Отговори
# 225
Ето снимките от нашата кратка среща http://www.snimka.bg/album.php?album_id=339560
Другия път повече  и сладки приказки и снимки.

Варненки,снимките са ви чудесни,ние също ще си заформим пикник сред природата ама нека да се стопли малко повече.
София ,много е хубаво  че чрез снимките ви научаваме и като лица

Манана , хващай Еличка и хайде на влака!

|Неди ,ти наистина ли си рак?

# 226
  Хей пловдивчанки,страхотни сте Hug!Все едно не сте раждали,много добре изглеждате,бобоците също са станали страшни сладури!
  Както казва майка ми: Където не са те поканили там не си отишла hahaha.Та ако много настоявате,току виж и аз съм ви се изсипала някой слънчев ден за разходка.Наистина визуалния контакт е много важен.Момичетата,които съм виждала,вече ги чуствам все едно ги познавам от 100 години.
  Ама мисля и другите да опозная,България не е толкова голяма Joy!Само до Софко немога да стигна,ама нея си я обичам и без визуален контакт Heart Eyes!
  Варна,страхотни снимки Hug!Много ви се радвам,а и че мъжете ви са се сработили е още по-готино.
  Някои софийски мами също успешно приобщават мъжете си Wink.Дано скоро и моя се включи,ама ние сме доста.Ако решим да заформим някой пикник незнам дали ще се намери полянка дето да ни събере  Joy.

# 227
  • София
Джиджи и Ради, аз се разхождам около магазинчетата покрай реката, които са около улица Вихрен или 5-то училище. Също стигаме и до Фантастикото. Може някой ден д аси организираме една среща.

Пуки, разкажи за прегледа.

Да ви подсетя нещо-да запишете децата на детска кухня. За някои може да е рано, но в нашия квартал има ужасно много деца и за да ни одобрят към 10 месец трябваше да подадем заявление от сега. така че се поинтересувайте как стоят нещата с кухнята във вашите квартали и колко се чака.

# 228
Патенце, ти нали не си заместила ядене,т.е. кърмене с пюре? Ако е така,т.е. даваш пюрето между храненията,мисля че няма пречка да си продължиш да даваш двете гърди
И все пак не настоявам,че съм права в случая,но така ми изглежда логично
[/quote]    не ,не съм замествала,благодаря ви за отговорите  bouquet

# 229
  • Бургас
Никози РАК съм отвсякъде Laughing

Шики Никол по принцип,ако е наспана и нахранена се радва и друг да я гушка.
Ама ако нещо не е на кеф даже и баща си неиска.

Пуки кажи за кво иде реч,че ей преди 30мен.пак дадох панадал,
за да се успокои Никол.

Пате аз като Пепеник давам пюре и после АМ,но Никол си хапва пълната дозика 120мл.
Е не винаги ,ама при нея яденето е голям зор.

Съни права си ,че друго си е визуалният контакт,но аз си ви Любя страстно и дистанционно.
Щото я се видим ЪЛайф,я не Joy

Наште мъже са мноооооого далече по интереси и засега не сем и помисляли да ги събираме.
Но никога не е късно де.

А аз съм си навила на пръста да направим един пикник на Божура,че там е супер.
/Тук могат да се включат и Танчето и Ками Peace/
Само нека се изпролети и ей гора бегай ,че ние идемеееееее Joy

# 230
  • София
О да, забравих да кажа, че Влади също не обича да идват хора вкъщи и да ходим на гости. Mr. GreenНапоследък положението е по-добре и даже почна да пуска усмивки, но като по-малък ревеше като заклан. снощи даже се събирахме с моите приятели и изкарахме спокойно  с него и седяхме до към 12 часа, но си тръгнахме, защото бяхме с двете деца и на Соня вече много и се доспа.

Неди, не те ли е страх да даваш панадол без да има температура? аз не смея. newsm78

# 231
Много хубави разходки с хубави мамчета и щасливи бебчета smile3525 Честито на мимисофия за нанасянето и дано бързо да се подредиш,че голяма беля с малко дете и ние бяхме така. Честита половин годинка на Калоян,много да радва мама и тати  Gift nbirthday Tada Малкия много обича да имаме гости - радва се,хили се - обаче после трудно заспива Sad

# 232
  На мен ми изникна едно въпросче,най-вече към Ели,ама ако и някой друг може да ми помогне ще съм благодарна Hug.Та ние добре ще си проверяваме плодовете и зеленчуците с лакмуса дали имат нитрати преди да ги даваме на бебоците.Но как стои въпроса с тези които консумираме ние докато кърмим.Дали вече несме им предали тези нитрати чрез кърмата newsm78?
 Аз така или иначе мисля да започна всичко да си набавям от село,но все пак досега съм купувала само от близкия пазар и то непроверявани неща.

# 233
  • Варна
Да разкажа за днешния преглед. Така или иначе на Дани му изтече протокола за безплатното мляко и трябваше да отидем да му изпишат ново.Това правим при единствената във Варна бебешка гастроентероложка, която има право да го изписва - доктор Георгиева Шакола. Та като отидохме за млякото, естествено й споделих че Дани от 5 дена не иска да яде и слабее. Та лекарката ме светна да слагам във всяко шише с мляко и по лъжица, максимум 20 грама плодово пюре и половин лъжичка кафява захар. И о, чудо. Като направих това, Дани не само че сизпи всичко, ами и не му стигна. Grinning Така че да знаете, ако се сблъскате с такъв дълъг отказ от храна тази хитрост. Иначе бях пробвала със захар само, ама не ставаше номера.Пак не ядеше. 
Та поговорих си с лекарката дълго и за захранването. Въпреки че Дани е с алергия, тя препоръчва захранване в момента.Аз не й казах че вече сме почнали пюретата. Та тя ми обясни подробно как да въведа първо плодово, после зеленчуково, после каша, после кисел и всичко това да направя в рамките на един месец. Жълтък в нашия случай каза да не давам до 6тия месец и кашите да си ги правя с нашето мляко. Препоръча ми да ползвам царевична каша и каша от елда вместо оризова, предвид това че акаме през ден и ориза ще ни запече повече. Каза след 2 месеца да се видим пак,  за да ми обясни точно схемите за ваксинации при Дани / понеже са отложени при него до 6тия месец/ и да ми каже какво още да включвам в храните му.
Пусна ни и маса изследвания да правим заради неяденето, обаче аз като гледам проблема се реши с пюрето в млякото и няма да има нужда да го боцкаме. Иска пюре детето а не мляко вече Laughing. Ама и то нащо  мляко не е като другите, ами е горчиво. Досега си го пиеше, щото не беше кусвал друго, обаче явно като усети вкуса и на другите неща, реши да стачкува.

# 234
О, на моя господин само му дай да е на гости. Човечецът супер се кефи, защото цялото внимание е фокусирано върху него, че и вижда нови и интересни неща. Много не обича май да е с други бебета, защото явно не обича да дели вниманието. Нарцисче от малък.  Laughing

Честита да е половин годинката на малкия ни талисман. Да расте силен и здрав и много да радва майка си.

Пловдивчанки, супер сте! А бебчетата са едни нахилени. Направо да ги разцелува човек.

sunny_77, много ще се радвам да дойдеш насам и да ни огрееш и нас с присъствието си. Simple Smile Ще измислим нещо специално за теб, ако наминеш, обещавам!

Аз за нитратите се понаплаших и съм казала на всички роднини да ми издирят от някъде домашно гледани зеленчуци. Плодове такива има от къде да се вземат. Само че все си мисля, че ...не можем ги опазим тия деца, и може би и не трябва. Рано или късно ще започнат да се хранят с "боклуци", колкото и да не ни се иска и колкото и да бдим над тях.

Оттук нататък пиша дълго и обстойно за нещата, които се случиха по-нагоре в темата /извинявайте, за което/. На който не му е интересно да не чете, ама викам да приключим вече с всичко това.

Маняна, Адина и всички засегнати от "циркаджиите" на Тони. Може ли да ви се извиня най-сърдечно и да продължим нататък, без повече да споменавате това? Ще ни простите ли, моля? Пуканка, извинявам ти се, че не си излизала с нас на разходка. Направихме всичко, което сметнахме за редно, за да те включим в тях. Явно е трябвало да дойдем до другия край на Варна и да те вземем от вас. Съжалявам, но нямаше как да стане, а сега вече на никого няма да е приятно, така че вече няма смисъл дори да се обсъжда, нали така? Ти наистина си знаеш какво ти е било, но ние пък нямахме и нямаме какво да направим по въпроса, че е нямало как да дойдеш с нас. На всички обидени - ИЗВИНЯВАЙТЕ! Хайде да продължаваме нататък, защото и аз мога на два-три поста да споменавам, че съм "расла по стадионите", че съм с "ниска култура"...да не говорим, че почти всички във форума сме не особено интелигентни, защото вярваме в уруки и други такива...а и естествено, че някои от пишещите са "нагли" и "нахални" и какви ли още не. Не съм подчертавала и натяквала за тези обиди. Никой не им обърна и кой знае какво внимание и всички продължихме нататък, но виж думичката "цирк" явно е ужасно, ужасно обидна. Тъй че - ИЗВИНЯВАМ СЕ! Извинявам се и че съм споделила кое не ми е било особено интересно за четене. Не го приемайте като забрана, защото никой не го е писал като такава. Не се страхувайте да пишете каквото си искате, защото наскоро хора не сме яли. Нещо друго, за което да се извиня има ли? Ако има - приемете го за сторено.
Престанете и продължете нататък бе, мамка му.

...докато съм писала Пуканката е написала нов отговор, ама да прощава. Виждам и че е мирно продължение нататък, обаче за извинение нали никога не е късно.

# 235
  • Варна
 На мен ми изникна едно въпросче,най-вече към Ели,ама ако и някой друг може да ми помогне ще съм благодарна Hug.Та ние добре ще си проверяваме плодовете и зеленчуците с лакмуса дали имат нитрати преди да ги даваме на бебоците.Но как стои въпроса с тези които консумираме ние докато кърмим.Дали вече несме им предали тези нитрати чрез кърмата newsm78?
 Аз така или иначе мисля да започна всичко да си набавям от село,но все пак досега съм купувала само от близкия пазар и то непроверявани неща.

Съни, да не би да си набавила лакмуси? Ако да, моля сподели!  Hug Иначе аз си имам домашни ябълки и само от тях ям. Взех си скоро и кивита - но са толкова безвкусни, че ги отказах. Всъщност почти не купувам защото в момента всичко е безвкусно. Ям много картофи, лимони обичам, а в петък от една баба си купих коприва. Сега като излязат зелените пролетта ще е по лесно, но за момента витамините са ми Центрум - Матерна.

Нев, аз ти прощавам! Не знаеш какво говориш!  Hug

# 236
Пуканка, браво на твоето Дани Simple Smile Моят Димитър така ми отказваше да яде, от както се разболях и не можех просто да ги кърмя... надуто му беше коремчето, спадна страшно много и сега брат му, който се роди с 200 грама по-лек от него го води на килограми  Shocked смених поне 3 млека, и сега яде Апрамил Комфорт и от Обикновения смесено 50/50...какво ли не пробвах, но само при тази схема яде, само с пюрето и кафявата захар не бях опитвала newsm78, но ако не дай боже стане нещо ще пробвам...молих педито за талон за изследване за бактерии - НЕ нямало нужда, въобще щях да се  Crazy Crazy Crazy
Кажете ми как се прави това с лакмуса и какво да направя за да разбера за нитратите Simple Smile

# 237
  • София
eee,  аз не съм зодия рак ама ак ще се връщам назад да дочитам.

смятах, че ние октомврийките сме по-мъдри от другите, които попадат в тези капани "кърмене/адапте; захранване - ранно/късно", т.е. че виждаме грешките на другите отчетни и ще заобиколим тези кални локви. Но  hahaha уви, нагазихте/ме до уши.

надявам се вече да сме помъдрели, че има и чужди мнения и интереси и нашето/моето не е светая светих.

надявам се, че сте се усетили, че е изключително глупаво емоциите да се издигат в култ и да се дава продължителност на целия този фарс!

надявам се да сте разбрали, че всяка една от нас е уникална, въпреки че природата е направила човека от един калъп. Красотата на живота е в разнообразието, показващо една невероятна интелигентност!

това "надявам се" беше само повод да се изкажа "лежерно"

Сега да мина на бебчовска вълна!

Олег не само се преобръща от гръб по корем, а понякога продължава от корем по гръб, но вече и лази. Странно, той не е навършил още 4 месеца, но е факт! Когато се обърне от корем по гръб си поставям ръцете на стъпалата му и той се оттласква напред и така като скок на жабе се придвижва напред!

Момичетата, на които им се обръщат бебетата могат да пробват. Много е забавно! А може и да сте го дискутирали този момент и аз да се включвам със закъснение!

Джиджи кажи къде ходихте на офталмолог, че нещо се замислих и аз!

Май исках още да пиша, ама забравих! Некст тайм!

# 238
  • София
Cappucino

бъди себе си, винаги!  Peace

# 239
Идвам само да поздравя малкия Калоян с неговата половин годинка, да ни е жив и здрав и много да радва мама и тати!

Прекрасни са всички снимки от всички срещички Hug, наистина се надявам на следващата Софийска вече да сме на линия и ние с Алекс Embarassed
По въпроса с адаптацията сред "чужди" хора, ами ние покрай честите пътувания и контактите с много и различни хора, почти нямаме проблеми, само чакаме някой да ни заговори и вече сме предразположени Laughing
Нашият татко също имаше моменти, в които се чустваше отхвърлен и необичан от бебко, но по-честите и забавни игри м/у двамата го превърна в любим герой и сега само като го види и се ухилва до ушите Laughing В общи линии това което бяхте споделили, все едно аз го бях писала преди, много се радвам че сега се промени това, че изпитвах вина за това отношение, сега например така игнорира бабите и дядо си понякога(усещам че хич не им е приятно), но какво да се прави, вкрайна сметка от това по-нормално няма на къде Blush
Хайде лека вечер от нас, отиваме да се чипкаме. От утре сме в С-я, моля да ни имате впредвид за срещички от вторник нататък Hug

Общи условия

Активация на акаунт