Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 896
  • 371
  •   1
Отговори
# 105
  • варненка от София
Минавам с вчерашното меню, че днес още не съм подхванала манджите.

Тутманик с двойно втасване:

Руло ала Стефани с гъби и маслини:

и за гарнитура панирани чушки:

# 106
Вкъщи тия дни тестА, месА, теста, меса, а днес - зеленчуци който не яде....... Но като гледам, май ще е само за мен, другият народ се мръжди и пита какво ще готвя. Sad  И на всичкото отгоре на marulka_s  тутманика, стефани-то, на  краси.мира баницата - изглеждат умопомрачително!  bouquet  И сега да вървя да дъвча броколи.........Май верно ще трябва нещо да наготвя.

Едно мързеливо хачапури

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 15:47 от labrex

# 107
pepetia, може ли рецептатта за свинското с карамелизиран лук Praynig,
звучи много вкусно Heart Eyes
 за днес дояждаме, нищо не готвя; само следобедно десертче за хлапетата: пудинг с банан и бисквити; нищо особено, просто с малко по-интересно оформление; мама  Heart Eyes го правеше така , когато бяхме хлапета с брат ми Grinning

# 108
Искам да попитам Смайли как точно го приготвя това сирене /на стр.7 в темата/, че наистина изглежда много вкусно, мерси предварително  bouquet

# 109
mitsie,а може ли ти да ми дадеш рецептата за този страхотен пудинг с банани и бисквити Praynigизглежда страхотен

# 110
  • сред люляците
 Здравейте, момичета!
Снощи хапнахме Маринован заек по кубински в компанията на Пържени картофи на фурна  на marabu.

# 111
Извинявам се малко за закъснението ама нещо не мога да я сколасам до компа..... ooooh!
Рециптите за сиренките и кюфтета и сладкиша ги качих в блога ми......http://berina-berina.blogspot.com/
А това от мен за всички които са на диета Mr. Green Heart Eyes.....Превъзходно Брауни.....

# 112
Момичета следя ви с голям интерес и да ви кажа страхотни неща приготвяте. Май изоставям Дюкан. Вземам рецептите и започвам да готвя после ще показвам , за да кажете дали се справям.

# 113
  • София
mitsie, заповядай!

Свинско в сос от фъстъчено масло и сливов мармалад, марокански кус кус и карамелизиран лук

Свинското (около 600 гр.) се нарязва на лентички и се запържва на силен огън (или се задушава) в мазнина, след което се прибавя и лукът (една голяма глава). След малко се добавя около 500 мл. зеленчуков бульон и се оставя около 10-15 минути да ври на по-бавен огън. След като част от течността изври се прибавят 2 супени лъжици фъстъчено масло и 2 супени лъжици сливов мармалад. Ако има нужда се добавят сол и пипер.

Кус-кус-а го залях с топъл зеленчуков бульон (на 100гр. кус-кус сложих 175 мл. бульон) и го оставих под капак да се задуши за около 4-5 минути, после за още толкова във фурната или микровълновата. Накрая се разбърква внимателно с вилица за стане някак по-"въздушен".

Лука се реже на 4, глазира се леко в малко мазнина и после се карамелизира с около лъжица захар на глава лук.

На мен лично, карамелизираният лук (колкото и да го обичам) ми дойде в тази комбинация малко в повече, откъм сладко, понеже и соса с месото сладни от мармалада. Може би комбинацията ще е по-сполучлива с една зелена салата или нещо друго с лека кисела жилка, за да уравновеси малко вкусовете.

# 114
Искам да попитам Смайли как точно го приготвя това сирене /на стр.7 в темата/, че наистина изглежда много вкусно, мерси предварително  bouquet

gitadam , заповядай рецептата - приготвя се лесно и действително е много вкусно:

Парченцето сирене /аз купувам Пършевица/ се залива с малко зехтин, поръсва се с черен и червен пипер и се слага за няколко секунди в микровълновата фурна. Ти сама си прецени за колко време.

Аз си го приготвям когато искам да хапна нещо по-леко, а съпругът ми - като добавка към чаша вино.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 16:08 от Smiley*

# 115
За закуска солен кекс. Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 17:15 от Pety

# 116
Това вчера ..преди да го метна във фурната..свинско с гъби и лук Peace
......после нямаше време за снимка Mr. Green

# 117
така, благодаря на Смайли за рецептата, ще го пробвам, защото съм фен на сиренето, особено в комбинация с доматена салатка.Поци е сготвил много вкусно свинско, нека да сподели рецептата, защото като гледам май моят мъж също ще го хареса.Тенкс

# 118
Аз нямам на Пържевица, но вземам едно Търговище от Лекси, не харесвам черен пипер, ще пробвам само с червен и с олио.В комбинация с препечена пълнозърнеста филийка ще стане супер.

# 119
  • София
Smiley* , страхотно изглеждат сърмичките. Peace
marulka_s , много вкусен тутманик. Simple Smile
esy , много изкушаващо пиленце си приготвила. Heart Eyes
berina взимам си едното парченце... Wink

exxo , Бъни , днес правих пилешки крилца, заредих батерийте на фотоапарата и щраках.  Wink
Ето го и стъпка по стъпка целият процес + соевото сосче, което ползвам и съм много доволна от него. Hug

chef

Общи условия

Активация на акаунт