Октомврийското дете все по - палаво расте!

• 18 013
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
Наистина не разбрах, че става въпрос за вземане на кръв от вената...не е ли много травмиращо за детето??? На Роси веднъж му вземаха, на 6 месеца беше, направо не искам да си спомням...

valen_tina, страхотна снимка! как си го хванала точно в акция hahaha.
Аз взех клеева тинктура, но дребният не иска да я пие newsm78. Мечтание, ти с вода ли я даваш? Дали може да се дава и със сок? Thinking
Сребърна вода преди бях вземала (спрей), че Росен беше със запушени слъзни канали - не знам- не мога да кажа, че е имало някакъв ефект...но я използвах за почистване на очичките. Иначе доста я хвалят.

Меги, много дълго тази хрема....да не е от варненския климат? Значи напускате нашата компанийка - ще липсвате, че ти си ни основната организаторка Wink.

Най-новият хит на Роско е да "си прибира" всичко в коша за боклук  Rolling Eyes или  в пералнята....вече съм казала на мъжа ми да проверява коша преди да го изхвърли Laughing.

Май Акси беше питала преди за почистването на ушичките: ние ги чистим след всяко къпане -с клечки за уши, въпреки че преди един УГН-лекар беше казал да не се чистят, а само да се попива водата...в тази връзка, някой ползвал ли е  Ауди спрей джуниър, който рекламират?

Лека вечер!

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 09:52 от Di&Ro

# 271
Ох,Хриси също много се катери...бута си табуретката до масата и се качва.Днес си разби устата и даже кръв имаше.Само на пук ми прави.Качва се и вика"ез от масата",а аз едвам се сдържам да не се изсмея Crazy

# 272
  • София
 Joy Joy Joy Joy

Мими добре дошла и от мен - явно много бързо минава времето и затова бъркаш 2007 с 2008 - и аз така, питат ме кога се е родила Кари -  аз сериозно казвам октомври 2008   Shocked как ме гледат не е истина....... Мале ,че сте напред с говоренето, ние сме още на мама тати, амам и звуци на животни.

Ди и Ро - аз чистя уши само отвън - т.е чакам да излезе мърсотията и тогава, просто преди 5 години ми пукаха тъпанче и обстойно обясниха, че ако се забранят тампоните за уши - докторите УНГ ще останат без работа  Mr. Green  hahaha  това с кофата е хит и при нас от месец някъде, редовно ровя боклука, но и тоалетната чиния не осатва по-назад, види ли я отворена - търчи с писъци да търси дистанционни и телефони да пуска вътре.  ooooh! То ние само за месец си отиваме и после тамън на хубавото време ще се върнем и като ви погна - всеки ден обикаляне с малките, че килцата сами няма да си отидят. Клеева тинктура  newsm78 това за какво се дава, а за сребърната вода - бях забравила, иначе със сигурност щях да пробвам. Вече почти и хремата изчезва, не вярвам да е от климата - преди нямахме.

valen_tina Зло да те забрави, Честит имен ден на патерици - само хубави емоции ти пожелавам.
Малеееееееее къде е малкият разбойник.

Рали, и аз ще те разпитам за програмата - но при нас трудна работа ще е. Чакам с нетърпение да те видя.  Hug Hug Да оздравяват мъжете ти, да знаеш кари как си гушка куклата от Марти - днес цял ден я разхожда из апартамента.

Мечтание Изчакай малко с котето, че горкото животно, първо се радват, боязливо пипат, но свикнат ли ще почне тормоз за котето - казвам го от собствен опит, имах коте преди години и племенникът ми дойде да живее при нас за известно време - горкото ми коте........

nelkin не си пускала снимки скоро да видим сладката Йо. Още ли се кърмите вие?

Напускам ви , че съм много уморена, помагама на сестра ми и работя по няколко часа на ден от вкъщи - направо се скапвам, кари докато спи аз бачкам.........

Мишонка - ей - овцете си остават овце - кофти с тоз идиот за президент. Мила дано се оправи бързо и тези петна да изчезнат - нежни са ни бебчетата, русички, синеоки, белички.....

# 273
Di&Ro клеевата тинктура я слагам в храната по една капка три пъти на ден може и в сокчето На колко годинки е толко капки ако е болен по-две капки
Мими аз пък на нова година изпратих около десет SMSа като честитих 2007година вместо 2009 Даже единия беше до мъжа ми Какво да се прави това ми е най-хубавата година няма забравяне нищо че той ме обиди че съм била патица заспала

# 274
  • Банкя
Добро утро!

Да се разпиша, преди да е свършила темичката. Mr. Green

mimi_lazarova А бе аз уж гледах за линийка, но не видях Rolling Eyes то и аз една блейка. Иначе браво за малката бърборана, чак и словосъчетания прави. Peace
mishonka95 Дано бързо преборите вируса, а с него да изчезнат и гадните петна. Peace
valen_tina Нашата педиатърка каза да изчакаме с клеевата тинктура, че тя нали съдържа мед, а той алерген, а Марти нали направи една алергия... Сребърната вода ни я изписаха като капки за нос. Peace
rally Ще го мислим още това с програмата, че то още не сме решили, къде искаме да го гледа майка ми след 2-та годинка, тук или в Пз. Благодаря за инфото! Hug
Меги Дано идвайки насам, донесеш и малко по-топло време, та да се организираме за среща, май пак ни е време. Hug

И накрая да покажа, как си пази яденето моят син...

Да не би някой да му вземе солетите, докато яде ябълката. Rolling Eyes

Лек ден на всички!

# 275
  • София
Добро утро на всички!  Nature Sunny дано да е слънчево днес .
Мишонка аз също не съм разбрала въпроса ти Embarassed. Та да кажа  кръв от вената НЕ вземат ,,само в краен случай . Те въобще им се свидят направленията за кръв и урина  Confused. Когато съм имала притеснения аз съм си ги пускала .Даже когато бях бременна ми взимаха от пръста ,лаборантката ми каза да си щадя вените ,че после можело да ми трябват . Незнам при вас това често дупчене на веничките на децата дали е добре ,ама щом го правят значи може -аз не разбирам Wink

Клеевата тинктура ,взела съм ама не съм давала , още се притеснявам да дам пчелни продукти newsm78

котенца ,кученца и ние много се заглеждаме ,лае срещу тях ,мяука ,ама като знам какъве ангажимент в къщи се въздържам да взема. Скоро ни предлагаха едно коте да го гледаме за 1 седмица ,че стопанинина замина извън БГ, за маалко да го взема Crazy Ако някога живеем в къща ,със сигурност ще имаме животинки Wink

Цитат
Най-новият хит на Роско е да "си прибира" всичко в коша за боклук   или  в пералнята....вече съм казала на мъжа ми да проверява коша преди да го изхвърли .
   Grinning  Joy редовния ни номер . Винаги проверявам преди да изхвърля боклука. Взима разни неща ,носи към боклука и вика ПУ ПУ. Вчера пуснах перялнята и после видях ,че е извадила част от дрехите Crazy. Вчера си умрях от смях -отворила фурната ,взела ръкохватката и се опитва да хване решетката вътре  Grinning. Много са смешни сега на тази възраст Party

Акси ушичките ги чистя след всяко къпане ,доктора ми е казал да почиствам отвън и да не бъркам навътре с клечката ,защото така само завирам боклуците по-навътре . Само това което се вижда Peace

Меги не съм правила снимки скоро Embarassed, напомни ми да си снимам детето.  Peace. Кърмим се още да. Целувки на Кари  love001

Рали и за вас  love001

На всички  love001

# 276
meggyv наистина лети времето....Така като се замисля-кога се роди,а кога порасна??? #Crazy
Мечтаниеблагодаря ти за успокоението,че не съм само аз! HugС това недоспиване и преумора....луднах вече.
Акси ,Хриси говори много,направо не млъква,като някоя латерна е.От една седмица постоянно повтаря"О божичко"(чула го е от батко си),като някоя бабичка е...
nelkin добре,че ти помага детето,че иначе може да забравиш нещо във фурната Joy
 love001на всички дечица!Скоро ще ви опознаем Simple Smile

# 277
И ние сме от тези дето не говорят много Сега се е научил да казва Голл, И само това повтаря Голл Бобо Голлл С баща му ритат топка и е чул от него и навсякаде го казва а не само като рита топката
А за криенето от няколко дни ми е изчезнал единия ботуш Нямам представа къде го е наврял разбирам да изчезне нещо малко но ботуша ми  ooooh!Сигурно ще го намеря като дойде пролет
Аз да ви питам кога се водят мънъците на преглед за очичките ? От няколко дни го гледам че все примижава може и да е някаква негова игра незнам

# 278
 smile3515 smile3511
После ще пиша по-подробно, поздрави на всички и болничките да оздравяват по-бързо!

# 279
  • Пловдив
Здравейте  Grinning
От една седмица постоянно повтаря"О божичко"(чула го е от батко си),като някоя бабичка е...
  Joy rotfImbo
mimi_lazarova   welcome
Мечтание, а аз на единия си ботуш имам следи от два зъба  Yum ,а си мислех, че само кучетата ги правят тези работи.  Joy
Мерси отново за магийките   bouquet, Илия е вече по-добре и живот и здраве в четвъртък го пращам на училище  smile3523
Христина и тя се опитва да се разболява, но взех бързи и спешни мерки и се надявам да и се размине  baby_neutral
 Hug и лека вечер от нас bye

# 280
Добрутро, момичета!

А ние сега започнахме да се катерим. От вчера само с това се занимава - качва се на дивана, изправя се и подскача, а аз пазя ужасена да не направи някой лупинг на килима.
Думи не казва никакви, освен мама, тати, не и дай, но става все по-изразителна с жестовете и крясъците. И все по-голям инат.

Nelkin, клеева тинктура имам и аз. Купих я от един пчеларски панаир. Хората ми казаха мед да не давам до 2 години, но тинктура може. Доколкото знам се разреждас вода, но не помня каква беше пропорцията и затова още не съм й давала.

Мечтание, аз пък цяла седмица си търсих едната джапанка. Даже основно почистване под леглата и диваните не помогна. После джапанката се появи от самосебеси, а Диана ни лук яла, ни лук мирисала.
За очичките ще питам следобед педито. Диана също примигва, основно срещу телевизора. Идеята за очен лекар не е лоша.

А по въпроса с разсеяните действия, аз обикновено заливам попарата с кафето.  Cry

Акси, за ушичките, чистя каквото излезе при къпането. Навътре не смея да бъркам. И аз съм чувала, че не е хубаво да се ползват клечки за уши. Ако е много задръстено положението, чистя с фитилче от памук.

Аз си мислех, че времето е лошо, а то БиТиВи-то разпряват, че тепърва ще се разваля. Ей издивяхме вкъщи двете. Не смея да я извеждам заради хремата и кашлицата и вече се гледаме на кръв. #2gunfire Следобед ще я заведа до поликлиниката, хем да я преслуша педката, хем да се поразсеем малко.

Рали, удивително е с какво спокойствие минаваш през житейските перипетии. Свалям ти шапка. Целувки на хубавеца Иво от нас с Дианата.   bouquet

# 281
Здравейте мацки!
Първо да честитя на патерица рожденния ден на Надето и Преслава! Да сте живи и здрави..  newsm51Пък и вие каква хубава дата сте избрали да се родите...
Да се разпиша дребните и двамата са болни Sad В понеделник връщайки се от работа заварих и двамата със зверска хрема и температура.. Нощта понеделник срещу вторник беде гадна.... Вчера на принципа на тотото търсих лекар.. Накрая лекарката която ми вдигна първа беше късметлийка да ги прегледа.. За щастие всичко е Ок - таква било вирусчето с висока температура, хрема и кашлица.. Сега нещата са под контрол - ама вече ми писна от тези болести .. да свършва това болно време... Разбира се както обикновено вчера личната им лекарка въобще не си вдигна телефона  #Cussing out, но аз въобще не се изненадах...
Видях че има нови мами-октомврийки в нашия отбор  welcome
Попрочетох набързо какво сте написали... Сам ода споделя за яслата... Влади до 3 години си стоя вкъщи ... и определено в един момент съжалих, че не съм го пуснала да ходи по-рано на ясла /ама се притеснявах да не носи вируси на Мария/. Сега мисля Мария да я запишем на ясла.. ама колко ще ходи ще видя... Истината е, някъде по средата за и против яслите и гледането вкъщи... Макар че просто в БГ имам чувството че просто в тези заведения децата са прекалено малко, а хората които се грижат да тях прекалено малко и оттам се получават всички проблеми...
Иначе Мария не е от децата които говорят или се опитват. Най.често използваният израс е "ЪЪ или нещо от този сорт" с приканящ жест да й е даде нещо, да направиш нещо.. просто комунекацията ни е перфектна  newsm53
За катеренето просто е неустрашима и се качва колкото може по нависоко....
А за спането направо ме убива.. Нощно време ставам поне по десетина пъти, зада й запуша някакси мрънкащата й уста...
Сега ви оставям .. На всички болни дечица да оздравяват бързичко....  Flowers Four Leaf Clover

# 282
Здравейте момичета Simple Smile
ох не мога да смогна да пиша и това си е  Embarassed сега пък си взех работа за в къщи че ми се проработи  Laughing и времето хич не ми стига  Tired 

Искам да поздравя с добре дошли Мими Лазарова и Кафе-кафе   Hug

Мими Лазарова - много са ти сладки дечицата Simple Smile А с богатия ви речник направо ме застреля. Моя хубостник говори без да спира ама на негов си език  Rolling Eyes Сега новата ни дума е НЯМА и всичко  няма - няма да яде няма да спи  ooooh! направо ме побърква Whistling

Мечтание, Ересии - значи не само Станислав крие и яде обувки   Mr. Green  В къщи ходя само по обувки научил се е да ги вади и ги разхвърля където му падне ooooh!

Ескарина кой те ядоса а ?

Клеева тинктура - давам по 1-2  капки във водата

За ушичките
- след всяко къпане ги подсушавам, но Станислав се е научил да си ги чисти сам и току ходи и си вземе клечка за уши и се чеши голям ми е екеф, но аз като го видя му взимам клечката че ме е стрх да не направи някоя беля Naughty

За очичките - и Сани премигва  от известно време:roll: мисля че по скоро го прави като игра но все пак Тони ще чакам да разбера какво е казала педиатърката

За котетата и кучета - Станислав на всички животни казва " БАУ" но види ли куче в градинката и се затичва след него ooooh! а един ден една котка я гонихме около 200 метра Simple Smile Тя милата се скри под една кола ама Станислав без малко да се навре отдолу само и само да я докопа Laughing Камен иска да си вземем в къщи коте но аз съм категорично против  Naughty

Да ви споделя новата ни мания Simple Smile От няколко дни Станислав изявява желание сам да се къпе под душа Simple Smile Голяма е терца взима си душа и почва да се полива. Вчера без малко да направи наводнение - не искаше да излиза. НА ден ако може ще се къпе по 3-4 пъти или изобщо няма да излиза от банята  ooooh!Има ли други като нас  newsm78

Акси - Марти е голям сладур  Hug колкото расте все по сладък става, но май на теб прилича а  Thinking

Венерка Hug много ме накефи как сте отпразнували 14-ти  Hug дай малко снимки на Велински не сме го гледали скоро  newsm78

Меги  Hug чакаме нетърпение теб и Кари Hug

Момичета какво ще кажете да си спретнем една СРЕЩИЧКА  към 7-8 март. Тъкмо ще имаме поводи за празнуване - Баба Марта и 8-ми март Simple Smile А и има време да се организираме  Peace коригирах датите
 А и Лени май ще си е в София ако не се лъжа  Thinking

А по въпроса с разсеяните действия, аз обикновено заливам попарата с кафето.  Cry

Joy Joy Joy Joy Joy е на това му се казва попара за отскок  Joy Joy

Снежанке - пожалавам ви бързо оздравяване  Hug и аз вечер ставам по сто пъти голямо мрънкане пада  ooooh! От известно време иска пак да яде нощем, тази вечер е изпил 2 шишета по 300мл мляко ooooh!

Ето малко снимки от нас на който му се гледа Simple Smile 14-ти февруари
Отивам да поработя че нали за това Сани е командирован при баба си  Embarassed
Желая ви приятен ден   bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 12:14 от Mpulle

# 283
Момичета какво ще кажете да си спретнем една СРЕЩИЧКА  към 9-10 март. Тъкмо ще имаме поводи за празнуване - Баба Марта и 8-ми март Simple Smile А и има време да се организираме  Peace

Йеее! И аз за това си мислех, но нали сме сополиви, не смея да отворя дума.. newsm74 newsm74

Mpulle, Станислав голям красавец е станал с тия буйни къдри!

# 284
 Мпуле, голям симпатяга Сани! С тез' коси, с тез' очи Hug
За снимките на моите дзверове...пропуснала си. Скоро пусках, в тази тема беше.
Ето пак повтаргам Wink http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332134

За очен лекар и аз много се каня, че и аз съм недоскив. Баткото го заведох на 1 и половина. Тогава можеше да отговаря като му показваха картинките от таблото. Слава Богу, добре си беше детето. Като поотрасна пак го водих за по-сериозен преглед. Лятото пак го водих, да се убедя, че всичко е наред.
За Велински, скоро смятам да го водя. За сега няма притеснителни признаци, но пак сърцето ми е свито, че мен от малка все по очни лекари ме водиха. Аз съм го наследила от майка ми и тя е много недоскив.
Само затова се успокоявам, че нямам момиченце.
Чао, звяра се събуди........

Общи условия

Активация на акаунт