Тайната на перфектната кожа - 2

• 91 993
  • 400
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам малко много тъп въпрос ама... Каква е ползата за кожата като се пие вода? Защото аз не съм от хората, които пият водичка през деня, но от седмица гледам да пия по два литра и не знам дали си въобразявам, но май има някаква разлика. И все пак да питам, защото може и да си внушавам Thinking

# 181
illy, няма друго. И аз четох, че маслото струва 15-20лв килограма, но не виждам как ние можем да се снабдим от производителя. Всичко докато стигне до крайния потребител се оскъпява многократно. Особено по-известните марки. Кремчетата, за които плащаме 30-40 левчета, по себестойност сигурно са 10.

~Dai4eto, 70% от тялото ни е вода. Дехидратацията е един от първите признаци на остаряването на тъканите.

# 182
Здравейте, поздравления за полезната темичка. Надявам се че бихте могли да ми помогнете. Кожата ми е смесен тип с разширени пори и черни точки в Т зоната и зачервявания по бузите. Гледам рекламите на този крем на Виши http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&products_id=21012 и ми звучат доста обещаващо. Някоя от вас ползвала ли го е? Благодаря предварително  Hug

# 183
  • София
letsgo, за тъмни кръгове добр еми подейства на мен маслото от кокос, вечер преди лягане.. за седмица нямаше и изсветля ми кожата Peace

# 184
letsgo, за тъмни кръгове добр еми подейства на мен маслото от кокос, вечер преди лягане.. за седмица нямаше и изсветля ми кожата Peace

ва ни ла,това си е цяло постижение! Много се радвам за теб! Още днес ще го пробвам. Отдавна възнамерявах да се поглезя с това масълце заради вкусния му аромат. Твоето масло на Икаров ли е? Четох, че бадемовото масло има подобен ефект ако се прилага редовно по същия начин в продължение на две седмици. Засега, обаче при мен няма резултат.

Scorpi_D, В тази темичка ще откриеш много маски срещу черни точки и разширени пори. Почистването с масла не е подходящо за теб, заради зачервяванията. Или евентуално можеш да го прилагаш само частично върху Т-зоната. Пробвай с рициново масло. Чела съм, че компресите с отвара от розмарин помагат при кожа склонна към зачервяване. Кремче не  мога да ти препоръчам, а и те действат индивидуално. На един помага едно, на друг друго. За Vichy много се писа, но мисля повечето отзиви са по-скоро отрицателни. За твоя случай има кремче на Nuxe. http://www.nuxe.bg/les_soins/ligne.php?id=49
Прочети и темите за тази козметика в КМ. Може някой да е писал нещо за него.

# 185
# 186
Здравей те,
имам тъмни кръгове около очите - кое е най-доброто за тях! Пробвала съм доста неща, но са много упорити!

# 187
Здравейте момичета,аз искам да попитам как процедирате с маслата?Освен за маслена баня,ползвате ли ги вместо крем примерно.Аз си взех няколко на Икаров-пшеничен зародиш,от жожоба,прасковено,рициново и масло от Карите.Правила съм маслена баня с маслото от Ши и пшеничното,но се чудих примерно може ли да заместят крема-сутрин или вечер,или пък е добре през деня да се слагат ?

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 11:59 от Беки Б.

# 188
  • София
да, на икаров е. като маз е , но се топи при допира с кожата..чудесно ми действа.

# 189

ва ни ла, взех си кокосовото. Изобщо не миришело на кокос. И вярно е като маз. Много се надявам и на мен да ми подейства, както на теб. Благодаря ти, че сподели!  Hug

Беки Б., доста години ползвах само масла. Никакви кремове. Това от жожоба например, попива много бързо в кожата и не лъщи. Спокойно може да замести дневния крем. Сусамовото има и UV защита, макар и слаба /4 ако не ме лъже паметта/. Вместо нощен крем всички стават. Ако кожата няма нужда от по-специфични грижи, мисля не е проблем маслата да заместят крема. И все пак, не могат да дадат на кожата това, което добрата готова козметика може. Въпрос на предпочитания и личен избор. Винаги съм предпочитала естествените простички продукти /масла, хума, мед, мляко/. Но не съм чула един специалист, да каже, че домашната козметика е по-добра. Напротив.  Rolling Eyes

# 190
Почистването с масла не е подходящо за теб, заради зачервяванията.
И аз имам такива зачервявания особено зимата.Сега тази сутрин забелязах, че на места по страните кожата се лющи ooooh!.
Ще спирам маслата май.А така се надявах да ми се отразят добре,че са натурално средство.
Масло от жожоба съм ползвала точно като крем преди години - на Икаров.Страшно бързо попива и наистина не лъщи - поне при мен.
Сега съм с Лореал Хепидерм - кожата ми е смесена към суха без кой знае какви проблеми.
Само тези милиуми  #Cussing out да се махнат че ме загрозяват и това зачервяване отвреме на време.

# 191
  • София
letsgo, и аз минах само на масла зимата сега /лятото няма да е много добре предвид това, че са по - тежки, специално кокосовото/.
иначе за дневен крем ползвам от кайсия и попива по-добре според мен, а пък и не лъщи толкова.
ти през лятото ползвала ли си?

# 192
Зима, лято, нон-стоп. Не знам дали благодарение на тях, но до преди половин година и една дребна бръчица нямах. Минавам 31г. И сега нямам. Само под очите се намъдриха едни ситнички, като мрежа. Безсънните нощи, покрай малчо си казаха думата. Първите месеци го кърмех на 3 часа и денем и нощем. И сега си ходя хронично недоспала. Дано успея да ги разкарам тези гадини под очите. Не ми стигат тъмните кръгове, ами и с тях да се разправям.  Sad

# 193
letsgo  благодаря за бързия отговор  Hug

# 194
Зима, лято, нон-стоп. Не знам дали благодарение на тях, но до преди половин година и една дребна бръчица нямах. Минавам 31г. И сега нямам. Само под очите се намъдриха едни ситнички, като мрежа. Безсънните нощи, покрай малчо си казаха думата. Първите месеци го кърмех на 3 часа и денем и нощем. И сега си ходя хронично недоспала. Дано успея да ги разкарам тези гадини под очите. Не ми стигат тъмните кръгове, ами и с тях да се разправям.  Sad

letsgo, може ли като пробваш това кокосово масло за сенките под очите да споделиш дали и при теб действа,че и аз го имам този проблем и искам да намеря нещо,което наистина помага,пък вече толкова време съм в търсене и още не мога да го открия този магически продукт newsm78

Общи условия

Активация на акаунт