Още около стотина ФЕВРУАРКИ чакат рожбите си малки!

• 17 007
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
  • София,Младост 3

Фокси ти имаше ли си платен екип за раждането или на късмет?

Абсолютно на късмет.Не съм платила една стотинка нито за раждането,нито за престоя,нито за използваните консумативи...Нищо.Просто попаднах на добър екип.

благодаря

# 136
  • София,Младост 3
мама з благодаря за отговора и успокоителните думи
само че забравих да попитам с този талон дето ми е дал доктора за раждане ли трчбва да отида  те без това са два закачени един за друг -направление 7

# 137
мама з благодаря за отговора и успокоителните думи
само че забравих да попитам с този талон дето ми е дал доктора за раждане ли трчбва да отида  те без това са два закачени един за друг -направление 7

Да, с всички документи от доктора и лична карта. Peace

# 138
  • София,Младост 3
иначе чаках пред 13 кабинет

mama z
ти също ли си лежала
имаш ли си екип

# 139
Да помоля някоя по-разбираща мама да сложи снимчица от албумчето срещу Красимир на куцо пате- роден на 30,01. Благодаря предварително  bouquet

# 140
dor77,  лежах е силно казано - поседях на едно легло в патологията около 3 часа и ме пуснаха да си ходя. Описвах си перипетиите по - назад... Не се притеснявай!  Лекарите са внимателни и любезни. Всичко ще бъде наред. Да, избрала съм си лекар за раждането. Peace

# 141
Да помоля някоя по-разбираща мама да сложи снимчица от албумчето срещу Красимир на куцо пате- роден на 30,01. Благодаря предварително  bouquet

Ще сложа снимки с рамки  на всички бебета и /ще добавя най-новите/,които са се родили през периода,в който аз бях в болницата,но ми дайте малко време,защото сега имам малко повечко работа и действам по-бавно Embarassed Не съм забравила никой Peace

# 142
  • София
Инче, за пъпчето и ние си мислехме за някоя интересна държава,аз обичам Франция,но все ми се иска бебко да си остане в бг,аз съм си патриотка  Simple Smile Сега се чудя дали да не го зарием на някой футболен стадион,все пак сме родени на датата на Бербатов  Laughing ,но таткото май не е вдъхновен синът му да е футболист.Абе ще видим...А относно жълтеницата и ние сме леко жълти,но като цяло май сме доста по-добре,ще мине не му се притеснявай.Вие няма ли да се виждате скоро с педиатър?

Никой май няма моя проблем с беленето на кожата на бебчо  Sad,чудя се какво да правя дали е от олиото...В сряда ще ходим на контролно кърмене и ще питам доки,дано му се пооправи все пак до тогава телцето.

Честит голям мъж на mother of pearls, много да я радва и да и е жив и здрав.

Момичета,татковците ви вкъщи ли са да помагат след раждането или сте сами.Ние сме си тримата и ще е така до края на седмицата,ама нашият татко взе да се изнервя от вечното стоене вкъщи,от там изнервя и мен и май вече искам да започва работа,макар че да си призная много ми помага!!!

# 143
Привет и от мен. Сега съм с малкия на ръце, но се възползвам, че мълчи, за да драсна някой ред
Да разкажа и аз накратко за моето раждане, че на мен ми бяха много интересни всички разкази на майките.
На 30.01 приспах дъщеря ми и аз съм задремала с нея и изведнъж усетих нещо, че ми тече, но си помислих, че е от бялото течение, но след малко усетих нещо топло да се стича...бяха водите. Много се уплаших честно казано, защото при второ раждане няма време за чудене. Веднага викнах мъжа ми от работа и майка ми, за да гледат Дари. Приеха ме в Тина Киркова с 3 см. разкритие и напълно изгладена шийка. Викнах моят доктор-Кирил Киров, от който съм безкрайно доволна! Приеха ме в предродилна. След половин час някъде ми пуснаха система Окситоцин и започнаха контракции на 2 мин., разкритие растеше добре. Болките започнаха да стават вече доста силнички и аз поисках епидурална упойка, но доките ме залъга нещо и ми сложиха нещо в системата, от което получих страшне напъни и от 5-6 см. разкритие за около половин час стана пълно. После на магарето с няколко напъна се роди прекрасният ни син-Мартин. Имах 3-4 шева, но този път се възстанових значително по-бързо.
Лошото беше, че на следващия ден ми казаха, че бебето е на термоплот, защото не се адаптирало добре, после откриха някаква инфекция и беше на системи и антибиотици. Беше направо кошмар, никой не ти дава информация, направо съм супер разочарована от болницата и от персонала, добре че беше моят доктор и ходеше да проверява как е бебока.
Но вече с бебо сме добре, хапва на 2 часа някъде, мъчат го колики и му давам Саб Симплекс.
Исках да ви попитам знаете ли за тази 15-дневна отпуска по бащинство, дали е календарни или работни дни и какви документи са нужни да се представят пред работодателя?

# 144
В_Н_Л       Дните са календарни т.е това са две седмици и един ден вкл. от деня на изписването.Документите са следните:
 1.Молба - декларация - счетоводителя трябва да я даде за попълване.
 2. Заверено от осигурителя копие от заповед за разрешаване на отпуска.
 3. Заверено от осигурителя копие от удостоверението за раждане на детето – за осигурено лице.
 4. Заверено от осигурителя копие от документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето  
 5. Декларация за изплащане на обезщетението, приложение № 7 към чл. 8 от наредбата.Това е за банковата сметка, на която ще се преведат парите.
 6.Документ от банката за банкова сметка на бащата.

Всичко това се носи в счетоводството на фирмата , в която работи бащата.
Само че, незнам как стоят нещата с акта за раждане , при условие, че знам , че не става готов веднага, а след дни.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 18:09 от Elisana

# 145
ей момичета аз явно съм много неграмотна та имам 1 въпросче.там където някои от вас си слагат линииките има и снимки а аз не знам как да си сложа снимка.ако може някой да ме насочи ще му бъда много благодарна.им а и едни такива карета дето ви се сменят снимките и тях от къде ги взимате.много ме е срам ама няма как трябва да се пита. Embarassed Embarassed Embarassed

# 146
Честито на Виви, Клави, Весито и Mother of pearls! Здрави и щастливи бебчета им желая!
Хайде сега едно тъпо въпросче, ама май съм пропуснала нещо важно покрай всички други приготовления и увещания на лекарката да ме пусне по-късно болничен!
Какви точно документи получихте от лекаря си, които трябва да представите при влизане в болница и кога ги получихте т.е. когато излизахте 45-дневен болничен ли?

# 147
 инесита на мен ми дадоха напражление за раждане и ми казаха да си нося личната карта,последната кръвна картина+кръвната група и изследванията за спин, васерман и май е това.

# 148
На мен д-рката ми даде Обменна карта и направление за хоспитализация. От клиниката, в която ще раждам ми казаха да си нося и амбулаторната карта (мед.картон, който всеки си го има от дете) и лична карта.

Забравих да кажа, че тези документи се издават, когато влвзеш в 9-ти месец.
Ей, ама никаква активност няма вече в тази темичка!  Crossing Arms

# 149
Благодаря, на мен ми дадоха само направление - нито изследвания, нито обменна карта! Ще питам следващия път! Иначе лична амбулаторна карта си имам и вече съм си я приготвила в багажчето!
Вярно няма никаква  активност, но нормално - някои си гледат бебоците, други по болниците в очакване на радостното събитие, а трети сигурно не им е до писане в края вече! Аз откакто пък излязох в болнични се улях - изписах повече отколкото за цели 9-месеца Grinning
Ама какво да направя, че не мога да стоя без работа - направо откачам от скука и нерви! Толкова пъти вече чистих вкъщи, че не е истина! А и направо тероризирам вече мъжо с обаждания от сорта " Къде си? Какво правиш? Мен ми е скучно!" Най-накрая ми каза да се връщам на работа и да го оставя на мира Joy Допреди седмица се оплаквах, че ми е много работата, сега пък че нямам работа! Няма угодия и това е  #Crazy Почвам да изперквам

Общи условия

Активация на акаунт