НОЕМВРИйчето расте и хубавее, а мама се вталява и слабее!

• 11 748
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
welcome на мама Петя
...
...
...
Вашите бебета имат ли такива моменти на истеричен рев, затваря си очите и като глух петел невижда и нечува.
има, има... ooooh!

# 136

Миме, това за коликите все едно аз съм го писала. Само че при нас нямаше рев (Ясен по принцип изощо не реве), но не искаше да яде. Плюе цицата и си иска бибата. А кърма има. Ако се изцедя и му я дам в шише, пие та му пукат ушите. От 2-3 дни на гадния период май му се вижда края Praynig Praynig Praynig. Не ми пречи да се цедя известно време, но ме е страх да не се отбие. Затова го мъча на всяко ядене първо на цицата.

smile3521А за яденето да не говорим, егати и борбата пада, ама аз съм по-големия инат и цока някакси
Вашите бебета имат ли такива моменти на истеричен рев, затваря си очите и като глух петел невижда и нечува.

smile3521 smile3521 smile3521 няма какво да си говорим повече

welcome на мама Петя

# 137
 kaffeetrmker_2 newsm07
Вчера разбрах какво значи на бебе да му се спи.  Joy hahaha Борко заспа в кошницата за кола. Извадихме го, сменихме памперса, сложихме го в неговото легло, а след това обратно в кошницата. Спа през цялото време.  Shocked 4 часа не се събуди.  #Crazy

Петя,  welcome

Утро, на мен пълнолунието ми се отразява кошмарно-  #Shocked #Shocked #Shocked, а бебето си спи и хич не му пука че е пълнолуние.  Rolling Eyes

Тони,  spoko като четох какви ги е натворил Гогата и ми се изправи косата.  afСлед някоя и друга годинка сигурно и нашия момък ще ни забавлява така.  #Crazy Hug

Комарче, това с неяденето колики ли са?  #Shocked Аз мислех, че се мръщи на кърмата понеже почнах витамини и предполагам вкуса се е променил.  Thinking

# 138
Здравейте и добре дошли  на новите мами.
Честито месечинки и на порасналите бебоци.
  Ние пак хайманосвахме цял ден.За ръцете и ние сме така,чешем си сливиците по цял ден.Имам чувството че няма по сладко нещо на света.
   За Ц. на мен ми идва два пъти,първия път ме боля много ,но втория не усетих нищо.Явно ще ги редувам newsm53

# 139
  • София
Да се оплача, малката пак ми намали ядене , сега смених млякото с силното желание да я хареса повече- крайна мярка ще е Мил Мил.Вчера и купихме Лактана обаче пак си яде малко, уж ми го хвалеше продавачката...Някой има ли някакво мнение за Лактаната.Преди това си бяхме на Аптамил.Кое е по добро?Мисля ако и това не го хареса да взема МИл Мил, ама мисля че може просто детето да не иска да яде толкова а не че има претенции.Определено има моменти в които много малко яде (днес , вчера и оня ден са от тях). Rolling Eyes

Аз за Лактана съм чувала от моя приятелка, че било най-хубавото от всички АМ. И основното, което мен ме интересуваше - детето си ака нормално и редовно. Тя ме информира, защото от самото начало нейното детенце е на АМ и ги е пробвала всичките. Аз неможах да го намеря и мисля в петък като идвам до София да го потърся. Навсякъде ли го има?
А защо каваш, че крайна мярка ще е Мил Мил? Какво е то?
Аз първо давах Нан (от него Ники се запича  #Cussing out ), после давах Нутрилон ( и от него се запича  #Cussing out ), сега сме на Хип (вчера и днес е акала, дано това е ок  Praynig )

# 140
  • Бургас
Мамчета имам нужда от помощ за 2-3 неща:
Как се преварява зехтин, някой беше споменавал ама..., като не помня кой... Rolling Eyes
Страшно съм притеснена, май кърмата ми намалява, защото от 2 дена младежа суче и от двете гърди, до сега давах само едната и беше достатъчно, едва вчера разбрах, какво е да изяде всичко до край - не ми харесва тая работа Thinking, та приемам съвети всякакви!
И някой ако се сеща за темата в която бяха публикувани доста линкове за детски песнички и приказки моля да пише коя е Hug Hug Hug
На нови те мами - добре дошли! Hug
Честито на всички месечинки! Heart Eyes

# 141
  • София

Комарче, това с неяденето колики ли са?  #Shocked Аз мислех, че се мръщи на кърмата понеже почнах витамини и предполагам вкуса се е променил.  Thinking

Юле, поне при нас са колики, защото свива крачетата, а коремчето му къркори. Само не мога да разбера как става тоя номер, като му пъхна бибата и все едно съм му дала някакво магическо хапче. От раз спира да свива крачета и се успокоява. Ако знаеш какви хватки му прилагам. Като не иска да суче пъхам бибата и той се кротясва, после я дърпам и докато още не се е усетил гледам да набутам цицата максимално бързо. Суче известно време така, докато се усети, плюе гърдата и си търси бибата. И прилагам пак същата хватка. Това го правим по хиляда пъти и вече като ми писне доизцеждам гърдата и давам последните 30-40 мл от шише. Лошото е, че така нямам представа дали се е наял, защото той вече е изморен и накрая иска само да го оставя на мира. Борбата е наистина голяма Close. Само дано минава по-бързо този гаден период и да не се отбие.

ДиДи, при мен за кърмата безотказно действа варено жито. Изяждам по 1 кг на седмица с много орехи и стафиди. Цеденето при мен също увеличава лактацията. Само спокойно, ще се оправят нещата, период е.

# 142
  • София
добър вечер от нас. аз само да кажа, че нямаме развитие около племеницата. последно като ги чух я чакаха да видят какви ще ги изака и да действат според материала. от там нататък не съм ги чувала. Ще ви държа в течение. Благодаря на всички за стиснатите палци.   bouquet Hug

Диди, за кърмата - малко жито в много вода, овкусяваш със захар и канела и пиеш водата и ядеш житото. На мен ми действа много добре. Освен това някой тия дни каза, че морковите много помагали за млекообразуването. Лактогонните чайове си ги знаеш. Имаше мисля в предишната тема рецепта как се приготвя. И няма лошо да си цоцка и от двете гърди. Така ще си произведе повечко мляко. Нали млякото е на принципа колкото повече- толкова повече. Дано бързо да му насмогнеш на мишока. А зехтин се преварява на водна баня. Песнички има в бг-мама, аз от там съм си изтеглила.

# 143
DeeDee76 това за гърдите не е показател, ние само първия месец се хранехме само от една, от тогава до сега Мони си яде и от двете, след всяко ядене се изцеждам по малко и до следващото си имам пак  Hug а ето този линк някой го беше пуснал и аз си  го записах за приказки http://jwak.net/media/9914/

Юле, поне при нас са колики, защото свива крачетата, а коремчето му къркори. Само не мога да разбера как става тоя номер, като му пъхна бибата и все едно съм му дала някакво магическо хапче. От раз спира да свива крачета и се успокоява. Ако знаеш какви хватки му прилагам. Като не иска да суче пъхам бибата и той се кротясва, после я дърпам и докато още не се е усетил гледам да набутам цицата максимално бързо. Суче известно време така, докато се усети, плюе гърдата и си търси бибата. И прилагам пак същата хватка. Това го правим по хиляда пъти и вече като ми писне доизцеждам гърдата и давам последните 30-40 мл от шише. Лошото е, че така нямам представа дали се е наял, защото той вече е изморен и накрая иска само да го оставя на мира. Борбата е наистина голяма Close. Само дано минава по-бързо този гаден период и да не се отбие.
Наистина колики са smile3521, както ти каза Комарче все едно за Мони сиписала, аз правя същия номер с биберона  Joy влудяващ е нали, но ако се изцеждам после и му додавам , му го давам с лъжичка, по съвет на моя педиатър, така няма опасност да се отбие заради шише Hug
Илка цял ден чакаме новини-ти нямаш. тогава продължаваме да стискаме палци  Hug

# 144
  • София
Илка цял ден чакаме новини-ти нямаш. тогава продължаваме да стискаме палци  Hug

И аз цял ден чакам новини, ама тц Crossing Arms Сега им звънях и бях отрязана "ще ти звънна утре"  #2gunfire Така че новини чак утре.  Praynig

# 145

Миме, това за коликите все едно аз съм го писала. Само че при нас нямаше рев (Ясен по принцип изощо не реве), но не искаше да яде. Плюе цицата и си иска бибата. А кърма има. Ако се изцедя и му я дам в шише, пие та му пукат ушите. От 2-3 дни на гадния период май му се вижда края Praynig Praynig Praynig. Не ми пречи да се цедя известно време, но ме е страх да не се отбие. Затова го мъча на всяко ядене първо на цицата.

smile3521А за яденето да не говорим, егати и борбата пада, ама аз съм по-големия инат и цока някакси

smile3521 smile3521 smile3521 няма какво да си говорим повече

welcome на мама Петя

Абе явно доста бебоци ги правят тия номера - ама на какво ли се дължи се чудя? newsm78 Да речеш да няма мляко - не - имам си. Да се е порменила на вкус кърмата - от какво - абе странна работа - явно и те душиците от сега си имат кофти дни

# 146
  • София
Даммм... и аз се учудвам, че има доста други като нас newsm78. Дано при всички да минава по-бързо. Направо вече не си спомням какво беше да ти е приятно кърменето Confused. Голяма борба, ей.

Миме, опитах аз с лъжичка. Ама Ясен понякога не иска изобщо да захапе цица и всичко му давам с шише (преди малко например точно това стана), а как се дават 130-140 мл с лъжичка #Crazy. Аз трябва до следващото хранене да му ги давам Joy. Да не говорим, че си врътка главата и една част отива по лигавника. Явно ти си по-сръчна от мен Thinking.

# 147
  • Попово
Как се преварява зехтин, някой беше споменавал ама..., като не помня кой... Rolling Eyes
на водна баня, да се обърне както се вика  Peace

# 148
добър вечер и от нас!добре дошли на новите мами! newsm51цикълът на мен ми идва вече 2 пъти точно на датата,но няма промяна и преди раждането ме болеше много корем и сега така.Първия път като ми доиде-ужас направо кръвоизлив отидох веднага на лекар а той каза ,че било нормално и ми даде едни хапчета да пия да ми намалее.Моят сладур определено му спряха коликите от 3 седмици му спрях капките,давам му сокче и е спокоен дано несе възвърнат newsm17продължава да си спи нощем,като заспи в 9 се буди сутрин към 6- 7 а днес беше рекорд събуди се в 8 #Crazyнаспивам се много добре покраи него. newsm68лека вечер и спокоини и поспаливи бебчета на всички  love001

# 149
Добра вечер и от нас! Бяхме на консултация, биха ни ваксина, Калина е наддала 800 гр. и 3 см.

Комарче, засега се справям с дечурлигата. Помощници нямам, ама баткото е относително самостоятелен, а малката не е нетърпима  Mr. Green

Тонеса, много добре те разбирам - баткото в последните три дни пада 5 пъти - 2 пъти от дивана, веднъж от стола и два пъти на равно място в нас и в "Хит"-а. Резултата е две синини по главата и половин насинено ухо  ooooh! Много са палави, ама какво да ги правим наши са си  Hug И аз все на глава падах и затова съм такава умница.

Мимето, Комарче и ние последните дни се обзаведохме с колики. Същата е при хранене, а нощем ми пъшка. Аз точно преди няколко дни си викам "Е на това дете му се разминаха силните колики", а то... Калина като не ще да яде просто я оставям така. След час пак предлагам. Ако ще! По-добре обаче хапва, когато сме легнали и в полузаспало положение. Нощем си се къмим и си спим и двете. По някое време само се събуждам да си прибера цицата  Joy

ДииДии, храни спокойно и от двете гърди. Не е проблем  Peace Най-доброто нещо за стимулиране на лактацията е бебто на гърдата, толкова често колкото иска и почивка за теб (отложи домакинстването за няколко дни). Друго ефикасно средство е да имаш поне едно нощно кърмене между 2 и 6 часа. Тогава производството на пролактин (хормона отговорен за производството на кърмата) е най-голямо. Освен това избягвай стреса, защото той пък блокира окситоцина (хормона, който отговаря за отделянето на кърмата). Спокойстие, почивка, балансирано хранене, течности и кърмене - това е лека срещу намаляването на кърмата. Прочети и статиите в кърмачески и ще се почувстваш по-уверена и по-сигурна  Hug Относно зехтина напоследък четох, че не трябва да се преварява. Иначе както Пепена е казала.

Утро, и мойта девойка полудя по луната тия дни  Joy

Добре дошла на адашката!

Hug на всички и спокойна нощ

Общи условия

Активация на акаунт