14 февруари, ден на ЛЮЛИНските влюбени гъзари

• 23 171
  • 274
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честито бебче на Зелено човече!!! Да е живо и здраво и много да папка и слушка!

На мамата - бързо възстановяване!

Добре дошла и на новата мама veihaivei!

# 211
Добро утро мацки.
rossykv, миличка не се притеснявай и твоето бебче ще се появи скоро и всичко ще бъде наред и когато дойдат слънчевите дни ще сте пак заедно на разходка, но и с количките.
Ели, наистина те чакаме да се похвалиш с новата работа. Ясно е че нямаш много време за нас вече, но след работа намери малко.

# 212
  • София
Много благодаря, милички... вече съвсем ме хвана шубето....
За Точко, не го знам още как се казва, но към 14.00 ще се чуя със зеленкото и ще я попитам. Знам само, че има много косичка и че е над 3 кг. Зеленкото е добре, бебчо е роден секцио (по мед. причини).
Да ви попитам, тъй като сте вещи - тези дни ще поръчвам матрачето. Нашата кошарка е дървена (от сестра ми е) и няма различни нива. Чудя се колко дълбок да е матрака? Харесах един който е 17 см, но пък се замислих дали няма да е много висок? Смисъл, за началото е добре, но после като расте бебка, да не и стане много високо и да се прекатурва през решетките? (все пак няма 100 пъти да купуваме матраче) И всъщност, до кога се държат решетките и кога се махат (без да има вече риск от бебка да падне докато спинка)? Предварително благодаря за отговорите ви!  bowuu
Някой да е при д-р Груева - педиатър Люлин 6?
Хубав ден на всички!

# 213
rossykv нашият матрак е 10см. Тези още 7 см. не смятам, че се отразят много на това да прескача решетката. Нашият Йони започна да го прави много рано и за това я махнахме като проходи. За спането слагахме един стол пред леглото известно време, но скоро и него махнахме. За 3 години да е падал 2 пъти от леглото, но без проблем-единият път дори не се събуди,вдигнах го и го сложих, а другият се събуди и си легна на леглото.

# 214
17см. е много дебел.Моят е 10 см. мисля,кокос-пяна-кокос

# 215
ЗЕЛЕНО ЧОВЕЧЕ, ЧЕСТИТ ТОЧКО!

Добре дошла, veihaivei
Хубаво пишеш, на моменти ми напомняш за О. Хенри /шест зъба, две баби/.
Аз съм родена на 3.05, но съм по-стара от теб /не че е някаква тайна, ще ти кажа, ако те интересува/. И брат ми е роден на 3.05, но една година преди мен. И кумата ми е родена на 3.05, но 12 години след мен.

# 216
Сигурно е много интересно това да познаваш други хора родени на датата на твоя рожден ден, да не говорим пък за брат. А на празника да се роди човек си е направо благословен и късметлия ( 6.05 имам предвид). И двете ми деца са родени на християнски празници. Дъщеря ми е родена на 17.07 ,не е много позната тази дата, но е СВ. Марина за това и така се казва, а синът ми на Игнажден.

# 217
Да, и друг път съм писала, но да припомня още едно съвпадение - моят син е роден на 24.09.2007 и се казва Николай, а в нашата тема има една майка от пети микрорайон /аз съм в шести/, на която синът й е роден на 24.09.2008 и също се казва Николай. Според мен много симпатично съвпадение.  Simple Smile

# 218
В техникума бяхме четири момичета родени на една и съща дата, три в една година, а четвъртата беше с година по- малка. Ставаше голямо шоу като тръгнехме да черпим и учителите си мислеха, че се шегуваме!

# 219
  • София
Честито Зелено човече   bouquet Да е жив и здрав бебока и бързо да се възстановяваш Hug

# 220
Да, пиша последното съвпадение и млъквам, че вече много стана. Мъжът ми и сестра му също са родени на една и съща дата, но с четири години разлика.
Мъжът ми се казва Борислав, а снаха ми - Борислава.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 12:55 от arvada

# 221
ТОва са много приятни съвпадения. Много ми се иска да се запозная с хора родени на моята рожденна дата, но уви, за сега не съм имала това щастие. Или пък родени на датите на децата ми.
А едни мои познати бащата и сина са родени на 27.12 само през 27 години. Тогава е Стефанов ден, но никой от тях не се казва така.

# 222
# 223
  • София
Много горещо кафето...........

# 224
  • В сънния Люлин, прибулен...
Благодаря на всички за милото посрещане!
По повод съвпаденията - аз имам брат, който е роден на 5 май година преди мен.
Моя мъж и свекърва ми (той е първороден) са на една и съща дата.
А аз макар че съм на Гергьовден, празнувам ИД на Цветница.

arvada, благодаря, много висока оценка, но се заблуждаваш, просто използвам навреме и на място запетайките, но то е автоматизъм, работила съм като коректор в столичен всекидневник, но няма нищо общо с образованието ми.

Ужасно много са 17 см матрак! По принцип бебешките матраци трябва да са ортопедични, тоест твърди.
Функцията на тези 17 см е матракът да е анатомичен, т.е. да поема формата на тялото.  Това при малко бебе крие опасност от задушаване. Обикновено по-анатомичните матраци са малко ортопедични.
Ние за нас избирахме също по-ортопедичен, тъй като правилно предполагах, че дребното ще ни посещава нощем. Mаgniflex гледахме, те за всеки свой продукт имат скала с оценка от едно до шест по двата критерия. Мисля, че можеш да попиташ търговеца или производителя (по имейл), всяка по-сериозна фирма би се зарадвала, ако благодарение на клиент получи възможност да представя по-пълно продуктите си!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 15:37 от veihaivei

Общи условия

Активация на акаунт