Септември още е далече в коремчето живее малкото човече

• 12 826
  • 320
  •   1
Отговори
# 105
Слънце, ти преди 9 години прави ли си такива изследвания? Имаше ли въобще информация за такива неща. И ми кажете ако сте от малък град, с минималната заплата на месец, ще се вдигнете ли да идете до София да дадете по 100 и не знам колко лева отгоре за изследвания, само защото всички майки от темата си правят?

Има доста мнения из форума колко месеца напред да си запазиш час при светилата за тези изследвания...

villi за кога си записа час при д-р Марков,ако не е тайна?Защото аз днес звънях и ми казаха ,че имат свободни часове от април ?newsm78. Thinking

И сигурно, за да ти намери час по-рано ще ти иска двойно и тройно.  newsm78

# 106
  • До хладилника, който обичам
Не знам, но за мен всички тия допълнителни изследвания, които майките правят без да са насочени от гинеколога, са само излишни нерви и разходи. Има доста мнения из форума колко месеца напред да си запазиш час при светилата за тези изследвания, какви пари са и после вайкания "ама какво означава този резултата, моля кажете ми, наред ли е всичко" и почва едно гадаене.
Единствените изследвания, които съм си правила и с двете си деца са кръв и урина и всеки месец на ехограф. Нямаме фамилна обремененост, нямам проблеми, на 28 години съм и децата ми са живи и здрави и нищо им няма. Да не говорим, че някои от тези допълнителни изследвания се правят само при не знам кого си в София и как майки от цяла България се втурват натам, само защото другите са си правили и те да направят.
Извинете ме, ако обидя някого, но според мен при случай, че всичко ти е наред, това за изгъзици.  Crazy

Алекс, също мисля по подобен начин.
Без да подценявам напредъка на АГ, ако няма индикации за проблем, дали наистина е нужно човек да дава грешни пари, за да получи вероятно очаквания резултат?
Защото, ако при познатата на yan4e е било повече от логично при първо дете с генетични увреждания, за второ да си направи изследвания, то в големия процент случаи няма изобщо причина за тревога.

# 107
Здравейте бъдещи мамита.Аз ви чета редовно, но не мога да се справя с лентичката и затова се въздържам да пиша..но ей така ме осени  да ви попитам..На мен никой не ми е казвал да пия или не някакви хапчета, но аз вземам по една таблетка Неофолик на ден.Въпросът ми е дали е достатъчно или да питам лекаря за дозата.
За протокола съм почти 9 седмица.
Мерси предварително... Hug

# 108
здравейте момичета! И аз да се похваля, че днес си видях точицата.... - 5-та седмица и 1ден.
За регистриране на бременност ми казаха да отида на 17 февруари... очакван термин - 19,09 за протокола това ми е втора бременност.  Hug

# 109
zdraveite i ot men.  momicheta, da vi pitam kolko ot vas jiveiat s domashen lubimec? chux che ne se otraziava dobre da imash jivotno dokato si bremenna. :roll:vazmojno li e tova? ne bix iskala da e viarno, zashtoto ne moga da se razdelia s nego Sad  kajete mi che tova ne e istina

# 110
zdraveite i ot men.  momicheta, da vi pitam kolko ot vas jiveiat s domashen lubimec? chux che ne se otraziava dobre da imash jivotno dokato si bremenna. :roll:vazmojno li e tova? ne bix iskala da e viarno, zashtoto ne moga da se razdelia s nego Sad  kajete mi che tova ne e istina
Алиса, пиши на кирилица.

Особено ако имаш котка, трябва много да внимаваш, да й се поддържа перфектна хигиена и да не й пипаш тоалетната.

# 111
  • София
Алекс едно време не е имало толкова болести, колкото сега.И ако едно време са се раждали на 100 деца -2 с някакво заболяване ,то днес на 100 деца-9 ще са болни,за съжаление и ние майките искаме малко или много да предотвратим появата на такива деца.Имам позната която не си е правила ФМ,роди дете с немога да ти изброя колко болести,синдроми,парализи.....сега е на 4 г.и са й казали че сигурно нама да изкара и до 6 г.Жената за щастие си роди второ дете,което е добре и не искам да ви описвам как се мъчи и тя и мъжът и и детето и,защото това дете даже и не може да седи newsm45 newsm17трябва постоянно някой да е до него.Не можете да си представите какво мъчение е това.Така че относно изследванията бих си направила и 100 за да знам ,че всичко е ок(не че  е критерий,винаги има изключения).Всеки решава сам за себе си,а относно цените на лекарите,за това са учили хората едно време,сега да изкарват сега пари.

# 112
  • София
mam_ma Честита точица,успешна бременност Hug  bouquetДобре дошла при нас.

# 113
Слънце, чукай на дърво и викай "Пази, Боже", защото всичко има в тоя свят... имам позната, на която доста след раждането на второто й дете с много зор откриха суперрядко генетично заболяване, което тези тестове не хващат, и въпреки че се е родило здраво бебе, впоследствие по стечение на обстоятелствата това вече не е така и прогнозата му е много лоша.

# 114
  • София
villi за кога си записа час при д-р Марков,ако не е тайна?Защото аз днес звънях и ми казаха ,че имат свободни часове от април ?newsm78. Thinking

Записах си за 19 март чиста случайност докато говорихме по телефона и аз и се молих все пак да провери дали някъде нещо няма за по рано от април звъннаха на другия телефон и освободиха часа. Записах го макар, че на 19 март навършвам точно 13г.с. надявам се да не е проблем за прегледа, но има една подробност лелята която записва час ми обеща, че в периода след 5 март до 19 за който исках час ако се освободи нещо ще ми звънне, аз живеея на две преки от кабинета и обещах веднага да отида само да имам 10-20мин. за предвижване, така ако успея да мина по- рано ще освободя часа за 19 и ще мога да го дам на някой. Hug

# 115
  • София
И сигурно, за да ти намери час по-рано ще ти иска двойно и тройно. 
Алекс не ми е искал повече пари,а просто казах,че ми е късно и не ме устройва и си записах час при доц.д-р Димитрова.

# 116
  • София
villi благодаря много,ще съм ти задължена Hug
Бу ,никога не знаеш какво те чака,а каквото ти е писано то ще стане ,така че поне да бременеем спокойни  bouquet

# 117
  • София
И сигурно, за да ти намери час по-рано ще ти иска двойно и тройно. 
Алекс не ми е искал повече пари,а просто казах,че ми е късно и не ме устройва и си записах час при доц.д-р Димитрова.

Как си записа час при Димитрова като на мен ми отказаха, записвали след понеделник за месец март тази седмица им звънях два пъти?

# 118
  • София
villi в понеделник ще си го запиша ,така се изразих newsm47

# 119
  • София
Алиса и аз имам куче - немска овчарка. Много добре обучено и много добро. Със сигурност ще бъде със нас. Дано да няма проблем! Thinking
Момичета да питам нещо тези, които ще са мами за втори и трети път. Има ли нещо вярно в бабините дивитини, че ако ядеш сладко - раждаш момиче, ако кисело - момче?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт