Септември още е далече в коремчето живее малкото човече

• 12 825
  • 320
  •   1
Отговори
# 75
  • Габрово
anita29 , в Картахена бях аз Wink
А бях в ужас когато в стаята се изсипаха 20 човека накуп на посещение на испанската мама, която беше в моята стая. Абе въобще испанците имат друго виждане за нещата- малко са натуралистични ако мога така да се изразя.

Аз пък продължавам да се къпя с доста топла вода и ми понася добре, и при добро желание пак не мога да се опазя от всичко и организмът сам ми подсказва кое му понася и кое не. Помня миналата бременност така се втелясвах за всичко и особено когато бях прочела, че не е хубаво да се спи на лявата страна май беше, че намалявал притока на кислород към бебето и аз уж гледах да не се връзвам на всичко прочетено, но несъзнателно щом легнех наляво се чувствах като потенциална убийца, абе пълна побърквация беше  Mr. Green

# 76
  • София
мариана много ти благодаря   bouquet През първата ми бременност нямаше такива неща и ми е тъмна индия всичко.А също да те попитам за скрининга в Майчин дом не трябва час нали?Или поне така разбрах  от  четеното по форумите? newsm17

# 77
Здравейте ,

По темата за басейните: И мен си ме е страх да плувам в обществените басейни. Знам, че на много места пише, че е много полезно да плуват бременните, но съм съгласна с Вас, че водата не трябва да е много топла. Една позната плува често, бременна е, но ползва някакви силиконови тампони, които е купила от Австрия. Така, че явно за желаещите да плуват има начини. Само едно знам, че ако преди това не сте плували, не му е сега времето да почвате, то и за другите спортове е така. Ако организма не се е занимавал досега например с йога, не му е времето сега по-време на бременноста да се почва, но ако сте тренирани и сте го правили и преди може да си продължите по-умерено. Говоря от наблюдения - имам познати бременни, които си ходят на фитнес, но те и преди това си ходеха Simple Smile

# 78
  • До хладилника, който обичам
Еее, за къпането с топла вода под душа е съвсем друго.

Просто да се накисне човек в гореща вана (или басейн) може да е много лоша идея. Връзки на кръста, матка, ала-бала, чела съм обяснение, не ми се рови сега, във всеки случай заключението е, че не е подходящо за бременна и може да доведе до нежелан изход.

Спях (и спя) на всички посоки, освен по корем след третия месец, защото вече чувствах матката и се чувствах като майка-престъпник да спя на главата на детето. И докато раждах, лежах и на двете посоки, въпреки че акушерката ме предупреди, че на едната страна ако лежа, се забавяло раждането.

Прекаленото вторачване и самонавиване наистина може до пълно втелясване да доведе Laughing

Конкретно за басейните: ако сте уверени в хигиената и препаратите, използвани за тях, е окей, както и Гала пише (също четено от достоверни източници, не, че съм експерт лично аз); но това доколко е сигурно в тукашните обществени басейни, не знам.

Виж, в морето смятам да се къпя лятото  Laughing

# 79
  • София
Момичета не мога да ви изчета Simple Smile
За плуването - май е единствения полезен спорт за бременни. Ама обществен басей вече ми звучи не толкова добре. За Матерната и аз си купих и като прочетох малко форуми - сега се чудя да пия или не. Доктора единственото,което каза е че на някои бременни им се гади от нея. Май ще ползвам съвета на БУ.
Днес ще ходя при личната лекарка да даде направление за гинеколог в поликлиниката поне да мога да ползвам болнични и разните безплатни кръвни изследвания. Аз БХС няма да правя, че казаха при близнаци нямало смисъл и показвало нереални резултати. На 25,02 ще ми правят накакво изследване за синдром на Даун и "нухална гънка" /май не го написах вярно?!/
Абе въобще във Фемина доцентката ми написа коя седмица какви изследвания се правят и директно си записах часове отпреди 3 седмици.
Мисля за ЖК да търся д-р Дяволов от Майчин дом. newsm78
Извинете за дългия постинг Blush

# 80
Защо правите толкова много и различни тестове?
Нали се препоръчват само при проблеми - предишни спонтанни аборти, генетични аномалии или проблеми с предно дете, фамилна обремененост... Защо ги правите, ако няма нищо от тези?

# 81
  • София
БУ аз съм след инвитро и чакам това щастие от 10 години. Колкото изследвания ми кажат - толкова правя. Просто незнам дали можете да ме разберете, че всеки ден треперя дали всичко е наред...
Забравих да кажа - аз съм на 36 г. и това със сигурност има значение. Първа бременност!

# 82
БУ аз съм след инвитро и чакам това щастие от 10 години. Колкото изследвания ми кажат - толкова правя. Просто незнам дали можете да ме разберете, че всеки ден треперя дали всичко е наред...
Да, това е различно, аз затова посочих - при проблеми.

Забелязвам, че все повече жени, които забременяват нормално (лесно), нямат фамилна обремененост и изобщо, всичко е ок, правят купища изследвания и се чудя, мода ли е или ги юрка някой за пари...

# 83
  • София
Аз ги правя за успокоение и защото, мисля че медицината доста напредна и недай си Боже като родя на детето му има нещо ,не мисля че ще си простя ако не съм си направила изследването.

# 84
  • София
Може би по малко от двете newsm78
Според мен е важното бъдещата майка да се чувства по- спокойна. И ако това означава 3 видеозона месечно и кръвна картина на две седмици - всеки си решава сам Grinning
Възхищавам се на вас майки с малки деца и бременни! Просто се изумявам как успявате

# 85
  • Габрово
Ти bubara не се чуди много, че и твойта няма да е лесна  Wink
Много обичам като видя близнаци и много са ми сладки, но винаги адски ме е било страх да не забременея с две, че при мойто положение както никой от родата не се натиска да помага нямаше да се справя.

А за изследванията аз също превантивно ще си правя всички възможни, защото съм си патила с вродено заболяване на първото си дете, но тогава за цялата бременност имах само един ехограф и нямаше такива изследвания като сега.

# 86
  • София
Валката те само да се родят живи и здрави пък после ще видим. За сега мъжа ми е много ентусиазиран да помага, едната баба вече е готова да поема майчинството, а другата за съботите и неделите Grinning Абе поне така казват - сигурно после ще се разбягат всички и ще ви  се вайкам по форумите Joy

# 87
Ехографът се подразбира, да. И предната бременност и сега на всеки преглед ме гледат на ехограф - по ЗК съм - въпреки отпусканите по касата ехографи, мисля, че повечето лекари правят по-често най-малкото защото и за тях е по-лесно така да видят всичко ли е наред, а и всеки уважаващ се лекар вече има ехограф в кабинета си или достъп до такъв.

По-скоро говоря за ФМ, БХС, амниоцентеза и т.н.
Питах АГ трябва ли да правя нещо - ми то сега, много хора сами решават, ала-бала, вие нямате фамилна обремененост, ама сама си решете...
Намекна, че често родители биват подтиквани да правят такива изследвания не от реална нужда, а за пари Rolling Eyes
И ми даде списък с описани изследвания, да си мисля самостоятелно искам ли или не.

# 88
  • София
Бу много често се получава и този момент. Трябва да си едва ли не с медицинско образование за да знаеш дали действително ти е необходимо дадено изследване или не. Много е неприятно да чуеш трима лекари на три различни мнения. Като за Матерната!??? Те докторите за витамините не са на общо мнение камо ли за по-специфичните изследвания.
Аз ви оставям момичета за сега, че съм на работа и малко се поувлякох с форума

# 89
  • София
Да дам мнения за изследванията, БХС твърдо няма да правя, много пъти съм писала и отново ще пиша заради резултат от него съм треперила 5 месеца какво дете ще родя, понеже първата ми бременност завърши със спонтанен, лекарката ми твърдо каза БХС, направих даде ми висок риск изправи ми се косата, а бях само на 26год., нямаме болни от Даун в семействата, тогава ще правиш амиоцентеза, но при положение, че едвам закрепвах бременността решихме да не рискуваме и се отказахме от нея, отидох само на ФМ при Мазнейкова, която твърдо каза, че бебето няма проблеми.   Но нали знаете като пуснат някаква муха в главата излизане няма до последно само се молех бебето да е здраво.
С малката правих ФМ при Томова и решихме, че това е напълно достатъчно.
Но сега след миседа през лятото ще правя малко повече изследвания това което е между 11-13г.с, ФМ 17-21г.с. Днес успях да си запиша час при Марков, ФМ ще я правя или отново при него или при Димитрова във Фемина.
Иначе моята лекарка в Торакс доста често ми пуска изследвания, особено за хемоглобин, че това ми е слабата страна. Ехограф на всеки преглед.

Общи условия

Активация на акаунт