Да научим и Италиански!

• 136 444
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • Софиянка в Пазарджик :)
Мерси,Татяна за граматиката Simple Smile хич не я знам.Думи знам доста ама само с думи не става.По натам като потрябват ще кача и другите диалози.Почвам да уча  Mr. Green

# 211
  • при него
Здравейте момичета, оставам с усещането, че повечето от вас са се отказали, може би защото ви давах прекалено големи и тежки уроци... или просто сте заети и нямате време за хоби..
Не се сърдя, само констатирам.  Wink

Днес ще ви обясня накратко за
СЕГАШНО ПРОСТО ВРЕМЕ PRESENTE INDICATIVO
първо спряжение
 http://dox.bg/files/dw?a=54a398e2db

ако вече няма интерес, няма да качвам повече уроци...  Peace Rolling Eyes

# 212
Molto grazie per tutti lezioni, signorina Alexandrova! Hug
Non ferma, per favore!  Praynig

# 213
Здравейте от мен, записвам се при вас,
аз съм учила по проджето италиано, но доста отдавна. Ще се радвам, ако мога да помогна и да науча нещо.
В този ред на мисли- за учтивата форма не беше ли Non fermi   Simple Smile

# 214
А дали някой случайно не продава учебници Progetto Italiano за ниво А1?

# 215
  • Софиянка в Пазарджик :)
  bouquet,Татяна!

# 216
Здравейте от мен, записвам се при вас,
аз съм учила по проджето италиано, но доста отдавна. Ще се радвам, ако мога да помогна и да науча нещо.
В този ред на мисли- за учтивата форма не беше ли Non fermi   Simple Smile
Non si fermi, per favore! Simple Smile

(Глаголът е възвратен и в инфинитив е fermarSI.)

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 09:30 от Tsugumi

# 217
Татяна, много благодаря! Тук съм и уча!   bouquet  Hug   bouquet

# 218
  • при него
Радвам се да ви видя момичета! Тази седмица ще пусна урока най-късно в четвъртък, защото събота и неделя ме няма , но ще гледам отново да е по-кратичък, може да ви дам второ спряжение и малко лексика. Междудругото, моля изпращайте ми отговорите на последното упражнение за домашно на лични, за да мога да видя кой как се развива. Иначе, това което сте цитилали е заповедната форма, но и при нея си има специфики и мисля първо да си вземем сегашното просто и после ще обясня и за нея. Но, браво на тези, които вече са наясно, моля всички да се чувстват поканени да помагат в преподаването, много ми се иска да има диалог и дискусия, за да ме насочвате, кое не ви е ясно, кое ви е интересно и на кое да наблегна.
Tanti baci ed abbraci a tutti! 
много  Kiss  и  Hug  на всички!

# 219
Да, поради късния час на писането ми убегна, че fermarsi е възвратен глагол, но това, на което исках да обърна внимание е, че наклонението в учтива форма (imperativo di cortesia) се променя и не окончава на -a, ами на -i >> Non si fermi, per favore! както и Scusi или Parli in italiano, Signore!

# 220
Аз се извинявам, но не съм съобразила, че учите сегашно просто време, останах с впечатление, че сте на наклонения. Тогава съм избързала със забележката си. Иначе ще се радвам да помагам с каквото мога и ако намирам материали-да качвам   bouquet

# 221
Аз също съм тук, но днес ми бяха последните изпити и не съм пипнала нищо да уча по Италиански  Embarassed.
От утре го подхващам сериозно и сигурно ще имам бая въпроси и ще питам.

Татиана много ти Благодаря за всичко, страхотен човек си   bouquet.

# 222
Прекрасна тема!!Записвам се!!!Не знам колко ще го науча италианският, но предлагам да си направим заедно една екскурзийка до Венеция:))
Благодаря на Татяна!!!Ще се постарая поне малко нови думички да понауча.Граматиката със сигурност ще ми се стори трудна, но и там ще се мъча!!:)
Прекрасен ден от мен, момичета!!

# 223
  • при него
Здравейте момичета, добре дошли на новодошлите! На всички, които са заети и не им остава време за уроците... Обещавам да се опитам да ги правя по-кратки, за да е по-лесно за всички.. И аз тази седмица карам едно доста натоварено обучение и не знам как ще успея да подготвя урока за утре, но ще направя всичко възможно да не се изложа! Момичета, подсещам ви, че чакам отговорите на последното домашно на лични и за да ви окуража ще си позволя да споделя, че вече имам отговори от Надин, която се е справила наистина блестящо. От 15 изречения има 14 верни отговора, а едно единствено й и се е опънало само защото е доста подвеждащо по своя смисъл. Хайди очаквам и другите!  Hug

# 224
  • при него
Ако някой от новодошлите не може да си изтегли предните лекции заради неактивни линкове, да ми пише на лични, ще ги пратя. На всички помагащи с уточнения и допълнение - Grazie mille! Siete sempre benvenuti! (Хиляди благодарности! Винаги сте добре дошли!)

Жанче, аз от този форум съм научила толкова много полезни неща, че най-малкото, което мога да направя е да върна жеста, като помогна на вас да научите нещо, което ви е интересно!

Сега отивам да пиша казуси по моето учене и да ми стискате палци в петък следобяд, защото съм на изпит и трябва да се представя много много добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт