Арабски език-за начинаещи

• 149 253
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!
Поредната ми питанка за думите от тази снимка: https://lh4.googleusercontent.com/-8m6wAnBiRB0/T7bBIakPWDI/AAAAA … s630/Scan-002.jpg  /дано да се вижда снимката/

Бих искала отново ако е възможно, да ми напишете отделно буквите с имената им , как се изговарят думите на арабски! Т.е бих била благодарна за отговор като този предходния на ianajar и chetrafilska.
Предварително ви благодаря!

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 09:40 от sneji20

# 691
Здравейте много търсих но не успях да намеря нищо.Бих искал ако някой разбира повечко  как се пише името   

Аксения  на арабски

# 692
Здравейте много търсих но не успях да намеря нищо.Бих искал ако някой разбира повечко  как се пише името   

Аксения  на арабски

اكسينيا

# 693
Здравейте! Ще може ли някой да ми помогне с превод от арабски на надписа от тази снимка?

# 694
Аз тук нищо смислено не виждам, само откъслечни думи (едната от които е задник  Laughing). Мъглата да каже дали тя разбира нещо. Сигурно ли е, че е на арабски? Да не е на фарси или урду, буквите са същите.

# 695
Толкова ми хареса как изглежда татуса, че просто исках да разбера какво пише ... А за езика - по принцип не знам какъв е. Предположих, че е арабски заради символите. Simple Smile

# 696
Понеже съм любопитно същество и друга работа си нямам, разрових Гугъл. Текстът в татуировката е на фарси (персийски), това е цитат от поема на Руми (известен средновековен поет-мистик) обаче какво точно значи представа си нямам. Ето ти текста напечатан, ако искаш да го търсиш някъде другаде:

كان جمال دل جمال باقي است

# 697
 Благодаря ти !!    bouquet
Мисля, че разбрах какво означава : The beauty of the heart is the lasting beauty (:

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 00:13 от StrawGerry

# 698
Здравейте преди дни попитах как се изписва на арабски името  Аксения  и имах един отговор които е   اكسينيا
Но след като го преведа в google преводач ми излиза  ханна.Аз ли не разбирам или просто така се изписва на техния език или просто има някаква грешка.

# 699
  • по пътеката
превода4ите са много ненадеждни ,особено на арабски, а имената извън религиозните не се поддават на превод! аксения си е руско име, какво има да го вързваме с арабските такива! когато пуснах аудио- както е написано го произнася касания, това и го изписва на френски ,ксанаа! вси4ки сукуни,касри и фетхи ,ако се сложат, може  и да се  про4ете добре! затова и нашите имена на арабски са ужасно недоразумение, промених си името, и пак ми викат какво ли не!

# 700
Ами ако искаме да си татуираме това име?Обаче да е на арабски език?

# 701

Аксения  на арабски

اكسينيا

# 702

Какво значи "да е на арабски език"? Името не е арабско по произход и не ми е известно да има превод на арабски, съответно няма как да го напишете на арабски. Можете да го напишете с арабски букви. Мъглата ви е дала точното изписване, няма грешка.

# 703
Мили и прекрасни момичета много ви моля да ме извините че нахлувам така в темата ви.Обаче има нещо което ме гложди Embarassed От известно време има един прекрасен човек до мен (ако мога така да се изразя защото засега контактувам само чрез интернет),страхотен мароканец на име Yassine .Та в страието си да го изненадам и да го зарадвам се поразрових ии му написах 2-3 реда с който му се обясних в любов  ии комичната ситуация е налице .Върна ми смс ноо не успях да го преведа или може би успях до някъде .Бих искала ако е възожно да ми помогнете и е извинявам още веднъж ,че така грубо нахлувам в темата ви .Смс-а  гласи "Habibetti  Wa n'a kamaan o hiboki ya amoora " До колкто успях да си преведа :Habibetti Wa n'a kamaan o hiboki -Аз също те обичам любима .Ала последното :ya amoora  не го разбрах . Наречие ли е или какво?
Благодаря ви предварително  и моля още веднъж да ме извините   bouquet  bouquet  bouquet

# 704
амуура означава красавица, хубавица, я амуура означава хубавице (обръщение). 

Ако позволиш, с риск да те наскърбя - остани си стъпила на земята. Арабската младежка култура е изключително флиртаджийска. Не че има нещо лошо в това, но ние българките не сме свикнали така и се предоверяваме на думи, които абсолютно нищо не значат за този, който ги е казал. Отговорът на твоя прекрасен човек никак не ми звучи като искрено обяснение в любов. Не ми се иска да хлътнеш прекалено и после да се разочароваш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт