И в слънце, и в дъжд, и в мраз Дюкан е винаги с нас - 152

• 28 715
  • 506
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Stelxen, Честита годишнина! Бъдете здрави, много щастливи и любовта ви никога да не угасва!

# 316
До "nelsun" - Куче със салам плашиш Hug

# 317
Здравейте БАНДА !!!!
ВЕЩИ .... поклон пред упоритостта ти ...две години са ужасно много време и заслужават цялото ни уважение ....   bouquet  bouquet

Ужасно много работа и проблеми са ме "налегнали " тези дни .... мамка му де да беше ме "налегнал" някой чужд мъж ...а то при мен все работа и проблеми ... и нали съм ви разказвала каква голяма блейка съм .... за потвърждение ще ви споделя последното си изпълнение ( от снощи) ... след като вчера цял ден имах работа по разни градчета на 100-150км от София ... прибирайки се ..край Дупница ме "гепиха" органите на КАТ ...и то за най тъпото провинение - невключени фарове ..дето аз целогодишно шофирам с включени фарове хей на вчера в бързината съм пропуснала точно фаровете да включа ...много им  се искаше на сержантите да ми напишат "ЕДНО АКТЧЕ" ...ама аз бях на друго мнение ..и така дискутирахме около 30 минути накрая момчетата се убедиха че такъв "добър човек " като мен направо е "нередно " да санкционират и така да ме наказват ...пуснаха ме даже ми се извиниха че са ме забавили ....връщам се в София тичам на 2-3 срещи ..в последната минута акостирам при зъболекарката ..тя ме "работи" от 19:30 до 21:30 ....накрая полумъртва от умора се довличам до къщи ...паркирам колата ... влизам у нас ииииииииииии тъкмо съм се преоблякла ... мобилния ми звъни ..обажда се щерка ми с въпроса "Мамо твоя мерцедес нали беше ...номер" ... спокойно казвам "ДА " и тя ми казва "ХАЙДЕ БЪРЗО СЛЕЗ пред блока че твоята кола е ТРЪГНАЛА САМА И МАЛКО Е ПОМЕЛА ДВЕ ДРУГИ "..... слизам и що да видя .... моето малко "нещо" с което се придвижвам из държавата ... тръгнало на собствен ход ...защото АЗ КАТО ИСТИНСКА БЛЕЙКА съм забравила да дръпна ръчната ...моето возило почакало да се махна ...и си тръгнало само ...минало през улицата и се забило в две други .... ха познайте какви словесни умения показах ..щом накрая собствениците на двете ударени коли ме утешаваха .... категорично бяха против да викат КАТ ...че даже единия се уговори с мъжа ми да се застрахова при него ...
сега на мен ми остана последствието да "оправя " смачканата си дясна предна врата .....и ме е яд че поне 2 дни ще загубя по ходене по огледи и поне 3-4 ще съм без кола докато я оправят ...
охххх момичета нали съм свикнала да си споделям с вас ...и направо се олях в писане ...за моите неволи .... ама то при мен май винаги е ЕКШЪН ....
Момичета ХУБАВ ДЕН с ХУБАВИ ЕМОЦИИ .... !!!!!!!

# 318
  • София
Привет и от мен. Скоро не съм писала, но ви чета редовно и съм режимна. От 7-8 дни кантара не е мръднал, но съм и в МЦ та си чакам минусчета скоро. Ако помогнете е с някой ритник, няма да ви се разсърдя.

Много мъдри и полезни неща прочетох. Събирам информация за 3 и 4 фаза и се настройвам психически за бъдещия ми начин на живот и по-точно хранителните навици. Благодаря на всички включили се по темата.  Hug

Честити 2 г. на Вещи. Много воля и инат. Браво   bouquet
Честито и на останалите с месечинки, други поводи и минусчета. Честита годишнина на Стелксен. Поздравления за Боби - изглеждаш перфектно. Като изключим последните спорове и въпроси от типа "А това може ли? Защо не? Аз и така си отслабвам." темата ми действа много ободряващо, възпитателно и вдъхва спокойствие и постоянство в мен. Трудно ми е да изброявам поименно приноса на всеки от вас, все още ви опознавам и свиквам с никовете. За съжалине няма да мога да дойда и на срещата да ви опозная на живо и се приобщя така да се каже. Ще чета мирно и тихо и от време на време ще се включвам.
Пожелавам Ви много приятна изкарване в Събота и моного минусчета на кантарев.
Спорен и хубав ден.

# 319
Цоци, според мен подсъзнанието ти е оставило колата така, за да си дадеш малко почивка... newsm48
Я се включи, моля те, с мнение относно усилията, които трябва да се полагат, за да задържи човек това, което е постигнал - без значение какво е то...

Росчо,видях те - ще дойдеш ли в събота  Hug

# 320
  • Варна
На Немското Цвете и на Боби1973 много  Hug и   bouquet , ей това исках да чуя!!!
Светле, пак мерси!  Heart Eyes

Четете линковете на Svelat, дами и господа, има нужда.

ПП, Боже мой, Цоци, за теб ще е май по-добре да идеш на курорт и да намалиш темпото.  Hug

# 321
Добро утро   bouquet
Не спирам да чета и съм с вас Simple Smile мъъничко съм разочарована, нещо съм в застой но съм търпелива и си чакам възнаграждението за положените усилия Simple Smile
Криси , ЦоЦи - след всяко лошо нещо , идва нещо ХУБАВО !
Момичета, Не се предавайте пред трудностите независимо дали е блокче шоколад или неуспешен ден . ЩЕ БЪДЕТЕ възнаградени за търпението !
 Hug на всички

# 322
До "Цоци" - Винаги ли си оставяш колата на ръчна Shocked ?

# 323
Ето какво се случи с мен:

В първите 2 фази свалих 14 кг, от 74 на 60 Общо 3 месеца без каквото и да е прегрешение. Трета фаза не спазвах точно. Имам предвид, че не спазвах точно позволените грамажи ориз, картофи, спагети, десертите в гала вечерите, но това не оказа негативно влияние. Дори съм имала минуси от по 2 кг, но нетрайни.

Направих трета фаза, но не колкото трябваше , а това е много важно. В моя случай трябваше да са 5 месеца, а аз направих само 3 и половина. Минах към четвърта. Първоначално ме беше страх да се отпусна, затова карах горе-долу като в трета. Но после отидох на море и се започна с всичко непозволено ( няма да изброявам ) и то по много, защото всеки път си казвах, че ще е за последно и съответно се натъпквах. Страдах от огромно чувство на вина, направо се чувствах като престъпник. Премерих се, чак когато се прибрах – не бях мръднала нито грам. Обаче вместо да се зарадвам и да започна отново да се храня с каквото трябва, а не да се тъпча с вредни неща, продължих да се храня, както преди Дюкан. Не мръднах нито грам цели 4 месеца. Но след това дойдоха коледните празници и нещата се промениха на + 5 кг ( но говорим за адското плюскане ). Имах чувството, че са 15. Естествено обиколките също се промениха.

Вкарах здрав разум ( малко късно, но все пак ) - започнах отново на П и ПЗ. Първите 7 дни нямаше резултат. След това постепенно изчезнаха 3 кг. В момента съм 62, но не са онези 62кг, до които бях достигнала първоначално. Чувствам се подута, не мога да закопчая панталоните от лятото.

Така че никога не се връщайте към вредното хранене. Както казват момичетата, останете си на трета олекотена и винаги мислете какво слагате в устата си, защото не си струва да „изядете” усилията, които сте положили. Когато ви се иска да се натъпчете, просто отворете блог сайта и прочетете публикуваните мнения за четвърта фаза – веднага всички мисли за прегрешения ще изчезнат.

Това е от мен. Взех си урок.  Продължавам, а пък ще видим какво ще стане.

Имайте воля – не е толкова трудно.

Целувки и успех на всички.

# 324
  • Пловдив
Жижи - аз свалях само в П дните, в ПЗ - задържах, в това няма нищо ненормално. Но менюто ти е ужасно! Първо - почти гладуваш, второ - 6 яйца за един ден не е най-здравословния вариант, трето - няма месо...  #Crazy
Май си права,като си видях храната написана и на мен ми се стори малко,но веднага ще се коригирам.

# 325
До "Цоци" - Винаги ли си оставяш колата на ръчна Shocked ?
по добре да я оставяш на скорост вместо на ръчна .. дано да не се излагам като го казвам- туни?

# 326
До "Renka" - Никак не се излагаш newsm10

# 327
До diditka и другите 4-фазнички, първо поздравления за постигнатата цел и второ на мен и 3 фаза ми се струва страшна Rolling Eyes
Мисля като стигна някой хубав ден до желаното тегло, да си карам на втора плюс плодове. Картофите и пастата много ме плашат. Трябва от сега да си внуша, че няма връщане назад към лакомията и към тъпченето от депресия или разочарование...

# 328
За всички, които имат този проблем, но по една или друга причина не знаят, че могат да си помогнат с малко усилия. Източникът е Уикипедия. Отне ми 2 сек за намиране, 2 мин за прочитане и 20 мин за орязване. Умишлено съм оставила част от специфичните термини и страшните неща. От една страна, за да не остава впечатление, че само храненето и движението влияят и от друга, за да не се гради безотговорно отношение към организма.

Запек
Запекът е състояние на храносмилателната система, при което изпражненията на човек или животно се втвърдяват и стават трудни за изхождане. Това може да бъде много болезнено и в по-тежки случаи да доведе до фекално задръстване. Напъването може да причини хемороиди и анални фисури.
При повечето хора нормата е поне едно изпразване на червата дневно. Има и хора, които се чувстват комфортно с едно посещение в тоалетната седмично.
Проблемът обикновено е резултат от комбинацията липса на движение, поемане на малко течности, неправилно хранене и стрес.

Основни причини за запек
Недостатъчно поемане на баластни вещества.
Дехидратация.
Лекарства, например диуретици и такива, съдържащи желязо, калций, алуминий.
Парализа или бавно придвижване, при което перисталтичното действие на червата е вяло или напълно спряло, поради което изпражненията не се придвижват към изхода.
Бавно действаща щитовидна жлеза.
Хипокалемия .
Наранен анален сфинктер.
Лекарства подобни на loperamide, успокоителни (кодеин, морфин и определени антидепресанти).
Психосоматични – запекът е породен от раздразнения или непознаване на средата.
Тежки заболявания по други причини.
Блокировка на червата или ректума, която не позволява на изпражненията да преминават:
Изхождане в седнала стойка (в седнало положение ректумът е прегънат и проходът навън е блокиран). Получава се и непълно изпразване на червата.
Стриктури.
Дивертикули.
Тумори на червата или на околните тъкани.

Мерки за предотвратяване появата на запек
Съществуват множество варианти, като пиене на ленено семе, рициново масло, английска сол (магнезиев сулфат) и др., но това са временни решения, които не отстраняват проблема.

Хора без медицински проблеми могат да опитат да увеличат количеството баластни вещества и течности (за предпочитане вода) в диетата си. Това може да бъде постигнато с консумиране на повече пресни зеленчуци и плодове, пълнозърнест хляб (за предпочитане без мая).
Честото използване на лаксативи и разхлабващи чайове не се препоръчва защото довежда до привикване на чревният тракт към тях.
Клизмата е бърз и доказано безвреден метод за облекчаване и изчистване на червата.
Не трябва да се отлагат позивите за дефекация (стискане) само защото има по-важна работа.
Желателно е да се усвои клекнала стойка за изхождане.
Всичко това, разбира се, трябва да се съчетае с редовни разходки, физическо раздвижване (плуването е прекрасен начин), поне 1 час на ден.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 11:13 от Abrakadabra

# 329
diditka, е, не е истина колко цветно и безумно точно го описа  newsm12

Аби,браво за труда - наскоро четох, че модерните тоалетни пречат на практика и водят до страшни проблеми, ама как да си направим клекало у дома  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт