Енергийна медицина по Дона Идън

• 85 062
  • 336
  •   1
Отговори
# 240
Аз постоянно ползвам самостоятелен тест. Което е същото като да ползваш махало и затова го наричам махало.
Томова, застани права, затвори си очите (като за първи път) и се отпусни. Кажи си много пъти "Да, да, да..." и наблюдавай какво се случва в или с тялото ти. След това направи същото с "Не, не, не..."
Ако успееш да разграничиш някакви усещания или движения, започни да ползваш усещането за "Да" за силен тест и усещането за "Не" - за слаб.

Кажи до тук как е и после може пак да коментираме.

# 241
Майче,пробвах това,което ми каза и се оказа,че за "да" тялото ми се накланя леко напред,а за "не" леко назад,ама не съм много сигурна,че не си внушавам.Други разлики не намирам засега.Получи се като на теста на Дона Идън за храните май.Ще пробвам няколко пъти,за да се уверя.А това,което обсъждахте назад в темата с пръстите и минаващия палец между тях дали не би послужил и за друго,освен за храните.
Много моля ,ако все пак някой  иска да сподели дисковете на български с мен да ми пише на лични.Благодаря

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 00:05 от mmtomova

# 242
Томова, да, това с пръстите е същото и става не само за храни. Ти си избери какво да ползваш.
При мен пък за Да тялото ми отива назад, а за Не - напред и движението е от таза.

Сега тествай, като си кажеш истина и лъжа. Например, кажи си "В момента съм влезнала в морето до кръста", после си кажи "В момента съм в..." - и опиши къде си- стая, например. Можеш да си измислиш и други тестове, за да затвътрдиш усещанията.

Ако искаш да ползваш този мускулен тест по-сериозно, ти препоръчвам да прочетеш някоя книга за работа с махало.

# 243
Добре,Майче,предложи ми някоя книга.По-късно ще пробвам за истината и лъжата и ще докладвам

# 244
Мая+Д=К&Я&Л , супер идея за Да -то  Hug

# 245
Добре,Майче,предложи ми някоя книга.
Съжалявам, но не мога. Не съм чела. Човек, който е чел, ми е предал опита си - затова.

# 246
mmtomova, за начало можеш да се пробваш с тестване на полярността на магнити (северен/южен полюс).
Работата е там, че винаги след това можеш да провериш достоверността на енергийния тест с компас Wink

Ако нямате компас, можете да приложите енергийно тестуване върху тялото ви, за да установите коя страна е северна и коя южна. Поставете магнита над лявото си ухо и накарайте някой да ви тестува. Когато северната страна на магнита допира кожата ви, ще имате загуба на енергия. В действителност вие не губите енергия, но понеже северният полюс предизвиква свиване на енергията, тя се отдръпва от крайниците ви. Допирът на южната страна до кожата ви ще предизвика усещане за прилив на енергия, тъй като южният полюс разпръсква енергия към крайниците. Впоследствие можете да използвате компас, за да се уверите във верността на теста.

Дона Идън

# 247
Когато се учех преди на това как да разпознавам кое е полезно или нужно за мен Моето "ДА" го усещам като -да,да,да,да,да,......неспирно звучащо и ритмично като тиктакане на часовник , а НЕ-то  е не......не...................................не.......... и заглъхва .Но това го чувам и усещам с тялото си , а видимо не се и помръдвам.Когато тествам мускулният тест на Дона Идън със затворени очи се клатя и в двете посоки и за ДА и за НЕ и нова ме обърква. Joy
Но пък всеки ден си правя "дневния енергиен режим" и се чуствам страхотно Peace
Б Л А Г О Д А Р Я на момичетата започнали темата ! bouquet  bouquet  bouquet

# 248
Фея, значи си имаш Да и Не. Няма значение, че не са с движения в тялото. Даже е по-удобно, защото можеш да го ползваш във всяка поза Simple Smile
Ползвай ги не само за храни.

# 249
Вече си закупих книгата с диска.Определено си заслужава парите.
Момичета,сега имам нужда от малко помощ за темпоралното потупване.Искам да пробвам да премахна хипогликемията си с него,но малко ме притеснява да не би да не го формулирам както трябва.
Твърдението ми е :"Кръвната ми захар е в нормални граници"
Лява страна:"Кръвната ми захар вече не пада под нормалните граници"
Дясна страна:"Кръвната ми захар  е винаги в нормални граници"
Правилно ли е това според вас?
Някой от вас правил ли е това упражнение?
Аз от както правя 5 минутния режим се чувствам невероятно.

# 250
...
Лява страна:"Кръвната ми захар вече не пада под нормалните граници"
Дясна страна:"Кръвната ми захар  е винаги в нормални граници"...
Да, точно е.
Аз се опитах да правя темпорално потупване, но нещо не ми потръгна. Някой ден сигурно ще намеря подходяща тема, за да го направя. Интересно ми е да го пробвам.
Томова, ще чакаме да разкажеш как е след време Simple Smile

# 251
Благодаря ти,Майче.Полезна,както винаги.Разбира се,че ще докладвам...
Излезе ли другата книга на Дона за жените?Много ми допада тази жена.Винаги е усмихната.Ще си купя и другата и книга с най-голямо удоволствие

# 252
Вече си закупих книгата с диска.Определено си заслужава парите.
Момичета,сега имам нужда от малко помощ за темпоралното потупване.Искам да пробвам да премахна хипогликемията си с него,но малко ме притеснява да не би да не го формулирам както трябва. Твърдението ми е:"Кръвната ми захар е в нормални граници"
Лява страна:"Кръвната ми захар вече не пада под нормалните граници".
Дясна страна:"Кръвната ми захар  е винаги в нормални граници".
Правилно ли е това според вас? Някой от вас правил ли е това упражнение? Аз от както правя 5 минутния режим се чувствам невероятно.

Въпрос с повишена трудност Simple Smile Не съм се сблъсквала с хипогликемия.
Правила съм темпорално потупване, но не при здравословни проблеми, а само като метод за програмиране - за повишаване концентрацията, за премахване на нежелан навик или пък за създаване на желана енергийна програма (навик).

Бих ти препоръчала за начало почистване и балансиране на чакрите и работа с меридиана на далака. Не знам дали ще премахне напълно хипогликемията, но ще й повлияе – в това съм сигурна.
Аз го правя от повече от година насам и се чувствам много добре Simple Smile

В дните на хипогликемична криза обаче, според мен не бива да се "пипат" чакрите.
Ще дам пример. При мен работата с чакрите влияе чувствително на менструалните болки. Веднъж когато ми дойде опитах така да махна болката. Докато въртях с лява ръка в посока обратна на ч.с. болката почти изчезна, а после като заредих коремната чакра с дясната ръка по посока на ч.с. - ами болката се активира отново. А не можех да оставя чакрата незаредена.
А пък следващия месец бях изчистила и заредила чакрите 24 часа преди да ми дойде и тогава о, чудо - почти не усетих болка.
Обяснавам си го с това, че тялото (т.е. чакрите) има нужда от време за да усвои и преработи енергията която му се дава, а в моменти/дни на физическа криза това е по-трудно, а и болезнено.
Освен това (за разлика от работата с точки/меридиани), при системна работа с чакри ефекта се натрупва, аурата започва да се възстановява по-бързо, а тялото става по-устойчиво и издръжливо на влиянията на заобикалящата среда.
Но тъй като енергиите на всеки човек са уникални, то точна схема за работа с чакрки няма как да се даде.
Аз забелязах натрупване на ефект около 10-ия ден, когато взех да заспивам по-трудно вечер, тогава просто разредих сеансите до 1–2–3 пъти на седмица и всичко си дойде на мястото.

И в другата тема го написах - че само работата с чакрите по Дона Идън ми помага да издържам дълги часове на работа с компютър, без да ми изпива силите, а главата вече не ме боли както преди.
Друго, което при мен се промени е, че вече не ме дразнят очите сутрин, не се изморявам, много по-лесно си връщам силите, а ако денят ми не е бил натоварен, съм се наспивала от 22 до 24–24.30 примерно, и пак съм ставала.
А когато легна да спя, на моменти дори усещам как аурата ми пулсира – така се възстановява от натрупания стрес и вредни енергии за деня.

Добре е да се знае, че енергийните меридиани в тялото са секундарни (вторични) енергийни потоци, преди тях са чакрите и двата първични централни потока (низходящ/възходящ).
Ако чакрите са слаби и небалансирани, то въздействието върху меридианите/точките може само временно да подобри състоянието ни, но не може да отстрани причината за проблема, ако той е на по-дълбоко ниво - затова и проблема се връща.

Коригирането на енергиите в чакрите обаче, коригира автоматично и енергиите в меридианите, като задейства цялостен лечебен процес...

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 11:35 от krem-karamel

# 253
Крем-карамел,много е полезна информацията,която си написала.Имаш ли успех с темпоралното потупване и траен ли беше резултата?.Все се каня да си прочистя чакрите,но не намирам толкова време,а явно трябва, предвид това,което си написала,че те са първичните потоци и трябва те да са балансирани.Това,което правя всеки ден е хомолатерално пълзене, 5 минутния режим и проследявам меридианите и освежавам ,най-вече този на далака.Точките на далачния ми меридиан ,разбира се са болезнени  и ги масажирам от време на време.Освен това и хващам акупунктурните му точки.Какво още трябва да правя за него,за да влезе в норма?       

# 254
Крем-карамел,много е полезна информацията,която си написала.Имаш ли успех с темпоралното потупване и траен ли беше резултата?Все се каня да си прочистя чакрите,но не намирам толкова време,а явно трябва, предвид това,което си написала,че те са първичните потоци и трябва те да са балансирани.Това,което правя всеки ден е хомолатерално пълзене, 5 минутния режим и проследявам меридианите и освежавам,най-вече този на далака.Точките на далачния ми меридиан,разбира се са болезнени и ги масажирам от време на време.Освен това и хващам акупунктурните му точки.Какво още трябва да правя за него,за да влезе в норма?

Да, определено темпоралното потупване работи при мен. Но техническото му изпълнение не е най важното. По-важно какви думи и изречения използваш за утвържденията, с които програмираш навика.
Например аз на няколко пъти съм променяла мои утвърждения защото или ми звучаха безлично, или пък все изпитвах някакъв неясен дискомфорт докато ги казвах. А дискомфорта означава, че енергийното ни тяло не ги приема, а ги отхвърля.

Първото важно условие е всяко утвърждение с което програмираме навика си, да бъде хармонично с енергиите ни за да се приеме от подсъзнанието ни.
В случай, че е нехармонично - то нашето подсъзнание в най добрия случай ще го отхвърли и няма да доведе до резултат, а в най лошия може да доведе до обратен ефект (например вместо по-концентриран, да станеш още по-разсеян от преди).

Освен това, мислите и образите са далеч по-мощни внушения отколкото думите – затова е толкова важно словесното твърдение да е хармонично – за да може подсъзнанието да го разпознае и автоматично асоциира с образ/мисъл, които ни въздействат положително.
Тоест правилото е, че думите следват мислите и образите, а не обратното.

Неслучайно и Дона казва: "Открийте кои образи ви въздействат" и "Включете повторението" Wink

Най добре е преди да започнеш да се програмираш с дадено утвърждение е първо да го изговориш няколко пъти - на глас и наум. И виж как се чувстваш. Ако те кара да се чувстваш комфортно, значи то е подходящото за теб в случая.
Но ако има нещо което те смущава или не ти въздейства достатъчно силно - промени думите. Ако в момента не се сещаш по-подходящи думи, остави за по-късно...

Например на мен думата "концентрирана" не ми въздейства. Само "съсредоточена"...
Предполагам защото първата е чуждица, а втората е на майчин език, който ни е заложен по рождение Wink

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 22:10 от krem-karamel

Общи условия

Активация на акаунт