Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 908
  • 371
  •   1
Отговори
# 300
Тази вечер направих баница и дружината посрещна идеята с възторжени крясъци... Снимах веднага след като я извадих от фурната, защото после е късно... Рецептата съм си я измислила аз, става много бързо и невероятно вкусно.
Ето и "скромната" ми баница Mr. Green
Баница

# 301
Krische, благодаря, отдавна не бях готвила тиква  smile3525

Котка, да знаеш как ми се ядат пресни зелении и на мене. Имах цяло чекмедже във фризера със замразен лапад, ама свърши. Другата събота и неделя ще отидем до село и ще проверя - има едно местенце, от където си бера страхотна копривка, дано да е излязла.

Мамо Цоцоланке и аз съм кандидат за курса на Пепика за правене на фигурки за погачи.
Групата е готова, кога ще започваме  smile3503

Ето вечерята:

- скумрия на барбекю

- картофена салатка

- кьопоолу

# 302

Здравейте, вижте какво сътворих  Grinning

# 303
 Grinning Здравейте отново. Понеже съм новак,а бих искала да ви покажа какво приготвих, но не зная как се прикачват снимки, някой би ли бил така добър да ми обясни Embarassed
Благодаря предварително

# 304
Виж тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0 И след това направи няколко опита за качване в тази тема , тя е специално за това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76041.0

# 305
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
 правих сирене със сушени смокини и кайсии.
добре пасна към розето Flutter

за десерт правих френската селска торта.
не ми стигна кремът да намажа тортата отвън Whistling
не съм впечатлена чааак толкова от тази торта... липсва й нещо, но още незнам какво.... newsm78

ето парченце

# 306
само едни странни кексчета с ябълка направих тази вечер, не са лоши, но повече няма да повторя да ги правя Crossing Arms.

# 307
 Браво момичета, големи вкусотии Hug Ето нещичко и от мен, с това меню гостих снощните си гости Party:

салатка червено зеле с моркови и царевица:

брюкселско зеле с пармезан

агнешко с картофи по гръцки, ето и пинк към рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358532.0 Препоръчвам с две ръце, става много крехко и вкусно Peace

И десерта, крем карамел със сметана

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 00:33 от smily_5q

# 308
Асе, ти си втория човек след мен, който си признава, че нещо му липсва на тая торта.  Peace Толкова я хвалят, че чак не смея ди си призная, че нещо на мен не ми хареса докрай. Хем не е лоша, хем не е това, което очаквах. Дали пък не трябва да е повече сметаната. Аз правих със сладкарска и 400 гр заквасена. Мисля си, като гледах и на Пепи едни рецепти, че тя майй прави само със заквасена. Тогава може би по-добре ще попият блатовете. Освен това едвам ги разточвах. Виках Бобето на помощ. Счупиха ми се ръцете на мен и след като се припотих 300 пъти го викнах него. Просто беше много твърдо тестото..... И ми липсва още нещо. Бих добавила орех си мисля ако се престраша пак да я направя и дори нещо като сладко от зелени смокини ми се върти, ма да видим кога ще се престраша.

# 309
  • София
Кьополуто  на Smiley*   изглежда  умопомрачително  Crazy ,както и  сиренцето на asyalein   Peace .  Аз  понеже  имах много работа(ревизии и други глупости)  и пътувания  този уикенд, успях само  набързо да се отчета .
Мусака (заливката  е измислена в последния момент защото  мъжа ми  изпил киселото мляко докато готвех  Laughing - залях я  със смес от  сметана ,яйце и  настърган кашкавал )
и тараторче

# 310
Krische, сега като те чета, и да ти кажа. Няколко пъти ми се е случвало /последния път преди няколко дни/ да пробвам разни доста хвалени рецепти от тук и да се разочаровам. Еми как да кажа, че нещо ми е харесало като не е. Верно, вкусове разни, но не е нормално примерно 10 човека да ахкат, пък аз ooooh!. Гледам Мариетка по-горе и тя нещо недоволна. Пък какви бисквити правих преди няколко дни Stop. Добре, че имаме кученца. И все си мислех, че нещо аз не съм у ред newsm78, по-точно вкуса ми. Кученцата не се оплакаха, ама виж мъжа ми и детето Sick. Пък селската и аз съм я гледала, ама май сега ако реша да я правя, ще бъде по мой си вкус.

# 311
Поли, и аз си мисля по темата, но понякога би могло да е просто въпрос на личен вкус. И наистина на някой много да му харесва, а на друг не. Wink Важното е да се пробва и да ни е приятно да го правим. Laughing Laughing Laughing Аз също имам несполучливи опити, но то пък и така се учи човек. Освен това, колкото повече надобряваме, толкова по-рано може да усещаме по продуктите и технологията дали ще допадне на нашия вкус или не Wink Аз поне никога не бих се обидила, ако някой пробва нещо, което пък на мен ми е харесало а на него не. Та дори само като се замислиш, при шоколада, дето е любимо нещо на много хора, има толкова различни вкусове. Един обожава тъмен, друг не може да го погледне дори. Трети пък само бял и друг не ще да чуе, а за аеро примира четвърти и т.н..... Така че, то и това си е интересно де. Всеки си прави изводите за себе си в крайна сметка. Аз се радвам, че има всякакви мами и Поци вече тук Peace, споделящи различни рецепти. Още по интересно е това, че има и мами, които са извън България и ни дават възможност да пробваме вкусове и съчетания, които не биха ни и хрумнали. Това също много ме обогатява. Затова и не се тръшкам, а просто ми стана весело, че ето има още някой с моя вкус. Wink Освен това има и мами с различен опит. За някои току що пристъпващи в магията на готвене едно е великолепно и страхотно, за други, опитвали много неща, техники, продукти, това не би било нищо особено, но това не прави по-малко прекрасно ястието в очите на по-неопитните. Аз самата съм минала по този път за много неща, а за други едва сега прохождам. Така че - продължавам напред и с експериментите и с познатите неща. Hug Hug Hug Важното е, че тук се чувствам добре, има позитивизъм и добро настроение - какво му трябва на човек, както казва Гацо Бацов -

ЙЕДЕНЕ, ПИЙЕНЕ и ЕДНА СГОДНА ЖЕНИЦА  hahaha hahaha hahaha

за нас бива и един сгоден мъж hahaha hahaha hahaha

# 312
Здравейте момичета!
Много сте изписали и много сте сготвили!
Хайде след Смайли и аз да се наредя с рибка Wink
Крисче, това пиленце доста апетитно ми звучи PeaceСъс сирене съм пълнила, но и със сушените гъбки...... Peace
Смайли_5, много апетитно меню  chef

При мен нещо се получиха едни много несполучливи снимки и не разбирам защо, като все по един и същ начин снимам, но пак се вижда нещо Laughing
Маслинена разядка/заливка-нещо като тепанаде в по-едър вариант Simple Smile

Задушени зеленчуци с маслинена заливка

Пълнена пъстърва

За десерт:
Сладкиш с бадеми и боровинки
Хубава вечер!

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 09:45 от esy

# 313
Кеми, много апетитна рибка  Peace

Смайли, подсещаш ме за скРумия тези дни  bowuu

и вечерята днес

салати

и филе от сръндак 

и пълнен заек Диди, няма да падаш пак, нали?

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 00:47 от пеп-4o

# 314
Ягодка, да ви е жива и здрава дъщеричката! А къде живеете, до сега не знаех, че сте извън Бг Embarassed 
 Леле Пепчо, тоя заек ще го сънувам, мммммммм и филенцето, много канибалско меню Mr. Green
 Изи, благодаря и на гостите се хареса bowuu
 Кафенцето, мусаката ти изглежда мноого вкусно, сподели рецептата, с месо ли е, а как е  на вкус заливката със сметана newsm78

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 01:09 от smily_5q

Общи условия

Активация на акаунт