Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-9

• 47 170
  • 436
  •   1
Отговори
# 30
Ангелари, нали е в границите тумърния ти маркер, значи е добре. Моят е 24 при граница 30 след всички терапии, дори се беше повишил по време на химиотерапията  и радиотерапията и беше стигнал 49, а преди операцията беше 35.

# 31
  • София
Доброто утро май ще съм аз днес, щото Маги нещо се успива напоследък  Joy Joy Joy
Ангелари, ами наистина се радвай - 15 е чудесно, при референтна 30  Peace
За маркера пак повтарям, за да не забравите никога - правете го когато сте съвсем здрави, и не сте пили антибиотик скоро. И двете дават малко по-високи стойности.
Сега ви казвам чао до довечера   love001

# 32
Здравейте,първо искам да ви кажа ,че сте страхотни и се възхищавам на силата и куража ви. За съжаление при моята майка, която е с рак на  маточната шийка нещата не стоят така и не знам как да и помогна,направо се е сринала от предстоящите терапии.Искам да попитам някой от вас провеждал ли е комбинирана терапия,назначили са и химиотерапия всеки понеделник,в останалите дни лъче,лекуващия лекар и е казал,че много тежко се понася и тя е изплашена до смърт.Благодаря ви!

# 33
весе, супер си, мерси много!  Hug Само че къде да намеря квас и то в Белгия?  newsm78 Идеи?   bouquet

Уф, в Белгия не знам. МММ, идея имам, намери някой турски или арабски магазин и виж дали има боза. Купи. Остави я да втаса един, два дни. После забъркваш от тази втасала боза с малко брашно, да стане кашица. Пльоскаш я върху парче плат и поставяш върху болното място.
Става за натъртени стави и кости. И супени може...

# 34
весенце,   СТРАХОТНА СИ!!!   bouquet  bouquet  bouquet Още днес ще овършея тези магазини, около нас е пълно с такива.  Joy

radi_an,   успех на майчицата ти и за да не се повтарям за терапиите - върни се на 2-ра страница и прочети съветите ми към marqi4. Силната психика, както и силния организъм са строго индивидуални, но съм страшно против изказванията на този лекар. Минала съм 16 химиотерапии - 4 преди операцията, по една вливка на 2 седмици и 12 след операцията - по една всяка седмица. Изкарах ги повече от чудесно, без странични ефекти (е, леките неразположения от време на време и падането на косата не ги броя Wink). Първата ми вливка беше по малко от месец след като бях родила, т.е. тялото ми още не се беше възстановило от раждането и се започна. От друга страна има хора, на които и само 4 са им разказали играта. За това е важно просто да приеме, че не може без тези терапии, те са ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ. Дали ще повръща и ще й опада косата не е важно, защото това са ВРЕМЕННИ СЪСТОЯНИЯ, които ще преминат и ще се забравят. Другото е с приоритет, а именно - лечението! На каква химия ще е майчицата ти? Важно е да се следи да не падат белите кръвни телца, т.е. да хапва червени меса, ядки по време на химията (ангелари, какво още се хапваше?  Blush) Успех и кураж!  Hug

# 35
Здрасти!

Да се включа и аз относно лъчетерапията. Както и други са казали - всичко е строго индивидуално. Аз съм с положителен ХЕР, чисти лимфни възли и съхранена гърда. Лъчетерапията ми беше назначена след цялата химиотерапия, т.е. 4 CEF + 4 Taxol. След като приключих с химиите, тогава започна лъчето. Така ми беше назначено от комисия.
А по отношение на понасяне на химиите - и аз като Кана - нямах кой знае какви странични ефекти, само дето се изморявах по-бързо от обикновено. Двучасова разходка из центъра ми стигаше за да се прибера вкъщи без сили. Това май бяха страничните ефекти при мен.

Кана, другата рецепта за твоята ръка е следната - обели една глава лук и я нарежи на колелца. Разстели върху бинт или кърпа и сложи върху болното място. Аз така съм лекувала навехнат крак. Е, ще миришеш на салата, ама пък няма да те боли ръката Wink.

# 36
Кана, непременно на лука сложи и сол. Изпробван метод, помага, поне при мен помогна.
Момичета вижте тук: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=327419 Това ме притесни. На мен каква ли хормонотерапия ще ми назначат. Ще искам и друго мнение. Повтарям, че не вярвам на докторите в Хасково.

# 37
Зачезнах аз, ама работа и задачки насам, натам та време не остана.
мм Дюканския режим не мога да кажа дали би ти навредил или не. Прочети и помисли. Има много инфо в нета за и против. Не съм компетентна да изказвам мнение. На мен лично ми допада, тък като аз по принцип се храня основно с месо и зеленчуци. Аз също съм с ниско кръвно и не ми е падало кръвното. Пият се много течности и не виждам причина.
Няколко мои приятели се запалиха и постигнаха страхотни резултати каквито никога не бяха постигали въпреки всичките си гладувания.
Факт е, че аз преборих едни 2-3 кила, които ме мъчеха и нито със спорт, нито с глад успях да преборя.
Резюме 4 страници
Тема на дюканките БГ Мамма прочети основно уводната страница.
Диета на Пиер Дюкан - рецепти/БГ Мамма
Рецептите на дюканки

# 38
  • София
Привет на всички!!  Simple Smile
 Ехо,благодаря ти много! Пробвам се вече 3 ти ден и съм добре за сега.
  То какво хубаво време стана и почна да тежи излишното..... Simple Smile
Сега ще разгледам какво си ми приготвила  bouquet

# 39
еххо,   Hug Hug Hug ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ!!! Все си гледах мейла, че не разбрах дали там ще ми пратиш 4-те странички или тук. Wink Супер си, благодаря ти!   bouquet Принцесата как е?  Heart Eyes

хули,   във връзка с логичния въпрос на мм  Heart Eyes дали не е вредна за нас таз диета, погледни я и ти, моля те, и се изкажи както винаги компетентно.  Hug Извинявай, че те товариме, но никой не е казал, че е лесно да си гуру.  hahaha

тилилейска, сонче,
  мерси и на вас за съвета. Ами аз още на другия ден налагах 1 ден с лук (с ластичен бинт го направихме компреса), но явно е трябвало няколко дни да продължа. Ако намеря боза, намеря, ако не - лук и сол. И водка за таз салата!  Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 16:05 от кана

# 40
кана наистина бях казала, че на мейла ще ти пратя инфото за Дюкан, но реших, че така всеки, който иска може да погледне Simple Smile
Ния е добре. Тъкмо стана от сън. Утре ще скокнем на разходка цялата рода (ние 3-та + майка ми) до Пловдив, че не сме ходили отдавна. Хем да видим нещо по работа, хем да се помоткаме Simple SmileВие как сте?

# 41
Кана сетих се за още една  бабешка рецепта, с която прилагаше планинската ни водачка при навехнат   крак. Смесваш яйчен жълтък и брашно на каша, намазваш и бинтоваш навехнатото. Оттокът спадна за един ден. Поне е лесно за изпълнение, ароматъте по- поносим и на мъжа ти не му трябва противогаз като при лука или, ако  бозата  се вкисне Joy

И моята лъчетерапия беше след химиотерапията, при съхранена гърда и чисти лимфни възли Wink.

Мочичета , на Вас на които Ви предстоят химиотерапии и радиотерапии, нама какво да се плашите и да се сривате психически . Гадно е, но милиони жени го правят навсякъде по света, а и не е съвсем същото, като това което сме гледали по филмите. Организмът на човек е способен да понесе какво ли не и има способността да се възстановява.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 17:08 от Vivir

# 42
...но реших, че така всеки, който иска може да погледне ...

И много добре си решила.  newsm10 newsm47 Аз веднага го погледнах.. и  newsm47 почвам пак.. smile3532 да видим до къде ще я докарам с мойте много наднормени кила...  newsm48
Мама му стара, по време на химията качих 15 кг. Като след всякка вливка три дни повръщах. Хората отслабват, а аз се Animal Pig Animal Pig
 smile3532 smile3532 newsm48

# 43
  • София
Знаете, че съм против диетите по време на лечение.
На всичкото отгоре при нас е налице хормонален дисбаланс.
Дюканската малко я приемам, защото не е драстична. Позволява почти всички храни.
И ми харесва, че приема на храна е пет-шест пъти дневно по малко.
Но пак казвам - внимавайте  Grinning
Момичета кажете ми какво да я правя моята ръка. Не минава от троксевазин.
Малко ми прилича на тендовагенит като, че ли. Не мога и да я обездвижа, щото пък работата ми е такава  newsm7Дайте акъл с някакво мазило !
Първия път преди години като ми правиха лъчетерапия след двустранна мастектомия беше между химиите.
Сега я направиха преди химията.
Подкрепям Вивир - наистина не е като по филмите. Там ги дават едни такива измъчени, със сини кръгове под очите, драйфащи и отпаднали  newsm78
Ама изобщо не е така. Вярно е , че е гадничко, ама минава за два три дни и не е болка за умирачка.

# 44
Цитат
...Момичета вижте тук: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=327419 Това ме притесни. На мен каква ли хормонотерапия ще ми назначат. Ще искам и друго мнение. Повтарям, че не вярвам на докторите в Хасково.
Stop споко, в сайта става въпрос за хормонална терапия, а не за антихорманална каквато прилагат на при  жени с РМЖ.Посочената хормонална терапия е за облекчение на състоянието на жени в мено Wink, докато на всички или почти  всички с РМЖ прилагат точно обратното антихормони-тамоксифен( нолвадекс), които обаче не знам защо  обикновено наричаме,   newsm78 може би, за по-кратко хорманална терапия).Та нали  целта е да се намалят хормоните, да се спре понякакъв начин цикъла при тези, които все още са млади( с включване на инжекции золадекс , също), а при по-възрастните, които са с хирургично премахнати яйчници( или  със спряла яйчникова дейност) да се намалят и  хормоните, които се произвеждат от задстомашна жлеза чрез приема на ароматазни инхибитори.
т.е. с няколко думи-ако почнеш терапия тя ще е антихормонална!!!!

Общи условия

Активация на акаунт