Отговори
# 45
  • Временно
За шофирането редовно се разправяме с моя мъж.Аз нямам книжка,просто изпитвам сттрах да седна зад волана и винаги когато му правя забележка да кара по-бавно ми казва като много знам да седна аз да шофирам. Mr. Green Но аз съм много наплашена след инцидента ни на магистралата миналата година януари месец,когато беше заледено и бях вече в 7-ия месец.Такъв ужас изживях! Tired

# 46
Аз пък обичам да карам и да се возя бързичко, но когато съм с детето съм много внимателна - ставам друг човек зад волана до неузнаваемост Simple Smile

# 47
Пфуййййй, чакайте бе, да нямам 6 ръце бе???? Ох от как сме се върнали не съм се спряла и не му се види края, днес хвърча напред назад като финикиец и много се ядосах-на всякъде е пълно с глупави (за да не кажа тъпи, че е силна дума), смотани, супер мързеливи и безхаберни хора!!! Много се ядосах. Значи всеки го мързи да прочете разните табели с указания (за държ. институции говоря) и му е по-лесно да пита по 100 пъти едно и също нещо, редят се на неправилните опашки, бавят другите чакащи, всеки много му знае балалайката, професори по всичкология под път и над път...ай си опитал да кажеш нещо-те ти отварят еййй такива усти (пак с пръсти показвам, ама не ме виждате), значи аман! Никаква толерантност у тези хора, никаква, всеки гледа себе си, без да се интересува от общото и ако на него му е зле-не се радва ако се оправи, а ако на съседа му му стане по-зле!!! Ей че тема подхванах ама.....да ме прощавате!
 Хикси-браво за думите и за духа ти!
 Мириел, Бъни - прави сте, първата снимка е след петолъчката по посока Айтос, а втората-малко преди Айтос!
 За шофирането....моя мъж само 2 неща  съм го помолила-да не изпреварва на баир (предвид видимостта или по-скоро липсата на такава) и в завой(поради същите причини), ама той и туй не ще да спазва. А не карам аз-защото просто не мога да карам бързо, да шофьор съм, но не особено активен. Както и да е-минало - бешало както казвахме като деца!
 Аз пак ще ви забия с един въпрос за храненето на бебета и деца, но не за храната, а за начина на хранене. Като бехме при свекитата и ги гледам как тя и сестра му на моя мъж се правят на маймуни само и само да нахранят малкия ми племенник (на 3г почти), гонят го из стаята, прилъгват го...само дето духовата музика не извикаха. Това правилен начин за хранене ли е? За мен-не. Ми като не иска да яде-много му здраве, няма да се правя луда за да изяде 2-3 хапки.....Като му огладнее гъзъ...мисля че ще прояде. Така по-скоро мисля, че ще стане още по-злояд, но....може и само така да си мисля. Кажете, особено майките с по-големи деца. Айде заминавам, че дългът ме зове!

# 48
  • София
Ей, момичета! Да знаете колко е важна математиката !!!

Мъжът ми решавал някаква конкурсна логическа задача и познайте - спечелил ми (твърди, че е за мен) романтична вечеря за Свети Валентин в хотел Феста София и колекция вина от избата на Феста.
А ако се възползваме от нощувка в хотела (на преференциална цена 100 лв) обещават специална изненада....

И аз му викам на мъжа ми : А не може ли ние да ги изненадаме, като заведем 3 деца  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 49

И аз му викам на мъжа ми : А не може ли ние да ги изненадаме, като заведем 3 деца  hahaha hahaha hahaha hahaha

Паднах от смях с Ваня Joy Joy Joy
А иначе, кухнята на Феста е супер, особено в ориенталския ресторант smile3521 Има там една туршийка от бейби патладжанчета ммммммммммм

Да си прекарате незабравим празник!

# 50
  • Добрич
Добър ден дружина!

Темата е прекрасна Heart Eyes

Ох,това с зъбите е поредната голяма простотия.Акварелче го е споменала.Всичко е ген +  хигиена.Всичко друго е бабини деветини-ако пробиели късно,че ще са здрави-не е от значение,емайла на временните зъби се изгражда по време на бременността.Както каза Ема-минало бешело-който ял рационално тогава ял PeaceИ тъй като обмен на йони винаги има е хубаво да ядат дяцата калций,за да поддържат вече изградения емайл.В тази връзка чух още една простотия-то моето яде много млако и сирене и затова така трудно му пробиват зъбите.Напротив-сега е важно да се приема калций не само за временните зъби,но и за изграждащите се в този момент зародиши на постоянните зъбки.
Тъй,написах една лекция...сега отивам да си варя кокошката Wink

# 51
  • София
Да знаете, възхищавам се на момичетата-шофьори! Аз също карам от време на време, но нещо ми се струва, че не се справям особено добре, а така ми се иска да съм по-независима и да си джъткаме нагоре надолу с малкия .... Май съм доста страхлива и все се притеснявам да не объркам нещо, смотана работа  ooooh!
И аз взех на малкия буйките на К&К за 16 лв. Харесвам ги, много са мекички и удобни за обуване  Peace
За списъка с кърмачките ме бройте и мен. Все още малкото шефчето суче по 4-5 пъти на ден, но съм се заела с мисия отбиване. Та в тоя ред на мисли да ви питам: какво давате на бебчетата да пият? Преди като му давах да суче по-често не се притеснявах от обезводняване, но сега гледам да му давам сокчета, защото отказва вода и чайове.
Велин има още само 2 зъба, аптечка точно нямам, купувала съм само за температура Панадол, Нурофен и Ефералган свещички. Но ще взема нещо дезинфектиращо за ранички, благодаря за идеята  Hug

Успех на Аквариел и ева-мери с Дюкан  Peace. Моят мъж от 2.01. е на Дюкан и досега е свалил 13 кг!!! Вече мина в 3-та фаза  Grinning. Аз също имам голямо желание да започна диета, но ще поизчакам да намалим още малко кърменията. Кофтито е, че аз съм малко тип "ако ще е гарга, да е рошава" и разни ми там умерени диетки само ме дразнят и не ги умея  Confused

# 52
ОК мир да има  Peace не ме интересува на кой кога ще му опадат или развалят зъбите  Mr. Green

# 53
  • Варна
Мале момичета едвам ви насмогнах, че бая сте поизписали в новата тема, в този ред на мисли - Емма  smile3525 - ами така е като ми се сгъбарка още онзи ден нета и чак сега се добирам до компа  Wink
Благодаря на всички за милите пожелания и вий от щастие да не се отървете и много години все заедно и влюбени да бъдете  newsm51
При нас мъжо е шофьора и горе-долу се държи на положение на пътя, поне когато сме с децата де, само дето в последно време ме кара и мен да взимам книжка - а аз съм такава невроза и без да съм зад волана крякам и врякам ни всички пишман шофьори, а ако се сдобия с документ може и до бой да стигна с някой - та се опъвам за сега де, пък ще видим де ще му излезе края  Mr. Green
А за перипетиите на децата ни не се кахърете много, че то от тук нататък се започва я - моя приятелка ми се беше оплаквала, че все и мрънкал мъжа и как гледала детето, че все било ранено - той беше в казармата тогава, след висшето си - и тя сама се оправяше, но като излезли един път заедно тримата, всеки от родителите държал за едната ръчичка детенцето и както си вървели така и си паднало детенцето и се ожулило, така че гаранция франция, дет се вика ами дано да са по-леко да минават раничките, пък другото бял кахър  Heart Eyes
За зъбките, прохождането, вървенето и яденето всичко си е до детето - аз имам две и ще кажеш че всяко си е от различна майка - каката направо започна да върви на 11 мес, за разлика от нея бебо пълзи още от 5-6 мес, вече доста стабилно ходи и хванат за една ръка, но пълзенето му е стихията, тя се сдоби с първо зъбче на 10 мес, той - на 5 мес направо с два зъба, каката и сега си е супер злояда  Mr. Green, но да чукам на дърво бебо само ушите ми дето още не е изял, само дето въобще не му личи, на последната консултация беше едва 7,400 кг, да видим на тази колко ще сме  Mr. Green
А пък за танците - и малък бебо от известно време върти гъзята - да видим дали и той като кака си ще менка танците - тя предната година беше на модерни, тази на народни, догодина ....... какви видове имаше още  Joy
Ади че май роман ви изписах, ама така е като искате подробен отчет, сега ще четете - няма мърдане  Mr. Green Heart Eyes Hug
П.П. и ние все още сме в отбора на кърмачетата

# 54
Аз ще кажа за храненето и ще ви доизчитам че съм на 1-ва страница още.
Ема, според мен това не е нормално- да тичаш из цялата къща след детето с лъжицата. Аз не бих и не съм го правила. Ако не ще да яде изчаквам ( то това със Самуил не ми се е случвало де, ама с Ади да  hahaha ). Винаги ядем на едно и също място - в столчето, той знае че там се яде, никога не давам да яде в движение. Сега се сещам че в движение Ади е яла само на вън и то плод, не основно ядене. Аааа, Ласи, сега се сещам дето беше казала, че досега дете от глад не е умряло, виж от преяждане може и да се случи hahaha

Хелън, сега прочетох чак...да ти кажа полезно е да държиш роднините на дистанция ( това от моя скромен опит  Wink )

За малко да забравя - днес Сами яде от кухнята за първи път, резултата е много добър - омете всичко, дето му дадох.  Laughing

За списъка на 1-та страница - спомнете си, че решихме всички заедно да махнем тези, които никога не са писали. Ако си спомняте Ася беше проверила един по един всички, които не са писали с уговорката, че ако някой се обади пак ще бъде включен.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 14:37 от Ехмея

# 55
Aquariel, прочисти си кутията плс, ша ти пращам хабер Laughing

Ема, според мен това не е нормално- да тичаш из цялата къща след детето с лъжицата. Аз не бих и не съм го правила. Ако не ще да яде изчаквам

Подкрепям с две ръце!

# 56
  • София
За яденето и аз да се изкажа...
Мен баба ми не само из къщата, но и навън ме гонеше с паницата ooooh!
Веднъж ме оставили на баща ми да ме гледа...и той няколко пъти през деня ме попитал : "Ваня, искаш ли да ядеш?", и аз няколко пъти : "Не". И човекът ме оставил....ами вечерта съм била изяла всичко, дето ми дали, че за още съм питала Simple Smile

Аз съм карала и съм се молила на деца да ядат САМО ако са били болни.  Peace

И като стана дума за яденето на децата - моя синковец преди малко направо омете едно бурканче талиатели с броколи и риба на ХИПП. Отдавна не съм го виждала да яде с такава охота... Дано обича риба детето  Praynig

Хелън, сега прочетох чак...да ти кажа полезно е да държиш роднините на дистанция ( това от моя скромен опит  Wink )

Аз бях останала с впечатление, че в онази случка Хелън говори за мъжа си  Embarassed Embarassed Embarassed

Шофьорка станах на стари години - мъжът ми на сила ме записа на курсове. По принцип мразя да се возя в кола. Не че нямам доверие на хората, при които се качвам, а не знам с какви изроди ще ме срещне съдбата на пътя (има много такива по пътищата на България) Whistling.
Като карах курсовете, приятелите ме питаха как се кара шофьорски курс от задната седалка (щото аз на предна седалка до този момент никога не бях сядала) Joy. Ама ей ме на - за всеобща изненада (вкл. и на себе си) от първия път ми дадоха книжката. Понаучих се да карам, даже една година карах до морето и обратно, но честно казано не предпочитам да го правя. Предпочитам да седя от страни и да давам акъл (т.е седя отзад, че да не съм му много под ръка на мъжа ми). А най-предпочитам да не се возя....все си мечтая за пръстена на Арабела (по-големките от вас трябва да я помнят), дето да ме телепортира от т.А до т.Б ...но явно не мечтая както трябва, защото тази ми мечта не се сбъдва...
В тази връзка ...Хикс, много се радвам за теб  Hug

Ласи, аз в ресторанта на Феста съм ходила, в ориенталския не съм обаче ...но и от други съм чувала добри отзиви за него. Както и да е... вината ще ги изконсумираме 100%, но от вечерята едва ли ще се възползваме.

# 57
  • Разпиляна във въображението
Аз също много мразя мъжът ми да задминава коли и камиони на завои. Като стигнем до Шипка и косата ми зе изправя. Напоследък е станал по внимателен, но аз пак си го дебна. Най ми е лесно да карам колата до шофьорското място (като ВаняМ). Много акъл давам, но като седна зад волана всичко забравям и все едно към отново курсистка Laughing

# 58
ВаняМ, аз не съм от по-големите, но този сериал си го издърпахме на скоро (за арабела иде реч) и много ми беше забавно да го гледам Simple Smile
Аз съм шофьор, но и аз съм от страхливите, а в последно време и от събото-неделните шофери... Embarassed
Аз пак да си задам въпроса-какво държите в аптечките си за случаи на обезводняване??
Хиксита, честито, за каквото и да става дума, радвам се за теб Simple Smile

# 59
Аз пак да си задам въпроса-какво държите в аптечките си за случаи на обезводняване??
В случая мисля че се дават прахчета ентерол или хидрасек.
 Hug Hug Hug
За зъбите по - добре по - късно  -  щото на майката да й е по - кеф да не слуша мрънканици - не за друго.
Последния месец бат Фил е свалил 100 гр. - не може да бъде    Shocked Shocked Shocked
И педи каза до годинка все така да я караме    Laughing Laughing Laughing
Моя мъж и той се отпуска много на педала - преди ми харесваше, но откакто родих съм се бъгнала и само треперя за к'во ли не и само му викам "намали, намали, намалиииииииииииииииииии"    #Cussing out #Cussing out #Cussing out   (някой път ще ме изхвърли в движение - честно - много дразня......................)
Пък за тея списъци    .............................        (добре че не е жив Толстой да види)

Общи условия

Активация на акаунт