Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-25)

• 17 847
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
И аз преди ги бърках, когато наближи времето и на вас, ще свикнеш.  Peace

# 76
_baby браво на Валя,че така й понася добре яслата.
Афродитка вие как сте?
Иван е с бронхиолит от онзи ден,настина явно в събота почти целия ден бяхме навън.Пие Вентолин,Флавамед и Сумамед.
Дано му минава по-скоро,че като го гледам как кашля и плаче направо Cry Пазете се и вие и малките,това време е рай за вирусите навън.Това е от нас,имаше и още нещо да пиша,но забравих newsm78
Бубе,като ви пристигнат нещата от Ла Редута пишете дали сте нацелили размерите.

# 77
Муциту,4ЕСТИТО и от мен с закъснение!Много късмет и здраве ти:party:
 желая
!
Ронка ,как сте?Расте ли беб4е в корем4е?Пак ви е завихрило натам Whistling
Мишенце,днес хванах малко от "нашия" сериал...Ма,те пак се скарали,бе Thinking
 Генерирах си линийка 3 в 1,ама не ще да мърда Mr. Green
От мен толкова ,4е каката 4ака за компютъра #Cussing out

# 78
Ати, и ние с Мишел ти честитим с малко закъснение, но пък от сърце. Само положителни емоции и всичко най-най. Сега ми държат ръцете и не мога да пиша много.
Вчера с Дими се засякохме в Мечо Пух и видях нейната принцеска- на живо е още по-сладка Laughing
Желая скорошно оздравяване на всички малчовци.м Hug

# 79
Тя пък мойта мома винаги спи когато някой иска да я види  Joy

# 80

Вчера Валя имаше имен ден и черпим днес, защото вчера нямахме време.  Blush

# 81
Да ти е жива и здрава, Мимка.  bouquet Целувки на Валя.

Мишенце,днес хванах малко от "нашия" сериал...Ма,те пак се скарали,бе Thinking
Ох, сега ми остана време и го гледах и аз. Добре че баща ми ми го записва Mr. Green Абе луда работа. Тия се обичат па не се взимат... само това ме дразни Flutter
Хайде лека и мека от нас.

# 82
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЦВЕТИНА!!! ЖЕЛАЯ И ВСИЧКО НАЙ- ХУБАВО, МНОГО УСМИВКИ И ЗДРАВЕ!
_baby Честита ти именничка на патерици, извинявай но никога не съм знаела че тогава Валя има имен ден  Embarassed Да ти жива и здрава  newsm51
Днес, както и цялата седмица времето ще е лошо и май ще си седим в къщи Sad хайде вече да идва тази пролет...

# 83
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахлувам така в темичката ви! Аз за сега съм бъдеща мама - термин 22.02, чакам момченце, на 25 години съм и това ми е първата бременност! Имам няколко въпросчета относно АГО-то във Враца:
1. Понеже с бащата нямаме брак, трябва ли да се носи нотариално заверена декларация от нотариус, че признава детенцето или просто отива и си го записва с неговите имена?
2. Какво искат да носите за бебоците - дрехи, памперси.. нещо друго искат ли?
Благодаря предварително на включилите се мами, които имат пресни спомени от раждането Hug и могат да ме ориентират

# 84
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахлувам така в темичката ви! Аз за сега съм бъдеща мама - термин 22.02, чакам момченце, на 25 години съм и това ми е първата бременност! Имам няколко въпросчета относно АГО-то във Враца:
1. Понеже с бащата нямаме брак, трябва ли да се носи нотариално заверена декларация от нотариус, че признава детенцето или просто отива и си го записва с неговите имена?
2. Какво искат да носите за бебоците - дрехи, памперси.. нещо друго искат ли?
Благодаря предварително на включилите се мами, които имат пресни спомени от раждането Hug и могат да ме ориентират

Заверка от нотариус не е необходима, на следващият ден от раждането на детето, или на първият работен/ако раждането е било събота или неделя/, идва служителка, която записва детето , а родителите без брак попълват декларация на място. Дрехи, пампеарси, пелени, завивки, мокри кърпички-за бебето. За майката-спално бельо,превръзки. Това са основните неща, най-добре да се вземе списък от отделението.

# 85
Благодаря Hug

# 86
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЦВЕТИНА!

Пожелавам й да расте здрава и много щастлива,
очарователна и обаятелна, мила, сладка и добричка!
Пожелавам й много подаръци, приказна торта и незабравим празник днес!

# 87
Сърдечно ви благодаря, момичета! Празникът ни е двоен, защото и мъжа ми има рожден ден. Laughing

Ето и почерпката:

# 88
Inesita, аз раждах през септември и нещата, които носих са:
- за мен
 1. лична карта
 2. обменна карта от генеколога ти с всички изследвания
 3. спална бельо 1 комплект,но имай готовност да ти донесат и втори следващите дни
 4. тоалетни принадлежности - сапун, паста за зъби, ластици за коса и т.н.
 5. прибори за хранене - чаша ,лъжица, вилица
 6. ношници -3 бр
 7. чехли
 8. дамски превръзки- по дебели и по тънки
 9. компреси за родилка 10 бр. ще ти трябват за всяка визитация
10. голяма хавлия и кърпа
11. шишенце йод
12. чорапи и жилетка
13. гащи (само за визитацията трябва да си без тях)- има стерилни за еднократна употреба, от симбата ги взех
14. помпа за кърма - не е задължителна, но аз си носех
15. крем за разранени зърна - Гермастан или Лансинокс
16. термометър за теб
17. сухи кърпички
18. минерална вода - едно малко шише 0.5 и едно от 1,5 литра ( малкото може да го ползваш за подмиване с йоден разтвор, ако раждаш нормално)
19. тоалетна хартия
20. телефони и зарядни към тях

- за бебето:
 1. пелени - 1-2 комплекта ( те са по 6 пелени вътре - 3 бархетни и 3 памучни), с тях се увива бебето когато се роди./ изпираш ги и ги изглаждаш предваритерно /
 2. памперси - бях си взела на памперс един малък пакет new born от 2-5 кг.
 3. дрешки -по едни комплект за всеки ден в болницата (боди,ританки, блузка,чорапки), а комплекта за изписване могат да ти го донесат последния ден
 4. пелена или одеало, може и двете
 5. долен чаршаф или пелена за леглото на бебето
 6. хавлия за бебето
 7. сапун за бебе / и сапунерка /
 8. детски крем-бочко
 9. бебешки мокри кърпи
10. антибиотична пудра -тупоцин
11. биберон залъгалка
12. шише - 1бр.

Бях си приготвила един сак за мен и един сак за бебето. и което неможах да хвана - в отделни пликове, та мъжа ми като ме видя ми се смя, че съм тръгнала за хотел, а не за болницата  Grinning Но трябва да си имаш всичко, защото в болницата е гадно. Бях в вип стая / 10лв. / на ден , защото има самостоятелна баня , хладилник и климатик.
Надявам се , че съм ти помогнала.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 15:34 от Nely1208

# 89
gretacvetina благодаря за почерпката !
Да сте живи,здрави цялото семейство и сполотени!
Честито и на мъжа ти!
Много да те слуша  Wink

Общи условия

Активация на акаунт