Влюбени АПРИЛки , подаряват валентинки!

• 26 279
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
В София вали сняяяяяяг....пфууу....Ще се откажа от лекцията в ЦУМ, а така се бях наточила...

# 196
  • София
   petjoff аз знам, а и моята гинеколожка каза същото, че бебчето може да се обърне и в последния момент или дори по време на контракциите. Това е защото я уговарях да раждам нормално този път и тя се съгласи, каза че дори и седалищно да е може по време на раждането да се обърне. При мен първия път беше секцио именно заради седалищното предлежание на първия близнак, но тя наистина нямаше място да се обърне защото сестра и и седеше на главата  Simple Smile При едно бебче дори да е тясно шанса е доста по-голям, може и да се разровиш за информация и пози по нататък, които спомагат да се завърти бебчето  Simple Smile
   mara casy по въпроса за кърмене час след секциото, не е рано стига упойките да са съобразени с това, те така или иначе преминават в известна степен през кръвообращението и често бебетата след секцио са по-сънливи и да има кой да ти донесе бебчето. Както обаче писах това е за други страни, не в Бг, поне тук мисля че ще се наложи да се изчака поне едно денонощие след операцията, но най-добре да говориш с екипа и лекарите по въпроса. А за количката аз доскоро бях така, вманиачена в идеята си за пег перегото, но не издържах и вече е вкъщи, на два пъти я сглобяваме да и се порадвам, каките да се покатерят до насита и я пребираме, за да не заприлича на нищо още преди бебчето да се роди  Simple Smile

# 197
  • Варна
Дубрютрю! Mr. Green

petjoff, още е рано, така че има време да се обърне бебочето в правилната позиция. Peace И моя дребосък беше с дупето надолу при последния преглед, а два дни преди това - на ЖК беше с главично предлежание - дори не съм го разбрала кога се е завъртял. Rolling Eyes

За теглото - щом на лентичката ти пише 30 седмици, това според мен е навършени 30 седмици и ти всъщност си в 31-ва седмица. Rolling Eyes

рони, видях, така е, като не съм влизала в Клю-то от месеци. Mr. Green

Gab4o, ти не писа ли, че малчо е болен от скарлатина? Или аз се бъркам нещо - гледам, че сега споменаваш варицела.  newsm78

Olimpias, много сладко се е получило това с пишкането! Laughing Интересно ми е какво се вижда? Нали си е в амниотичната течност, как разбрахте, че пишка?

Йо Йо някъде бях чела, че не било полезно носенето на такъв колан - ще поровя и ще пусна инфо, засега нищо не мога да кажа повече.

И аз си купих такъв колан, на Анита, доволна съм, удобен ми е при разходки, но леко ми убива, като съм на работа, че седя по цял ден седнала.

# 198
Здравейте момичета и от мене. Днес пак ще си стоя в къщи. Времето е лоод и не става за разходки никак.
 За магазините Егоист в Бургас- там какви марки дрехи продават. Български или китайски. Питам защото ми е доста далеч от вкъщи и ако има само китайски дрешки няма да ходя до там. Не ми харесват защото много бързо се късат и се захабяват и ако са много цветни и с щампи не се знае с какви бои са оцветени.
  За обръщането на бебето и аз съм чувала че се обръщат в последния момент . Това винаги ми е било много интересно как става. Защото едно е да се обърне бебе тежащо 2.500 съвсем друго е бебе над 3.500. Тези по големите бебета как ли се обръщат в последния момент? newsm78 newsm78 newsm78.
    ако има някакви статии ще ми е интересно да прочета.

# 199
Добро утро,коремчета Heart Eyes!

Нямате представа колко много ме трогнахте,нямам думи с които да изразя чувствата си към вас,толкова сте мили всички!
Ако можех щях да прегърна всяка една от вас и да и благодаря-Жабче,аsia nika,dena klv,suny 78,sunny 777,kate-rina,belbey,very nice,keli f,Олче,рони,аtlantica,Maрия,chockolina,mimeto 80,Nanny,no name,Мара Подробната,Кafenceto,Olimpias,mara casy,Io io,това е за вас мои приятелки !

Kaкто се вижда днес съм по-добре и по-спокойна.Сашко се оправя,спря да повръща,кашлицата намаля,не му се повдига вече от нея и това за в момента е най-важното,мъжът ми е командировка с София днес и утре,и това са последните му два работни дни тук.После започваме големите приготовления за Пътуването,мисля да му направя някакъв колаж от наши снимки,да го ламинирам,и да го мушна в куфара му,да си го намери когато извади багажа си... Heart Eyes,и да стопляме сърчицето му поне мъничко.Няма да правя повече лирични отклонения,да не ставам досадна Simple Smile.chockolina мисля че беше ме питала за колко време заминава милото-първоначално договора му е за една година.Надеждите и на двамата ни са че в най-близко бъдеще ще можем да отидем при него Flowers Four Leaf Clover.А за помощниците не мога да се оплача-близките ми са плътно до мен и няма да ни оставят да се оправяме съвсем самички Heart Eyes.Io_io ,не знаех за билетите на wizz air,то какво ли знаем изобщо Thinking,така че благодаря ти за информацията  bouquet.Olimpias ще съм ти много благодарна ако ми пратиш и ти инфо за евтини билети Hug,всичко ни е ''тъмна Индия'' така че всяка информация ще ни е полезна.

Гледам че някои маминки са имали перипетии предните дни,Еli-G,yana kuncheva,дано сте добре и всичко е о.к. с бебчетата Hug.
dream-wish,и за теб се бяхме попритеснили,радвам се че се появи и ни успокои Heart Eyes.

Засега това е от мен,обичкам ви!

# 200
Здравейте и от мен!
Другата седмица и на мен ще ми издават 45 дневния болничен и тогава док. щял да ми даде картона, а направлението за хоспитализация се вземало от личния лекар.Завиждам ви , че ходите по магазините да пазарувате, аз си поръчвам от интернет , но ми липсва много ходенето и избирането!Иначе най ме тормози жлъчката, боли ужасно и връщам много сокове.
Aila , искам да те попитам, имам операция на едната гърда, махнати са ми доста от млечните жлези, та въпроса ми е дали ще мога да кърмя само с едната гърда?
Чао и лек ден на всички!

# 201
Здравейте момичета  Hug
Тази вечер неможах въобще да се наспя въртях се до 2.30 и след това тотално се събудих и татето и него събудих  Laughing и като започна едно среднощно лигавене ядене голям смях бяхме  Party заспахме чак към 5.00 и станахме в 7.00  Hug
Бебла си мърда и дано всичко с нея да си е наред  Hug Момичета да ви споделя едно мо е разочарование или .... незнам как да го нарека  Confused Вчера докато говорих със сестрата на мъжа ми тя беше със майка им и аз й се похвалих за първата покупка която бях направила и тя малкоми се засмя вече е далече от тези неща  Wink но това което ме ядоса и изнерви е че после свекърва ми се обадила на мъжото и му се "изсмяла" така го нарече той за това че съм купила рокличка  Sad било рано нетрябвало да се пазари предварително и подобни глупости  Crossing Arms аз като се ядосах и му казах "като толкова много бързам нищо няма да взимам ама и с дрешки купени и избрани от някой друг детето си няма да облека"  Naughty Много гадно ми стана като се бъркат така  Confused
yana kuncheva  внимавай и ако напрежението продължава бягай при доки  Peace иначе и аз като теб доста пъти се изръсих откакто съм забременяла  Flutter сигурно с години не бях падала а сега малеее едно камъче да има на пътя в него ще се забия  Laughing
dessi това с колажа е много добра идея  Peace на 100% ще докоснеш сърчицето му  Heart Eyes,
Лек и приятен ден на всички  Hug

# 202
  • София
Aila , искам да те попитам, имам операция на едната гърда, махнати са ми доста от млечните жлези, та въпроса ми е дали ще мога да кърмя само с едната гърда?
Чао и лек ден на всички!
    Да няма никакъв проблем да кърмиш само с едната гърда, освен че може визуално в началото малко да се различават, тоест тази която произвежда кърма, може да е малко по-голяма, което след приключване на кърменето или при по-продължителна лактация се нормализира. Незнам точно каква е била операцята ти на другата гърда и доколко са отстранени млечните жлези и засегнати каналите, но има възможност и тя да образува известно количество, но на това може само специалист да ти отговори или да се види когато вече се роди бебчето. Ако няма възможност за оттичане на произведената кърма, след няколко дни реално ще се прекрати производството в нея, което няма да е пречка да кърмиш с другата гърда. Реално тъй като аз кърмех близначета винаги съм кърмила по едно бебе само от една гърда. Мисля че съм засичала историята и на друга мама тук във форума, която имаше проблеми с едната гърда и кърмеше дълго време бебето си само от другата. Реално при повечето жени винаги почти има разлика в млечните жлези и едната гърда изработва по-голямо количество от другата и понякога бебето просто може да предпочете и да суче повече от едната гърда, в резултат на което да намалее производството в другата. Ще се опитам на следващия час от обучението за консултант по кърменето в МД да питам лекарката и другите специалисти за твоя случай. Може би ще е хубаво преди да родиш да си направиш една консултация и преглед, но смятам че няма да има проблем  Simple Smile

# 203
Благодаря за отговора Aila!Много ме мъчи този въпрос, защото ми се иска да кърмя.От сега забелязвам разлики в големината им, предполагам след слизането на кърмата тези разлики ще станат по - големи.

# 204
  • Там където има любов
Деси - много се радвам че си по спокойна и че Сашко е по добре. И на мен това с колажа много ми хареса мисля че ще го изненадаш  Grinning
Ох че съм загубена  ooooh! забравих кой писа че е виждал черен сутиен за кърмачки. Това лято търсих ама във Варна не можах да намеря. Може ли да ми каже някой на коя марка има и горе долу колко струва а ако има във Варна още по добре  Grinning

# 205
  • Бургас
Здравейте, мамчета
извинявайте че ви притесни, снощи доста си ме поболя коремчето, но днес съм добре малко накуцвам с единия крак викат и куцо пате, и малко ме боли ръката където ми е свалена кожата(добе че съм си паднала на нея), но пък затова мъжа ми снощи къпа малката и ми чиниите.
Днес малко повече почивка, че утре май ще ходим с мъжа ми до Турция, казват че е доста по-ефтино и памперсите били на половин цена и праха за пране, ние никога не сме ходили но в събота ще си направим пазар-дано да открием и детски магазини.

В детския егоист в Бургас , бельото е БЪлгарско.

За болницата съм си зписала следните неща:
-за майкта
1. лиглин- и пак
2. дамски превръзки (always - нощни )-1 пак
3.еднократни компреси за легло-4бр.
4. Нощниса - 2 бр.
5. Чорапи
6. Шише с вода 0,5л
7. Шоколад
8. Тоалетни принадлежностти
9. Бельо
10. Джапанки (да стават с чорапи)
11. Хавлиени кърпи
12. Носни кърпички
13 Дребни пари
14. Жилетка или елече

-за бебето
1. биберон залъгалка
2. 3 к-та дрешки
3. Пелни - 2 комплекта (на Бамболиното са 5,70 комплекта от 4)
4. Хавлийка за къпане
5. Сапун
6. Олио
7. Памперси- мин 12бр.
8. Мокри кърпи

+ дОКУМЕНТИТЕ ЗА РАЖДАНЕ НА МАЙКАТА
Това съм си писала да си приготвя като тръгна  да раждам, но питайте и д-р на женската консутация те дават такъв списък
10.

# 206
sunny_777, аз писах, че в един от магазините на Триумф тук в София има в черно и в рае в бяло и черно, но беше на някаква друга марка /струва 23лв./ Ако си знаеш точния размер,ако искаш мога да ти купя и да ти го изпратя по куриер или по автобус.

*dessi*, разгледайте сайта на wizz air, ако планирате отдалече нещата, билетите могат да ви излязат и доста по-евтини, а и полетите са удобни, защото има от Барселона в петък в 22.55 и връщане от Букурещ в неделя в 20.05 - т.е. таткото ще може да си е с вас цялата събота и неделя. Например за уиекенд-а 10.04-12.04 отиване и връщане струва 119Евро, но това е от скъпите им цени. Трябва да си поиграеш на http://book.wizzair.com/Default.asp?slid=clear&language=BG и да им следите офертите и да си купувате билети отдалече и така ще излизат по-евтино. Стискам палци!  Hug  Hug  Hug

# 207
  • Някъде там...
Аз се връщам от Тината. Срещнах се с анестезиолога, скоро ще си имам и дата за секцио.  Crazy Важното е, че дори и да тръгнат да се раждат по-рано бебките, ще има екип, на който да разчитам. Биха ми и инжекция Флостерон за дробчетата.
Стаята вече е напълно боядисана, днес ще я доизчистим, ще измием прозорците и гардероба, ще закачим изпраните пердета и можем да започваме да редим багажа там, за да боядисаме и другата стая, където смятаме да гледаме бебетата, защото е по-голяма, по-светла и по-топла (южна е).
В неделя свекито ще ни дойде на гости за един ден, та ще демонстрираме ремонта и покупките.  Mr. Green

Бен78, аз имам същата болка под гърдите, точно където започва коремчето. Докът каза, че е нормална и няма нищо страшно.
Деси, радвам се, че Сашко е по-добре, а и ти звучиш оптимистично.  Hug Неприятни са тези раздели, много. Аз съм преживяла казарма, студентска бригада в Англия и две години работа в град на 250 км от София... И все още реално сме разделени, дано успее да се премести преди раждането на малките.
Кели, важното е ти да си харесваш покупките. Все пак това е твоето дете, нормално е да го обличаш по твой вкус, поне докато не е започнало да проявява претенции... че те момиченцата май рано-рано започват да си проявяват вкуса.  Laughing
Йо йо, чудех се къде изчезна и ти. Хайде честито ти майчинство!  Hug От друга страна ако дават съществените документи в 37 г.с.... ми то на мен там някъде ще ми насрочват секциото.  Shocked  А другата марка в магазините на Триумф сигурно е Слоги? Аз си взех техен сутиен като за бременни и ми е много удобен.
Яна, така е - доста по-евтини са и памперсите и перилните препарати. Само не прекалявайте с количествата, че да нямате проблеми на митницата. И цигари повече от стек от турския фри-шоп не купувайте, че правят проблеми митничарите.
mara casy, промоцията на Магнифлекс е в Хиполенд, матраците са с 5 години гаранция против деформация. А лекарят на Кафенцето е и мой лекар - д-р Сигридов.  Laughing Другата седмица и аз съм на преглед и май пак много ще се чака, часът ми е в 18,30...

И моите гърди ми се виждат несиметрични още отсега.  Embarassed
За обръщането на бебето на курса ни бяха казали някакви тънкости - лягаш на ръба на леглото и провесваш крака и ръката надолу, ама май левите бяха... И нещо за стоене на 4ри крака... забравила съм, нали не става за близнаци и ми е минало покрай ушите.
Иначе на моите адреналинки вече им е тясно, но не спират да се въртят, на всеки преглед са в различно положение. Общо взето явно им е най-удобно в поза ин и ян (едната главично, другата седалищно).

# 208
Здравейте и от нас! Hug
Деси, много мъчно ми стана за теб, и на нас ни се е случвало подобно нещо, имаше шанс мъжо да замине за Германия за 2 месеца и аз тогава изпаднах в див рев и ужас!Но се размина!Представям си какво ти е, но наистина все пак Испания не е толкова далече, гледай само от положителната страна, пък ЖЗ сигурно ще разрешат на мъжа ти да се прибере за повече време, все пак дете ще му се ражда, те испанците си обичат почивките, не са като немците, ще видиш че често ще се виждате и полека-лека отново съвсем скоро пак ще сте си заедно, независимо къде!А за билетите на Уизеър наистина проверете, офертите им са доста изгодни!Бъди спокойна, миличка, всичко ще се нареди! Hug Hug Hug
Момичета, какви са тия падания и болежки! NaughtyДръжте се!То аз да не приказвам много, че и аз се чудя как не съм се изтърсила досега! ooooh!
Дрийм-уиш, радвам се че си добре, много време те нямаше, веднъж те сънувах даже, ама не си спомням съня, не беше нещо лошо де!
И аз я имам тази болка под гърдите и си е точно, където ми започва коремчето!Мен нещо навсякъде ме боли корема, ама усещането е като мускулна треска.И особено понякога като ритка бебка много ме боли, не знам защо! newsm78И дори като се пипна по корема ми е като изгнило...
Аз вчера готвих цял ден, как така мина времето не знам, сега отивам да чистя, че вкъщи се търкалят топки косми и боклуци като в дивия запад по филмите ония кълбета...а как ме мързиииииииииии Tired
Пазете се момичета! Hug
Мария, извинявай, честит ти рожднник!Да е жив и здрав!  bouquet
Още исках нещо да пиша на някой, ама забравих!
ААА, исках да ви питам, някой знае ли дали скоро има дни на отворените врати, най-вече за Вита?И откъде разбирате за тези дати? newsm78

# 209
  • София
  Жабче радвам се че вече си се срещнала с екипа и всичко е подготвено, но гледай мадамите да постоят колкото се може повече в мама.  Simple Smile
  yana_kuncheva  прегледах списъка за болницата. Мога да споделя само какво на мен ми се оказа, че ми трябва и не си бях приготвила предния път, а именно подходящ сутиен или безшевно бюстие в моя случай и подплънки за кърмачки. След като ме преместиха в стаята с малките и започнах да ги кърмя доста бързо ми слезе кърмата и незнам колко нощници с петна съм сменила докато таткото открие необходимите ми неща и ми ги донесе  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт