Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за лекарството "Гинзакол" и трябва ли да се приема по време на бременност?
Какви са причините за болката в кръста и какви мерки могат да се предприемат?
Какво е мнението за лекарството "Гинипрал" и какви са неговите приложения?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за лекарството "Гинзакол" и трябва ли да се приема по време на бременност?
Лекарството "Гинзакол" е крем, използван за дразненe във влагалището. Според листовката няма наблюдения върху действието му върху бременни жени и се приема само когато лекарят реши, че предполагаемата полза е по-голяма от потенциалната вреда за плода. Поради тази причина се препоръчва да се консултирате с лекар преди да продължите с приема на лекарството по време на бременност.
-
Какви са причините за болката в кръста и какви мерки могат да се предприемат?
Болката в кръста може да произтича от различни причини, като мускулно напрежение, проблеми с дисковете или ставите на гръбначния стълб или дори бременност. За да се определи точната причина, препоръчително е да се консултирате с лекар. Въз основа на диагнозата лекарят може да предложи физиотерапия, упражнения за укрепване на мускулите или други подходящи лечения за облекчаване на болката. Силната болка в кръста може да бъде причинена от различни фактори като напрежение на мускулите, проблеми с кръстословната става или дори бременност. За да се установи точната причина, е важно да се консултирате с лекар. В зависимост от диагнозата, лекарят може да препоръча физиотерапия, упражнения за укрепване на мускулите или други подходящи методи за облекчаване на болката.
-
Какво е мнението за лекарството "Гинипрал" и какви са неговите приложения?
Лекарството "Гинипрал" се използва при опасност от преждевременно раждане. Може да се прилага на майката, ако има риск от преждевременно раждане, или на бебето, ако не е било възможно да се приложи на майката предварително. Това лекарство се прилага под стриктен медицински надзор и по предписание на лекар.
-
Съдържа ли се бисфенол А в пластмасата на бутилките за хранене Avent и вредни ли са те?
-
Колко опасно е да посетя място, където има болно дете от варицела, заедно с бебето си?

Не можахме после половин час да се спрем да се смеем
Днес ходих до поликлиниката на ЖК!Е казвам ви всеки път съжалявам, че се записах там на ЖК!Чаках 100 часа пред врата като куче, беше пълно с жени - и бременни и не!Най-накрая влизам и акушерката ми вика: "Ама айде ела утре, че сега имам много работа-правя един отчет!"
И си поисках да ми даде талон за урина, че така и така носех стерилна урина за изследване, че нали имаше съмнения за албумин преди и сега искам редовно да се следя!Слава Богу, даде ми талон, слизам долу пред лабораторията и си вадя чашката да я оставя и гледам, че не съм завъртяла добре капачката и половината от въпросната течност е в пликчето!Умрях от срам!
Хич не ми се занимава с тия кретени вече! 
Освен седнала да пробвам?
Аз вкъщи се изморявам, а вие сте истински герои за мен!
,да се успокоя значи,че имало и по- лошо,а? 
Пих малко биричка на вечеря, по-късно подъвках дъвка без захар и съм отнесла плувката.
Тормози милото всеки месец да си ходи там ей така да се видели-всяка вечер се гледат по скайпа
В крайна сметка чакаме дете, трябва да спестяваме. Най малко 50 лв. се пръскат по пътя, ами времето? Има толкова много неща за вършене у дома...
Ако ще купуваш помпата на Авент имай предвид, че в комплекта има 2 шишета на Авент от 125 мл, които са ти предостатъчни на първо време ако смяташ да кърмиш т.е. няма нужда да купуваш допълнително шишета.