Септември още е далече в коремчето живее малкото човече

• 12 826
  • 320
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте отново. Момичета, благодаря ви за отговорите относно мин.басейн. Аз имах същите опасения, но мъжът ми вече е резервирал всичко. Предполагам, че само ще си потопя краката за малко, колкото да не е без хич. А за морето мислите, че няма проблем, нали? Че отсега и за море ми говори съпружеството, иска да отидем през юни, когато още не е станало горещо.

Относно изследванията, през първата бременност правих и БХС и фетална ехокардиография. Първото - в Майчин дом, второто - в МЦ"Фемина" при д-р Спасов. Сега пак ще ги правя тези две изследвания, защото все пак съм рискова бременност и док смята, че е по-добре да ги направя.

# 91
  • Габрово
За този БХС не съм убедена, че е много надеждно изследване. Имахме две мами при декемврийките с лош резултат на БХС и трябваше да се подложат и на амниоцентеза, което май не е съвсем безболезнена процедура и в крайна сметка се оказа, че всичко им е наред, но стреса и паниката, че може да им има нещо на детето е бил излишен в случая. От друга страна ако пък действително се окаже, че плода е реално с генетични дефекти е по-добре да се реагира на време и ако майката иска да направи  аборт. Да не дава Господ да се изправям пред подобно решение, май няма дами даде сърце да махна бебето.
ФМ според мен е по-важното изследване, но то специалистите в тази област са все в София и моят доктор кой го знае доколко е добър в това  Rolling Eyes

# 92
Здравейте и от мен днес, на мене пък Гиздов ми каза, че БХС да се направи към 12 седмица, а ФМ чак към 5 месец  newsm78 и сега и аз се чудя, какво да записвам и къде да го записвам...

# 93
Здравейте и от мен,бихте ли ми обяснили какво значат съкращенията БХС и ФМ ,че не се сещам в момента а и не ми се рови из нета.На мен това ще ми е първа бременност и живо ме вълнува кое кога трябва да си направя,за да не изпусна сроковете в които се прави.Аз съм на 23 в момента,но април ставам на 24,а и завърших Специална педагогика наскоро за деца с умствена изостаналост и ми се ще всичко превантивно да го направя.
Моля да ми разясните,тъй като някой от вас вече са извървели този път на профилактични изследвания!

# 94
БХС - Биохимичен скрининг, изследване за вероятността от Синдрома на Даун. Вече не си спомням много добре, но мисля че го правих някъде към 14г.с.
ФМ - фетална морфология, но аз не съм правила и не мога да кажа в коя г.с.
Феталната ехокардиография я правих в 19г.с. ако не се лъжа, при това изследване се вижда сърчицето на бебето, дали не дай боже има някакви вродени проблеми.

# 95
 newsm17 много ти благодаря Киара,информацията ти ще ми свърши работа.

Пожелавам на всички момичета от Септемврийския ни отбор - слънчево настроение(въпреки мрачното време навън) и много любовни трепети с човека до вас....ОБИЧАЙТЕ СЕ!!!!  kiss   Heart Eyes

# 96
  • До хладилника, който обичам
Викаш, "да не забравяме, че утре ще сме с един ден по-бременни и с един ден по-щастливи" Mr. Green  Mr. Green Mr. Green

Все по-озадачена съм с това да правя ли изследвания и ако да, какви... нямам дотук спонтанни аборти, първото ми дете е здраво, аз съм на 30, нямаме фамилна обремененост... Ще го измисля, разбира се, но ми се искаше да бях чула категорична насока от АГ.

# 97
  • Испания и Стара Загора
аз правя всички изследвания ,които ми каже АГ.Така съм по-споойна.С първата бременност ми казаха ,че бебето имало само една пъпна артерия,вместо 2,но не било много опасно.До 9 месец не знаех дали наистина е опасно или не.Когато ме приеха да раждам,акушерката се учуди,защото съвсем ясно видя 2 артерии.Надявам се този път да видят всичко нормално.Сега единственото,което ми правиха допълнително е "Тест на Съливан".Незнам така ли се казва в България.Това са изследвания за диабет,които по принцип се правят в 7м.Но баща ми е с диабет и АГ реши сега да направим теста. newsm78Още чакам резултатите.Тук работят малко бавничко. TiredБХС не помня да са правили с първата бременност.
Иначе и мен ме вълнува въпроса с морето.С първата бременност не се къпах в морето,но сега се чудя дали може или не може. newsm78

# 98
Не знам, но за мен всички тия допълнителни изследвания, които майките правят без да са насочени от гинеколога, са само излишни нерви и разходи. Има доста мнения из форума колко месеца напред да си запазиш час при светилата за тези изследвания, какви пари са и после вайкания "ама какво означава този резултата, моля кажете ми, наред ли е всичко" и почва едно гадаене.
Единствените изследвания, които съм си правила и с двете си деца са кръв и урина и всеки месец на ехограф. Нямаме фамилна обремененост, нямам проблеми, на 28 години съм и децата ми са живи и здрави и нищо им няма. Да не говорим, че някои от тези допълнителни изследвания се правят само при не знам кого си в София и как майки от цяла България се втурват натам, само защото другите са си правили и те да направят.
Извинете ме, ако обидя някого, но според мен при случай, че всичко ти е наред, това за изгъзици.  Crazy

# 99
Не знам, но за мен всички тия допълнителни изследвания, които майките правят без да са насочени от гинеколога, са само излишни нерви и разходи. Има доста мнения из форума колко месеца напред да си запазиш час при светилата за тези изследвания, какви пари са и после вайкания "ама какво означава този резултата, моля кажете ми, наред ли е всичко" и почва едно гадаене.
Единствените изследвания, които съм си правила и с двете си деца са кръв и урина и всеки месец на ехограф. Нямаме фамилна обремененост, нямам проблеми, на 28 години съм и децата ми са живи и здрави и нищо им няма. Да не говорим, че някои от тези допълнителни изследвания се правят само при не знам кого си в София и как майки от цяла България се втурват натам, само защото другите са си правили и те да направят.
Извинете ме, ако обидя някого, но според мен при случай, че всичко ти е наред, това за изгъзици.  Crazy

алекс, първо да кажа здравей, второ без да искам да те обидя искам да кажа, че и майка ми едно време само с кръв и урина е минала, не че подценявам АГ, но ако съвременната медицина ни дава преимущества пред нашите майки и баби, да са ни живи и здрави, не виждам защо да не се възползваме. Аз лично имам позната с две деца с генетични увреждания, при която ако са били направени изследванията в първия триместър е можело да вземе решение дали да ражда и да знае какво я чака. да не дава господ, но подобни неща се случват. не искам да плаша никой, и само да кажа, че всяко нещо в границите на разумното е ОК, ако стане вече мания и истерия не е здравословно. пожелавам на всички без проблемна бременност и здрави бебета   bouquet

# 100
Привет от една "остаряла" септемврийка!
Влизам специално да поздравя Бу и да и пожелая леко до края! Peace
МНого хубаво е, че и тук имате вече кандидат многодетни майки. В миналогодишния ни отбор сме цели 9 с трето бебче.

# 101
Поредната хубава темичка, а като гледам и се разрастваме, май наистина ще стигнем 100  Hug
Относно витамините, аз днес бях на втора консултация, изрично попитах лекарката ми дали трябва да взимам и витамини плюс фолиевата киселина, думите и бяха да си пия фолиевата киселина и да се старая да не я пропускам защото тя е най-важна на този етап... Явно всеки лекар има различно мнение... Да ви се похваля, че вече си имаме снимчици...  Mr. Green започвам да трупам в албумчето...

# 102
Извинете за намесата, ама я си се къпете в морето, ако нямате лекарска забрана!   Sunglasses Че следващото лято е малко вероятно да можете!
Аз (октомврийка 08) миналата година не само че се къпах, ами и кръстосах Средиземно море с кораб и им го оповръщах в едно грандиозно вълнение...

Бу, честито   bouquet И леко и безаварийно "плаване" на всички!

# 103
  • София

алекс, първо да кажа здравей, второ без да искам да те обидя искам да кажа, че и майка ми едно време само с кръв и урина е минала, не че подценявам АГ, но ако съвременната медицина ни дава преимущества пред нашите майки и баби, да са ни живи и здрави, не виждам защо да не се възползваме. Аз лично имам позната с две деца с генетични увреждания, при която ако са били направени изследванията в първия триместър е можело да вземе решение дали да ражда и да знае какво я чака. да не дава господ, но подобни неща се случват. не искам да плаша никой, и само да кажа, че всяко нещо в границите на разумното е ОК, ако стане вече мания и истерия не е здравословно. пожелавам на всички без проблемна бременност и здрави бебета   bouquet
yan4e ,подкрепям те напълно smile3521 newsm10

# 104
  • София
villi за кога си записа час при д-р Марков,ако не е тайна?Защото аз днес звънях и ми казаха ,че имат свободни часове от април ?newsm78. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт