Тайната на перфектната кожа - 2

• 91 918
  • 400
  •   1
Отговори
# 75
Днес за първи път си направих маслена баня и съм много доволна Peace.За сега нямам избили пъпки  newsm78.Днес говорих с зълва ми каза, че не може да ми направи химичен пилинг заради бременността.В момента кожата ми била друга и била склонна към пигментация затова ще го отложа за октомври.
Ето и от мен малко инфо...
http://bglog.net/Zdrave/10774,
http://www.cway.bg/index.php?m=2434

# 76
Момичета,понеже съм се насочила към Биодерма и искам да си поръчам измиващия гел,водата и кремчето,но срещам затруднение при избора на последното #Crazy Кое е следните е най-добро и какво всъщност е разликата м/у тях? Някой ползвал ли ги е,и доволен ли е? Ако не,защо?  newsm78 --->
1) http://www.beautyplatinium.com/product_p/biosebaie.htm
2) http://www.beautyplatinium.com/product_p/bs88.htm
3) http://www.beautyplatinium.com/product_p/bsu53.htm
4) http://www.beautyplatinium.com/product_p/bsm12.htm

Наистина се обърках какво точно трябва да избера  #Crazy Помогайтеее,моляяя   bouquet

# 77
Момичета,понеже съм се насочила към Биодерма и искам да си поръчам измиващия гел,водата и кремчето,но срещам затруднение при избора на последното #Crazy Кое е следните е най-добро и какво всъщност е разликата м/у тях? Някой ползвал ли ги е,и доволен ли е? Ако не,защо?  newsm78 --->
1) http://www.beautyplatinium.com/product_p/biosebaie.htm
2) http://www.beautyplatinium.com/product_p/bs88.htm
3) http://www.beautyplatinium.com/product_p/bsu53.htm
4) http://www.beautyplatinium.com/product_p/bsm12.htm

Наистина се обърках какво точно трябва да избера  #Crazy Помогайтеее,моляяя   bouquet

Ами съдейки по описанието на продуктите (аз съм ползвала крем само от серията за чувствителна кожа):
1) по-скоро антибактериален за кожа с несъвършенства/възпаления, лека текстура, некомедогенен (май всички са такива), има парфюм
2) трябва да има въздействие върху количеството и качеството на себума (трябва да го намалява и да възпрепятства неговото "сгъстяване" и запушването на порите), има цинк , значи ще има и успокояващо действие, парфюмирана формула, не разбирам защо е нужно това
3) осигурява хидратация за мазната кожа (често срещано е една мазна кожа, особено в следствие на агресивно третиране, да се дехидратира - количеството себум и нивото на хидратация са две различни неща),не пише да има някакво друго насочено действие, значи просто хидратант, не ми харесва, че има парфюм, струва ми се, че е просто за мазна кожа, а не за лечение на акне
4) матиращ дневен крем, пише, че също влияе на себума и не запушва порите, уж ускорява клетъчното обновление и стяга порите, но не знам доколко това е реално постижимо. И пак парфюм

Тази информация си я има в описанията под продуктите, т.е. не знам въобще дали съм ти била полезна. По-скоро може би трябва да се замислиш и да определиш от какво има нужда кожата ти. (нямам предвид рекламните слогани, с които ни промиват мозъка )

Пример:

- колко време прекарваш, миейки лицето си? Ама наистина - засечи.  Peace Понякога, понеже сутрин бързаме, а вечер сме много уморени, не оползотворяваме продуктите, с които разполагаме. За мен 45-60 секунди е нормална продължителност, за да може продуктът нежно да се разнесе по цялото лице, да се получи пяна, да се наблегне на проблемните места... опитай следващият път да броиш наум до 50-60, за да усетиш разликата в продължителността.  Peace

- след измиване  с почистващ продукт чувстваш ли опъване? Ако не нанесеш хидратиращ продукт върху кожата, след половин час все още ли опъва? В такъв случай може да се замислиш за по - щадящо измиващо средство, защото агресивните продукти задълбочават проблема със себумната секреция. (Твърдо поддържам, че след миене лицето не трябва да "скърца" или да го чувствам с един размер по-малко).

- след нанасяне на хидратиращ продукт (след измиване) - остава ли филм върху кожата? Или попива напълно, сякаш нищо не е нанесено, и кожата пак е "жадна"? Текстурата на продукта, който се ползва за овлажняване,  е много важна, не само заради чувството  на комфорт и да се задържа грима по лицето, но и за да дава оптимални резултати. Тук помагат само експериментите, макар и скъпи понякога. Няма как, просто е адски индивидуално. (тя индустрията на това разчита  Heart Eyes )

- Ако цял ден си само с хидратиращия крем (примерно си си вкъщи), вечерта преди измиване забелязваш ли равномерно омазняване по цялото лице или само в отделно участъци? По принцип ми се струва добра идея да нанасяш матиращи кремове (ако ползваш) само на тези участъци, иначе има опасност другите да се пресушат. Понякога, в желанието си да се отървем от "лъщенето", може да извадим от баланс участъци от кожата, които са нямали проблеми. (знам го, защото в пубертета имах точно смесена/мазна кожа. как оттам стигна до нормална към суха, един Господ знае).  Rolling Eyes

- маските... са сложна работа. Човек презумира, че са с благотворно действие, но откриването на идеалната маска за нуждите на всяко лице е трудно начинание. Забелязала съм при мен, че ефектът им може да повлияе на ефекта от останалите продукти, които ползвам (например маска за стягане на порите да ми пресуши кожата и на следващата сутрин хидратантът ми да не е достатъчен, фдт-а да се нанася трудно.... и подобни). Пак трябват мнооого експерименти.  Tired

И понеже това пак се превърна в класически мой километричен пост ( а напоследък така се старая да съм умерена в това отношение  Blush), в заключение ще споделя, че много често нашето наблюдение на реакциите на кожата ни е безценно при определяне на нуждите й. Уважавам лекарите и козметиците, но те ме поглеждат за няколко минути (често с нанесен крем или дори грим), малко от тях имат време и нерви да изслушат всичко, което имам да им кажа за кожата си. Не всички задават насочващи въпроси. Невероятни специалисти има, но не са на всяка крачка, така че колкото повече успеем сами да разгадаем поведението на кожата си (с внимателно наблюдение), толкова по-близо сме до "перфектната кожа".   bouquet  bouquet   bouquet

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 01:28 от Myriad Canaan

# 78
Myriad Canaan за пореден път ми напълни душата с поста си

знаеш ли трябва да издадеш книга или спавочник със съветите и мненията и разсъжденията които имаш
ще има голям успех повече от сигурна съм   bouquet

# 79
Myriad Canaan , мерси много за обстойния ти отговор и че си си загубила толкова много време,за да пишеш  bouquet Естествено,че ми беше полезно Hug Така по описанията на кремове,мисля да се спра на първия или втория (все още не съм решила точно на кой от 2та). Мерси отново за изчерпателния ти отговор  bouquet

# 80
аз имам Bioderma Sebium AKN Cream 30ml и съм доволна  Peace

# 81
направих си маслената баня Mr. Green и се опъпчих на 5-я час Sad. Сега стоя с хума, пък дано помине малко, че какви бабунки излезнаха ... Чудя се нормално ли е чак пък такива да излизат големи Thinking

# 82
  • София
Dai4e, и при мен стана така последните пъти..много гааадни пъпки ми избиха Crossing Arms Според мен е нормално, но бая време мина, докато минат- над седмица...

# 83
И аз си я правих преди 4 дни със зехтин; водата бе добре нагорещена  Peace бих казала че се справих както трябва, но не знам дали ще повторя-иначе не ми се появиха пъпки  Peace

# 84
puhelota , Man_7_Utd , благодаря ви  Hug

Напоследък съм много заета и по-рядко пиша, но ви следя и гледам да се включвам от време на време   bouquet Поизнервена съм и имам много неща на главата, но живот и здраве скоро ще сменя обстановката.

Dai4e, много съжалявам да чуя, че ти се е отразило така силно - масажът винаги има ефект за прочистване и тонизиране на тъканите в дълбочина. Ако имаш желание да продължиш, вероятно ще трябва да преминеш през период на изчистване на кожата - и това според мен е хубаво нещо, защото след това резултатът си струва. Веднъж прочистена, кожата се успокоява и появяването на нови пъпчици е много по-рядко и са по-малко (поне при себе си усещам значителна разлика преди и след, само че моята кожа с изчисти още от Пурим-а, той имаше такова действие при мен - приемах го като необходимото зло, за да се оправи положението). Ако обаче усещаш някакъв особен дискомфорт от процедурата и мислиш, че не ти се отразява добре, моят съвет е да не продължаваш, ако не желаеш. Знам, че правиш избелващи процедури и не съм наясно какво е взаимодействието им с маслата - може би просто не е добре да ги смесваш (само предположение).   bouquet

# 85
  • София
Аз очаквах да ми избият някакви пъпчици, защото имах запушени порички на една част на дясната си буза, които механично все не успявах да изчистя..та, и аз го възприех като необходимото зло  Simple Smile

# 86
  • София
Момичета, относно Пурим-а, имам въпрос: доколкото знам, той е за проблемна, мазна, акнеична  кожа. Но и чета, че имал ефект и за подобряване вида на кожата по принцип. И понеже моята кожа не е нито мазна, нито акнеична (пъпки ми излизат изключително рядко, слава Богу, може би три-четири пъти годишно), бих ли могла да пия Пурим, ей така просто за тонус и добро състояние на кожата, макар че не е точно от типа, за който се предписва тази добавка?

# 87
illy и аз очаквах да ми избият, ама те па много избиха ooooh!
Myriad Canaan аз по принцип съм с много лоша кожа, пъпки, не е гладка, така че ще се боря до последно Mr. Green Аз вчера си направих маска с хума и стоях с доста дебел слой сигурно 1 час. Тази сутрин като се събудих лицето ми беше толкова мекоо и гладко и хубавко, че нямам думи. Няма да престана с маслената баня. Разбрах за какво и как помага и ще си правя още! А иначе аз ползвам избелващо кремче на Лиерак, което слагам само нощно време. Вчера обаче след банята и маската с хума не съм слагала, спах си с чисто лице. Бе няма да се откажа Mr. Green

А може ли малко пояснение за Пурим-а? Какво прави, как помага, действа ли? Thinking

# 88
ето инфо-
ПУРИМ табл.
СЪСТАВ: Curcuma longa 36 mg Cassia fistula 36 mg Psoralea corylifolia 35 mg Saussurea lappa 35 mg Picrorhiza kurroa 35 mg Azadirachta indica 32 mg Tinospora Cordifolia 32 mg Crataeva magna 32 mg Triphala 31 mg Embelia ribes 31 mg Eclipta alba 31 mg Andrographis paniculata 31 mg ПОКАЗАНИЯ: Остър и хроничен дерматит. Хиперпигментация при хроничен дерматит. Кожни прояви на глистни заразявания;Акне вулгарис и розацея в резултат на появата на акнеподобни гнойни пъпки. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: По 1-2 таблетки 2 пъти дневно.

# 89
  • Lost in a fairytale ...
Мацки имам въпросче- бадемовото  масло подходящо ли е за маслена баня? То какво действие има?Аз четох преди малко, но не пишеше нищо специално- само , че е подходящо за всеки тип кожа, а моята е смесена с доста черни точки по челото.Много ме зарибихте с тази маслена баня и смятам да я пробвам.В момента имам само бадемово масло, но смятам да си взема рициново, тъй като сте писали, че е един вид почистващо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт