малък Сечко днес дойде, ГОЛЕМИ РАДОСТИ ДА ДОНЕСЕ!

• 21 006
  • 494
  •   1
Отговори
# 465
Шушу, да ти е жив и здрав племенника и само радост да носи на всички около себе си !!!!
Жори, е невероятен бонбон - особено там където е на гърнето в леглото - смях се от сърце ....  Heart Eyes !!!
А Денис колко е поооораааааснаааааал.....  Hug - сладурче е той голямо.....  Heart Eyes
Много се радвам на всичките ви дечица, момичета, да са живи и здрави!!!!  Hug
И аз пожелавам на Тъжна мама скоро да е Бременна мама и после Щастлива мама  Hug!!!!!

Аз вече се успоких момичета и сега само се  Praynig Praynig Praynig на следващия преглед да няма проблеми....

# 466
Аз ползвах ръчната на авент. В повечето случаи цедях 1 път по малко отколкото яде, и разчитах на това, че сутрин към 5-6 часа изцеждам двойно количество /не съм я хранила под режим, но тя така си се ориентира и през 2-3 часа ядеше, понякога пропускаше/. Обикновено се цедях след като я нахраня и това, което изцедя остава за следващото ядене. Държах на стайна температура по около 2 часа, не е имало проблем. Ако не го изяде - в хладилника до вечерта. Не съм сигурна, че е правилно, но така я отгледах иначе няма насмогване ако искаш да е само на кърма. Отделно ако съм изцедила повече по 2 дни в хладилника го държах. Събота и неделя на село като ходихме, там има фризер за дълбоко замразяване и цедях 1 път повече, а много често и през нощта ставах и го замразявах. Така избутахме няколко кризи, а също и като се налагаше да я оставя на майка ми. Със захранването нещата значително олекват. Макар че Вики и досега не е заместила ядене. Винаги после пие мляко, само че вече кисело. Но друго е като се е нахранила примерно на обяд вместо да изпие 150 мл кърма, изпиваше 30-40 мл. Тогава продължих да цедя около един месец въпреки, че я захраних и пак замразявах. През нощта спря да пие кърма някъде към 4тия месец, за разлика от сега - може и да не пие но шишето трябва да е в леглото пълно  Crazy Така си бях нагласила цеденето, че да може да излизаме нормално. Примерно към 5 сутринта, после към 9, после на обяд, после следобяд преди да излезем и вечер...  Всъщност в началото беше най трудно до към 3тия месец защото схеми трудно се правят, но после самото бебе си изгражда режим и е по лесно. Милилитри не съм мерила въобще. Общо взето изцеждах колкото са и нуждите. Ако е повече и давах да пие колкото иска, а тя се отказваше на определено количество. А като намалее цедиш по често няколко дни и така...  С много упоритост става работата. Аз я кърмих така до 9тия месец, след смъртта на братовчедка ми от веднъж пресъхнах, а нямах в онзи момент сили и нерви да се боря отново с кърмата. Но реално със замразената кърма изкарахме до към 10тия месец  Peace
Успех, дано продължите възможно най дълго  Peace С времето се свиква, поне аз така бях. Просто го правех и вярвах, че е за доброто на детето.
Забравих да ти кажа, че след като свикнах да се цедя, и ми се регулира кърмата ,не ми е отнемало повече от 10 минути, което си е нищо. Вярно, досадно е, но аз сядах на компютъра да чета нещо и цедя и така  Grinning И не се връзвай на всички, които ще ти кажат че си луда. Много приказки чух, но тъпо и упорито продължих  Grinning Теле съм си аз  Laughing Дори и когато намаляваше кърмата и цедях по 5 мл. упорствах и си казвах, че не може да няма и организма ми трябва да се настрои да произвежда повече. И така с положителна настройка стана работата  Laughing
Ренка  Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 14:33 от cher

# 467
  • Виена
Шерче, готово  Hug

# 468
  • на дъното
cher Hug благодаря ти.Аз се цедя 7-8 пъти за 24 часа  Grinning преди всяко ядене така си му давам прясно изцедена кърмичка.За сега успявам да докарвам милилитрите за едно ядене от 100 до 130 надявам се да мога и за в бъдеще да събирам повечко.Кофтито е с хамалогията около стерилизирането,но се справям.Даже вчера си поръчах новият накрайник за ел.помпата и се надявам да е още по ефикасно цеденето с тази помпа става много бързо само да има какво да цедиш де Grinning сутрин най вече ми върши работа когато съм най-напращяла в bombs Wink.И аз я съхранявам в хладилника ако ми се наложи да изляза Peace
Какво хубаво слънчице напича при нас и сега като се нахраним смятам да го изкарам малко на въздух,че то и аз вече се побърках само между четири стени.

# 469
силви, излизайте не се чуди  Grinning И аз се побърквам вече вкъщи, имам чувството че стените ме притискат. Всяка свободна минута на компютъра, че това ми е връзката със света  Crazy
Всъщност ти ще си прецениш както ти е най удобно. Но в началото и аз така бях около 7-8 пъти на денонощие, и през нощта към 3, после в 6 сутринта, ох тва беше много кофти... Ама още е мъничък Дени, няма начин. Ако устискаш сега, после ще се справиш. Той ще намали броя яденета, така че ще му нагласиш и милилитрите  Peace На мен ми беше по спокойно да имам изцедено готово и като огладнее да давам. Защото ако трябва непосредствено да цедя преди ядене, тя като ревнеше и аз бързам, притеснявам се и то млякото не слиза... Абе, ще се справите! Нацелувай го малкия юнак  Heart Eyes 

# 470
  • София
Ренче, благодаря Hug, въпреки че не съм смогнала още да отворя пощата си. Tired

# 471
Хелоууууууууууу Laughing
 newsm59 на Цветомирчо,нека бъде много здраво и весело детенце.Шушу-  bouquet Hug

nadej  newsm17 за теб мила и те  Hug

Ние днес и утре сме ергени с мажо Mr. Green,малкия е при баба и дядо.Ще падне едно лигавене........ Crazy ooooh!ама нищо де Laughing

Цуни на всички.И весели празници

# 472
Зори, ако ти харесва това дето се получи  Grinning http://media.snimka.bg/2272/010799457-big.jpg, прати оригиналната снимка, че тази от нета е с лошо качество  Peace

# 473
  • София
Шерче,много ми харесва! Heart Eyes Hug

Момичета, Жори ми е болкичък - със сополи,кашля и има температура.Това е от снощи. SadЗа първи път е болен и ми е много кофти.
Надявам се гостенчетата ни да са добре,че с тия отворени прозорци да не сме простудили някой. Praynig

# 474
  • Варна
Зори, много сте хубави на снимката, Шер, голям майстор си, като се добави рамката снимката изглежда по съвсем друг начин! Съжалявам, че Жори е болен, може би му е дошло малко множко данданията покрай рождения ден.

Ходихте ли на лекар? Дано бързо се оправя момчето!

# 475
Зори,мила как е Жори,как мина ноща?Бързичко оздравявайте.Целувки Heart Eyes

Шерче,страхотна снимка.Абе майсторка си ти Wink

# 476
  • София
благодаря ,добре е сега,сутринта нямаше температура дано и не вдига повече.Нослето още тече и покашля,но се лекуваме и дано мине бързо.Бяхме вчера още на лекар,че като знам колко почивни дни има,реших веднага да идем.

# 477
Жорииии, бързичко да оздравяваш, миличкък и да върнеш усмивката на лицето на мама  Hug Heart Eyes!! Браво че сте се преборили с температурата  Praynig!

И аз през ноща усетих че ме боли гърлото и сега нещо трудно преглъщам и съм започнала с чайчета от лайка и мед..... че съм и на зъболекър след 2 часа, а не ми иска да отменям часа..... ooooh!

# 478
  • София
Зори, съжалявам да чуя , че сте болнички. Да се оправяте бързо, че е ужасно да ти е болно детенцето.
Да чукам на дърво ние сме добре.

# 479
Зори да оздравявате бързо. Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт