Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се съхранява кърмата?
Какво да прави майката, ако бебето се закача за гърдата и не спира да суче?
Как да съхранявам кърмата, ако не мога да я изцедя наведнъж в големи количества?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се съхранява кърмата?
Изцедената кърма трябва да се съхранява в чист контейнер в хладилника и да се смесва с охладена нова кърма, преди да се замрази на порции. Препоръчително е да съхранявате кърмата в хладилник и да я замразявате веднъж за оптимално качество. Кърмата може да се съхранява в хладилник до 24 часа, а във фризер - от 6 до 12 месеца. Важно е да следвате препоръките за съхранение, за да запазите качеството на кърмата и да предотвратите бактериологично или друго замърсяване. За съхранение на кърма можете да използвате стъклени бутилки с пластмасови капачки или стерилн контейнери за урина, които се продават в аптеките. Това ще ви спести разходи и ще осигури стерилно съхранение.
-
Какво да прави майката, ако бебето се закача за гърдата и не спира да суче?
-
Как да съхранявам кърмата, ако не мога да я изцедя наведнъж в големи количества?
-
Как се произвежда кърма след раждането?
-
Как да се справим с депресията след раждането?
Дано всичко се нареди бързо при вас и да сте скоро четиримата в къщи!

Ние с таткото тази сутрин си мислехме, че Хилендара е само на 12 дни, но все едно цял живот сме си я имали. Как сме живели без нея до сега чак не знам 

Пълним по 3-4-5 памперса на ден и доки каза, че е ок (само на кърма сме и смята, че това значи, че я усвоява почти изцяло). Ама много се мъчи горкото, като гледам как се напъва и какви звучни пръцки прави, чак ми се свива сърцето. Идеи, момичета?

Не се притеснявай излишно. По - добре да те проследят сега, отколкото да си в напрежение или в последния момент да трябва да се предприема нещо. В общи линии, лекарите там са добри специалисти и ще направят каквото е нужно. Носи си чехли, хавлия, лични принадлежности, прибори за хранене, разни такива неща. Нощници дават от там - всички са еднакви - на слончета...

Така си мисля, защото на 5 ден стана един такъв на парцали и се появи вода в тубичката. Не съм го изхвърлила, но си ползвам мостричките на Судокрем за дупето и като ми свършат ще си взема голямата разфасовка. Иначе другото, което имаме на Себамед е бебешкия крем за тяло, който е доста плътен и мажем само гънките на бебчо, не го мажем от глава до пети. Кожата му е добре май, има някоя и друга пъпчица тук там, но е ок. Как мислите, трябва ли да го омазвам целия? Третото нещо е измиващото от глава до пети - то е ОК!