha Не ме питайте колко време съм лепила буквичките..... Joy Joy JoyОказа се, че в Б-я не можем да рециклираме ужасно много неща, докато по света рециклират дори ченета, бамбуковите пръчици за храна, презервативи (от които правят ластичета за коса) и т.н да не пиша още, че сме в готварския форум..... Но малко от малко, ще е добре да правим нещо по темата Peace Peace Peace

Редактирам се, че докато да се изпиша, то Котето казало от де се е уредила с копривка....... Пак ти завиждам..... Преди поне си мислих, че е от пазара, не че си купувам, но имах шанс, сега никакъв - нямам си свекърва Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 287
Днес за закуска - мързелив тутманик. Simple Smile

# 288
Оооо благодаря момичета за хубавите думи, ама наистина не е нищо особенно. HugВ сравнение с вашите неща  ooooh! ooooh!Оххх особенна слабост са ми питките дето ги правите, че хич не мога да ги правя.По точно никога не съм пробвала, защото мисля че ще се изложа Crossing Arms.....А мъжо като видя тези неща и каза уффф и това ли ще е само за вечеря Rolling Eyes....Та сега разбърках и едни кюфтета......Качих рецептите в блога.....и на бюрека и на кифличките.... Peaceзаповядайте.....http://berina-berina.blogspot.com/

# 289
  • Пловдив
Добрър вечер Hug
От мен нещо скромно: Пуешко с кисело зеле и ориз
Пица/специалитет на мъжа ми/ , Пилешка салата
Филийки със шоколад , Крем карамел

# 290
 JoyЕй на, още една СКРОМНА Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Ама много станаха СКРОМНИТЕ тук беее....... това кисело зеле с пуйчица и оризец малеййй да ми паднееее......То само това да беше , ами и крем карамел и още и още......... То бива бива скромност, ама то това вашто не се търпи вече Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 291
  • сред люляците
След толкоз скромни момичета, аз съвсем скромно hahaha се изявявам с шоколадов мус Whistling

# 292
Свински шол с картофено пюре Grinning

# 293
  • пак на Рив Гош
Ягодка, честита дъщеричка! Да расте здрава и весела и много радост да ви донесе!!! А на теб бързо възстановяване!   bouquet  smile3525

Аз пък "Гица"-та за Крисче я прочетох като "Гоца" и се сетих за разказа на Чудомир и мадам Гоца.  Grinning

Много ми харесаха бутерките с крем от синио сирене на КрасиМира - какво слагаш за крема?
Котка, гледам вие сте се "хванали за зеленото" Simple Smile.

Моите виенски кифлички (по рецептата на Наталина) поздравяват другите кифлички - на Берина и Крисче (ако са останали  Laughing). От моите едвам опазих 3 парчета за следобедна закуска на Камбанката в занималнята.

Една торта с готов пандишпанов блат (за проба Wink), круши от компот и крем с лимон и маскарпоне - за наваксване на калориите изразходвани в басейна вчера  Laughing

Имах и пиле, което "разфасовах" на няколко манджи - пилешка супа (за душата, неснимана) и пилешки пайпарче).
Сутринта правих и палачинки, за вкъщи и за колегите в службата, ама не ги снимах.
Сега поне 3 дни няма да готвя, но ще наминавам да видя вие какви вкусотии сте наготвили и наснимали Simple Smile.

# 294
  • Варна
аз само ви следя  Mr. Green
Зарадвах се,че Ягодка си има мома честито майче, да расте здрава и много да ви радва smile3525

# 295
Аз пък ще ви почерпя

Пица                                                                                                                                   Джобче

Да ви е сладко!!!!

# 296
Мале мале мале и Роца и тя се скъсала от готвене. Тортата ти е разкошотия... Wink А пък пая ме разби. Нямам си такава тава, но и в друга бих го сготвила, може да споделиш рецептата с нас. А пък кифличките ти са чудесни. Не са "изприщени" като на Бъни hahaha hahaha hahaha Наште отдавна са само спомен, а на виенските им се точа за другата седмица, но с пълнеж от локум.

И понеже тази вечер СКРОМНОСТТА цари наоколо Wink Wink Wink, а аз все си мислех, че скромността е за грозните телом и духом Laughing Laughing Laughing (знам, че си ме знаете, че съм си малко лудичка), а аз като една видна
УБАВИЦА и УМНИЦА ГИЦА hahaha hahaha hahaha нямам нужда от нея hahaha hahaha hahaha за това от мен едно пиленце НЕСКРОМНО, което в момента е нападнато от г-ците, а аз се опитвам да ги убедя, че е още вряло и бриша тук, пускам снимката и отивам да го ядем, че няма да остане за мен.
Пиленце със сиренце и челядинки сушенки, което ще се телепортира след малко в едни търбуси hahaha hahaha hahaha:

# 297
Айде и аз скромно  Grinning :
Дроб-сърма с кайма:

Сладкиша с ябълки и карамел:                                   и парченце:

Лека нощ  smile3524 и успешна седмица на всички !  newsm10

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 13:49 от nela_66

# 298
Да взема да похваля пилешкото на Гелева в тъмен соев сос.....Нали си имаме Красавица Гица, та направих един консулт с нея на ЛС, че нали и тя се Фалеше тук,че ги била направила, та под нейно ръководство си спретнах и аз едно пилешко в тъмен соев сос...Стана супер! Не бе много за снимка, та затова липсва. Гелева, Гицке - по една биричка имате от мен! beer3

Краси, какво да ти кажа.....То оформлението е като питка слънце, но тестото е като на баницата, която ти скоро прави. С разликата,че вместо прясно мляко сложих от въпросния цвик. Сложих около 3 с.л. кисело мляко. Цвика дойде повече(че аз нали все на око меря), та се наложи да сложа повечко брашно. Пак има 1 яйце, масло+олио както по рецепта, по 1 с.л. сол и захар. Пак втаса 1 час. Когато оформих втасва 35-40 мин. Намазах отгоре с яйце и олио(поради литса на мляко по разбираеми причини) и...пекох...Опитах се фигурки да направя, но.....Пепика още не е провела курса на обучение,че ми станаха едни никакви. А брашното е 50:50 бяло:типово. Не знаех как ще стане. Но...и с типовото такива конци има питката, и толкова ефирна вътре, че определено се чувствам горда от факта. Брашно отиде около 1,400кг. А от цвика май сложих около 600мл.  
По този повод наистина искам да благодаря на Марулка и Ася, защото аз въобще нямаше да се сетя как да оползотворя пресеченото мляко bouquetА опита бе повече от сполучлив!

# 299
Крисче, много апетитно пиле  Peace

Моцарела, обожаваме такива джобове  Heart Eyes

Това готвих последните три четири дни. Без днес  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт