Тайната на перфектната кожа - 2

• 91 906
  • 400
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета Hug най после успях да изчета 60 страници малко се измъчих, но си заслужаваше Wink.
Благодаря ви много за хубавите съвети Hug
Запалихте ме с маслените бани Peace.До сега съм посещавала само козметик и спа центрове, но сега съм по свободна и мисля да опитам и с домашните грижи.
От три години си правя химичен пилинг и съм много доволна след тава кожата ми става наистина като бебешка.Другият месец мисля пак да се подложа.
Обожавам парната баня стоя по 1 час вътре и с какво ли не се клепам кожата става страхотна.В момента не мога да влизам заради бременността си, но за лицето задължи тилно ще пробвам маслената баня, живот и здраве като родя ще пробвам и на тялото Peace
Момичета можете ли да ми препоръчате нещо за мазане на кожата по време на бременност.В момента се мажа с Мустела.

# 46
gracia777, тъй като не съм много запозната с химичните пилинги,въпроса ми е защо се налага всяка година да си правите тази процедура?След като резултата е толкова добър да разбирам ли ,че не е траен?

# 47
rissse, и аз в началото реших, че парната баня е достатъчна и махнах кръпата, но после се замислих, че има причина да е точно така. Предполагам, че целта на неколкократното поставяне на кърпа е тя да попие маслото, което вече е отнело от кожния себум. Продължавам да стоя на парна баня но няколко пъти все пак поставям гореща кърпа и накрая старателно избърсвам с нея кожата. Не знам дали съм права, но все си мисля, че тази кърпа не е случайна.  newsm78

# 48
  • Бургас
rissse, и аз в началото реших, че парната баня е достатъчна и махнах кръпата, но после се замислих, че има причина да е точно така. Предполагам, че целта на неколкократното поставяне на кърпа е тя да попие маслото, което вече е отнело от кожния себум. Продължавам да стоя на парна баня но няколко пъти все пак поставям гореща кърпа и накрая старателно избърсвам с нея кожата. Не знам дали съм права, но все си мисля, че тази кърпа не е случайна.  newsm78
Здравейте! Hug
Днес изпробвах само над парната машина,ама наистина маслото си стоеше,затова седях 5 мин така на парата с маслото и после отидох в банята и на чешмата, продължих с кърпата .По добре с кърпата,си мисля Thinking.Да, има си някаква логика в използването и и да,точно да попие маслото,заедно със себума Peace.След опита ми, съм съгласна с теб,letsgo Hug

# 49
gracia777, тъй като не съм много запозната с химичните пилинги,въпроса ми е защо се налага всяка година да си правите тази процедура?След като резултата е толкова добър да разбирам ли ,че не е траен?
Аз си го правя защото за сега само с химичния пилинг виждам резултат да премахва мъртвия слой на кожата и да затваря хубаво порите а и имах белег който вече се заличи благодарение на пилинга .Не се налага всяка година да се прави аз така го правя, тъй като съм заобиколена само от лекари на мъжат ми сестра му е дерматолог и тя ми го прави, на козметичка не бих се доверила Naughty.Правила съм си и билков, но не съм доволна.Боря се в Т зоната с черните точки.

# 50
ей колко сте бъбриви  Simple Smile
набързо казвам и аз за ягодите и за зелето че по диагонал набъзо прочетох какво сте писали

знам и аз за вълшебното им действие и на двете дори вчера се поразрових в едни стари книжки и открих доста от маските които сте давали и различни друге варианти но като имам повече време ще ги набера и ще ви ги предоставя и на вас

та маска само с ягоди знам просто една две ягоди се разрязват на половинки и с тях се обтрива лицето сутрин след ставане от сън така намазано остава 10-15 мин и после се измива с хладка вода и се забършва със студена - това през пролетта
такъв вариант има и за есента плодът обаче е гроздето и намазаното се измива след 15-20мин

за зелето и аз знам че почиства мазната и полеста кожа добре
като вариант на дадената маска от letsgo - може един цял лист от кисело зеле да се наложи върху лицето за половин час

и да питам по-напредналите
правя си през вечер маслената процедурка - не са ми избивали пъпки вследствие от нея (имам две но съм повече от сигурна че нене от маслото) дори ми прави впечатление че този път загаснаха доста по бързо - за което съм пък сигурна че е от маслото

правя напарване(4-5мин)-масаж(около 10мин)- два пъти поставям кърпата при махането втория път обтривам с нея лицето за да обера това което е останало

та въпросът: значи ли че не правя както трябва процедурата и че не е ефикасно изчистването щтом не са ми избили никакви пъпчици до сега

# 51
та въпросът: значи ли че не правя както трябва процедурата и че не е ефикасно изчистването щтом не са ми избили никакви пъпчици до сега

Пъпчици излизат от масажа, ако е имало нещо натрупано в кожата (доколкото знам, получава се при лош лимфен отток, но може и да се бъркам  Embarassed). На мен например от Пурим-а ми се беше ичистила кожата по този начин, та за банята не остана  Blush и също не ми е избивало нещо.
Не знам как е при вас, но при мен има по-голям ефект, ако преди това съм ексфолирала добре кожата и съм махнала мъртвите клетки (с ръкавичката обикновено) когато слагам рициново масло за почистване, и обратно - без да ексфолирам кожата ми се чувства по-добре,когато ползвам ши за овлажняване. Вие забелязали ли сте подобна или друга зависимост, или си въобразявам?  Crazy

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 15:42 от Myriad Canaan

# 52
Забелязали сме!  Peace

Puhelota, мъжът ми не ме е виждал само с листо от зеле на главата  Crazy .  Не съм сигурна дали ще понесе и тази гледка... newsm78

# 53

Puhelota, мъжът ми не ме е виждал само с листо от зеле на главата  Crazy .  Не съм сигурна дали ще понесе и тази гледка... newsm78

Joy
Съквартирантката ми е герой! И тя не ме е виждала със зелева гарнитура, но пък колко му е да й изкарам акъла някой път  Crazy Има едни маски, които са във формата на лице, напоени са с каквото там трябва, и се слагат директно върху лицето....та милата веднъж гледа и "Мумията се завръща" - на живо  bowuu

# 54
gracia777,благодарямного за отговора  bouquet

# 55
От хормоните по време на бременността кожата блести. Wink

# 56
опа щях да ви изпусна Mr. Green днес мисля да правя маслена баня  Grinning

# 57
От хормоните по време на бременността кожата блести. Wink

и при мин беше така  Blush
по чиста и хубава кожа не съм имала от тогава

вижте нещо интересно от блога на оново момиче с проблемната кожа

1/2 чаша овесени ядки
1/3 чаша слънчогледови семки, сурови
1/2 чаша бадеми, сурови
1 с.л. листа от мента, розмарин, чубрица (изсушени)
1 щипка канела (пожелание)
малко вода

За да ексфолираме лицето взимаме от сместа около 1 лъжица и нежно масажираме 1 минута. По желание може да постоим със сместа на лицето известно време, за да попият маслата от ядките по-добре. За кожата на тялото използваме по-голяма част от сместа и отново е добре да постоим известно време с нея - така кожата става още по-гладка и мека.

Този ексфолиант има страхотен аромат - направо ще ви идва да го изядете.
Ако добавите листа от мента - пригответе се да почувствате хладни нюанси. Чубрицата също е чудесна - има силно антисептично действие и е подходяща за кожа предразположена към акне и възпаления. Всъщност може да добавяте всякакви билки - те допълнително ще обогатят вашия ексфолиант.

източник: http://www.zemianazaem.com/?p=55

и за някои студенопресовани масла http://www.zemianazaem.com/?p=126

ей кой го даде тоя блог - жив и здрав да е- има толкова много хубави и полезни неща
режимът с лечебното гладуване съм го прилагала преди да забременея в пордължение на година-две и по тава време се чувствах прекрасно
нещо след раждането нямах много воля да го продължа но сега съм твърдо решена да си върна пак онзи начин на хранене че две години ядене на всякакви боклуци ми стигат

исках и друго да ви питам
всъщност да споделите пък  какви готови маски сте ползвали или ползвате и сте  доволни

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 10:15 от puhelota

# 58
Да наистина кой го даде този линк? Чудесен блог, от известно време го чета и така ме вдъхнови, че пак ще започна да си правя кълнове и да изпробвам рецепти. Преди няколко години си правих редовно пшенични кълнове и ги ядях с мед, ябълка и орехи, а слънчогледови кълнове слагах в зеленчукови салати. Тези 2вида ми бяха любимите. Страхотно се отразяват на кожата.

# 59
desi82
намерих един съмишленик
моля те опиши ми как си правиш кълновете пробвала съм аме нещо не стават както трябва и сигурно бъркам някъде

Общи условия

Активация на акаунт