Любители на кучета-6

• 31 954
  • 430
  •   1
Отговори
# 240
Това е чудовищно!  Cry

# 241
Направо е ужасно,отвратителни хора  #2gunfire
Как спят спокойно тези хора?
Много се ужасявам от такива гадости,затова и спрях да гледам Зоополицаи,не мога да понасям гледката на измъчени и убити животни,макар и повечето случаи да имат добър край.

# 242
  • София

Мамита, имам нужда от помощ. Търсим за нашата хубавица МЪЖКИ РИЗЕНШНАУЦЕР. Моля ви, ако имате някой познат да ми пишете за да се свържа с него. Засега удрям на камък, защото нямаме родословие Sad
Пиша така на зор, защото тя е на 6г и сега е моментът да го направим. Зимата няма как.

# 243
А защо ви е изобщо да я заплождате?
Ако ще я пускате, ей така, да роди поне веднъж, НЕДЕЙТЕ. Това е страшна грешка ...

# 244
  • София
Момичета, май само ние, "кучкарите", се интересуваме от съдбата на кучетата... Писах в друга тема тук, никаква реакция. А тази агресия срещу кучетата един ден ще се прехвърли върху нас, върху децата ни... Това вече се случва, всички следим новините, мисля... Но явно докато не опре ножа до кокала, само ние,  състрадателните собственици на кучета, ще се интересуваме от съдбата на тези бедни животни.

# 245
Така е,тези,които нямат животни не могат да се трогнат,не ни разбират.
Аз определено ако имам познат,който не обича животни винаги си имам едно наум,че не е добър човек,не са ми на сърце такива хора,колкото и да са добри в друго отношение.
Анди беше с повръщане и разстройство онази нощ-до 4.30 съм си го гледала като бебе,бях се уплашила,скимтеше от спазми в коремчето.А сутринта в 7.00 другото бебе се събуди и така-2 часа спах само.
2 дни му слагаха инжекции и не трябваше да яде 48 часа.
От снощи вече е добре.
Nightwish не е писала отдавна?

# 246
  • София
Добре, че му е минало на Анди. А и ти дано си се наспала днес Simple Smile
Ние имахме подобен случай с Бела наскоро - 2 дни имаше разстройство, първия ден й дадох ориз и оризова водичка, но не мина, и стана по-рядко дори, и на 2рия ден я заведохме в клиниката, защото беше течно, а оттам ни нахокаха, че това не било "жестоко" разстройство, както казах по телефона, а било напълно нормално. Разминахме се с една инжекция антибиотик, ей така, иначе нищо й нямаше на госпожицата...

# 247
  • Пловдив
Момичета, май само ние, "кучкарите", се интересуваме от съдбата на кучетата...

За съжаление и от кучкарите има такива,  които ненавиждат бездомните кучета Tired
Много ми е жал за такива животни, не стига, че съдбата ги е лишила от храна и стопанин, ами има и такива, които ги пребиват, за съжаление срещам все повече негативно настроени хора, даже и тук във форума като чета що за майки има ooooh!

Ерота, радвам се, че сте добре, много е лошо да ги гледаш как страдат, но поне нашите кучета си имат нас  Hug

# 248
  • София
arcana, искаме да си оставим кученца от нея.
Правили сме вече аборт, не е въпроса просто да роди.  Sad

# 249
  • ах, морето...
erota , благодаря  Flutter Това е от Бела Simple Smile
Момичета... погледнете какво се случва... http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=24141&st=0&#entry600223
П.С. Снимките наистина са потресаващи. Аз се имам за по... така, но не издържах...

Ужасно е това....как им дава сърце да убиват.Що за хора са? #Crazy
 #Cussing out

# 250
Благодаря момичета  Hug Днес вече е добре,хапна си пилешка супичка,че горкия умря от глад 2 дни.
Инжекциите,които му слагаха са 3-спазмолитик/за спазмите в корема/,витамини и антибиотик/защото е увредена лигавицата на тънките черва от разстройството и токсините могат да предизвикат инфекция/.

# 251
  • София
Ще стискаме палци всичко да е наред.
А да ви питам - Бела напоследък проявява нездрав интерес към цветята в къщи. Няма къде да ги изнесем, качим или скрием... Как да я отуча от това да ходи и да ги съсипва? Прави го само докато спим, и то сутрин рано (3-4-5). Не е вариант това да ставаме рано, защото тя се разиграва и вдига повече врява, отколкото ако е сама. А съседите няма да са очаровани от шума...

# 252
ЗапИс и аз тука bowuu

Няма да изпадам в подробности...
...от вчера имам куче- немска овчарка, на 1 месец.
Гледала съм и преди малки кучета (преди 15 години),
те бързо пораснаха и ...така, де- малкия почина миналата година.
после децата...и така...забравила съм...
Искам да ви питам-
по колко пъти трябва да яде? Какво?
От кога започваше да се дава калций? По колко? А Вигантол?
...по колко пъти ака на ден (това си е направо за нова тема Wink)
....изобщо всичко, което трябва да знам Praynig

Вчера и днес съм го хранила с прясно мляко, омешано с извара.
Днес и 1 жълтък му дадох в една от порциите.
Стопанинът на майка му ми каза, че трябвало да яде по 5 пъти на ден,
ама на мен ми се виждат множко... Thinking

# 253
  • София
Първо - никакво прясно мляко. Само кисело. Прясното мляко може да предизвика разстройство.
Тези въпроси за калция ги задай на ветеринаря ви, той ще следи кучето и ще ти каже дали има нужда. Както и за всички лекарства и ваксини се консултирай с него.
4-5, дори 6 пъти на ден е напълно нормално за бебе на 30 дни... Не знам как са ви го дали толкова малко, то още няма първа ваксина дори!
За приучаване на хигиенни навици може да използваш постелки за възрастни или вестници, но на тази възраст едва ли ще се сдържа до постелката/вестника...

# 254
Милко Калайджийовица, ха добре дошла! Защо токова малко? Мястото му е при майка му на един месец! Захранено ли е въобще?
За отаналото накратко:
Да хапва по 5 - 6 пъти на ден ( по 5 пъти давах когато захранвах моите без кърменето; не е множко). Ако избщо е приемало обща храна, разисната гранула прмерно. Може да добавяш кашкавалена (за препочитане, може идругата) извара.
Млякото - може и прясно (1.5 процента)! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с една идея мед, за да го усвои и да не получи разстройство. Ако кученцето не е захранвано, бих го оставила на мляко+извара в следващите 5 дни и после бих започнала захранване с гранула за още 5 до 7 дни.
Калцият - има го много в изварата, млякото, също в гранулата. Не бих дала калций на едномесечно бебе под друга форма. Имаш по-сериозна задача - захранването. Бих поизчакала с прием на калций заега.
Вигантол - рискуваш! По-добре не. Интоксикацията с вигантол е много неприятна и последиците за организма също. Ако решиш все пак, пробвай с 1 капкна ден. Ако се продриска - спри го веднага.
Акането е колкото пъти яде.
Твърде рано е за яйце!
Не по-късно от 40 ден на имунизация. По-добре по-рано, защото и без друго явно имунитет това кученце няма.

Общи условия

Активация на акаунт