Отговори
# 45
Здравейте  Hug

За йодната решетка аз знам, че се чертаят с йод 3 -4 хоризонтални и 3-4 вертикални чертички на ръката от рътрешния край между лакътя и мишницата. Доколкото си спомням ако до колко часа изчезне показваше липса на йод. Нещо такова мисля че беше. Не знам със сополи да е свързано, но Ани Бани да каже с по голяма точност.
А за сиренето наистина съм възмутена  #2gunfire човек вече нищо свястно не може да яде. Трябва вече и в БГ да направят био магазини където може да е по-скъпо ама поне като купиш нещо да си сигурен какво ядеш. Явно  в скоро време всички ще се връщаме към селата и да си отглеждаме храната, ако искаме да бъдем здрави хора Thinking

# 46
Здравейте мацки
Честито нови предобивки на всички със здраве да си ги ползвате Peace
Всички болни мами и дечица да оздравяват бързичко,пожелавам им го от все сърце Hug
Разбихте ме с тея сирена направо, ,кви ли не боклуци ядем  Thinking вече
Хекси,миличка,дано вече всичко остане зад гърба ви и от тук нататък само и единствено прекрасни неща да ви случват!  Peace
Красии, завиждам ти за диското,не съм ходила на дискотечка ,сигорно от 2 години, май ще станат.само така
Лек ден на всички

# 47
Добър ден и от нас

събота и неделя се поизгубихме на гости при мамето, пак имаше заколение на прасенце  Twisted Evil малко отмяна с малката пакостия имах и ми се отрази добре  Flutter

Хекси при вас гледам пак негативи  Sad Дано да е последното лошо нещо, което ти се случва (тази година поне )
Радвам се че при Алекс нещата вървят добре  Hug

Краси пак е купонясвала  Hug аз пък въобще не мога да си помисля, особено като знам колко рано може да става дребното, въобще не ми се рискува с излизане  Tired А и като няма кой да ми е гледа   Crossing Arms

За сиренето, купуваме само на Филипополис, тенекия, нищо общо със същото от магазина  Naughty Супер е и съм много доволна  Peace

# 48
  • Бургас
Привет,
времето тук е отврат, студено, влажно, облачно. Само ходихме до кухнята аз пеша, Алекс и бурканчетата в ръцете ми заразнообразие и се прибрахме. Той сега беснее, а аз сърфирам в нета.
Ние също харесваме краве сирене Елена. Аз гледам да не обръщам вномание на това какво има в храните иначе трябва да не ям.
Надявам се да се подобрят нещата и у нас някой ден и дано да е в близките 5 години.
Хайде бай, ще пиша после че се катери по мен

# 49
прочетох статията, елсе, мерси за линка
това за палмовата мазнина го знаех
ама че слагат и креда  Sick
нямам нищо против да слагат и лайна вътре обаче искам да го има изписано на опаковката Naughty
онзи ден като купувах кашкавал например на единия си беше написано "с растителни мазнини" - светнах се моментално, че е палмово масло, защото знам, че го използват
само че поне да бяха го написали точно така "палмово хидрогенизирано масло"  ooooh!
и в сиренето да пишат, когато слагат  People No Good
така човек сам ще прецени дали да даде 4лв и да го купи или може да си позволи 8лв и да си вземе от краве мляко  Naughty
същата гадория слагат и в така нареченото краве масло - хидрогенирано палмово олио  Sick поне да си го пишеха отвън 

# 50
Веси, сол в саламурата май се слага, за да не се разкапва сиренето, иначе и аз само вода, че много солено го правят, пфу!

знам, знам защо се слага  Mr. Green но не го правя - целта е да ядем колкото се може по-малко сол  /у нас, разбира се/  Mr. Green за мен е по-добре безсолно и разкапано, отколкото след това да изпия една кана вода  Peace
ще видим козето на Маджаровия какво ще стане   Thinking аз купувам и неговото масло ... няма гаранция за нищо ...

# 51
Прочетох и аз за тебеширено-палмовото-шкембеджийско сирене и направо... ум да ти зайде!!!  ooooh! Ами че то ако се замислим, сигурно всичките ни храни са направени все от разни заместители, прахообразни, Е-та, тебешири и тем подобни. Не знам дали да игнорирам, защото ако мисли много, вече съвсем няма какво да яде човек или да се ядосвам?!  Sick  И то и да се ядосвам, какво сирене да купувам вече? Или да спра да купувам и, както беше писал някой по-горе, да се местя да живея на село и да си произвеждам храната сама?!
katq, аз никак не съм сигурна дали в България ще можем да имаме вяра на био магазините... Както се плаща навсякъде и за всичко, колко им е да си платят за лиценза и проверките колко и дали са Био...  Rolling Eyes
Относно другите млечни продукти, купувам масло само Президент за Алекс, обаче ако и него го правят в България, пак им нямам доверие!

тази сутрин съм минус 1.5 - паднах под шейсетакааааа  Party  
Весе, умрях от смях на поста ти - чета ти за диетата и ти гледам аватара и се хиля.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Честито за изгубените килца!  Peace

Ани, каква е тази йодна решетка?!  Shocked

# 52
  • ВИДИН, 10 км след края на света
Ани, каква е тази йодна решетка?!  Shocked

нещо такова ще да е
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=275561

# 53

Добре де, рисуваш решетка три поредни вечери и каква е целта?

# 54
Здравейте и от нас.
Тези дни ми бяха ад.Малкия вдигна Температура,но слава богу,беше само за една нощ.Зъби или нещо друго не знам.Важното е че се разминахме леко.Пералнята се развали точно в процес на изпиране.Знаете ли какво е да изплакваш на чешмата цяла пералня зимни дрехи #CrazyКакичката ни гледа един страшен филм и вече трета нощ я държи.Главата ми гърми от всякъде.В петък излизах малко така на фризьор ,да се видим и с Катето,а то вместо да се разходя като хората,взе че заваля Rolling EyesНе ми бяха дни.дано да е период,че ще полудея.Добре че диетата ми върви.Веси,аз за две седмици смъкнах 2кг.и половина.
Честито придобивки на всички.Много да им се радвате Peace
Хекси,мила на фона на твоите изживявания,моето е направо смешно.Дано всичко при вас вече да върви в положителна посока. Hug
Краси,браво на теб за якото разпускане.
За йодната решетка съм правила на гърба на мъжа ми,когато го боли или е схванат.Действа загряващо
Сигурно и така на нослето се правят няколко чертички .

# 55
  • Гърция
Hexina, искрено се надявам бързо да се възстановиш и всичко лошо вече да е отминало за теб и цялото ти семейство Hug.

Това за сиренето не ме изненадва, след като все още има хора които купуват килограм за 3лв, при положение че прясното мляко се изкупува на 40-50ст. С колбасите проблема е същият, не може да има кренвирши за 2-3лв (при положение че цената на месото на всички ни е ясна) и някой да се надява вътре да има месо. Друг е въпроса, че трябва да е изрично упоменато на етикета какво е съдържанието на продукта.

За заспиването на децата, на много места съм чела, че да бъдат докарвани до пълно изтощение, не е решение на проблема. Напротив, колкото по- превъзбудени са толкова по-трудно заспиват, това между другото важи и за нас Peace.

# 56
  • София
Ех, с това сирене как разбунихте духовете, особено ме стресира шкембето, някак гадно беше написана статията. Този, който се изказва в статията, мисля, че е собственика на "Пършевица", та по тая логика се надявам точно той да ги избягва тези практики. Освен това си мисля, че дори това да е вярно, за което има голяма вероятност, едва ли се практикува масово. Все си мисля, че производителите, които са създали име и продават по-скъпо, се пазят от подобни изцепки. А евтините продукти гаранция са боклук, сега остава да ни убеди някой, че поне скъпите не са.

Като сте заговорили за телевизори, на нас единият ни е HD, но така или иначе няма канали за гледане с това качество и всъщност ползата е при гледането на филми от диска, но пък качеството е несравнимо. А дано скоро доживеем и ТВ-то да стане толкова хай.

# 57
На моя позната мъжа работеше в един месокомбинат-отговаряше за склада за външна продукция.Знаете ли какво е това външна продукция?Именно такива боклуци-замръзено шкембе внос от Америка и други подобни карантии,които служат за направата на салами и кренвиши.Нищо чудно и по мандрите да има такива складове.Само немога да разбера,когато им правят проверки,как ги оправдават тези шкембета,креди и т.н. newsm78 А и друго този човек какво е видял незнам,но не даваше никакъв салам да влези в къщата му.

# 58
прочетох статията, елсе, мерси за линка
това за палмовата мазнина го знаех
ама че слагат и креда  Sick
нямам нищо против да слагат и лайна вътре обаче искам да го има изписано на опаковката Naughty
онзи ден като купувах кашкавал например на единия си беше написано "с растителни мазнини" - светнах се моментално, че е палмово масло, защото знам, че го използват
само че поне да бяха го написали точно така "палмово хидрогенизирано масло"  ooooh!
и в сиренето да пишат, когато слагат  People No Good
така човек сам ще прецени дали да даде 4лв и да го купи или може да си позволи 8лв и да си вземе от краве мляко  Naughty
същата гадория слагат и в така нареченото краве масло - хидрогенирано палмово олио  Sick поне да си го пишеха отвън 

Кокошчица, абсолютно си права и напълно съм съгласна с теб! Въпросът е, че ако гледа човек надписите по опаковките в момента, ако изобщо има такава ще рече че всичко е супер. Един ден разглеждах опаковките в Била. Подробни са на кашкавалите като под подробни имам предвид "краве мляко, калциев двухлорид, закваска, мая и сол". Сирената са гола вода в това отношение мисля, че Маджаров изобщо нямаше съдържание  Thinking
По този повод да питам някой купувал ли е това сирене? Видях, че в София на пл.Журналист има биомагазин и там продават различни био и органични продукти.

Пожелавам на всички болнички да оздравяват максимално бързо  Praynig Praynig Praynig

Кали, редактирам да кажа, че собственик на Пършевица е Димитър Зоров, а не интервюирания в статията Sad

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 16:32 от Else

# 59
....Само немога да разбера,когато им правят проверки,как ги оправдават тези шкембета,креди и т.н. newsm78 А и друго този човек какво е видял незнам,но не даваше никакъв салам да влези в къщата му.

Каквото не става с пари,става с мнооого пари!В БГ не трябват чак толква много пари!И за малко си продават г**а! Twisted Evil
Много кофти тема подхванахме!
Всеки,който работи в производство,може да каже доста гадни неща! Sick Тука имаме доста предприятия и доста познати бачкат там!За салатите Кенар съм чувала гадни неща! Sick За лютеницата Олинеза.Абе за доста неща!Ама няма как да не ядем! Sad Ние пак сме по-добре-имаме градини,плодове,зеленчуци,месце,яйца!Но на вас,в големите градове не ви завиждам! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт