АПРИЛски бебоци 2008!

• 17 900
  • 323
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте и от нас! Аз скоро не съм писала, попрочитах по малко, но като цяло не съм много в час. А виновна за това е..... "Анатомията на Грей"  Laughing. Всяка серия от всеки сезон е старателно изгледана, направо се бях побъркала, ви казвам, добре, че свърши, че то мойто на нищо не прилича  Embarassed
За срещата не съм се записала, защото на 10.05 имам рожден ден, даже юбилей и се надявам с половинката да успеем да забегнем някъде по света за няколко дена, сега се занимавам с организацията. Ако някой е очаровам от град-дестинация на лоу-кост компаниите, ще съм много благодарна да сподели опит  Hug
Ще пиша малко по-късно  Peace

# 256
Еммата, само да кажа, че напълно те разбирам. А щом си взела това решение, значи е най-правилното и най-най и няма какво да го мислиш повече. Лично за себе си твоя пост ми помогна с това, че все пак има шанс да прояде АМ от шише. В моменти на отчаяние след поредната нощ с n на брой ставания реших да пробвам да давам вечер за да спи повече. Не бях много упорита - само 1-2 дни, но просто претърпях пълен неуспех. После генерално се замислих за кърменето, всички минуси и плюсове и установих, че за мен вече не е чак чак чак толкова важно. Въпреки всичко поне още няколко месеца ще се опитам да издържа на този режим, пък после ще видим. Това което най-много ме притеснява е да го отбия, а той да продължи да не яде и да не спи...Тогава вече ще ми е много по-трудно всичко, смисъл сега цицата спасява всякакви ситуации (не признава биберон) и знам, че дори да не яде много (твърда храна), някак си си наваксва.
А бе незнам, размисли и страсти всякакви. Ти най-добре ще почувстваш кое е най-добре за теб, за вас.

# 257
Цитат
Мале мъжът ми ще ми спре нета, сериозно 
Оф и моя все това повтаря Whistling ма то аз съм си виновна де...срастнах се със стола тука WhistlingВ тази връзка:Мислите ли ,че сте форумзависими??? Много ми е важен този въпрос Rolling Eyes
Цитат
Направила съм ви "сърцата" тема....в прекия смисъл на думата, но в понеделник
ами ние какво ще правим до понеделник newsm78 мен ми се пише...я ми я прати таз сърцата тема на пощата пък аз да я пусна кат привършим тази GrinningДа си припиша заслугите на мое име  Grinning

Последно да споделя и аз нещо за кърменето!И при нас все още го има,но само сутрин и вечер...е и през ноща 1-2 пъти!Постепено намалих броя кърмения,като имам намерение скоро да ги спра съвсем!От 3-4 дни дори към 00 часа му правя 200мл АМ /Хип-ванилия/ и той си го пие до капка!Снощи пропуснах да му направя АМ в полунощ и ми се субуди,ама истински се ококори към 02:30 и си беше гладен!Взех го под мишница и бегом в кухнята да бъркам мляко!Кърмата ми почти я няма,но нали това ми е идеята и учудващо и за самата мен Даниел много добре преминава от цицатат и кърмата на шишето с АМ Peace
Хриси,Даниел много трудно свикна с биберона,а за Ам-то на Хип въобще не очаквах да го близне ,мислех,че като всяка другия кутия ще я хвърля пълна,но този път се получи,просто го хареса!

Искам да ви се извиня,че днес съм на всяка манджа мерудия Blush  просто бях ...съм в настроение и ми се пише!Аз за кво викам,че до понеделник няма да ни стигне темата Blush

# 258
Цитат
Мале мъжът ми ще ми спре нета, сериозно 
Оф и моя все това повтаря Whistling ма то аз съм си виновна де...срастнах се със стола тука WhistlingВ тази връзка:Мислите ли ,че сте форумзависими??? Много ми е важен този въпрос Rolling Eyes
[

аз съм като цяло интернет зависима. миналата седмица ли говореха, че това вече се счита за болест и оттогава в къщи само ме базикат.
но добре че вемето се постопли за да излезем,че иначе от сутин до вечер съм и аз на стола и само хвърлям разни играчки на Бети за да мълчи

# 259
Обещавам за последно и млъквам форевър smile3505
Цитат
и само хвърлям разни играчки на Бети за да мълчи
Joy прозвуча ми все едно на кучето си хвърляш играчки! то не е смешно,ама...нали ме знаете,че не съм у ред и такива неща ме забавляват
Веси  Hug да не се обидиш!

П.П. някой ще прояви ли смелост да ме изгони от този форум smile3513

# 260
  • Някъде на път....
.............
Сакън, нИдей бяга!  Naughty
Че кой ще ни разсмива после?  Wink

# 261
Честит имен ден на Теичките - феичките, да сте ни живи и здрави и мноооого усмихнати!! Ей ви по една силна прегръдка за празника - една за голямата фея от мен Hug  и една за малкото фейче - от Стефчо Hug    Heart Eyes bouquet  bouquet  bouquet

Емма и hrisi-pisi, внимателно мЪ слушайте дан пуфтарям!!! Никакви лични на тема кърмене- ясно?!   Twisted Evil  Ще ви следя и всичко да става под зоркия ми  поглед, че ми е крайно интересно и мен ме вълнува затварянето на млечния ДНЕВЕН бар  Peace

hahaha  Сис
Обещавам за последно и млъквам форевър smile3505

Joy Joy Joy
Влизаш в противоречие със себе си *Сиска*, ама нищо простено ще ти е , ако  наистина не млъкнеш форевър, иначе штъ гоня с микрофона да знайш newsm65

И отчет за тоз месец - 9600/73см (+270/+1см)  Whistling

# 262
Опиииии.... и аз в кюпа... днес като излязохме с Алекс и мъжо (отпускарче) за консултация в 11ч, та се прибрахме в 18ч, голям КЕФФФФФФФФФФ  Crazy
Отчет 8020 гр (+240гр), 72 см(+1 см). Твърде скромно... но на фона на борбата ни с яденето... и това даже ме учуди... Whistling

Та в тоя ред на мисли Емма, Хриси-писи, Маги никакви лични размени на съобщения за храненето щото и ние, пък като гледам и доста други мами и бебоци са на тоя хал... та ще си споделяме тук и ще обменяме опит, че повече глави, по-добре мислят... Peace

Тъй да си изплача и аз мъките... в момента сме на 5 хранения дневно:
4-5-6ч кърма в нищожни, ама наистина нищожни количества
9-10ч попара, кус-кус, каша и пр.150-200 гр +50-ина гр.плодово пюре
13-14ч обяд, слава богу прилични количества 190-200 гр
18-19ч 150-200 гр. каша +50-ина гр.плодово пюре
21-21.30 ч кърма в незнайни количества, безуспешни опити за включване на АМ

И аз като другите започнах да затварям млечния бар, не за друго ами щото от както вкарах сутрешната попара, кус-кус, каша и пр. кърмата съвсем намаля... събирах нещо само за вечерното хранене, но сутрин рано нямаше никой  Rolling Eyes Освен това започнах да се храня от дъжд на вятър, супер нездравословно и реших, че е по-добре да му давам АМ, отколкото да го мъча с такова качество и количество кърма. Та реших да го пробвам мойто на АМ... е да, ама не... какви ли не марки смених и както не веднъж ви се жалвах, не ги иска... Максимума е една вечер изпи 50 гр и толкоз. През нощта или по-скоро рано сутрин се буди към 2ч или 4ч еднократно, понякога успявам да го приспя отново с биба, но на няколко пъти пробвах да му забъркам АМ... еми пак не го пие, макар, че е в полусънено състояние и би трябвало да мога да го излъжа малко по-лесно...и така като не стане нито с биба, нито с АМ, нито с вода, чай, люшкане и пр. му давам да цока... идея си нямам какво дърпа при условие, че има някакви там 10-20гр макс, ама макс и се унася, заспива и се събужда чак към 9-10ч... Е тоя номер как става, не мога да си го обясня... Rolling Eyes Нито вечер яде като хората, нито през нощта иска да яде, как издържа чак до 10ч идея си нямам...
Та от 5 хранения на книга, реално имаме точно 3 такива... останало е за заблуда на противника(бебето)
Днес споделих с педи и тя за мое най-голямо учудване ми каза, че имало деца, които не харесвали АМ по принцип и да не го мъча, ако видя, че не става да почна да му давам кисело мляко с бисквити вечер или супичка...
Тази вечер му дадох и той излапа с кеф почти 150 гр йогурт на Хумана + 2 бисквити Плазмон... да видим дали и докога ще издържи тази нощ и кога ще се събуди утре... Вечерното хранене да речем, че сме го решили, ами какво да му давам рано сутрин към 5-6ч???  newsm78 А все пак още са малки и трябва да пият поне 2 пъти на ден само мляко, ама като не ще... какво да го правя... newsm78

Та в резултат на моите лутания в храненето исках да ви попитам няколко неща, ей така да сверим часовниците...
1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава?
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане?
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени?

И аз ще съм ви много благодарна ако споделите мнения!   bouquet

# 263
  • Русе
Здравейте момичета!!!

Аз като писах вчера забравих да ви попитам нещо.Онзи ден нашата докторка ми каза,че трябвалло да купувам на малкия задължително само анатомични обувки и да ги носи дори и в нас(ние имаме проблемни крака и от двете страни на родата).Подхвърли ми че обувките на КК са най-добрите.И аз така съм чувала ама днес ходих и да ги разгледам и честно да ви кажа още ми се вие свят.Не ми свидят парите щом са за детето ма вие бихте ли дали 50-60лв за обувчици дето не се знае дали ще му стават след 2 месеца  newsm78 .И мислите ли че има голяма разлика между обувките на КК и тези дето струват по 20-25лв(които също са анатомични и от естествена кожа)?

П.П.galivo  Моят Санди закусва  към 10:30-11часа така че нямаме такова ранно хранене.Вечер обикновенно давам супичка с надробен хляб или някаква яхния която сме готвили за нас.От известно време давам само банан и мандарини.И двете сурови Peace

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 23:38 от SUNI_22

# 264
Привет банда! И аз да се отчета! Mr. Green

Кокетка, и Лидия ми се поти вечер, затова вече я обличам много леко, спиме без парно, на отворена врата. Като си пие вечерното АМ се е случвало да се изпоти и то доста, затова парното е на 2 най-много и вече не се поти почти. Simple Smile

За думичката "не", и аз внимавам. Лидия например обожава да рови по шкафовете и какво да правя - ровим и двете. Тя вади чорапи примерно, аз прибирам и така. Онзи ден вадихме капаци, тенджери, тигани, много се кефи детето.  Mr. Green

Галиво: Hug
1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава? - беше в 5.00 сутрин, сега минава към 4.00! Давам АМ, от днеска ще пробваме чай Whistling Shocked #Crazy
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане? Давам АМ, каша за лека нощ или млечно пюре за лека нощ.
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени - сурови ябълки, круши, банани. Плодови пюрета все по-рядко купувам и ако взимам - взимам разни с ананас, мандарини, т.н.

Нашият режим е малко странен:
4-5 АМ
8.00-попара, каша 7 зърна с плод, овесени ядки
11.00 йогурт - не винаги
13.00 месно-зеленчуково, риба 1 път седмично. Днеска ми казаха в яслата, че яде по 300 грама пюре наобед!!! Въобще за деня й преброих 1 литър храна!? Това нормално ли е? #Crazy
15.00 плодово, каша зависи от сутринта какво е яла
18.00 каша за лека нощ, млечно пюре
19.30 АМ

За кърменето - само ще кажа, че следващото дете ще пие вечер АМ от 2-3ия месец . Mr. Green

Сисе, да, май не мога без интернет. Винаги когато мога, ще ровя в нета, ако нямам нет няма да ми стане нищо, в Бг бяхме 2 седмици без нет, беше ми добре, но определено ми липсва общуването по интернет с хора - мейли, форум...  Rolling Eyes newsm78 #Crazy Thinking

Ние имаме едни обувки на КК с цип до долу на стъпалото. Но не ги ползваме. Ходи с чорапи с гумено стъпалце. Така е в яслата и вкъщи. Дали не е грешно?? newsm78

# 265
Сис аз не само съм форумозависима, ами и интернет зомби  hit

Аз мисля да не давам АМ до годинка и после постепенно да я отбия, сега кърмя само сутрин в 6 и в 9 и вечер в 22 часа Wink Но съм си наумила първото и АМ да е Хипп с мирис на ванилия  Peace Не че не си правя сметката без кръчмаря (Габа), кой знае кво ще измисли до тогава  Flutter

Съни аз дадох 45 лева за зимни обувки на КК и ще дам още поне толкова за маратончици Wink Исках да взема Пума или Geox , но тъй като не ни преведоха майчинските ( Rage censored censored censored censored censored censored censored censored) няма да можем да вземем.

Хеленче и Ласи и Реянка в тази връзка знаете ли до кога са тези намаления Sad  ooooh! 

Гале :

Нашият режим е:

6 и в 9 кърма
14:00- зеленчуково пюре с месо- 300гр
18:00- плодове или каши - 200гр
22:00-кърма и през деня бисквитки или мандаринки за гризкане Simple Smile

...за това няма да ти отговоря на 1-ви и 2-ри въпрос  Hug

3. Давам сурови плодове - ананас, манго, банан, мандарина, ябълки, круши, грозде-само пасирам и слагам фини овесени ядки или каша 7 зърна на Милупа, понякога слагам и от Хуманите малко кашичка или дробя бисквитка и тн. Simple Smile
А тези млекца на Хумана са супер, много ги харесва Габи, а за йогуртите на Нестле с ваниля може да убие човек туй дете  Joy

И аз на свой ред имам питане:
Знам че е трудоемко, но с цел разнообразяване на менюто на щерка ми моля ви споделете в 3- 4 раздела какви храни давате, така и вие ще сверите часовниците и може да се сетите за нещо което не сте давали до сега : Например аз съм давала до сега...

1. зеленчуци- моркови, грах,тиква, картоф, тиквички, краставица,домати, карфиол, броколи, червено цвекло, спанак, магданоз, чушка, лук, копър

2.плодове- (вече съм ги изброила по горе ама нищо ) сурови - грозде,ананас, манго, банан, мандарина, ябълки, круши, под вид на купешко пюре- портокал, маракуя, праскови, кайсии

3.месо- свинско, риба, агнешко, пуешко, пилешко, заешко (телешко не съм давала)

4.каши- от фини овесени ядки, 7 зърна на Милупа, на Хумана ябълка и една млечна с банан и череши

кус-кус и попара не давам.

предстои ми този месец да давм кисело мляко,яйце, сиренце и телешко Simple Smile

давам млекца и йогурти също...ми това е, ама все ми се струва недостатъчно, вярно че ние по-бавно се захранихме и не съм вкарала всички неща още, а те хората вече са на кухня. Утре сме на консултация и аз ще питам за кухня, тъй като вече ядем мляко. Харесала съм си Хер бебе с доставка или Ози без доставка, тъй като наблизо има пункт до нас Simple Smile

И още един последен въпрос (мн съм нахална ей  Embarassed Rolling Eyes)- Пасирате ли още по едрите пюрета и храната от кухнята, аз да, тъй като Габи все още повръща едрите частички, отдавам го на това че се захранихме едва преди месец - два  ooooh!

Сори за дългия пост и лека на всички  Hug  ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 02:48 от Aquariel

# 266
Galivo, че добре ви е режима според мен. Сами яде сутрин около 7.00 240 АМ и после не закусва щото не е гладен, а направо обядва в 11/11.30. На мен пък това не ми харесва и май ще го пробвам с по-малко мляко сутрин. От друга страна в 10 вече много му се спи и някак си баш тогава да му давам закуска...та и аз се чудя. Иначе ние май имаме обратния проблем - то мойто МНОГО яде, та аз го задържам малко поне. От понеделник сме на кухня и може би тогава ще пробвам промени в режима. Не иска никакви сокове и ще трябва плодовете да давам някак си по друг начин. Вода не близва никак.
На мен мъката ми е че много се събужда през нощта и будува по 2 часа поне, не може да заспи, реве...ето снощи пак от 2 до 4 не спа и сутринта в 6.30 пак се събуди, не мога изобщо да се наспя  Sad

Сами ще ходи с Пума, излезнаха ми 40 лв. което си е дори и по-евтино от КК (към които обувки като цяло съм малко предубедена).
Аз пробвах пюрета с едри частици и Сами ги яде, а само преди 3 седмици се давеше, така че постепенно всички ще се научат.

Да взема и кафе да предложа, така и така съм станала по тъмно  ooooh!

Момичета, сега видях че ще пуснат парите за януари на 10.02, че това е чак във вторник, ама проверете си и вие. Аз целия януари съм в "старите" дни,т.е. продължението ми започва от февруари и въпреки това до сега нямах пари, така че хич не ги оправдавам НОИ, определено много се забавиха този месец.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 08:52 от Ехмея

# 267
Мацки, според мен парите за януари трябва да си ги получим на два пъти, поне така мисля аз.
При мен дните изтичат на 20 януари:
Сега би трябвало да ми преведат парите от 1 до 20 януари, а март месец, след като получат новата декларация да преведат от 21 до 31 януари и за месец февруари. Поне така си мисля аз Sad, може да съм в грешка

Абсолютно си права! И аз съм на това мнение, че превода трябва да е на два пъти, за тези, които 315-те дни им изтичат през януари. Обаче тези в НОИ, май мислят друго! И в Русенската тема, се оплакаха няколко майчета, че нямат преводи!

# 268
  • Варна
Ехмея благодаря за кафенцето   bouquet

galivo  Hug
1. Вашите малчовци имат ли ранно сутрешно хранене и какво им давате тогава? - последното кърмене е някъде към 6ч., след това около 10 й давам плод, плод с малко каша или попара (от вчера - правя я с кашата 7 зърна на Милупа).
2. Какво им давате да хапват вечер преди лягане? - Невена сяда с нас на вечеря и си хапва обикновено каша, малко хляб и от нашата храна, ако е подходяща, може и бисквитка за гризкане. Това е около 20ч, после я къпем, приговяме за сън и около 21ч заспива с кърмене.
3. Какви плодове им давате в момента и как им ги давате сурови или варени?- уф, то няма много голямо разнообразие, но сурови давам ябълки, банан и киви, а варени - круши, манго, и пак ябълки.

Aquariel по твоите въпроси нямам какво да добавя. Списъкът ти е доста изчерпателен, а Невена и половината от тези неща не яде.  Grinning

hrisi-pisi тези обувчици, дето си ги купила на Марти, стават ли за навън?

за обувките за прохождане Ортопедът, при когото водих Невена на преглед, каза,че обуквите НЕ трябвало да обхващат глезена и да бъдат с твърда подметка. Вкъщи било най-добре да ходи босо или по терлички. А сега, де  Rolling Eyes

# 269
  • Варна
Мамички днес имам повод да почерпя - с моето мъж си имаме рожден ден - ставаме на цели 5 години законно заедно
[/size]

Да ди е сладко - и за да не ви присяда

Общи условия

Активация на акаунт