Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 901
  • 371
  •   1
Отговори
# 315
Пепи , не паднах ! Но , честно казано , бях стресирана още , като прочетох , че филето е от сърна ! Заекът , някак си го преглътнах ! Мъжът ми е ловец , но никога не е стрелял по сърна.Излизали са на метри пред него , но ми е казвал , че не може да го направи.Погледът , с който те гледали , можел да ти скъса сърцето !  Cry Аз и никога не съм готвила уловът му.Няма и да го направя ! Животни , убити за удоволствие ... не го приемам !

Извинявам се за спама !

# 316
Роца,крема е от готварска сметана и синьо сирене,на котлона за около 5 минути,да се стопи сиренето,малко чесън на гранули,и като изстина,добавих извара.

Мамо Цоце,то ясно,че основното е мляко,яйца,олио /масло/,сол,захар,брашно...ама понякога има някои тънкости...затова все питам.   Peace     

# 317
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИЛИ НА МАМА ЦОЦОЛАНКА! ДА ВИ Е ЖИВ, ЗДРАВ И МНОГО ЩАСТЛИВ! bdbaloni

# 318
Честито на Ягодка и от мен, много хубаво име са избрали на бебето, да расте здрава, красива и послушна малката принцеса Ивайла.Като гледам отбора на кулинарите май изобщо не е спал цял уикенд.Цял ден няма да ми стигне да прегледам всички ваши вкуснотии.Аз сготвих моят манастирски гювеч с месо и се получи супер.Направих го без вино/сигурно така ще стане още по-добре/, а сложих зеленчуков бульон.Мъжът ми много го хареса, пак ще го направя. Mr. Green

# 319
Честито бебче, Qgodka! Да ти е жива и здрава госпожицата! Желая ти само хубави емоции!   bouquet

ето какво хапвахме в къщи вчера:
разядки

гювеч със свинско

реване по рецепта от темата за турска кухня, благодаря на Berina  bouquet; излапаха го за един ден домашните, а беше цяла една голяма тава Grinning;

шоколадови мъфини с шоколадов пълнеж Heart Eyes

кафиол с гъби и праз, с изварено - яйчен сос

# 320
Снощната вечеря: печено кисело зеле със свинско

# 321
  • София
Маме, честит ти рожденик, да ти е жив и здрав и много щастие му желая!
Много се радвам, че и на теб ти е допаднало пилешкото с тъмното соево сосче. Hug

asyalein, как правиш сиренцето?  Flutter

# 322
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Krische, за сладкото от зелени смокини четах, но е абсурд да го намеря тук на нормална цена...

тортата в никакъв случай не е суха, блатовете също разточих лесно Peace
аз направих половин доза блатове, изпеках общо 12 блата и за крем ползвах 400гр. квасена сметана, 200 гр. каймак (високомаслена сметана) и 100 мл. течна разбита...
колко повече от това да сложа? Crossing Arms

тортата стана тежка на вкус, като и липсва нещо минимално, че да мине за гурманска торта.
преди и Медовик съм правила - пак стана подобна Mr. Green
явно това не е рецепта за Моята Торта  Wink

Гелева, сиренето се прави много лесно:
настъргваш сирене, объкваш с крема сирене да стане гладко и меко.
слагаш наситнени кайсии и смокини (може и само кайсии).
после слагаш в някаква формичка фолио, вътре сиренето и оставяш да стегне малко в хладилника.
после вадиш от формичката.

става вкусно, ако добавиш и орехи Peace
ако искаш по-пикантно може да накиснеш кайсиите предварително в ром Crazy

# 323
  • варненка от София
Ася, ще се съглася стеб. Аз не съм ги правила тези торти, но те са далеч от моята представа за вкусна торта и не бих ги и направила. Първо, не си падам по медени теста  Sick, това тотално ме отказва от опити да ги правя дори.
За мен вкусни са тортите с орехови платки на белтъчна основа - както са Гараш, Династия, Алказар. За това и най-често тях си правя. Другото е, че сметанови кремове недолюбвам  Naughty За това предпочитам млечни кремови с шоколади разни и изобщо вариации по темата, крем Брюле, еклерови кремчета. Всичко е въпрос на вкус, за едни е перфектна торта, за други не до там. Не мога да не призная, че на снимката изглежда апетитно, но ще се порадвам само на снимката ти. Heart Eyes

Аз снощи правих картофи на фурна по селски, но бяха привършени, преди да съм направила фотосесията, та нямам снимки. Днес ще пълня пилешки бутчета, тях се надявам да заснема.

# 324
# 325
за обяд пица, пък за довечера ще мисля Tired.

# 326

Ей,доживях да се включа,макар и скромно.
Честита дъщеричка на Ягодка.Да са живи,здрави и много щастливи Hug

# 327
Здравейте мацки! wavey
Пепчо, благодаря!
Твоето зайче така сладко  се изтъркаляло в тавичката, че ме накара да извадя и аз един за вечеря Laughing
От обяд ето това:
Салата с домати, босилек и кълнове от лук

Пиле марсала

# 328
Tinkyrbel  , една от любимите ми манджи ! Много е хубава !  Peace

Marieta
, апетитна пица , а за довечера съм сигурна , че ще измислиш нещо още по-вкусно !  Hug

esy , хубава , свежа салатка !  Peace

# 329
.......Ей,доживях да се включа,макар и скромно.

naskaa, а къде е рецептичката на скромното ти включване? Ей, ама много скромни тук напоследък! Grinning Напомня ми един сладкиш, който ядох на гости, хареса ми, но така и не попитах за рецептата. Моля те, напиши я!  bouquet

Ягодка, да ти е живо и здраво момиченцето, да расте весела, умна, красива  и много щастлива!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт