Споделете 94

• 23 293
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
 Confused Каква тема сте подхванали. Остава да споделя, че една от най-големите фирми за транспорт на товари с контейнери в България  Булкон фалира /или я фалираха - не знам/. След нея двете по големина /частни/ имат страхотно затруднение с корабите, които трябва да обслужват товарите по Черноморието, а линиите КLine и Evergreen си спират сервиза за България. А все пак Варна се храни от пристанището си и от курортите, които напоследък тънат и те в запАд. Не знам...и ако това не е криза? Само някакви тъпи магазини с по 1000 артикула миниатюрни китайски парцалки откриват нови и нови обекти. На продавачките дават по 300 лева заплата - все задочни студенти от страната. Няма производство! Ей това е проблема, няма и кой да дири пазари. Пък и какви пазари...хората спряха да купуват неща от втора необходимост. А кило хляб е два лева.

Ели, честита ти диплома! Пиши по-често!

# 286
Знам твоята теория. Не ми се спори. Величай се, но имай едно на ум.

ОК. Както кажеш - така е. Поздрав   Hug  Heart Eyes  Peace

# 287
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз добре, че си взех златното фотоапаратче през декември.
Че на 16 януари Circuit City, след 60 години на тръстиката, също е сдало багажа.
Не, че чак ми е по-мъчно за американците, ама и там видях опустели населени места, просто защото производство, пък и каквато и да е работа за средния човек няма.
Те ще се оправят де.
Ние няма да ги стигнем, ама дайте поне да тичаме в обратна посока, та да ги пресрещнем, и да ги изненадаме приятно  Mr. Green

# 288
  • София
Споделям, че днес си купих Фразеологичен синонимен речник, сега го чета и се забавлявам, не мога да се откъсна от него. Примери:

Цепя косъма на две – стрижа яйцето за вълна; през джам сирене ближа
Хлопа ми дъската – залита ми колесникът; липсва ми едната събота; спал съм на мокри вестници
Не знам сметката на парите си – извира ми от крачолите, имам триста свине в балтата; и петлите ми носят яйца
Като мухи на мед – като овце на кърма
От стара коза яре съм – врял съм в голямо и малко гърне; кръстен дявол съм
Предам Богу дух – навиря подкови; помириша босилека; вляза на попа в кесията; усмърдя трапа;
Гледам като теле в железница – гледам като магаре пред иконостас; като коза в календар
Деля легло с някого – имаме си хош-беш

и фаворитът ми дотук
Празна ми е кратуната – две мравки не могат да се разминат на челото ми rotfImbo

# 289
  • UK
Аз пък попаднах на един сборник с нецензурирани народни мъдрости, умрях от смях... Такива неща имаше...

# 290
  • София
МГМ, сподели де.

# 291
  • UK
Ще ме караш да ходя да я търся из кашоните. Simple Smile Пък после ще ме баннат за говорене на глупости из форума. Simple Smile

# 292
Няма, МГМ, ти ще ги оградиш в кавички.

Гюлфия, баба ми има едно попадение, идеално за твоя речник. За някой грозноват, меко казано, казва - "не е с х** правен, а обиран от рогозката".

Винаги си го представям образно Laughing

# 293
  • UK
Калина, точно за такива неща говоря. Ама цяла книжка, стихотворения, поговорки, всякакви... Отивам да я намеря. Simple Smile

# 294
Да ви споделя - имам нова прическа.
Къса и рошава, много удобна. Правиш предно кълбо, после едно задно и си със завършена фризура. Кеф на кълбета.

# 295
Леле, на главната в момента точно и две мравки не могат да се разминат спокойно, а на мен ми се иска да се изтегна на припек и да спя, спя, спя... Давайте такива смешки поне, че нещо ми е смотано.

# 296
Вижте по другите форуми кви неща се търсят.

Мисля да си купувам чопър и се зарових из разни подобни сайтове.

# 297
  • London, baby
Мишона, фирмата все още не е фалирала. Да се надяваме, че няма.

# 298
  • о`майна лунна нощ е
Леле, на главната в момента точно и две мравки не могат да се разминат спокойно, а на мен ми се иска да се изтегна на припек и да спя, спя, спя... Давайте такива смешки поне, че нещо ми е смотано.

Скоро да очакваме да наизкарат пак масите на кафенетата и съвсем ще отеснее за редовния пешак по главната.

# 299
Ще си купя фразеологичен речник още днес.

Общи условия

Активация на акаунт