Работещи майки 2006 - тема 19

• 12 606
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
намажи го с мед това дете да спре да кашля

# 226
Момичета, здравейте:)
При мен е пекнало едно слънце, че чак не ми се вярва че е студено:)
Вкъщи проблемите с памперса отдавна отшумяха, но щерката от няколко месеца е в периода на 3-годишните тирани, че не му се вижда края Mr. Green
Нана, добре е че снимката е чиста, а сиропите не я ли успокояват кашлицата?Може да видите и носен секрат, оттам да не идват гадните секрети.
При мен денят започна с добри новини, ха така да продължи:)

# 227
Миньон, вече няма интернет в Тина Киркова  Joy. Да забревеняваш и да ходиш пак да раждаш, че развалят дисциплината

Не става, душко! И утре да забременея, пак няма да мога да родя преди тебе - виж, тази работа още не съм се светнала как да я свърша на ускорен режим  Mr. Green Бременей си на спокойствие, пък като ти наближи термина ми се обади да ти кажа кого да тормозиш там  Wink
Калинче, много яка снимка! Peace
Гледам, че обсъждате памперсите и бибите. Иван е без биба от 3 месеца - по съвет на педиатъра се отказах от идеята за плавен преход и махнахме бибите изведнъж. 2 дена беше нервен, направо невъзможен, спеше неспокойно и проплакваше. На третия ден изобщо не се сети да потърси бибата - прав беше докторът, да е жив и здрав. За памперсите - не било толкова страшно да изкара още някой месец така. Мене обаче ме е яд, защото почти беше спрял да пишка и ака в памперса, даже нощният му беше сух, а сега често се събужда с напишкан памперс и през деня не иска да сяда на гърнето - не за друго, а защото много му се играе и не иска да прекъсва. Накратко - върнахме назад... Направо не знам какво да го правя - обясняваме му, че е лошо да пишка в гащите, но без резултат. Не изпитва никакви угризения или срам...
За щастие, нямаме проблеми със запек, сигурно защото всеки ден му бутам някакви плодове под формата на пюре в млякото (това пък е нашият коктейл, но той е вкусен и се приема добре). Витамини не давам - само плодове и мед.

# 228
  • София
Вкъщи проблемите с памперса отдавна отшумяха, но щерката от няколко месеца е в периода на 3-годишните тирани, че не му се вижда края Mr. Green

И моята щерка е в тази възраст - тираничната Mr. Green, но през нощта още слагаме памперс.Бяхме ги махнали, когато в началото на зимата, направи едно възпаление и почна да се напикава всяка вечер.Най-лошото е ,че не се събужда ,че е мокра и студена и на сутринта съм я заварвала ледена и мокра.Така ,че пак нощно време сме с памперс а сега напролет ги махам пак.

# 229
  • София

Как?

# 230
[
[/quote]

И моята щерка е в тази възраст - тираничната Mr. Green, но през нощта още слагаме памперс.Бяхме ги махнали, когато в началото на зимата, направи едно възпаление и почна да се напикава всяка вечер.Най-лошото е ,че не се събужда ,че е мокра и студена и на сутринта съм я заварвала ледена и мокра.Така ,че пак нощно време сме с памперс а сега напролет ги махам пак.
[/quote]

Аз есента 1-2 месеца всяка вечер я изчурквах около 24 ч, тя дори не се будеше и след това не се налагаше Simple SmileТъкмо бях започнала да се чудя памперса ли да връщам и тя престана да се начурква Simple Smile

# 231

Как?

Мажат се гърдичките и гръбчето с мед, отгоре се слага вестник, найлон, пижамка и така спи. Просто опаковаш детето, но не изцяло - отпред отляво над "сърцето" се оставя да диша. Същото на крачетата - мажеш, обуваш найлонови пликове и чорапки. Честно казано, аз това го пробвах веднъж и повече няма да повторя, защото детето се побърка от тези неща по него - плачеше и ми се молеше да ги махна, едва заспа, а на мен ми се скъса сърцето като го слушах. Но ако Калоян търпи - със сигурност е по-добре от разни химии. Бързо оздравяване! Hug

# 232
Това с меда много помагало... Чувала съм го от 100 места.
кви 3 годишни тирани, а кажете... Нали уж като направели 3 ставали много добри  Heart Eyes Mr. Green. Аз на това разчитам... То не бяха едногодишни тирани, двугодишни тирани, сега тригжодишни... А всичките ми приятелки дето са с 4 годишни казват, че ей това било най-големия кошмар  hahaha hahaha hahaha. Май ще я караме така до пубертета - после ще се молим а си хванат гаджета и да тормозят тях  Joy.

# 233
Една приятелка ми каза, че нейната дъщеря като ревнала като бебе, чак в първи клас спряла LaughingКато гледам и моята щерка по тоя път върви:)А за пубертета и ако и той е тежък поне да имам сили тогава да му мисля Laughing

# 234
Това с меда много помагало...

На мен би ми помогнало да гушна босилека по-бързо Whistling С алергия към мед съм и предполагам какво ще стане ако аз се опаковам така  Crazy Ясмин я пробвах и яде без проблем, ама въпреки това имам едно наум.

Ноеми преди време почна да кашля и за 1 ден хриповете станаха ужасни. Педиатърката я преслуша, каза, че е начална форма на бронхит и въпреки това изписа само сироп за отхрачване. За 1 ден това дете стана като ново  Shocked Сиропът се казва Амброксол - действащата съставка е Amboxolchydrochlorid. Нана, ако искаш попитай педиатъра дали няма и в бг нещо подобно Peace

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 17:08 от Майра

# 235
# 236
За деца е подходящ Муколизин(съставката му е амброксол) заради аромата на ягоди

# 237
Ако трябва да сме коректни амброксола е съставката, която е действащата  в не един сироп Wink Съдържа се в неедин сироп като  ФЛавамед,Мукосолван... Ама това е в сферата вече на самолечението, което в този случай при Кало не е желателен.... Rolling Eyes в случая е важно да се разбере коя част на бронхите евентуално е засегната и да се прецени много точно дали трябва муколитик или мукорегулатор Crazy
Дано се орпави бързо Praynig

# 238
За разведряване малко  Wink

маскирани

# 239
с мед мазах и себе си , и кайо и имаше невероятен ефект. кайо на сутринта не ми даваше да му махам хартията, защото имала медец и била много хубава.
мазах само гърба, в областта на белия дроб (ребрата) и отгоре покрих с леко надупчена хартия за принтер (вестника с мастилата ме притеснява).

и аз днес бях на карнавал, беше много забавно.

Общи условия

Активация на акаунт