Любители на кучета-6

• 31 954
  • 430
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В Стара Загора са най-добрите ветеринари. Ако имате възможност да заведете кучетата дотам, може би ще могат да ви помогнат.

# 286
Анди така повръщаше една жълта течност поне веднъж в седмицата и все се мръщеше на храната.
Обаче откакто спрях да давам консерви от 2-3 месеца /благодарение на вас    bouquet  /положението се оправи.
На нас ни казваха чувствителен стомах.

# 287
  • София
Ох, тея консерви са нещо ужасно... Само надникнах в една, и  Sick . Котешките консерви обаче изглеждат по съвсем друг начин, така вкусно изглеждат и тея паучове, че един ден ми идваше да ги опитам чак Simple Smile Че и Бела много ги хареса, докато бяхме при котарака, все при неговата купичка ходеше да облизва и да пие вода оттам  Mr. Green
Кучетата са по-поддатливи към рак, а консервантите в консервите обикновено това причиняват. Може чувствителният стомах да се дължи на консервите именно. Сега с каква храна храниш Анди? Консерви или гранули (има лечебни консерви, за тях само добри отзиви съм чувала Thinking )

# 288
Здравейте момичета. Пиша в темата с молба да ми препоръчате добър ветеринарен лекар от Варна за кученцето на майка ми.
От около 3 години получава коремни спазми, придружени с повръщане на жълтеникава течност.  От Обединена Ветеринарна клиника нищо не казват. Всъщност първо казаха гастрит, после специална храна да му вземем. Нищо не помага. Болките са му на периоди и всеки път си мисля, че ще се оправи, но уви. Майка ми му дава лекарство против повръщане, което явно му помага, но за кратко. Не мога повече да го гледам как се мъчи.
Моля, дайте ми координати на добър варненски ветеринар, от който сте доволни.
Благодаря ви предварително! 

Бо, гастрит е. Всеки ненавреме открит или нелекуван проблем се здълбочава. При вас може да е (и твърде вероятно е) станал и хроничен.
Жълтата течност е стомашен сок. При множество язви по червата течността може да стане медена на цвят.
Лекаството против повръщане не помага! Спрете го и намерете лекар да назначи лечение. Това лекарство (Деган/Церукал) не решава проблема. Необходими са други медикаменти (при човешките Ранитидин, Сукралфат, Алмагел примерно; имат ветеринарни аналози, но питайте лекар).
От диетична лечебна храна няма как да се измъкнете. Поне за известен период от време.
Успех!

# 289
Сега с каква храна храниш Анди? Консерви или гранули (има лечебни консерви, за тях само добри отзиви съм чувала Thinking )
Купих му гранули на Роял Канин обаче яде само 2-3 пъти и не ги иска,така стоят.
Яде основно сварено бяло пилешко месо с  бульона,пиле с бял ориз/нали ми е китайче много обича ориз/,пилешка супа,сварено телешко месо/домашно/,пилешки сърчица и дробчета-2-3 пъти в месеца/гледам да ги избягвам,но умира за тях/.
Яде и от на детето манджите когато й готвя в събота и неделя-нали е без подправки.
Определено е по-добре,за тези 2-3 месеца само веднъж е повръщал,сега си хапва,а преди доста често отказваше,сигурно не му е било добре на стомаха.

# 290
  • София
И Бела много обича ориз Simple Smile Сега храната й е на свършване, и докато не дойде новия чувал, е на гранули с ориз. Изяжда си всяка порция. Но иначе, само гранули не иска... Не искам да й ги "овкусявам" с кашкавали, извари и други подобни, защото след това тя няма да иска да яде гранули...
Момичета, предупреждавам ви - статията не е за хора със слаби нерви и сърца, но все пак я пускам тук.http://verojaten-spam-dokladwajte-na-moderator/news/article/40925
Ако знаете за случаи на хора, нахапани от кучета - нека хората потърсят правата си по съдебен път от собствениците, а не от самите кучета. Защото ако кучетата бяха добре гледани и хранени, както и прибрани вътре в двор, нямаше да го има поредния случай.
П.С. Да, линка автоматично е променен от форума... не знам защо... Ето тук го пише обаче... http://forum.dog.bg/index.php?s=&showtopic=24195&view=fi … post&p=601504

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 00:18 от Малко Сладко Коте

# 291
Да,тя все още е малка и може да се научи да ги яде,права си,а на Анди като не съм му давала толкова години и е отвикнал,слагам му по 10-ина бройки понякога в супата и така ги изяжда.С тази скорост този пакет от 1кг ще ни стигне за 1 година  Joy

Линкът не ми се отваря  Rolling Eyes,но сигурно пак е станало нещо ужасно с някое куче  Confused

# 292
Привет на пишещите ,
като имате проблеми водете на лекар ,защото стават големи поразии.
Моята приятелка си пати много с нейното кученце така,уж това ,уж онова сега чакаме да видим дали не е много лошото от всичките диагнози.
Моето кученце го храня сега с Бош,но определено не е очарован,все иска да му дам нещо "човешко" милият  Mr. Green

# 293
Само да ви кажа, че Томито /така се казва кучето/, консерви не хапва. Майка ми, понеже си живее сама и си го глези - купува му пилешко рагу, сварява го, отделя костите /има изсипване и не трябва да хапва кости, за да не се напъва при изхождане/ и му прави пилешка супа.
Вчера го заведох на един уж добър лекар - д-р Маринов хирург. Казвам "уж" защото въобще не го и докосна и почти не искаше да ни чуе какво му говорим, а постоянно повтаряше, че трябва да се направи операция. Едно заради изсипването /за това съм съгласна/ и второ можело и да има някакво чуждо тяло в стомаха.  Rolling Eyes На ренген, ако е обелка от салам нямало как да се види и трябвало да се оперира. Не мога да си го представя да глътне каквото и да е чуждо тяло - толкова си подбира храната и е такъв глезльо в това отношение.
И също така и за кастрация /била задължителна Sad/.  Със сигурно имал увеличена простата. Как го установи, не знам. Въобще не ни слушаше и не го и докосна. А за да се установи увеличена простата /попрочетох тук там/ трябва да се направи ехография.
Той е толкова жизнено куче и въобще не искам да го кастрирам. Но без това не можело.
С една дума иска да направи три операции - в стомаха, кастрация и изсипването.
Чак си поплаках снощи. Попрочетох в нет-а. Много кучета въобще не се събуждат от упойка. И не знам какво да правя. Да го оставя ли да се мъчи или да го подложа на операции.
Той е и доста възрастен - 12 годишен. Не знам...

Ако е гастрит добре, но защо никой лекар до сега не ни изписа лекарства за гастрит.
Наистина ми трябва добър лекар.

# 294
Момичета, благодаря ви за подкрепата!Аз въпреки всичко не мога да се отърва от чувството за вина, което изпитвам ....Все си мисля, че можех да го предотвратя това, но не вярвах , че наистина ще го направи!Колкото до причината, нашите отношения и без друго са обтегнати до крайност, може би дори ще стигнем до развод, но това е друга тема ...Точно в този период, когато я "изнесе" той самия се "изнасяше", имаше доста грозни сцени ....С една дума, не ми се разказва, но беше малко бойно поле!
Хара не пишкаше вече толкова много навсякъде, но започна да прави много бели, изгриза половината тапет в едната стая, дращеше, виеше и лаеше, когато я оставяхме сама дори за няколко минути ....С една дума правеше обичайните бели за едно малко куче...
Не искам да се оправдавам, вината е и моя, ако бях по - внимателна, това нямаше да се случи ....Но как мога да бъда пъдар на мъжа си във всяка една минута... Cry Cry Cry

# 295
  • София
Nightwish, ти не си виновна Hug Единственият виновен е мъжа ти. Това е все едно да си изхвърлиш детето, ако надраска тапета, или счупи нещо. Но явно той не е чувствал Хара така, или го е направил, само и само да те нарани...  Но няма значение вече, станалото станало, остава ни само да стискаме палци един ден да я намериш и да е жива и здрава и  добре гледана. Hug Hug Hug
Бела е с разстройство от вчера следобяд. Минахме на ориз с гранули, защото почти й свърши храната, а нещо не успяваме да се свържем с доставчика...
Бо_, по принцип кучетата не трябва да ядат кости. В тях няма нищо полезно, ветеринари са ми го казвали това. Особено пилешките кости са много опасни.
Ако нямаш доверие на хирурга, заведи кучето при други, като не им казваш за мнението на предния лекар. Така ще събереш мнения, а винаги е добре да се консултираш и с друг лекар. А това за "можело и да има чуждо тяло" просто няма да го коментирам, все едно да ти кажат, че ще ти отрежат ръката, защото имаш рана на пръста и може да се получи гангрена...

# 296
Може ли и аз да се присъединя към клуба с нашия глезльо
http://prikachi.com/files/691432Z.jpg

# 297
Бо_, по принцип кучетата не трябва да ядат кости. В тях няма нищо полезно, ветеринари са ми го казвали това. Особено пилешките кости са много опасни.

Да, да зная за пилешките кости, но рагуто не е опасно, шийката също не е опасна. Опасни са костите от бутчето, защото когато се счупят в повечето случаи се чупят напреки и стават като шило.
Както и да е - той кости не яде.
Отказах се от операции /засега/. Докато не открия лекар, който да ми каже и да му повярвам, няма да се наемам да му правя операции. Още повече и 3 наведнъж.

# 298
  • София
sanbernarka Добре дошла! Много е сладък/а, направо ще ми избоде очите  yes  Hug

# 299
Може ли и аз да се присъединя към клуба с нашия глезльо
http://prikachi.com/files/691432Z.jpg
Ама тоя пич е много готин.

Общи условия

Активация на акаунт