В ДЕТСКАТА ГРАДИНА много смях да има! - 22 част

• 8 359
  • 221
  •   1
Отговори
# 105
Бубето, милото детенце дано бързичко му минат пръстчетата Hug
slan4ogled, съжалявам за това което се е случило на детенце  Hug дано бързичко мине отока на оченцето, ако успееш да го накараш да потърпи - можеш да сложиш молко червено вино на филия хляб и да наложиш мястото, там ще е по-трудно , защото окото трябва да е затворено, а и дечковците не търпят много newsm78 иначе на въпроса - да и на нас ни се е случвало, и то не веднъж, миналото лято Бобо беше толкова жестоко ударен по гърба и главата, че дълго след това имаше белег, тази зима също, но пък веднъж сам той беше ударил едно момиченце и аз  бях се притеснила доста от този факт., питах госпожата за това момиченце но не успях да се видя с родителите й, но пък пред госпожата накарах моето дете да се извини. Това направихме ние, но когато нашето дете беше ударено - не беше така. Истината е че това са деца и се случва да се ударят и по някога не е нарочно.

# 106
  • София
Негативно съм настроена,защото детето попринцип е по-буйно Sad

# 107
слънчоглед, аз, като майка на две деца, не се впечатлявам особено от такива неща.
Даже ми е неприятно, когато гледам такива спорове- децата са като кутрета- боричкат се, играят се, сбият се.
Ако обаче се случва лично на твоето дете за пореден път със същото момче, говори първо с учителката и то не в присъствието на сина ти. Нека тя да поговори с родителите.

# 108
  • Пловдив
Слънчоглед, съжалявам за случката  Hug Аз лично ако е случайно станало и не е практика това отношение към детето не бих се намесила, но ако се повтори - да  Peace Ако имаш възможност дай Арника, знам, че хомеопатията не се изписва ей така, но аз видях невероятен ефект върху окото на Стелла оня ден. Веднага й взех от аптеката и започнах да давам - днес няма и помен от оток, а беше започнало да се подува  Peace Не знам обаче при вас като е минало време дали ще има ефект  Thinking
Пръстчетата много я боляха, събуди се с рев, само реве, без да може да говори... Пак давам Арника, проплаква от време на време като се сети, но дори започна да рисува с ръчичката, а преди това не можеше да свие пръстчетата.
Лека нощ на всички и да няма болни дечица  Heart Eyes Hug

# 109
  • Разпиляна във въображението
Слънчоглед дано се оправи детенцето бързо. Аз на този етап не бих се намесила. От това, което си написала излиза, че не е нарочно а момчето е тичало и така е връхлетяло върху синът ти. Много са неприятни подобни случки.

# 110
  • София
Бубето, точно щях да ти предложа да започнете арника колкото може по-скоро за пръстчетата  Peace и видях, че вече имате опит с тази магийка Wink

Слънчоглед, съжалявам за травмата ви! Дано бързо мине контузията! А по въпроса - аз също бих говорила първо с госпожите. Така хем ще получиш информация за случката, хем ще имат едно наум да укротяват буйното дете преди да стане друга беля.
Предполагам разговор директно с родителите ще предизвика конфликт...  newsm78

# 111
Бързам да се похваля - не сме със скарлатина.
А по повод прищипаните пръстчета, да разкажа и аз:
Преди няколко месеца излизаме с малката на разходка. От входа излиза Ния, аз уж държа вратата да не я удари.. Пускам я и чувам зад гърба си скимтене. Моята Ния си защипала пръстчето на вратата, а тя със секрет. Гледката ужасна - тя с пръстчето заклещено и със сълзички на очите, аз в паника и не мога да си намеря ключа... Отключих, нямаше счупено. Нооо още ме държи страхът, при излизане от входа.

# 112
Бързам да се похваля - не сме със скарлатина.

Това е прекрасна новина.При нас вече се разпространява и в други групи.Ние още не можем да се оправим,но не знам и после как ще го пусна.

# 113
Заплес, радвам се, че не е скарлатина.

Бубето, съжалявам за случилото се. Дано бързо забрави и минат пръстчетата.

Слънчоглед, и аз най-напред бих говорила с госпожите, за да разбера подробности. Ако е инцидентно не бих взимала мерки. Те са дечица, случват се такива неща. Но ако е нарочно и редовно, тогава вече бих помислила.

# 114
Слънчоглед,поговори с госпожите.Имах подобен инцидент.Пристига бабата на едно момченце,което е в групата с моя Марти и ми вика,че той е душил нейния внук.Аз естествено не знаех,а питам всеки ден госпожите как се е държал има ли проблеми.Казах на въпросната баба,че нищо не знам но ще разбера и тогава ще взема мерки,ако сме виновни.Оказа се,че Марти няма вина и не е било така както го представи бабата.Въпросното дете е хванало моя син ,нещо го е бутал,та вместо на зад ,той пада върху него.Вината е била изцяло на другото дете.Малко се ядосах на бабето,че без да разбере каква е ситуацията идва при мен и почва да нарежда #2gunfire.

# 115
Бубето, Слънчоглед, много неприятни случки Sad

Слънчоглед, аз също не бих търсила родителите за саморазправа. Първо бих говорила с г-жата, която е била на смяна. Вероятно е станало случайно, но ако, както казваш онова детенце е по-палаво, може би с разговор ще провокираш г-жите да бъдат по-внимателни и да го наблюдават да не стане друга беля.

Заплесче, това е супер новина  Hug

Да ви кажа, вчера Криси е пила Синекод само сутринта. После татко й не й е давал капки до края на деня, вечерта също умишлено пропуснахме Wink И детето спа спокойно, без да кашля, да се дави. Тази сутрин след известно време кашляне, успя да повърне секрета, който явно я е дразнел след ставане от сън и толкова. До тръгването ми на работа да се е закашляла само 2-3 пъти и то не до посиняване  Confused Даваме й от вчера един "мед" от вътрешността на дюли, който много помагал. Харесва й и днес продължаваме с него, понеже май има ефект. Хремата също намаля значително от правените капки Wink Поне се сгъсти секрета.
Да ви питам, ако някой знае, как изглежда конюнктивита? Понеже забелязвам, че на очите й се образуват едни гадни жълти гурли, а едното е доста червено. За сега промивам с преварена или сребърна вода  Thinking

Ааа и още нещо Simple Smile Апетитът й май се завръща Wink  Party

# 116
  • София
...
Да ви питам, ако някой знае, как изглежда конюнктивита? Понеже забелязвам, че на очите й се образуват едни гадни жълти гурли, а едното е доста червено. За сега промивам с преварена или сребърна вода  Thinking

Ааа и още нещо Simple Smile Апетитът й май се завръща Wink  Party

Ами точно така.  Rolling Eyes И браво за апетита.  Peace

# 117
Симба, браво на Криси. А конюктивита е точно това, което описваш. Неприятно е и май се ползват антибиотични капки. Никога няма да забравя като дете колко беше ужасно, сутрин не можех да си отворя очите, така ми залепваха от гурели.

А това с вътрешността от дюлите е вярно. Лятото майка вареше сладко от тази част на дюлите, даже и изсушени направи, за цяр.  Laughing Но не съм се сещала да давам на Гергана, когато кашляше.

# 118
Виждам, че сте си заформили хубав клуб  Wink. Няма лошо, но темата от информативна за проблемите при постъпване в градините се превърна в класическа отчетна, в която бърборите за какво ли не. И в това няма нищо лошо, но като такава не може да остане тук!
Има два начина да се разреши проблема или затваряме темата или я местим в "общ отчетен" и си говорете на воля.
Кой вариант избирате?

# 119
Тъкмо щях да пиша че днес влязохме без проблеми в градината и видях съобщението от модератора.

Аз съм за преместване. Не ми се иска да се затваря все пак. 

Общи условия

Активация на акаунт