Вече нямаме търпение за АПРИЛското рождение

• 13 753
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Здравейте, момичета
аз съм качила 10 кила от началото на бременността и затова започнах да ходя пеш на работа,
първия път след 50 метра щях да умра от болки ниско долу в корема както ги описвате, но със всеки изминал ден болките ме хващат все по далече, надявам се скоро да стигна до работа без болки.
ben78 ас съм навита да отидем да разгледаме родилното защото и аз искам на 11 да отида на лекциите, но не съм се записала за тях, ти ходила ли си преди на лекции.
Io-io през първата си бременност умирах от киселини и повръщах от тях, но сега някой ми каза да пия прясно мляко и наистина действа, вече от 2 месеца се наливам с прясно мляко особено вечер, ям си портокал и след това чашката прясно мляко и нямам никакви проблеми пробвай.
А някой питаше за секса - аз до колкото знам самия оргазъм предизвиква контракции, пак през първата си бременност правих всеки ден по 2 пъти до края, дори прокървих и така отидох да раждам на термина ми, ако не правих секс сигурно щях да пренося. Сега пак ми се иска но нали работя и вечер съм изморане, а след нощното будуване сутрин ми се спи.
Аз знам че секса е полезен, а спермата омекотява шийката и който прави повече секс ще роди по лесно, само дето на мъжете малко им пречи корема.

# 166
Аз знам че секса е полезен, а спермата омекотява шийката и който прави повече секс ще роди по лесно, само дето на мъжете малко им пречи корема.

На мъжете ли?!?  #Crazy Май на жените повече им пречи.  Joy Joy Joy

Вивита, чувала съм, че бананите сваляли кръвното....

Поздравявам всички с хубави новини от прегледите!  Hug Жабче, доста добре си охранила твоите мишочета! Само така!  Peace

А видях, че wasze ни шпионира, ама нищо не казва.... Hug

# 167
  • Бургас
Маминки, благодаря ви за паролата  Hug
yana_kuncheva, много ще се радвам да отидем утре заедно, хайде ще се доразберем на ЛС. Simple Smile А за лекциите, няма проблем да се отиде направо на място, аз така направих 1вия път, не е както в Сф, където записването е задължително.
sisely, това си е само от хормоните, аз също съм доста напрегната и тормозя де що видя човек до мен...  Confused Все си повтарям, че всичко е наред и да не си ги навивам такива, то вярно, простено ни е, ама се изтормозваме и ние  Hug
Io_io, това дето са ти го предписали не е ли химия? Мисля че се дава превантивно против грип, а пък при теб не е ли по-вероятно да са си киселини, това което описваш като усещане е най-вероятно да са киселини... Талцид да, а за прясното мляко, може и да действа, но на мен ми причинява и други болки в стомаха и след една криза причинена от него, го избягвам вече... Най-важното е какво хапваш, трябва да внимаваш... Опитавам се да отбягвам и аз като sisely, тези храни, пърженото също ми ги предизвиква...  Hug
Говорят по бТВ, за бременността и пренаталното възпитание Simple Smile

# 168
ben78 към колко часът ще ходите до отделението иска ми се и на мен да дойда но съм на ЖК от 12.00  newsm78
Иначе за секса да ви попитам контракциите които се получават при оргазъм стягането на корема и т.н. вредят ли на бебо  Rolling Eyes

# 169
 smile3507, добро утро.
Замина ми вчерашния мерак да се правя на домакиня след нощното въртене.
За килограмите - вече съм +11. Основно са налепени върху моето д*. Нормално според мен заради спирането на предишния ми тазманийски ритъм във всичко.  
Жабче, поздравления. Добре ги отглеждаш мацките. Ще слушаш доктора да ги ошишкваш още доста в тумбака ти. Конкуренцията за компютъра никак не е лоша. Мен ме устройва съвсем. До такава степен съм пристрастена, че ми идва добре дошло да знам, че и някой друг иска да си поцъка. Втора машинка не ми трябва.

Сега в "часът на мама" някакъв господин обяснява, че бременните се вгуменяват и връзките им се размеквали. Не ме виждал, за да знае, че има и втечнени кифли направо.  Embarassed

Малко ще си погушкам възглавничката и ако събера ентусиазъм, може пак да се появя.  

# 170
  • Бургас
ben78 към колко часът ще ходите до отделението иска ми се и на мен да дойда но съм на ЖК от 12.00  newsm78
Иначе за секса да ви попитам контракциите които се получават при оргазъм стягането на корема и т.н. вредят ли на бебо  Rolling Eyes
Отворените врати са всяка сряда от 13ч., ако мислиш че ще свършиш на време и си наблизо ще се радвам да се видим  Hug

# 171
  • София
Добро утро и от мене. Tired
Чоки ако бях те видяла щях да остана да си приказваме Heart Eyes
На работа съм ,но нещо хич ме няма в работата.
С бебчо сме на преглед чааааааак по-другата седмица към 16 така,че нямам с какво да ви се похваля,освен,че е много шавлив тоя момък бе. #Crazy
Рита горе под ребрата,едновременно с това ниско долу му усещам ръцете,а бе луда работа.Дъщеря ми не беше такава немирница. Naughty
Много по-срамежлива беше откъм ритници. Laughing
Личи си ,че ще имаме момък де,наистина ми е по-различна бремеността newsm78
кели -Ф не му вредят на бебето изобщо,моя разбойник става просто за малко по-кротък. Mr. Green
Все пак това си е удоволствие за тебе,но ако решиш друго винаги можеш да строиш мъжо във "вълчата поза" Joy Joy Joy
Бях го разказала този виц в една от предишните теми. Flutter

# 172
Добро утро,коремчета!

Искам да попитам тези от вас ,които им е за втори път по-притеснени ли сте?Аз първия път не изпитвах страх,но сега незнам как ще бъде и гледам да не го мисля още.
dena_klv мен първият път ме беше страх,защото не знаех какво ме чака,а сега ме е страх още повече защото знам... Crazy
Радвам се че всичко с вас е добре,и прегледа е минал перфектно Hug.

Жабче,браво за хубавите новини и от вашия преглед с бебките Grinning Flowers Four Leaf Clover Hug.

За секса си говорите...моя мъж с първата ми бременност не смееше да ме бутне след 6-я месец,сега е по-безстрашен Laughing и не сме преустановили още занятието Blush.

Слушането на тоновете на мен ми го правят на всяка ЖК от 7-я месец до края-сестрата има един апарат подобен на този който Принцеса Рая изкоментира по-горе(зарядното за
акумулатор Mr. Green),а и докторката ми има такава опция на ехографа си-за тоновете на бебето.Понякога когато сестрата не успее да ги ''хване'' тоновете''(това се случи предния път като ходих,защото бебето било много мъничко още),докторката ги чу с нейната си апаратура,която не е толкова допотопна и явно е с доста по-чувствителни сензори,защото се чуваше перфектно,а на монитора под образа на бебчето излизаше и диаграма на тоновете му.  Записа на тоновете обаче е нещо рзлично,прави се на съвсем друга апаратура,едни колани се слагат през корема,а самия запис изглежда като електрокардиограма Crazy,в Русе май само в АГ-то,и е платено.На записа,който при мен  продължаваше 20-30 минути,си излиза и дали имаш контракции и на колко минути,докато при слушането на тоновете това няма как да се отчете Peace.Поне това ми беше обяснено първият път.

Io-io,и мен по едно време ме бяха погнали едни киселини,много е неприятно Tired.Дано да отшумят по-скоро.Аз преди месец някъде бях луднала-всяка вечер като си легна...малеее,изгарям... Confused.Около седмица,и нямаше помен от тях fingerscrossed.

Аз не съм се ''похвалила'' май че получих първото си схващане на прасеца преди няколко нощи,докато спях...подскочих от болка,и чак сритах мъжа ми.И с първата си бременност имах такива,но бяха към края на бременността,и не бяха толкова болезнени.Сега наистина беше непоносимо,чак очите ми се насълзиха,започнах да го масажирам,а вместо да ме отпусне,започна болката да става по-силна и като че ли да се разпространява по-нагоре Tired.Какво правите в такива случаи?.Дано не се повтаря Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed,но все пак ако има някакъв начин за облекчаване...

# 173
  • Пазарджик
Dessi, вече си мислех, че само на мен се случва това схващане на прасеца, но явно не е така. От месец почти всяка нощ съм така и е ужасно. И аз се опитах да разтривам, ама става по-лошо, така че сега просто не мърдам и чакам да отмине. После два дни мускулът ми е като камък. Нямам представа защо се получава. Ще питам лекарката, ама съм на преглед чак на 11-ти.

# 174
  • Бургас
keli_f секса не вреди,
аз на първия си преглед на видеозон, отивам при една д-рка и тя държеше да ме гледа с вагинален видеозон, а аз се опъвах, и тя ми вика "Тъй като го гледаш по-голям ли е от на мъжа ти, а", ако щеше да повреди бебето, щеше и секса да е забранен.

ben_78 кажи за колко часа ти е удобно да се чакаме пред новия корпус

# 175
Здравейте мами!

maria-01 ,*dessi*
,това с крампите на прасците ,си е наистина екстра към бременността,но най-бързо помага ако изпънете крака в контра-шпиц.Чувала съм и за леко убождане с игла, за да се отпуши кръвопотока,но лично аз не бих си го причинила.

Poem,кутията ти с лс  е препълнена и не успях да ти пусна паролата.

Това с безсънието е много неприятно.Аз страдам от "принудително" безсъние Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile - имам нечовешки киселини и понеже не мога да лежа,по цели нощи или стоя седнала или обикалям Sad ужасно е !
При по продължително ходене и аз имам същото усещане за тежест ниско долу и стягане,ама явно така ще е .
Жабче, браво,стискай още малко ,не остана Simple Smile

Поздрави на всички мами  и весел ден!

# 176
Мдааааа, magdalena.savova много точно е описала схващането на прасеца. Това най-често се получава , когато в сънено състояние си протегнете краката. В този случай не си протягайте краката в шпиц, а в контра-шпиц. Това е решението и няма да имате схващане.

Мисля, че някъде в темата беше обсъждано това продължително пулсиране, вътре в корема. От какво се получава, супер изнервящо е, тъй като продължава доста дълго време.Понякога ми пречи да спя, да работя и т.н., то е защото му обръщам внимание , но се дразня все пак. Като секундомер е.

# 177
Здравейте!

*dessi* с първата беменност това схващане ми се случи три пъти и разбрах от опит ,че не е добре да се разтрива защото боли повече.Просто изчакваш да отмине и опъваш крака все едно натискаш с петата.Другото ,което си бях приготвила беше игла Simple Smile и бях предупредила мажа ми за манипулацията,тъй като все вечер се случваше,но когато видях иглата Shocked и се отказах достраша ме Simple SmileА сега ми се е случвало веднъж тук момичетата споменаха ,че едни от хапчетата помагат ,но аз не бих прибегнала до тях само заради този проблем.
И аз си мисля ,че сега като съм по-запозната с предстоящото и повече ще ме е страх ,затова и мъжа ми пак ще е с мен да помага психически Simple Smile
sisely не отдавай толко внимание на миналото аз пък вярвам ,че всичко се случва когато му е дошло времето.Няма как да промениш миналото ,затова не си заслужава да се натоварваш с него.
no_name дано не ти досаждам вече ,но аз пак ще те помоля за размера на коша на количката просто тук не съм я видяла наживо.
yana_kuncheva аз пък забелязвам ,че след дълго стоене болката наистина я има ,но тръгна ли веднъж мога  с часове да обикалям.И  съм на мнение ,когато няма други проблеми ,че движението е много важно.
За киселините не мога да коментирам нито първия път нито сега съм се сблъскала с тях.
А секса е полезен от много гледни точки (доста статии има по темата)освен в случаите на докторска забрана.Моят опит показа ,че първия път не успя да предизвика по-ранно раждане и въпреки него си родих 8 дни след термин.

atlantica и аз се изнервям ,а от тук научих ,че бебето хълцало, малко ми е  странно ,но откакто разбрах ходя да пия вода не ,че помага Simple Smile ама ........

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 11:52 от dena_klv

# 178
  • Бургас
Мисля, че някъде в темата беше обсъждано това продължително пулсиране, вътре в корема. От какво се получава, супер изнервящо е, тъй като продължава доста дълго време.Понякога ми пречи да спя, да работя и т.н., то е защото му обръщам внимание , но се дразня все пак. Като секундомер е.
Това не е ли хълцане? Аз така си го обясних след като прочетох няколко маминки какво представлява... в началото не му обръщах внимание... едно от много движения в тумбака, които усещам Simple Smile ... вече си мисля че е това, защото наистина  е много ритмичко, пък и го усещам ниско долу дето трябва да е главичката  Mr. Green Забавно ми е  Party

# 179
  • Някъде там...
При мен вече няколко пъти се случи да хълцат и двете едновременно, но не в ритъм. Купон.  Joy По хълцането се ориентирам и как са разположени, нали продължават да се въртят като пумпали.
Схващането на прасеца се дължеше на недостиг на магнезий или калций, така че наглегнете на храни, богати на тези минерали. Иначе за да мине, опънете крака в контра-шпиц. Май Вери найс го беше обяснила подробно.

sisely, няма смисъл да се ядосваш за неща, които не можеш да промениш. Само хабиш нерви. По-добре си представяй какво ще е когато сте вече тримца.  Hug
Относно размера на седалката на количката - 50 см си е направо широко, знаете ли че близнашките колички масово са под 30 см... добре, че горките деца са свикнали да са натясно още от корема.  Joy
Къде изчезнаха останалите бъдещи двойни мами, само аз се отчитам редовно.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт