Отговори
  • Варна
Заглавието е в чест на Калоян (първото ни бебче) от  Elichka_mama!

ИМАМЕ СИ
59 ПРИНЦA          и      54 ПРИНЦЕСКИ

ТОВА СА НАШИТЕ КРАСИВИ СЛЪНЦА

ИМЕНА, РАЗМЕРИ, ДАТИ:

ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ

Полезни линкове към здравни и бебешки сайтове
Справка за лекарства по време на кърмене
Указания за съхранение на кърма
Хранене от шише с изцедена кърма
Здраве и имунизации
ПЛАН ЗА ХРАНЕНЕ И ЗАХРАНВАНЕ ОТ 0 ДО 36 МЕСЕЦА
Детски сайт
Популярни Детски Песни и Стихотворения
Инфакол
Да   излекуваме коликите
Специалисти - бебе
Масаж за бебчета
Какво ли не!
Моето дете
НАРЪЧНИК ЗА  ПЪРВА ПОМОЩ
Нормални и притеснителни изхождания при кърменото бебе - със снимки!

ПОЛЕЗНО ЗА МАЙКАТА

НОИ, обезщетения, помощи

ЗА БЕБЕТАТА:

ЗАХРАНВАНЕ:

ОНЛАЙН МАГАЗИНИ ЗА БЕБЕШОЦИ (И МАМИ):

За Потребителско име и Парола пишете ЛС на *Pukanka*, mimisofia или на мамата, пуснала темата

Предишните ни теми:
1, 2, 3, 4, 4.1, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61,
62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76,77,78,79,80,81,82,83, 84,85,86,87, 88, 89

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ:

1. Октомврийчето не спира да се смее, когато мама го люлее! - вдъхновение на Elichka_mama
2. Радостта голяма е за Октомврийската дружинка, нашето талисманче е вече на половин годинка! - предложение за м. февруари в чест на Калоян от  Elichka_mama
3. Октомврийчето в кошарка кротко спи, а снегът навън вали, вали! - предложение на Kamence
4. Октомврийски мами на бой, а някои бият отбой- предложение на adina
5. ОКТОМВРИЙЧЕТО  все гладно зее, зимата ще се говее!- предложение на feel_u
6. ОКТОМВРИЙЧЕТО на слънце сладко дреме ,а майка му за форум няма време! - предложение на liqnka

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 11:44 от El Magnifiko

# 1
Прекрасна темичка El  bouquet
Пожелавам ви приятни разходки утре.
Тук е топло, но дъждовно.....
Бебко се опитва да се обръща от няколко дни,но снощи се пробва и спейки .
Резултата е, че започва да пъшка и ставам аз да го обръщам.
Тази вечер го сложих с чувалчето, за да е по- спокоен.
Искам да ви попитам завивате ли бебчовците с друга завивка когато са в чувалче?
Чудесно заглавие остава само някой да се похвали.

# 2
Докат напиша станало за нова тема. Ел, мерси   bouquet! Много красива си я докарала.
Пък при нас  днес валя Sad. Тъкмо се нагласихме да излизаме и шурна. Поразходих я.....из коридора  hahaha. Като заспа я изнесох с коша на терасата, откърти 2 часа сън.

Гвендолин, ние къпем беба през ден, понеже има кожни проблеми. Докато не се оправи ще е така. Преди я къпехме всеки ден и надявам се скоро пак така (не смея да се похваля, но кожата й вече е доста добре). Много любим ритуал е на всички ни и наистина й действа успокояващо.

Размразяването как е по-добре да става, специално говоря за зеленчуците
1. изваждам ги от фризера и ги оставям н стайна температура (това съм го правила)
2. изваждам ги и директно започвам да ги третирам, като те по време на готвенето се размразяват (рядко съм го правила и ако не е правилно вмъкни обяснение)

Няма еднозначен отговор, като че ли е въпрос на предпочитание. Колкото повече изследвания се правят и нови данни излизат все по-разнопосочни мнения има  Rolling Eyes. Аз лично смятам, че по-добре е предварително да се размразяват продуктите и после да се подлагат на някаква топлинна обработка. За да започне омекването (при варене) е необходимо достигане на опред. температура вътре в клетките. При замразени продукти горещата вода/пара трябва първо да преодолее много ниската им изходна температура и едва тогава да ги загрява. Този процес започва от периферията към вътрешността на парчетата. Когато в центъра на кубчетата (ако са нарязани зеленчуците) се достигне необх. температура външните части вече ще са сварени и оттам нататък започва преваряване. А нали знаем, че за всеки зеленчук има оптимална степен на сваряване, при която хем са избити виновниците за микробиологичната развала и всякакви опасни гадини(при бебешките храни е особено важно), хем полезните съставки са максимално запазени.  А ако продукта е със стайна температура загряването му до темп. на варене става много по-бързо и едновременно отвън и вътре. Повтарям това е мое мнение, изградено след многото четене и практика. Има доста специалисти, които препоръчват шоковото размразяване. Не съм добра в обясняването, ще ме извините. Затова пък съм изтормозващо обстоятелствена  Mr. Green.

Честит рожден ден на Таня (на патерица)   bouquet! Здраве и любов!

София и Варна, завиждам ви абсолютно неблагородно за веселите разходки.
Айде, че кое време стана, някои се наспахте  Laughing.

# 3
Добро утро  Hug
Наистина вчера беше много хубаво обаче днес няма да успея да отида.
Гвендолин и ние през ден се къпем.Аз не използвам шампоан а къпя с миещото блокче на Себа мед.
Поздрави за страхотното оформление на темата  Hug
Деа много "приказва" усмихва се и най обича да се правя на грипа от рекламата "Аз съм грипааааааа" Joy hahaha
Бебка не се обръща от гръб на корем но пък се върти на всички посоки.Сутрин я намирам под завивката с глава на мястото на краката Joy

# 4
Добро утро в новата темичка... Hug

Малката си хвана някакъв режим на ставане ама на мама й нещо
не й отърва...когато и да легне-21,22,23,24ч. става задължително в 8 сутринта, ама е като по часовник... Laughing
   Ние се къпем всяка вечер от самото начало, но за нея и за нас с
татко й това е едно от най-приятните неща за деня, ние даже се
караме вечер кой да я изкъпе  Crazy...Ползвам душ гелчето на ХИП от скоро и съм доволна,после слагаме Мустелка. Бях  взела едно на Джонсън за спокойни сънища-Bath Time обаче имаше само с лавандула и малката взе, че изби на ситни пъпчици  и го зарязах...
   Дано днес навсякъде е хубаво времето, та да  се поразкършим с  децата .... Hug
  За заглавието - страхотно е...айде някои вече да се престрашава... Laughing

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 08:56 от aleksandra_85

# 5
Добро утро! Това дете ми изкарва акъла на моменти.....като се загледа някъде стои така повече от минута без да шавне и мигне, особено когато й се доспи и се кротне да заспива  Whistling

Алекс, и ние се бием кой да къпе бебето вечер  Crazy

# 6
  • Варна
Страхотно е временцето днес, ще се приготвяме за разходка  Laughing.

# 7
Здравейте мами , като гледам  колко много сте изписали , няма да мога да го прочета три дни... НА мен все НЕ МИ СТИГА ВРЕМЕТО.
Моя син също прави един режим , не лош. Ляга в 22;30 и става в 6... пак доволно Simple Smile Успявам да си поспа. Днеска гледам пече слънце мисля да се поразходя.
Не знам , но хич не иска да заспива на ръце .... ако му се доспи  и иска да е на леглото или на столчето. Хванеш ли го да го полюшкаш и край ревееее... а пък таткото все мрънкаше ,че като го държа на ръце , ще го науча да е на ръце... май не успях Simple Smile хи хи хи

# 8
  • Варна
Алис, благодаря за труда да обясниш за размразяването и варенето. Така, както си го написала ми изглежда наистина логично първо до се размразят и после да се варят зеленчуците. Мисля да започвам с картофа скоро, ще го варя на пара и после с пасатора. Ако обаче искам да си сваря замразена тиква и като я размразя тя ще стане на каша, а като почна варене предполагам, че ще се разкапе... (за варене на пара става въпрос) Ако добавим и други меки зеленчуци след размразяване те стават на каша. Как се справяш с това?

Да се престрашава какво, Алекс? Да измисля нови предполагам....

# 9
  • София
Софийската бандичка - наканила съм се да се присъединя и аз днес в щурмуването на борисовата градина!

Ще има ли някой фото, за да не изоставаме в снимките пред Варненската дружинка?!

# 10
Добро утро, момичета!
Неди, браво на малката кукличка, ще папка къде ще ходи Hug
Гвендолин, ние се къпем всяка вечер. Това ни е част от ритуала преди лягане, незнам дали ако пропуснем банята ще заспи newsm78 Дори и след ваксината го къпах, естествено доки позволи. Шампоан слагам всяка вечер, защото е с много коса и всеки го гали по главата и вечер ми се вижда сплескана, а не пухкава Laughing
Вече съм решила, че като ме питат дали реве Алекс, ще казвам, че е много кротък пък дано така да стане Praynig Сега, като казвам, че много реве и той сякаш почва все повече да оглася блока ooooh!
Ели, мисля, че Александра има предвид да забременяват мамите, та да има братчета и сестричета Crazy

# 11
София, слушайте Шивани и вземайте фотоапаратите, че и ние искаме да се радваме на снимки! Simple Smile Супер е времето днес. Само за паркове и майки с колички.  Приятна разходка на столичани! Ние тук също ще щурмуваме след час-два.  Моят господин е супер ранобуден и още в 7 часа съм изкъпана, пиеща кафе, закусваща и докато се събуди народа вече и един филм съм успяла да изгледам. Само че така ми се спи, че една кана кафе няма да ми стигне, а заради кърменето и само по една чаша си позволявам.

# 12

Да се престрашава какво, Алекс? Да измисля нови предполагам....
За братче или сестриче Магнифико Joy Joy Joy

# 13
  • Варна

Ели, мисля, че Александра има предвид да забременяват мамите, та да има братчета и сестричета Crazy

Да, бе.... пфууу още спя!

# 14
  • София

Да, бе.... пфууу още спя!

smile3534

рано ни е още, въпреки че има разлики от една година (както моята 1/2 и брат му), но аз не съм фен на това бързане!

Общи условия

Активация на акаунт