Тайната на перфектната кожа - 2

• 91 909
  • 400
  •   1
Отговори
# 60
Ами аз отдавна не съм си правила, но мисля съвсем скоро да почна отново. Доколкото си спомням, най-добрият начин е в буркан или в керамичен съд. Почистените семена се слагат в буркан и се заливат с вода, на следващия ден водата се изхвърля и се отцеждат и така няколко пъти през деня се изплакват и се оставят без влага, защото може да мухлясат. На следващия ден са готови за консумация когато им се появи кълнче. Ако искаш да забавиш процеса на покълване се съхраняват в хладилник. Буркана трябва да се покрива с марличка и ластик. Имам опит само с пшеничните и слънчогледовите, а също и с бадемите, но те не покълват, а само набъбват. Това между другото са и най-вкусните кълнове. Пробвала съм и от леща, но не ми харесаха. Надявам се да съм помогнала. Grinning

# 61
desi82
намерих един съмишленик
моля те опиши ми как си правиш кълновете пробвала съм аме нещо не стават както трябва и сигурно бъркам някъде
И аз бих искала да опитам.
 Hug
Благодаря, desi82!  bouquet
Ще споделя за ефекта.

# 62
Цитат

Не знам как е при вас, но при мен има по-голям ефект, ако преди това съм ексфолирала добре кожата и съм махнала мъртвите клетки (с ръкавичката обикновено) когато слагам рициново масло за почистване,
Имам питане: Рициновото масло го използваш като основно при маслената баня или нещо друго. Как го използваш за почистване на лицето ака не е с маслената баня

# 63
Цитат

Не знам как е при вас, но при мен има по-голям ефект, ако преди това съм ексфолирала добре кожата и съм махнала мъртвите клетки (с ръкавичката обикновено) когато слагам рициново масло за почистване,
Имам питане: Рициновото масло го използваш като основно при маслената баня или нещо друго. Как го използваш за почистване на лицето ака не е с маслената баня

За баня го ползвам  Peace
Но и понякога, както си се моткам из вкъщи (напоследък имам повече работа и не излизам много много) си намазвам лицето с него и после го попивам с мека салфетка преди да легна да спя - т.е. махам това, което би оклепало възглавницата ми например. Сутринта като си измия лицето с гел (сутрин обичам така, а вечер - с масла), порите са видимо по-чисти. Доволна съм   bouquet

# 64

Пъпчици излизат от масажа, ако е имало нещо натрупано в кожата

благодаря значи да съм спокойна явно при мен изчистването е от омега-3-то

Не знам как е при вас, но при мен има по-голям ефект, ако преди това съм ексфолирала добре кожата и съм махнала мъртвите клетки (с ръкавичката обикновено) когато слагам рициново масло за почистване, и обратно - без да ексфолирам кожата ми се чувства по-добре,когато ползвам ши за овлажняване. Вие забелязали ли сте подобна или друга зависимост, или си въобразявам?  Crazy

да има нещо такова забелязах че ако ексфолирам ( моят ексфолиант е обаче готов )
и после сложа маслото кожата е по гладка и тена равномерен

разбрах обаче че моята кожа се възпалява ако сложа 1-2 капки етерично масло при парната баня - сложих миналата седмица от лимон и доста се зачерви
след един ден всичко беше ок - а дори самото масло не се е докосвало директно да кожата ми  newsm78

последните пъти веднага след като си взема душ и съм измила лицето си правя маслената и после два пъти с кърпата и най- добре се отразява на моята кожа
аз обаче все още съм си само с ши  Blush

за кожата на тялото исках да похваля една готова маска с менерали от Мъртво море- особено за зоната на дупето и бедрата

# 65
И аз съм я имала два пъти и съм доволна  Peace

# 66
а отзиви за други такива маски може ли да даде някой

знам че по-добро в това отношение за кожата няма от контрастните душове които прави  letsgo  обаче аз и ръцете не мога със студена вода да си мия толкова съм зиморничава - ако е вода да е вряла  Crazy

# 67
  • София
И аз започнах с контрстните душове, но само на краката. Нагоре от кръста никога не съм можела със студена вода  Rolling Eyes
Косата също накрая изплаквам с хладка, почти студена вода, за повече блясък.

# 68
Аз отдавна си правя контрастни душове.
Кожата е по-стегната. А зимно време студеният финален душ загрява тялото. Mr. Green
На гърдите се отразява много добре. newsm10

# 69
Аз прилагам контрастния метод в сауната:  загрявате се много, след това бух под студения душ  Crazy Научиха ме при едно посещение в Латвия, там се хвърляхме в леден басейн -и после отново в сауната. Страааашно тонизиращо е, ритуалът завуршва с пилинг със сол и мажене на цялото тяло с мед  Heart Eyes Контрастните душове за мен са най-добрият начин за разсънване сутрин, вечер обаче предпочитам нещо по-умерено  Peace

# 70
  • София
свалянето на грим може и  с памуче натопено в кокосово масло Peace

# 71
  • София
Леле, Myriad, и филми съм гледала с подобни бухвания след сауна в ледена вода..забравих каква баня й казваха? Струва ми се направо страшно Crazy

# 72
Страшно е само първият път  Heart Eyes да се престраши човек, защото водата (в басейна) е наистина ледена. После знаеш какво те чака и с боен вик - директен плонж  Peace

Не знам "официалното" име на тази сауна, но в Рига я практикуват традиционно и редовно си правят "сауна-партита" - след такова нещо и  един здрав сън човек се чувства направо подмладен  Peace Иначе съм чувала, че има и руска традиция, но не съм пробвала лично, не че не ми се иска  Blush

# 73
Здравейте момичета Wink
Контрасните съоражения са едни от любимите ми Peace.Винаги след сауна отивам в контрастния басейн и като свикна с температурата отивам на ведрото с шоково поливане и направо Shocked след това отивам в релаксиращата стая Hug

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 21:11 от gracia777

# 74
ох, а аз се чудя защо ми избиват по 10 пъпки и то все големи след маслената баня Confused

Общи условия

Активация на акаунт