Споделете 94

• 23 286
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • До хладилника, който обичам
Да ви се похваля ли каква съм принцеса? Една автобусна фирма отпусна цял автобус заради мен по маршрута Сф-Бс. Пътувахме си мило аз-видния пътник, шофьора, втори шофьор и стюард. Кафе ме черпиха, кексчета, водичка. Дадоха ми да си избера филмче и шофьора в моя чест изпсува на майка само два пъти, като втория път се извини. От скука се местих по седалките, изчетох книжката дето я бях купила за големия израстък, накрая явно съм имала много отегчен вид, щото шофьора ми предложи да седна да покарам ако искам. Накрая заспах, а стюарда с нежно сръчкване ме събуди на входа на Бургас и ми вика- ако кажеш, ще врътнем автобуса до вас да те оставим. Оха. Написах благодарствено писмо до фирмата.
Брех! Shocked А защо?
И още: създай дебели връзки и ми уреди 2 безплатни автобуса лятото Grinning Ще пишем благодарствени писма до откат!

# 271
Пийте по едно, щото се дипломирах, щото имам ключ за нова къща и щото ме очаква(надявам се) нещо разтърсващо. Или разклащащо. Или разтрисащо. ....

О, само ако знаеш......  Grinning Леко ти завиждам. И утре вечер ще се накова в твоя чест.

# 272
Разклатете го веднъж и за мен  Laughing

Няма да ви споделям проза, а поезията ми липсва напоследък.

# 273
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не ми се влиза в спорове, имах предвид, че това състояние, което описвате 10 лева за 10 дни или да нямаш какво да сложиш на масата (примерно) е ежеднвие за доста хора и доста хора живеят на прага на оцеляването, но от доста време преди да се разшуми толкова за криза. Просто сега това би могло да внесе допълнително паника в хората, които така или иначе оцеляват някак си и до днес... Страшното е ако стане повсеместно и нещо като 96-97 година, но дано да не се стига до там.  Peace

Да, няма смисъл да влизаш в спорове, защото смесваш икономическите ситуации.
Какво предлагаш, да си заврем главите в пясъка, и да си кажем - нищо не се случва?
Да бе, няма да ме е яд, че плодът на десет години къртовски труд, в резултат на който,
Келешът може да ти каже, дали е богат, или по-скоро гърбат, в момента виси на косъм?
Както споменах, аз съм човек на действието, не на мрънкането.
Само да ми каже човек, който наистина разбира, и който е искрен,
какви мишци трябва да напъна, за да се измъкнем от ситуацията, ше го направя.
Само че ние сме си вечно в ситуация, щото повечето сме едни хитърпетъровци, и само си теглим дълбокомислени локуми.
Но да извивам вежди, че ми е писнало да слушам за криза, щото това ми разваля комфорта, няма да стане.
На мен от друго ми додея - додея ме да ме правят на по-тъпа, отколкото съм.

Естер, има смисъл да си говорим по въпроса, когато от теб зависи твоето изхранване, на семейството ти, а и на родителите ти (което вярвай ми, за тях би било много повече унижение, отколкото за тебе трудност).

Елинка, честито дипломиране.   bouquet
Айде, държиш ми едни пари, не ми се оправдавай с никакви кризи  Naughty
Чакам гълъбЕто с чевалчЕто. Mr. Green

# 274
  • София
Калинко, откакто Кънчев прати П.Р. Славейков - автор  на "Изворът на Белоногата", да си лекува краката на Лаго ди Комо, вече нищо не мож` мъ втрещи.

Споделям, че не знам дали заради кризата и на нас ни се наложи да разберем какво са пет лева за десет дена, да избирам дали да купя ябълки на децата или да си купя капки за нос. не е хипербола, парабола, фигура на речта или преносно казано. Баш директно и реално го описвам.
И да, отрезвяващо е. Но аз предпочитам лекото опиянение, все пак.
Т`ва за вестниците и кабелната отдааавна е сторено. Но не ни помогна в случая.

# 275
Деси, нито разбирам от икономика, нито претендирам за комптентност по темата, просто казвам, че имам доста примери около себе си, за съжаление, за които кризата не е настъпвала, защото просто не са живели никога спокойно откъм финансите. Главата в пясъка не предлагам да си заровим, но наистина не знам на ниво обикновен потребител как да се реагира адекватно.

Напълно разбирам какво визираш за вашето семейство, и в моето борбата за хляба е тежка и ежедневна.
И все пак не ми се пише повече по темата.

# 276
  • UK
Споделям, че ми остана един изпит, ама най сложния, да не използвам нецензурни думички. Преподавателя има купища условия и изисквания, но само той си ги знае, досега не е благоволил да ни уведоми за тях, а когато му зададеш въпрос се отнася нанякъде все едно аха да ти каже от коя планета идва и започва да ти говори за някакви странични, не особено логични неща. Всички сме се хванали за главата как ще го изкарваме тоя изпит...

# 277
Тъй като и моите познания не са много големи, само ще спомена, Естер, че да, знам, от много време много хора живеят твърде мизерно.
Геолокализационно се разби изцяло икономиката, и въобще изцяло животът на българина.
Хора от големи градове дори, са принудени да напускат домовете си, и да търсят работа в центъра на вселената.
Както се знае, тук гостоприемно ги посрещаме, хич не мучим по техен адрес, само роним сълзи какво беше, като ги нямаше, и о, Боже, защо така се случва, че София не е това, което беше  Confused
Ама не може хем така, хем онака.
Защото хората извън София са лишени от много възможности, една основна от които е, да работят, или поне да работят за адекватно заплащане.
Да, знам, че не всички, но голям процент.

А сегашната криза, просто ще закопае тези, които малко са надигнали глава.
С тях влече разбира се, и хората, които разчитат на работата, която са им осигурявали,
и със сигурност си по-беден когато можеш да си купиш една фирия, а не цял комат.
Не, че да си купиш цял комат не е мизерия. Ама някак си оцелявал физически поне.

# 278
  • София
А сегашната криза, просто ще закопае тези, които малко са надигнали глава.
Точно това виждам на живо как се случва с няколко наши приятели, които са инвестирали в бизнес, в различни сфери.
А ние преди осем години се оженихме, драпахме да стигнем до някъде и преди няколко месеца ни върнаха в предучилишната. Добре че Надареният е наистина надарен  и успяхме да се хванем за косите  и да се издърпаме. Ама се издърпахме до трети клас, а вече трябваше да сме в гимназията.

# 279
Деси, напълно си права. Лесно е да се гледа отсобствената ти недосегаема кула. Когато съседът ти е в криза е лесно да кажеш- ми той не работи достатъчно, не се е постарал. Ама когато това е брат ти или мъжът ти, изведнъж се отрезвяваш. Мисълта ми е- не бъдете коне с капаци. Освен Марадона с марковите слипове и пачките с пари има и кадърни нормални хора, които по стечения на обстоятелствата са стигнали до там, да ровят в кофите за боклюк.

# 280
Т.е. аз съм некадърен и ненормален, така ли да разбирам, Флоричка?

# 281
Не, Марадона. Ти си късметлия. Това имах предвид.

# 282
Леле, Флор, как ми взе думата от устата  Party
Явно си гладна  Hug
И аз това щях да кажа - късметлия.
Но пък си и фукльо  Party
Ама айде, май повемето мъже сте такива  Grinning

# 283
Не, Марадона. Ти си късметлия. Това имах предвид.

Не отричам, че късмета много пъти ме е спохождал, но само с късмет не става.

# 284
Знам твоята теория. Не ми се спори. Величай се, но имай едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт